Bu 17 yaşındaki genci vuranın öbür tarafta gözü yaşlı olan ana babanın hesabını veremez olsun inşallah :mad::mad2:
Printable View
Bu 17 yaşındaki genci vuranın öbür tarafta gözü yaşlı olan ana babanın hesabını veremez olsun inşallah :mad::mad2:
belkide adam silahını çekerken polis yanındaydı belkide polisler onu tanıyodu da tepki vermedi,belkide o siviller o adamdan yemek parası alıyodu
İnsan canı bu kadar ucuz işte , Allah karşımıza doğru insanları çıkartsın böylelerininde bizden uzakda belasını versin. bu hükümet denen şarlatan ordusu başımızda olduğu sürece olan yine masumlara olacak , yıllardır şu partiye oy verenler var ya onlarada hakkımı helal etmiyorum Allah onlarıda bildiği gibi yapsın göz göre göre zulme destek olan herkesi kahretsin
Bundan bir önceki mesajımda mevzuattan alıntı yaparak senin kırmızıyla yazdığın yerin tersini ifade eden maddeyi koydum.
Polisin vurması imkansız değil, hukukun adamı vuran polisin arkasında durma garantisi olmadığından dolayı, yani ülkede adalet olmadığından dolayı polisin o adamı vurmaya maçasının yememesiyle ilgili olay.
Polis te belki adam silahı çektiğinde indirmek istedi ama sonrasında yaşanacakları düşünüp vazgeçmiş olabilir.
Bu yüzden o adamı suçlayamayız.
Suç caydırıcılığı olmayan adalet sistemimizde.
En güzel örneği Onur Özbizerdik denilen eleman, çatır çatır adam vurdu, sevgilisinin yüzünü çarşamba pazarına çevirdi.
İyi hal vs den dolayı salındı ve sokakta dolaşıyor. Bu ülkede bunun gibi binlercesi var. Bunun gibi bir sürü örnek var 3. sayfa haberlerinde.
Sorunun kaynağını iyi anlamak lazım, bunlar biter mi bence bitmez. Allaha emanet yaşıyoruz.
Orda ölen çocuk senin benim kardeşim de olabilirdi.
Kesinlikle katılıyorum, ancak kanunlar öyle hazırlanıyor ki "yoruma" açık şekilde bırakılıyor.
Kanun No. 5681, Kabul Tarihi: 2/6/2007 POLİS VAZİFE VE SALÂHİYET KANUNU'na bakarsanız
" Polis, kendisine veya başkasına yönelik bir saldırı karşısında, zor kullanmaya ilişkin koşullara bağlı kalmaksızın, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun meşru savunmaya ilişkin hükümleri çerçevesinde savunmada bulunur.
Polis;
a) Meşru savunma hakkının kullanılması kapsamında,
b) Bedenî kuvvet ve maddî güç kullanarak etkisiz hale getiremediği direniş karşısında, bu direnişi kırmak amacıyla ve kıracak ölçüde,
c) Hakkında tutuklama, gözaltına alma, zorla getirme kararı veya yakalama emri verilmiş olan kişilerin ya da suçüstü halinde şüphelinin yakalanmasını sağlamak amacıyla ve sağlayacak ölçüde,
silah kullanmaya yetkilidir.
Polis, yedinci fıkranın (c) bendi kapsamında silah kullanmadan önce kişiye duyabileceği şekilde "dur" çağrısında bulunur. Kişinin bu çağrıya uymayarak kaçmaya devam etmesi halinde, önce uyarı amacıyla silahla ateş edilebilir. Buna rağmen kaçmakta ısrar etmesi dolayısıyla ele geçirilmesinin mümkün olmaması halinde ise kişinin yakalanmasını sağlamak amacıyla ve sağlayacak ölçüde silahla ateş edilebilir.
Polis, direnişi kırmak ya da yakalamak amacıyla zor veya silah kullanma yetkisini kullanırken, kendisine karşı silahla saldırıya teşebbüs edilmesi halinde, silahla saldırıya teşebbüs eden kişiye karşı saldırı tehlikesini etkisiz kılacak ölçüde duraksamadan silahla ateş edebilir."
Burası o kadar yoruma açık ki.Maalesef yasalarımız suçu önlemek için silah kullanma yetkisini detaylı tanımlamıyor.
http://webtv.hurriyet.com.tr/haber/h...es-etti_115917
Buyur buradan yak, ülkece kafayı yedik.
Yahu iste anlasaniza nasil islerine gelirse. sade varandasa elinde silah molotof v.s olmayana isler bunlarin polisligi. Yok neden elestirilmiyormus da asil buna sebep olanlar insan azicik su sayfalari okur da i. Melihin kulaklari nasil cinlanis gorur. Ama artik iclerine islemis heralde ki islerine geldigi sekilde olaylari yorumlayip ona gire hareket etmek su forumda bile ise yaramiyor. Kskda vurmadilar mi gencecik cocugu basindan cevirmeden kaciyor diye ? Yok kardesim birakin palavrayi her meslegin yapanin iyisi de var ktusu de var diye kendinizi savunmaya calismayi, biz daha o iyileri goremedik hic. Bire bir maalesef cok polise isim dustu hep magdur sifatiyla cok sukur daha iyisini biz goremedik o polislerin. Gozunun onunde insan olduruyorlar senin gikin cikmiyor sonra git olen adamin srkadaslarina artislik yap biber gazi sik tartakla yok yaaa ne guzel is amk.
Halk otobüslerinde polis ihtiyar o bu binlerce ücretsiz yolcu olduğundan sürücülerin zoruna gidiyor bu durum, ters davranıyorlar. Hele halk otobüslerini işleten bi kesimin askere polise olan tavrından bahsetmeye bile gerek yok. Çok şaşırtıcı bir olay değil bu şartlarda..
5 yaşındaki kıza... 'Oruçluydum' dedi indirim aldı!
Zonguldak'ta, 5 yaşındaki kıza cinsel istismardan yargılandığı mahkemede kendini "Oruçluyum. Yapmadığım suçu bana yüklediler." diyerek savunan sanığın cezası düşürüldü.
Böyle bir adalet sisteminin olduğu ülke de kaç ay yatar?
:) İyi ki de olmamışım diyorum o konuda haklısın. Kimseye mesleği öğrettiğim yok, öyle bi çabam da olmaz.
Senin bahsettiğini yaparsan çok net söylüyorum ÖLÜRSÜN, havaya sıkıcan , bel altına sıkıcan vs vs öyle bi dünya yok kusura bakma.
Asker de de eğitim de böyle söylerlerdi ( 9 ay sınır karakolunda karakol komutanıydım) sonra çatışmaya giren arkadaşlar anlatırdı olayın kitaplardaki gibi olmadığını.
O silah vatandaşa değil de sana ya da ailenden birine doğrultulsaydı çıkıp yazabilecek miydin acaba bu kadar güzel.
Mesleğinde başarılar diliyorum, genelleme yaptığım bir satır yok yazımda, ben yorumumu oradaki polis için yaptım.
Her meslekte olduğu gibi iyisi de kötüsü de var.
Çıkıp sor bakalım, toplumda polisler ile ilgili ne kadar olumlu şey duyacaksın. Yazdıklarımı şahsi de algılama o niyetle yazmıyorum çünkü.
Kaldı ki eşimin babası emekli emniyet müdürü :) Bir mesleği 3-5 çürük yumurta yüzünden karalayacak cihette biri olmadık çok şükür.
Ama sen de biliyorsun ki bir çok amiriniz (içişleri bakanı da dahil) siyasal işlere polisi alet edip vatandaşın antipatisini kazandınız.
Uzamasına gerek yok 17 Yaşında bir geç öldü. Sabaha kadar yazsak ne değişir, anasının babasının içindeki acıyı kim dindirir.
Diğer yazdıklarımı da oku ne niyetle yazdığım çok açık. İnsan gibi yaşamak insan gibi muamele görmek isteyen bir vatandaşım sadece.
Selametle.
Konuya yazdığım bir mesajımda zaten kanun koyucunun yanlışlığından.
Dolayısıyla da kişinin (polisin) bundan dolayı görevi de olsa başına ne geleceğini bilemeyeceğinden ötürü müdahale etmekten çekineceğini yazdım.
Yasalarımız caydırıcı değil ve yoruma açık olduğu için de adam vuranı salıp, karısını öldürene iyi halden ceza indirimi uygulayıp,
aç bebeği için süt çalan kişiye de 4 yıl hapis veren yasalarımız var.(yaptığını tasvip ettiğim anlamı çıkmasın sakın)
http://www.internethaber.com/bebegi-...is-224880h.htm
Yani daha forum ortamında bile birbirimize tahammülümüz yok iken sokakta dan dun sıkmamız normal.
Konuyu okuyan herkes otursun o çocuğun evladı/kardeşi olduğunu düşünsün ne yapar nasıl tepki verirdi kendi iç sesiyle yüzleşsin.
Sonra gelsin konuşsun. Kimseyi kırmamak için bir daha yazmıyorum bu konuya. Kırdığım kimse olduysa da kusura bakmasın.
Ölene de rabbim mağfiret eylesin, ailesine sabır versin.
Ne zaman böyle bi olay olsa polis müdahale edemese veya toplumsal olayda insanların kafalarına gaz fişeği sıksa,hemen kendilerini savunurlar " biz emir kuluyuz napalım verilen emirler böyle vs."
Ne zaman da bir gariban veya kendi işinde gücünde olan bir insanla tartışsalar hemen dayılıklar,giderler,ses yükseltmeler,argo laflar...Eee noldu emir kuluydun az önce?
Kısacası ona götüm yemedi denemiyor.
Melih gökcek açıklama yapmış 15 temmuzdan sonra bütün yol kenarı otoparklar ücretsiz olacakmış. İlla olay cıkıp birilerinin ölmesimi gerekiyor...
Ben de okudum o haberi ama güvenmiyorum o adama
Bende subayım en yakın çocukluk arkadaşım komiser hep beraber gezeriz, şimdi ne yapalım saatlerce direksiyon sallayan gariban az ters yaptı diye saldıralımmı?
Kolluk kuvvetleri halka örnek model kişilerdir normal insanlardan daha dikkatli olmalı gerekir böyle durumlarda.
Kardeşimizin öldüğü durumdada polis silahını çeken kişinin kötü niyetli olduğu sabit olduğundan anında ilk ateşinde müdahale edebilirdi bu bukadar nettir. Her adam kolluk kuvvetlerinde çalışabilir ama hepsi vazifesini hakkı ile yapamaz. Kolluk kuvvetlerinin her şart altında ilk görevi vatandaşı korumaktır. Ordaki serseri anlatılan gibi melihin oğlunun arkadaşıysa cevreye göz dağı vermeye çalışmış aklınca, ilk silahı çıkardığında bile elinden bacağından vurulabilirdi! Polis varken silah çekecek kadar gözü dönmüş birini etkisiz hale getirdi diye hiçbir savcı o polislere ceza vermezdi o ordaki polisin kendi acızlığı bukadar.
Kimse aksini idda etmesin bozarım.!
Diyorum ya herkes kolluk kuvvetlerinde çalışabilir( burdaki kastım emniyet ''TSK'' değil) fakat vazifesini yerine getiremez tam olarak. Birde TSK'nın kontrolündeki bir bölgede ruhsatlı bile olsa bırakın silahınızı ateşlemeyi çekmenize bile izin vermezler( toplumsal olaylarda) poliste böyle olabilirdi o cana kıyılmadan!
2 aydır ankarada yaşıyorum işim nedeniyle yol kenarı otoparklarını sık sık kullanıyorum, gerçekten nekadar it köpek bağımlı varsa toplamışlar istisnalar olabilir ama ben denk gelmedim. Tamam ücretli olabilir sıkıntı yok türkiyenin şuan bütün şehirlerinde aynı uygulama var ama kardeşim biraz saygılı hoşgörülü olun ya 5 dakika telefonla konuşmak, atmden para cekmek veya birini beklemek için duruyorum, hertaraf boş olmasına rahmen abi patron kızıyo devam et, hay senin patronunu...
bana şimdi kimse o vuran adamın o bölgedeki polisleri tanımadığını söylemesin, saçmalamasın! eğer bir bölgenin otoparkı birilerine veriliyorsa, polis hemen o bölgede parasız park edenleri çekmeye başlıyor 'nedense'!! zorla insanları bu paraları ödemeye zorluyorlar, daha 3 gün önce eşimin arabasını 20 yıldır park ettiğimiz 3. caddedeki halin karşısından çektiler... eşim soruyor polise aldığı cevap 'buralar paralı oldu artık, hatalı park edenleri çekiyoruz!' yahu senin ne işin olur elin paralı parkıyla ey polis! senin işin parkçının rantını korumak mı?
Reis bilmiyorum nerde çalışıyosun ne iş yapıyorsun ama öyle savcılar var ki tüm tanık bayanlarına rağmen polisin tamamen haklı olduğu yerde polisin silahına el koyun diyor. Isini yapan savcı ceza vermez tabi ama sırf picline veren var. Polis de artk bitmiş durumda. Mod salla başı al maaşı. Bizi bu duruma devlet getirdi. Neden mi ? Bakınız ilk cümle.
haberlere göre Başbakan bu gavat melihle görüşmüş. sanırım bedava yap diye başbakan istemiş. çünkü olayın olduğu günün gecesinde melih twitter'dan artık otoparkları Anfa işletecek demişti. bedava olacak diye bir söz yazmamıştı. melihin canını al, ama rantını alma. öyle pislik bir yaratık.
Adama bak yahu resmen 5 milyonluk şehirle dalga geçerek twitter dan başkanlık yapıyor bu adama birinin dur demesi lazım artık
melih zamanında rte'yi yetiştirip ist beledi başkanı yapan adam. bu adamı trde durdurabilecek ne resmi nede gayri resmi bir kuvvet yok adamın arkası kimse bilmiyor nedenini fakat çok karışık şerefsizden herkes ilah gibi tırsıyor nedir kimdir bilinmez. Melih ölmeden ankarada huzur yok amk pisliği.
Bide adamın hangi tarafa selam verdiği belli değil bütün partilerle iş birliği içinde gerek siyasette gerek ticarette ankarada nekadar siyasetci varsa kucağında bu nasıl bi siyaset şekli lan böyle anlamıyorum...
dün necatibey tarafında arabayı bırakmak için yer arıyodum ara sokakta bi yere yanaştım 15 dak ücretsiz dimi dedim o burda geçerli değil cadde geçerli dedi tabelada 15 dak ücretsiz ilk 4 saat 5tl..neyse bıraktım arabayı 7 tl dedi o nerden çıktı 5tl değil mi dedim o cadde üzerinde dedi tmm çekiyorum arabayı dedim sonra 5tl razı oldu..Heryer dolmuş ara sokaklara kadar eskiden başka iş çeviriyolardı şimdi parkçı olmuşlar mümkün oldğunca para kazandırmayı düşünmüyorum