User Tag List

Sayfa 4/14 İlkİlk ... 23456 ... SonSon
254 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Sahilde Mangal Yakmayın İmza Kampanyası

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Redfocus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Haklısın abicim mangal yakma bira içme otur olum pati ver falan diye egitmek lazim insanımızı.
    Aynen öyle eğitmek lazım doğru söylüyorsun. Kendi özgürlüğü için başkasının özgürlüğünü kısıtlayan tek milletiz. Dışarda bira içmenin yasak olduğunu yanlış demişsin ne dayanarak dostum? Düşünsene kız arkadaşınla suadiye sahilde yürüyorsun biri toplamışım 4 aradaşını 5 kişi oturuyorlar, alkol serbest diye takviye yapıp durdular ve kafalar olmuş t.şak. Sonra aralarından biri laf atıcak ya da laf atmasını geçtim baksa bile senin sinir krizi geçirmene yeterli olur, bunu kaldırabilecek misin? Yine diyorum mangal konusuna düzenleme getirilebilir ama alkole kesinlikle ama kesinlikle izin verilmemeli.

Bende alkol içiyorum ama gidiyorum taksime ya da clube içiyorum geliyorum kimseye verdiğim bi rahatsızlık yok. Biraz geniş düşünmek lazım bence bu konularda

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    121 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Şöyle oluyor yakılsın diyerler barzo yakılmasın diyenler elit insanlar özgür kardeşim isteyen istedigi yerde mangalını yakar bırasını içer tabi pisletmedem rahatsızlık vermeden yasakçı degil yapıcı olmak lazım nasıl hükümet taksime cikmak yasak dediğinde daha cok gaza gelip gittiysek sen mangal yakma de bak ne oluyor.
    Etrafı pisletmeyen "mangalcı" yok.. Hadi pisletmeyecek şekilde bu tipleri eğittik diyelim.

Mangal dumanı ne olacak? Özgürlük, başkalarının yaşam alanına girince bitmiyor muydu? Sahile temiz hava almak için inen aileler, pusetinde bebekler mecbur mu pijama-atlet tayfasının dumanını solumaya?

TheAce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    özellikle bostancı feribot iskelesinden tuzlaya kadar olan bölümde, maltepe kartal arası tavan yapıyor rüzgarsız gecelerde kartalda yoğun zehirlenme riski var
    arka sislerini yakanlara....

Psn: theace85

Redfocus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla bu mangal nelere kadirmiş haklısınız ben düşünemedim bu kadar herkezden özür dilerim.
    Bu forumda mangal yakan tek ben varım herhalde artıkta yakmam.
    90' Şahin
    04' Polo 1.4 tdi
    11' doblo 1.3 multijet
    07'mondeo 2.0 tdci
    07'focus 1.6 tdci 3k halen..

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tabi herkesin özgürlüğü var...ancak şu fakir napıcak acitasyonunu geçelim.Lokantaya gidecek paran yok mu gitme abi evinde ye veya baska yerler var bu kadar halka acık olmayan.Bu neye benziyor drift antremanına drift etkinliğine verecek param yok o yüzden şahin ile ortalıgın a. koyacam banane fakirim ben demeye benziyor... Burda kimse kimseyi aşagılamıyor yapılacak sey var yapılmayacak sey var bu insanların buraya yönlendirilmesi stratejik sebeplerden ibb burayı alınca iktidar kendi insanını yukardan sahile yönlendirdi.Amaç tamamen bu bölgeyi rahatsız etmek.15 yıl önce buralar böyle değildi.Bu sahile inen insan iyi huylu adamlar değil çogunluk yani tabi arada düzgünler vardır genel olarak bahsediyorum %100 demiyorum çogunluk ama... Burda laf yetiştirenler ne olur pazar aksamları bir sahile inip yürüsünler.O insanların bu bölgeye zararını görsünler.

Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    121 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Valla bu mangal nelere kadirmiş haklısınız ben düşünemedim bu kadar herkezden özür dilerim.
    Bu forumda mangal yakan tek ben varım herhalde artıkta yakmam.
    Herhalde 12-13 yaşımdan beri mangal yakıyorum. El kadardım babam ilk bacayı, maşayı, faracı elime tutuşturduğunda.. Şöyle bir baktığımda, neredeyse senin yaşın kadar zaman olmuş.

Olay mangal yakmak - yakmamak değil, nerede yakacağını bilmek. Nasıl apartman balkonunda yakamazsan, sahilde de yakmamalısın. Her şeyin bir yeri var, adabı var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herhalde 12-13 yaşımdan beri mangal yakıyorum. El kadardım babam ilk bacayı, maşayı, faracı elime tutuşturduğunda.. Şöyle bir baktığımda, neredeyse senin yaşın kadar zaman olmuş.

Olay mangal yakmak - yakmamak değil, nerede yakacağını bilmek. Nasıl apartman balkonunda yakamazsan, sahilde de yakmamalısın. Her şeyin bir yeri var, adabı var.
    Haklısınız özür dilerim hepinizden dediklerimi dikkate almayın siz benim.Artık biraz daha büyüyünce böyle konulara yorum yaparım.
    90' Şahin
    04' Polo 1.4 tdi
    11' doblo 1.3 multijet
    07'mondeo 2.0 tdci

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Baştan bi kızdım ama şimdi resimleri görünce falan haklı aslında insanlar ben bekar adamım empatide yapamadım evli insanlarla yada çocuğu olanlarla bencilce düşünüp bencilce yorum yaptım.
    90' Şahin
    04' Polo 1.4 tdi
    11' doblo 1.3 multijet
    07'mondeo 2.0 tdci

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    237 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yahu ne kadar cahilce düşünen insanlar var ya. Köyden inen mangal yapmasın bile demiş rahatsızın biri.
    Sigara da içilmeyecek o halde açık alanlarda. Bunun önüne geçebilir misiniz ? İnsanın kendini eğitmesi önemli olan.. Sahile gittiğimde portatif masamı açıp sandalyelerimi kurarak mangalımı yapıyorum. En lüks mekanlarda yediğim yemeklerden daha çok lezzetli geliyor bana. Halim vaktim de gayet yerinde Allah'a çok şükür.
    Gece olunca kendi pisliğim ve çevrede gördüğüm pislikleri çöp torbasına doldurup atarım. Bu biraz da anlayışlı olmak ile alakalı. Edebi ile efendice mangal yakan bir aileyi hoş görmeniz gerekmez mi ? Diğer kısım olan her türlü pisliği yapan barzoları bu tür imza kampanyaları ile değil de direk nüfustan düşürerek temizlersiniz ancak. Ben dışarıda sigara içen insanları görünce nefret ettiğim halde hoşgörülü yaklaşıyorum.
    Siz boğazın ortasında özel yatınızda barbekü partileri verseniz dahi ondan bile şikayetçi olan insan çıkabilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    biraz araştırdım bu konuyu bugun... Maltepe belediyesi bu ay basında sahilde mangal yakımını yasaklamış.Şu an cincık gibi sahil.Bostancıyı geçin bir anda bitiyor mangal işi.. Zabıtalar izin vermiyormuş.Mis gibi. Demekki olabiliyor.

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    237 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    biraz araştırdım bu konuyu bugun... Maltepe belediyesi bu ay basında sahilde mangal yakımını yasaklamış.Şu an cincık gibi sahil.Bostancıyı geçin bir anda bitiyor mangal işi.. Zabıtalar izin vermiyormuş.Mis gibi. Demekki olabiliyor.
    maltepe miting alanın olduğu bölgeden bahsediyorsunuz siz. Orada yasak yalı mahallesine kadar izin verilmiyor sonra serbest

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Darıca sahilde aslan çimento diye bir yer var belki bilen vardır bedava masaları var mangal yakacak betonlar falan var oraya gitmiştim baya güzel ama işte dumanı ne olacak.
    90' Şahin
    04' Polo 1.4 tdi
    11' doblo 1.3 multijet
    07'mondeo 2.0 tdci

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fthdrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yahu ne kadar cahilce düşünen insanlar var ya. Köyden inen mangal yapmasın bile demiş rahatsızın biri.
    Sigara da içilmeyecek o halde açık alanlarda. Bunun önüne geçebilir misiniz ? İnsanın kendini eğitmesi önemli olan.. Sahile gittiğimde portatif masamı açıp sandalyelerimi kurarak mangalımı yapıyorum. En lüks mekanlarda yediğim yemeklerden daha çok lezzetli geliyor bana. Halim vaktim de gayet yerinde Allah'a çok şükür.
    Gece olunca kendi pisliğim ve çevrede gördüğüm pislikleri çöp torbasına doldurup atarım. Bu biraz da anlayışlı olmak ile alakalı. Edebi ile efendice mangal yakan bir aileyi hoş görmeniz gerekmez mi ? Diğer kısım olan her türlü pisliği yapan barzoları bu tür imza kampanyaları ile değil de direk nüfustan düşürerek temizlersiniz ancak. Ben dışarıda sigara içen insanları görünce nefret ettiğim halde hoşgörülü yaklaşıyorum.
    Siz boğazın ortasında özel yatınızda barbekü partileri verseniz dahi ondan bile şikayetçi olan insan çıkabilir.
    herkes senin gibi duyarlı değil.Ordan 10 kişiyi alalım belki 1 sen düzgün birde 1-2 kişi... Geri kalan alayı hiçbirşeyi umursamayn insanlar.Yarım saat uzaklıkta istanbul dısında tonla mangal için yer var.. Özel mangal masaları bilmemneler..Bizde giderdik ama özel alanlara... Eğer sen duyarlı biriysen zaten bu yasaklandıgı zaman anlayış gösterirsin...

ECD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emoro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Anlamadığımdan soruyorum yanlış anlamayın , sahilde mangal yapınca ne gibi zararı oluyor ki imza topluyorsunuz ?
    1 kez yola gelen top yüzünden kaza atlattım 1 kez de topun peşinden koşan çocuğu eziyordum. Yapılmasın değil yapılsın ama bilinçli olarak yapılsın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mimarsertac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Her köyden gelen burada köyde yaşadığı gibi yaşamaya çalışırsa sonuç bu oluyor. Bizim milletin şehirleşmeye alışması daha kaç sene sürecek merak ediyorum.
    bu mesajı eksileyende var herkes köyden direk şehrin ortasına geleceğine önce kasabada biraz ehlileşip şehir yaşamına geçmeli diye düşünüyorum.sonra böyle talihsiz durumlar ortaya cıkıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    121 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Aslında böyle olacaksın..

Hiçbir şeyi, hiçbir kimseyi umursamadan yaşayacaksın.. Yaya geçidine park et, engelli araç yerine park et, ye iç sıç orta yere, kirini pisini geride bırak..

Yeni Türk toplumu bu.. Malız biz bundan farklı olmaya çalıştığımız için.. Uy topluma, yaşa yabani hayvanlar gibi.. Sıkışırsan da et kavganı, güçlü isen haklı ol..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    başka bir forumda bu konu ile ilgili 60 yasında bir amcamız çok güzel yazmış..

Sevgili Emir,
    "Sahil yollarındaki mangal dumanından rahatsız olan varsa kafasını
    başka yöne çevirebilir. Mangal yakmayı kıroluk olarak lanse edip, argo
    düzeye indirgemek büyük bir talihsizliktir. Mangaldan çıkan duman
    kokusundan hoşnut olmamak ancak vejetaryen anlayışın tezahürüdür.
    Mangal, bizim kültürümüzün bir parçası olup..
    "
    filan demişsin de,
    öyle bir kültürümüz yok.
    Bu bir.
    İkincisi olay sadece duman vb. de değil.
    Olay adab-ı muaşeret.
    Bunun anlamını İnternetten öğrenebilirsin.
    Ben de eti severim, vejeteryan değilim ama çocukluğumdan beri ben
    bahçeli evimizde mangal yaptığımızı hatırlamam. Balık hariç.
    O dönem balıksız gün yoktu zaten. Bir komşu 2 saatliğine balığa gider,
    neredeyse 5 komşu ve kediler doyardı.
    Komşu hakkı diye bir şey vardır.
    Hatta mümkün olduğunca lokantalarda dışarıda da yemek yemem.
    O yediğini alan var, alamayan var, bir şekilde yiyemeyen var. Hasta olup yiyemeyen ama canı çeken var.
    Öyle, ben mangal yapayım kültürü filan Amerika'da ailelerin
    bahçelerinde yaptıkları mangal partilerinden alıntı uydurma bir şey.
    Yani anlayacağın kıroluk mu bilemem de, hani bir söz vardır,
    "- Görmemişin oğlu olmuş, çekmiş... " filan der.
    İşte bu da o usul bir şey.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evrenoz boşuna nefesini tüketiyorsun bence düzelmeyeceğiz düzelmezler milliyetçilik vb. gibi kavramların arasında artık toprakçılık diye kavram olsun istiyorum.milletten tiksindim tek bağım ülkemin toprağını sevmek artık

burkaykalyon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yasaklara karsi cikip yasak getirilsin diyebilmekte ayri bir ironi olsa gerek.

Uyaracaksin abicim. Baktın anlamıyor zabıtaya şikayet edeceksin. Baktın trafiği, yaya yolunu, bisiklet yolunu kapatiyorsa trafik çekicisi çağıracaksın çektireceksin. Pislik mi birakiyor o zaman belediyeye ekstra önlem almasi icin basvuru yapacaksin.

İlk önce kendini eğiteceksin sonra oradaki onlari yapan öküzleri eşşek gibi eğiteceksin. Baska yolu yok bunun.

Bu arada change.org sitesinin bi halta yaramadigini biliyorsunuz herhalde.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)