Yada şöyle oluyor fakirler kadiköyde bostancı da trafik duman yapmasın s.trsin kartalda pendikte yapsın.
Printable View
Yada şöyle oluyor fakirler kadiköyde bostancı da trafik duman yapmasın s.trsin kartalda pendikte yapsın.
insanlar ayı ayı hemda katıksız ayı
olayın mangalla ilgisi yok
ayı bostancı sahilindede aynı, antalyaya gittiğindede aynı, bodrumdada aynı
ayı heryerde ayı, pislik heryerde pislik
ulan şerefsizler çöplerinizi orada bırakmayın bari it herifler
insanların kanında bir bozukluk var, etrafa çöp atmaya bayılıyorlar
imzaladım tabiki
fakirlikle zenginlikle ne alakası var hemen olayı başka yere çekiyosunuz , adam yazmış oraya girdikleri yeri *** ediyorlar diye ki gerçekten de öyle biz de görüyoruz canlı canlı , aynı barzolar burada b.çekmece sahilde de dolu , adam fakir diye dal taşşak gezmek etrafı *** etmek serbest öyle mi ?
Eğer orada birini uyarmaya kalksan buraya yiyin için fakat çöpünüzü bırakmayın diye alacagınız cevabı şimdiden söyleyeyim
'' herkes bırakıyor'' cevap bu
Bunu diyenden hiçbirşey bekleyemezsiniz bu ülkede ne gelişme nede ilerleme olur çünkü zihniyeti değiştiremezsin!
bi geçemedik şu işleri ya her konuda aynı muhabbet
fakir napsin, nereye gidek, gariban nasıl gülsün vs vs
ya anasını aglattılar memleketin, sahilyolu bi tarafa b.çekmece sahile haftasonu kamyonla adam boşaltıyolar
4-5 senedir ekstra bi durum olmadıkça inemiyoruz sahile akşam yürümeye vs, denize girmeyi zaten unut
ondan sonra adamlar napsın,
insan olsunlar ?
Ya kırmayın birbirinizi. Baktınız mangal kokusu var gidin alın bi yarım ekmek arasını doldurun. Hiçbiri hayır demez.
Piknikçiler is coming.... :D :D :D (Böylesinden de yarım ekmek alınmaz. Tövbe yarabbi bu ne )
http://i.hizliresim.com/zV2pZ9.jpg
ne alaka şimdi. Nusrete et yiğen adam benim zoruma gitmediği gibi sahilde mangal yakan da zoruma gitmiyor. Ama herşeyin bir adabı uslübu vardır. Nusrete gidip ayaklarını çıkartıp masaya koyarsan eti şapır şupur yersen herkes tepki gösterir , adab-ı muaşeret her yerde geçerlidir , parkda da restoranda da 5 yıldızlı otelde de sokakta da. Bırakın bu fakir edebiyatını ve servet düşmanlığını.
Şöyle oluyor yakılsın diyerler barzo yakılmasın diyenler elit insanlar özgür kardeşim isteyen istedigi yerde mangalını yakar bırasını içer tabi pisletmedem rahatsızlık vermeden yasakçı degil yapıcı olmak lazım nasıl hükümet taksime cikmak yasak dediğinde daha cok gaza gelip gittiysek sen mangal yakma de bak ne oluyor.
Tamam siz haklısınız fakir zengin edebiyati yaptım aklim ermez benim böyle şeylere siz büyük abiler tartışın bana eyvallah.
İstediği yerde öyle bira içemez. Mangala sesini çıkarmaya bilir polisler veya zabıtalar. Ama alkolü affedeceklerini sanmıyorum + dışarda alkol içmenin 70-80 lira gibi bi cezası var. Yetkililerin alkoldeki tutumunu mangala değilde çöp bırakma kirletme pisletme işlerindede uygulasa sorunsuz bir şekilde herkes mangalını yapıp gidelibilir.
Hatta insan olan kalkarken çöplerini toplayıp üstüne etrafta gördüğü çöpleride alsa eskisinden daha temiz bir çevre olur :)
Zengin fakir ne alaka anlamadım gelenlerin çoğu arabayla geliyor ve arabalarında çoğu orta sınıf lüks araçlarda oluyor öyle bi ayrım yapmak çok yanlış.
Benimde sevmediğim bi manzara türk milleti olarak abartmayı seviyoruz çünkü yasaklanması hoşuma gider imzaladım o yüzden
isteyen istediği yerde mangal da yakamaz bira da içemez. Bunun adı özgürlük değil . O zaman bak arkadaş yazmış millet adada girip bahçeye sıçıyormuş , isteyen istediği yere girer sıçar yani bu iş böyle uzar gider herkes istediğini yapacaksa. Şehirler köyler kasabalar her neyse kimsenin dingonun ahırı değil ortak kullanım alanlarıdır. Herkes özel mülkünde istediğini yapar dediğin gibi yer içer sıçar ama ortak kullanım alanlarında kimsenin kimseye rahatsızlık vermeye hakkı yok, şehrin adabı kuralı neyse uymak zorunda herkes.
Millette ne kadar tartışmaya hazırmış arkadaş.
Evet doğru bir şey söyledin , aynı köpek gibi eğitmek lazım insanımızı. Başka türlü kimsenin eğitilmek istediği yok bu ülkede çünkü. Kimsenin işine gelmiyor.