Çok uzun zamandır yakındığım bir konuydu. Şansa denk gelmem iyi oldu. Öncelikle insanlara insan olmayı öğretip, biraz ahlaktan bahsedip öyle yeşilliklere salmak gerek.
Printable View
Çok uzun zamandır yakındığım bir konuydu. Şansa denk gelmem iyi oldu. Öncelikle insanlara insan olmayı öğretip, biraz ahlaktan bahsedip öyle yeşilliklere salmak gerek.
Önceki sayfada bir arkadaşım tam da yazmak istediğim konuya değinmiş, lafa gelince en kusursuz Müslüman bizleriz, başımız secdeden kalkmaz, kimsenin hakkına göz koymayız, temizlik imandan gelir diye nutuklar atarız ama yaptıklarımız tamamen söylediklerimizle tezat. Ulan hani temizlik esastı, hani gavur deyip aşşalılayıp hor gördüğümüz adamlar pisti. Gavur diye aşşağıladığın adamın ülkesinde sigara izmariti yok senin ülkeni *** götürüyor ama yersen sen temizsin imanlısın..
Katildim
mangal yapilsin ama cöpleri öyle birakilmasin
Şu konuya açtığıma öyle memnunum ki ama hiçbir işe yaramamış ne kampanya ne imzalar.. Az önce bostancı sahilden geçtim.. Ben ömrümde böyle şey görmedim... Dumandan gözlerim yandı , bogazım gıcıklandı... araçlar sagda 3 şerit park yapmışlar km lerce tek şerit gittik... Yıl 2016 istanbulun göbeğinde böyle bir rezilliğe kim nasıl izin veriyor aklım almış değil bu insanlar nerden nasıl geliyor.....
İnanamassın abicim bir ara görüş mesafesi düştü zaten gözlerim bozuk iyice göremez oldum.. Ben minübüs yolundan eve (maltepeye) gidiyordum hadi dedim boştur yollar sahilden gideyim hem gazlarım azcık hemde temiz hava alırım bostancı dan sahile indim tam dürümcülerin oraya çıktım o dürümcüleri geç maltepeye kadar dumanaltı böyle birşey o-l-a-m-a-z ! Şu an evdeyim sokagım bile duman.
Geçen beylikdüzüne giderken küçükçekmece rampayı indim bir duman bulutu göz gözü görmüyor bu işe gerçekten çözüm bulunmalı gerçekten
Yanlış anlamayın ama herkez sizin gibi düşünmüyor insanlar köy hayatına yeşilliğe toprağa aç ailesi çoluğu çocuğuyla bir nebze olsun bu şekilde içindeki boşluğu dolduruyor.Ha pislikler ortalıkta bırakılıyorsa sıkı bir denetim getirilir olur biter ama yasaklanması ve bunun istenmesi bana çok saçma geldi.Zaten böyle bir şeyin yasaklanmasıda hayal olur.
Her şeyi yapmakta özgürsün.. Ta ki senin özgürlüğün başkasının özgürlüğüne temas edene, zarar verene kadar.
Toplumdaki yozlaşmanın büyük kısmı bu cümleyi idrak edememekten kaynaklanıyor..
Köye açsan, mangal yapılacak alanlara git orda yap. Biz de seviyoruz mangalı ama canımızın istediği yerde yapmıyoruz.. Her ot gördüğümüz yere kurmuyoruz mangalımızı.. Mangal için uygun olan yerlere gidip orada yapıyoruz mangalımızı.. Ayrıca köye toprağa açsan, köyün temiz havasına ve toprağın kokusuna açsındır.. Dumanaltı edip içine etme sahilin de çoluğun çocuğun oksijen alsın, temiz hava alsın..
Bir şey yapmadan önce toplumun büyük kısmı "acaba bu yaptığım başkalarını rahatsız eder mi" diye düşünme yetisine sahip olmadığından her geçen gün daha da yozlaşıyoruz, yabanileşiyoruz..
köy hayatına açsa köye gidecek hacı.Ben nasıl köye gittiğimde yanımdaki hatuna burası şehir değil adabınla giyin diyorsam köydekide şehre geldiğinde adabına uyacak.Ayrıca hiçbir köyde böyle bir duman böyle kalabalık böyle pislik görmedim ben.Köydekilere kurban olsun bunlar.
Ben o kansorojen dumanı içime çekmek zorunda değilim.Ben , araçları 2-3 şerit halinde yola koyup o trafiği çekmek zorunda değilim.Ayrıca mangal geniş arazide ormanlık alanda açık alanda yapılır yani 100 metre ötede binaların oldugu yerde cayır cayır arabaların geçtiği yerde mangal yapılmaz.Zaten sahil yolunda saat 5000 araç geçen yerde yenen yemekten de hayır gelmez.Fail üstüne fail yani. Aynen öyle türkiye gibi bir yerde yasaklansa şaşarım zaten.Normal yani kimsenin karışmaması...
Akşam Pendik - Bostancı arası geldim nefret ettim bu şehirden.
Çöplerini de topluyorlardır, bırakıp gitmiyorlardır kesin.:confused:
Sorun duman mı çöp mü çöp ise lafım yok da dumanı Nasıl çözecek adamlar :)
duman nedır abı, bu koca ıstanbulda hıcmı mangal yakacak yer yok , gıttın ssahıle ınsanca yerler doluysa don evıne yada bas gıt mesire alanına. adamlar kavşaktakı agacların altında mangal yapıyorlar hıcmı gormedınız florya kavsaktan e5 beylıkduzune baglanan yolda sagda yatanları edenlerı. gurpınar sahıl kucukcekmece sahıl hepsı aynı duurumda yer dolu mantıgını algılayamıyor ınsanlar yeterkı mangal yansın her yerde yaparız sorun degıl dıyorlar. bence büyük bir sorun. 20 30 kısının mangal yakabılıcegı yere 300 kışı mangal yakmaya gelınce bu şekılde bı durum oluyor.
çözüm, çözüm yok. x beledıyede calısırken sahılde mangalı yasakladık halk beledıyeyı basıyordu nerdeyse. mangal nasıl yasaklanır dıye bız gıttık dıger beledıye baskanı gıttı su an sahıle mangalı kapan gelıyor ortalık hengame yerı .
ne hükümet , ne ibb ne yerel belediyeler kimse birşey yapamaz bu duruma. tek yapmak gerekn ınsanları bılınclendırmek. oda cok uzun zaman alacak o kesın.
he bırde selımpasa v.b yerlere denıze gırmeye gelenler varkı , hıc saymıyorum. gecen sene selımpasada ınanın hıc abartmıyorum eni 3 metre olan mınıcık kavşagın ortasına kurulmuş aile gördüm. şaka gibi insanın sinirleri bozuluyor. su an ramazandayız da durgun etraf hele bı bayram geçsın sız o zaman görün curcunayı. kaçabilen kaçsın yaz bitene kadar istanbuldan.
Kampanyayı imzaladım umarım bir faydası olur. Bence olur olmadık yerde mangal yakma huyumuz geri kalmışlıktan geliyor. İnsan oraya deniz kokusu alayım temiz hava alayım diye gider et kokusu değil! Mangal yapılır yalnız çevreyi rahatsız etmeyecek şehir dışında müsait piknik alanlarında yapılır. Ayrıca birbiri içine geçmiş bir şekilde, gürültü, kalabalık, duman, koku içerisinde bu mangalı yapmaktan ne zevk alıyorlar anlamış değilim.
ikea dan dönerken görüyorum, yol ayrımında bulunan ufak üçgen şeklindeki çim boşluğa mangal kurmuşlar 15 kişi orda piknik yapıyorlar. yahu aracımız bozulsa yol kenarında durmaya çekiniriz, millet araçlarını yola bırakmış oh mis. yazık ya..
çevre yolunda Fenerbahçe stadına gelmeden yolun sağ tarafındaki çimenlikte mangal yakan var bu şehirde :D