User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
32 sonuçtan 20 ile 32 arası

Konu: lpg/dizel gel git sorunum

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Güncel fiyatlara göre bir hesap yaptım. Lpg Takalı 4 ay oldu. Yaptığım km 12.000 i biraz geçti. Aracı benzinli aldım colt otomatik.

Ortalama yapmaya çalıştım ama değerler biraz daha düşük olabilir. lpg de 1.2 katı fazla yakacağını hesapladım.

Çıkan sonuç aşağıda. Arabandan memnunsan düzgün bir kit taktır geç.

Milletin nasıl kullandığını bilmediğin 2. el dizelini alıp sürpriz yaşama derim.

Bakım maliyetleri belli dizel her türlü fazladır. Mekanik parça da aynı şekilde. ( enj. turbo vs)

Bende yaklaşık aynı km'lerde corsa'da kullandığım lpg'nin parasını çıkartmıştım.

Araçtan memnunsan lpg ile kullanılabilir, bence dezavantajı simit tüp kullanınca menzilinin kısa olması.

Şu an dizel kullnıyorum, çok memnunum ama traktör sesinden dolayı da hiç sevmiyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı nicksar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende aynı konudan muzdaribim. Günlük 70 km için Polo 1.2 70ps kullanıyorum. Lpg mi yoksa dizele mi yöneleyim. Birde Lpg ye geçince benzin hiç harcanıyor mu. Yoksa direk Lpg ile mi çalışıyor araç. Benzin harcanıyorsa tüketim miktarı ne kadar acaba. Teşekkürler.
    Marş basıktan motor ısısı 70lere gelene kadar benzinde gidiyor, ondan sonra lpg'ye geçiyor.

Bazı kitler belli bir devirden sonra lpg ile birlikte benzinde püskürtüyor. Kit markası ve uygulanacak araca göre değişiyor bu seçim.

meganes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bugün biraz düşündüm taşındım,hatta dizel araç ilanlarına bile baktım,arkadaşım araç alıcaktı birkaç kişiye bile gittik bakmaya ama gelin görünki o sitedeki ilk günki yazan bütün araçların hepsi patates onları gördükçe kendi arabamı dahada sevdim,bu bakımdada araba bulmak imkansız gibi birşey,ben arabamın her işini acele etmeden kendim yapıyorum şirkette,herşeyi görerek test ederek km gelen parçaları bile değiştiriyorum bozulmasını beklemeden,anladımki el emeğim daha fazla bu araçta kendimde işçiyim zaten(elektrik/pano) okadar çanaladığım emek ve zaman harcadığım arabamı satmıycam dizel aracın uzun yolda torku hoşuma gidiyo yalan yok şehir içindede daha az yakıyo cazip gelen tarafları bu ama ne lpg takıcam nede dizel araç alıcam,allah sağlık sıhhat verdikçe bu arabaya binicem bazı arkadaşlar lpg-tecavüz ikilisinden yakınmış,kendi mesleğimde değilim daha çok araçlarla haşır neşirim,okadar kasap montajlar gördümki saçma sapan delikler acayip acayip yerlere vida atmalar,değişik değişik kablo tesisatlı iyice soğuttu beni bu işten o yüzden tecavüz diyorum) niyetim yok lpg'ye olursada kiti alır kendim montajlarım,uzun yola biraz daha az gidicez ve istanbul trafiğinde benzini boşa harcamıycaz ne yapalım artık
    aracı yüksek fiyata satmam için elinizde 'jdm' yazısı varmı ??

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    istanbulda gun icinde 30 km yapsan, ev-is, 30x0.5 = 15 lira , lpg 30x0.2

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Marş basıktan motor ısısı 70lere gelene kadar benzinde gidiyor, ondan sonra lpg'ye geçiyor.

Bazı kitler belli bir devirden sonra lpg ile birlikte benzinde püskürtüyor. Kit markası ve uygulanacak araca göre değişiyor bu seçim.
    Ozgur cok yuksek o sicaklik 30-35 derece yetiyor.

Benim su aralar sitenin kapisindan cikinca gaza gecmis oluyor 50-100 mt.

Kisin da maksimum 500-600 mt de geciyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ozgur cok yuksek o sicaklik 30-35 derece yetiyor.

Benim su aralar sitenin kapisindan cikinca gaza gecmis oluyor 50-100 mt.

Kisin da maksimum 500-600 mt de geciyor.
    Ben 70ti gibi hatırlıyorum belki yanlış hatırlıyorumdur ama benim araçta bir 2-3km yol yapıyordum ben benzinle

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı meganes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bugün biraz düşündüm taşındım,hatta dizel araç ilanlarına bile baktım,arkadaşım araç alıcaktı birkaç kişiye bile gittik bakmaya ama gelin görünki o sitedeki ilk günki yazan bütün araçların hepsi patates onları gördükçe kendi arabamı dahada sevdim,bu bakımdada araba bulmak imkansız gibi birşey,ben arabamın her işini acele etmeden kendim yapıyorum şirkette,herşeyi görerek test ederek km gelen parçaları bile değiştiriyorum bozulmasını beklemeden,anladımki el emeğim daha fazla bu araçta kendimde işçiyim zaten(elektrik/pano) okadar çanaladığım emek ve zaman harcadığım arabamı satmıycam dizel aracın uzun yolda torku hoşuma gidiyo yalan yok şehir içindede daha az yakıyo cazip gelen tarafları bu ama ne lpg takıcam nede dizel araç alıcam,allah sağlık sıhhat verdikçe bu arabaya binicem bazı arkadaşlar lpg-tecavüz ikilisinden yakınmış,kendi mesleğimde değilim daha çok araçlarla haşır neşirim,okadar kasap montajlar gördümki saçma sapan delikler acayip acayip yerlere vida atmalar,değişik değişik kablo tesisatlı iyice soğuttu beni bu işten o yüzden tecavüz diyorum) niyetim yok lpg'ye olursada kiti alır kendim montajlarım,uzun yola biraz daha az gidicez ve istanbul trafiğinde benzini boşa harcamıycaz ne yapalım artık
    Sen su anda kotu lpg uygulamalari dolayisiyla sikayetlerddn etkilenip cekiniyorsun bence.

Adam gibi ayar yapinca hissetmezsin bile lpg nin varligini.

Asagidaki linkte senin aractan var, bir arkadas geldi yolda ayar yaptik

http://lpgayar.blogspot.com.tr/2015/...6-ies.html?m=1

Onerim cok para vermeye gerek yok, atikerin nanofast ismnde bir kiti var.

Ayarda en yetenekli kit o olur senin aracta.

1000-1100 tl ye montaj yapiyorlar.

Ayar konusunda da ben yardimci olurum istersen.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sen su anda kotu lpg uygulamalari dolayisiyla sikayetlerddn etkilenip cekiniyorsun bence.

Adam gibi ayar yapinca hissetmezsin bile lpg nin varligini.

Asagidaki linkte senin aractan var, bir arkadas geldi yolda ayar yaptik

http://lpgayar.blogspot.com.tr/2015/...6-ies.html?m=1

Onerim cok para vermeye gerek yok, atikerin nanofast ismnde bir kiti var.

Ayarda en yetenekli kit o olur senin aracta.

1000-1100 tl ye montaj yapiyorlar.

Ayar konusunda da ben yardimci olurum istersen.
    Lpg ile ilgili konularda yorumlarını ve yardımseverliğini görüyorun, cidden takdire şayan bir durum.

Piyasada insanların birbirine madik atmak için yapmadığı kalmamışken beklentisiz şekilde yardımcı olduğun için rabbim senden razı olsun diyorum

Arkadaşın postunda katılmadığım bişey var, araçlar bence bize hizmet etmek için var.

Aldığım birşeyi istediğim gibi kullanamayacaksam onun bir anlamı yok benim gözümde.

O yüzden senin de desteğinle güzel bir kit takarsa aracına mutlu olur istediği gibi de gezer, çok ta güzel olur.

Selamlar.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende yaklaşık aynı km'lerde corsa'da kullandığım lpg'nin parasını çıkartmıştım.

Araçtan memnunsan lpg ile kullanılabilir, bence dezavantajı simit tüp kullanınca menzilinin kısa olması.

Şu an dizel kullnıyorum, çok memnunum ama traktör sesinden dolayı da hiç sevmiyorum
    Çok güçlü araçlara sahip olmadım, o yüzden colt beni tatmin ediyor. Yakıtından da inanılmaz memnunum 14 kuruş falan yaktım bayramda uzun yolda.

Dizeli tork tan dolayı arıyor insan açıkçası rampada falan iyi oluyor. Colt saolsun dizel sesini aratmıyor yol + motor sesi olarak.

Biraz da para çokomel eğrisi aslında 20 liralık arabanın ekmeği bu kadar oluyor

Lpg iyidir ekonomiktir, taktırmamak ta tercihtir tabiki.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dun ab motors diye bi fransiz kanalinda bi programa denk geldim, eleman avrupada luks oto galerisi gibi bisey (bizdekiler gibi hanzo degil ) herif amerikan spor araba ve jip satiyo, biz arabalari ithal ediyoruz, lpg yr cevirip showrooma koyuyoruz burasi amerika degil bu arabalar lpgli olunca daha rahat satiliyo falan diyodu

Bence cagin bulusu lpg (ben hala taktirmadim o ayri) dizel araba daki keyfi de bi ben anlayamadim, 2-3 bin devirde bi vites degistiriyosun, guc tork zart diye geliyo kut diye bitiyo bence sehir ici otomatik dizel sakin kullanacaksan avantajli ama keyif unsuru ben hic goremiyorum

meganes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I
    Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşın postunda katılmadığım bişey var, araçlar bence bize hizmet etmek için var.
    Aldığım birşeyi istediğim gibi kullanamayacaksam onun bir anlamı yok benim gözümde.
    Selamlar.
    .
    Aracımı istedğim gibi kullanıyorum,istediğim gibi şekillendireniliyorum,alırken ailemin 1 tl yardımı olmadı,birazda evde 2.araç olduğu için hep geri planda kaldı,kendi emeğim ve alınterim ile aldım,allaha şükür 5 ayım kaldı borcunun bitmesine vu zamana kadar dayandım benzine 5 ay daha sabrederim ne olacak lpg benim için extra maliyet ve ağırlık olacak gerek görmüyorum artık,uzun yolda dacia dizelimiz var,onu kullanıcam
    aracı yüksek fiyata satmam için elinizde 'jdm' yazısı varmı ??

Le10ur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dize al kafan rahat olsun kım dıyor bakımı pahalı dıye yıllardır kullanıyorum pahalı hıcbırseyı olmadı dızel de tek dıkkat enjektorler ve turbo onun dısında herseyın fıyatı aynı zaten sehırler arası 4 lıtre yakıyorum km de 16krş daha ne olsun

Ertekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    308 hdi kullanıyorum tork u konforu yakıtı muhteşem. 110 la sabit gidersem otobanda 4.8 yakıyor 150 ile sabit gidersem 6.1 yakıyor bazende 5 küsürlerde yakıyor. 12000 km dir kullanıyorum bakımı işcilik hariç 100 liraya maal oldu. yağ yağ filtresi hava filtresi polen filtresi şeklinde ve komple orjinal parçalarla. lpg li araçlarımda oldu gaza basınca ışıklar bir biri ardına sönmeye başlıyor. sakin kullanırsan belki ekonomik ama yok basacam dersen seyret o ışıkları

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)