Saldırmış dayağını yemiş oturmuş belıne sılah cuzdana kımlık koyunca gotun kalkmıcak.
Printable View
Saldırmış dayağını yemiş oturmuş belıne sılah cuzdana kımlık koyunca gotun kalkmıcak.
Hocam bu ülkede anlamadığım tek olay , devlet çalışanı neden al il basmıyor ? Ben neden basıyorum farkları ne ?
Devlete hizmet ediyor diye toplu taşımalara bedava binecek diye bir kaide olmamalı , çok cüzi bir icret basmalılar bence. Ne oldu ne dedi bilinmez ama öyle bir tavırla biniyorlar ki sanki lasvegasta kumarhaneye giriyor.
Adil olunması gerekire eğer , toplu taşımalarda cüzi bir icret konuşmalı devlet çalışanları için
Burda bu konuda en çok tepki verenlerden biriyim, polis sonuna kadar haksız. karşındaki polis bile olsa vurunca elini çekmeyeceksin dedim.
Fakat polis asker vs bunlara saygı kişiden önce devletine saygı demektir. burda polis olan arkadaşlarımızda var uslubun çok hatalı. birde kaç polise bu şekilde sokakta konuşuyorsunki burda yazıyorsun buda ayrı mesele. neyse nacizane yazımda üstüne alma.
Siz iyi olabilirsiniz, mesleğinizde başarılıda olabilirsiniz. Sepetteki bir çürük elma tüm elmaları çürütür. Daha az önce eve gelirken yaşadığım olayı anlatayım. Bugün pazar, polis okulundakiler çarşıda üniformayla geziyor. Karşıdan karşıya geçerken karşımdan gelen polis adayı kasıla kasıla üstüme gelmeye başladı ve bende omuzu vurdum. Napıyosun felan görmüyormusun geldiğimi dedim diklendim çıt yok. Özrünü diledi gitti. Bu polislerle yaşadığım en basit olay.
Ayrıca devlet devletliğini yapsa polislerin hiçbiri bu şekil davranamaz. İyi olanlar istisnadır. Bu yüzden mesleğinizi savunmanıza hak veriyorum ama inanıyorum ki hiçbirşey değişmeyecek.
Konuşmasını dahi bilmeyen zır cahil, karakteri oturmamış, hiçbirşey görmemiş insanları seneler boyunca sırf cemaatten diye sınav sorularını verip geçirdiler. Devlet hala kendi içini temizleyemedi, temizleyemezde. Şimdi siz söyleyin saygıyı polislermi hakediyor yoksa iyi polisler mi?
Orda ki polise de burdakilere de yazılacak çok şey varda herkese hayırlı ramazanlar :D
Arkadaşımında mecidiyeköy'de çift katlı otobüsü var. Olaya şahit olmuş. Polis memurlarının kartını göstermesi halinde ücretsiz binme hakkı var ama bu çift katlı otobüslerde geçerli değil.
Polisi mumya yamışlar ya :D
şu olayın her iki tarafında it... Öldürsünler birbirlerini kimseye zarar vermeden mikroptan kurtuluruz.
Polisin hareketlerden belli artis..Silah cıkarıp vurmak nedir ya adam teroristmi sanki bende polis sevmeyenlerdenim
Duruma başka bir bakış açısıyla bakmak istedim.
Benim gözümde 5 meslek grubu kutsaldır.
-Öğretmenlik
-Sağlıkçılık
-Hakim,savcı ve avukatlık
-Askerlik
-Polislik.
Bu meslekler icra edilirken,çok hassas ve dikkatli olunması gerekir.Çünkü,
-Devleti temsil ediyorsunuz.İnsanlar ile devamlı temastasınız.
-İnsanlar size mahremini,sırrını,karısını,anasını,kızını emanet ediyor.
-Yasalarla tanımlanmış hak,yetki ve görevleriniz var.Ettiğiniz yemin var.
Bu meslekler,para kazanmak, ya da 'aman iş bulamadım bari polis olayım,aman öğretmen olayım,elektroniğe puanım yetmedi tıbbı-harp okulunu yazayım' gibi durumları kaldırmaz.İdealist olmak,mesleğini hayat tarzı haline getirmek,insanları öncelik olarak görmek anlamına gelir.Farklı bir düşünce yapısı gerektirir.Sakin olmak,insanları dinlemek,doğruları bulmak ve halka anlatmak sizin hayatınızın tek önceliği olmalıdır.Bu meslekleri yapacak kişilerin,özellikle psikolojik durumları çok detaylı testlerden geçirilmeli bence.
Dikkat ettiyseniz bu 5 meslek grubu,tarih boyunca siyasetin 'oyuncağı' haline getirilmeye çalışılmıştır.Çünkü bu meslek gruplarının saygınlığı,toplum gözünde çok yüksektir.Çok fazla yetki verilir,ama verilen yetkinin kat be katı kadar meslek mensuplarının canı yakılır.
Otobüsteki mevzuya gelince,silah çekme nedir yahu? Diyelim küfür etti, dese ki polis 'dayı ayıp oluyo,yaşından başından utan' , o otobüsçü sus pus olur.Ya da atarsın suratına parayı,konuyu kökünden halledersin.
Polise verilen silah,devlet malıdır,ve sadece toplumun emniyeti için kullanılır.Hava basmak için değil.
Diyorum ya,bu meslekler idealist olmayı gerektirir.Geçinmek için yapılmaz.Para kazanmak için polis olan adam da işte böyle abuk subuk işler yapar.Mesleğin ve kurumun da içine eder.