User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
32 sonuçtan 20 ile 32 arası

Konu: Generali Sigorta Mini Kasko Hk.

clioGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim baktığım farklı sanırım, 149TL ederi bir de şu yazıyor:

Mini Kasko Sigortası bulunan aracım çarpışma neticesinde pert-total olursa, tarafıma ne kadar hasar tazminatı ödenecektir?

Kasko Sigortalı aracınızın hasarının araç değerine yaklaşması nedeniyle sigorta şirketleri aracı pert olarak değerlendirebilmektedir. Mini Kasko sigortası'nda hasarın büyüklüğüne bakılmaksızın size azami 2.000 TL'ye kadar tazminat ödemesi yapılacaktır.
    seni unutmayacağız...

www.hilmisenlen.com

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı Ome_RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok eskiden beridir hep öyle derler ya bende bilmiyorum. içine faiz vs giriyor ve haksız kazanç olaylarından dolayı sanırım. Net bilmiyorum bende duydugumu söyledim araştırmak lazım detaylıca.

Neyi haksız kazanç ?

Sahip olduğun mala, olası hasar vs durumu karşısında cebinden ödememek için bir hizmet karşılığı para ödüyorsun.

Kaza yapmadığın sürece sıkıntı yok ama herhangi bir hasar durumunda ödediğin para karşılığı hizmetini alıyorsun.

Hee gidipte arabayı bilerek kafadan çarpıp, farları mercekli tamponu sisli ile değiştirirsen bu haksız kazanç olur.

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Burak Mehmet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeşim poliçeyi iyi oku.. Sadece çarpışmayı mı teminat altına alıyorlar ? öyle bir durumda park hali hasarın veya senin çarpman cam hasarın vs teminata dahil değildir.

Kasko dediğin şey Risk satın almaktır.Sen ücretini ödeyerek helal kazancını helal paranla koruma altına alıyorsun... Alan razı satan razı.. Sigortacılık Haksız kazanç değildir. Sigortayı dolandırmaya kalkmadığın sürece haramı olmaz bu işin..İçin rahat olsun..
    Boyasiz gocuk icin sordum. dedim avmlerde millet kapiyi vurup gocurtuyo yapiyonuzmu diye yapioruz dedi. Dolu vs de yapiyolarmis. Haftaya tekrar ara dedim o zaman teker teker detaylica sorarim konusma kayit altinada aliniyorsa ok verdikten sonra herhangi bir sikintida mahkemeye delil olur.
    Fiyat cok uygun geldi gercekten. Bi tampon boyasina 200 300tl istiyorlar. Surtsen icin gitmez serviste yaptirirsin.

chatlaxs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kendi acentesi ile fiyat yarışı yapan acente ile fiyat farkı oluşturan, kendi acentesine kaptırdığı işlerinde komisyonunu düşüren saçma sapan bi şirket çalışılmaz

herkesin düşüncesine saygım varda sigorta ile haram ne alaka , haram helal işlerine takılanlara sektörde neova sigortda , doğa sigorta vs de hizmet veriyor. Bişey değişiyormu hayır faiz değil karpayı gibi bişey
    Trafik & Kasko Sigorta işleri Yapılır

TEQUILA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kaç yaşına kadar araçlara yapıyorlarmış?
    '05 Honda CBF 600 SA
    '16 Qashqai

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TEQUILA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kaç yaşına kadar araçlara yapıyorlarmış?
    Yasa bakmiyorlar anladigim kadariyla. Sadece bedeli 50bin tl yi gecmemesi gerekiyormus.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada konudan sonra biraz vakit ayırıp netten göz attım. 3-4 farklı yerden ve diyanetten de baktım. Kasko haram değilmiş gibi görünüyor. Daha doğrusu kişinin biraz kendi vicdan muhasebesine bırakılmış gibi. Niyete bağlı haramlaşması. Şöylede açıklayıcı bir yazı buldum.

Kasko, biliyorsunuz araç sigortasıdır. Bunu yaptırabilirsiniz. “Kaskoda bir takım sömürüler vs. var” deniyor. Doğrudur, bir takım yanlışlıklar var. Ama genel bir ihtiyaç da var. Siz o yanlışları düzeltmeye çalışın. Uğraşın, en iyisini yapın, Allah Teala en iyisini yapmamızı emretmiyor mu? Uğraşın, bir numaralı sigortacılığı siz yapın. Herkes sizleri örnek alsın. Ama o zamana kadar araçlarınızı kasko yaptırabilirsiniz.

Şimdi, bu kaskoya karşı çıkanlar ne diyor? Deniliyor ki:

1. Kasko, faize benziyor. Çünkü kasko şirketine 100 lira ödeyip bazen 200 lira alabiliyorsun. Arabanı 1000 liraya kasko yaptırıyorsun fakat ağır bir kaza sonucu arabanın kullanılmaz olması durumunda kaskodan 20-30 bin lira alabiliyorsun. İşte bu faize benziyor.

2. Bu kumara da benziyor. Çünkü kaskoya para yatırıyorsun bazen fazlasını alabiliyorsun ama bazen hiç de alamıyorsun.

3. Burada Cenab-ı Hakka güvensizlik de var.

Burada bizim dikkat etmemiz gereken şudur. Hiçbir konu benzerliklere bakarak halledilemez. Şimdi bir Müslüman ile bir kâfir yan yana gelseler dış görünüşleri itibariyle birbirlerine benzeyen tarafları mı çok olur benzemeyen tarafları mı? Tabii ki benzeyen tarafları: İkisinin de iki eli, iki ayağı, iki gözü vs. vardır. Şimdi bizler bu benzerliklere bakarak mı birine kâfir diğerine Müslüman diyoruz? Hayır, ikisi arasındaki farka bakıyoruz, benzerliklere değil! Benzerliklere bakarak hareket edenler “alış veriş de tıpkı faiz gibidir” diyenlerin konumuna düşerler. Hâlbuki Allah alım satımı helal faizi haram kıldığına göre demek ki ikisi aynı şeyler değildirler. Hiç kimse anında ödemek üzere borç almaz ama bedelini hemen ödemek üzere bir mal/eşya alabilir. İşte bu farktan ötürü alım satım helal, faiz haramdır.

Bir de şuna dikkat edelim: Parasını faize yatırmak isteyen herhangi bir kişinin parasını gidip de bir kasko şirketine yatırdığı vaki midir? Hiç böyle bir şey olur mu? Ya kumar oynayan bir kişi gidip de kaskoya para yatırır mı belki kazanırım diye? Böyle bir şey mümkün mü?

Bir insan Allah’a güvenmediği için mi kasko yaptırır? Hâşâ hiç kimsenin aklının ucundan bile geçmez böyle bir şey! Bu, bir yardımlaşmadır. Yarın benim başıma bir şey gelirse bana yardım edilecek. Ben almazsam bir başkası alacak. Bunun bir başka kolaylığı daha var: Kaza yapan iki araç sürücüsünün birbirleri ile kavga etmeden sakin sakin oturduklarını görüyoruz. Neden? Çünkü hasarlarını ödeyecek kasko şirketleri var da ondan. Öyle olmasa ne yapar bu iki kişi? Kavga ederler. Bazı kimselerin araçları kaza yapmadığı halde yapmış gibi göstererek haksız yere kaskodan para aldıkları da malumdur. Fakat bu gibi yanlış davranışlara bakılarak da hüküm verilemez. İnsanın olduğu yerde bu gibi yanlışların olmaması mümkün müdür? İnsanlar Allah’ın apaçık ayetlerine karşı ne gibi yanlış tavırlar içindeler?

Sonuç olarak kasko yaptırmakta herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.

R.I.P - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ome_RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu arada konudan sonra biraz vakit ayırıp netten göz attım. 3-4 farklı yerden ve diyanetten de baktım. Kasko haram değilmiş gibi görünüyor. Daha doğrusu kişinin biraz kendi vicdan muhasebesine bırakılmış gibi. Niyete bağlı haramlaşması. Şöylede açıklayıcı bir yazı buldum.

Kasko, biliyorsunuz araç sigortasıdır. Bunu yaptırabilirsiniz. “Kaskoda bir takım sömürüler vs. var” deniyor. Doğrudur, bir takım yanlışlıklar var. Ama genel bir ihtiyaç da var. Siz o yanlışları düzeltmeye çalışın. Uğraşın, en iyisini yapın, Allah Teala en iyisini yapmamızı emretmiyor mu? Uğraşın, bir numaralı sigortacılığı siz yapın. Herkes sizleri örnek alsın. Ama o zamana kadar araçlarınızı kasko yaptırabilirsiniz.

Şimdi, bu kaskoya karşı çıkanlar ne diyor? Deniliyor ki:

1. Kasko, faize benziyor. Çünkü kasko şirketine 100 lira ödeyip bazen 200 lira alabiliyorsun. Arabanı 1000 liraya kasko yaptırıyorsun fakat ağır bir kaza sonucu arabanın kullanılmaz olması durumunda kaskodan 20-30 bin lira alabiliyorsun. İşte bu faize benziyor.

2. Bu kumara da benziyor. Çünkü kaskoya para yatırıyorsun bazen fazlasını alabiliyorsun ama bazen hiç de alamıyorsun.

3. Burada Cenab-ı Hakka güvensizlik de var.

Burada bizim dikkat etmemiz gereken şudur. Hiçbir konu benzerliklere bakarak halledilemez. Şimdi bir Müslüman ile bir kâfir yan yana gelseler dış görünüşleri itibariyle birbirlerine benzeyen tarafları mı çok olur benzemeyen tarafları mı? Tabii ki benzeyen tarafları: İkisinin de iki eli, iki ayağı, iki gözü vs. vardır. Şimdi bizler bu benzerliklere bakarak mı birine kâfir diğerine Müslüman diyoruz? Hayır, ikisi arasındaki farka bakıyoruz, benzerliklere değil! Benzerliklere bakarak hareket edenler “alış veriş de tıpkı faiz gibidir” diyenlerin konumuna düşerler. Hâlbuki Allah alım satımı helal faizi haram kıldığına göre demek ki ikisi aynı şeyler değildirler. Hiç kimse anında ödemek üzere borç almaz ama bedelini hemen ödemek üzere bir mal/eşya alabilir. İşte bu farktan ötürü alım satım helal, faiz haramdır.

Bir de şuna dikkat edelim: Parasını faize yatırmak isteyen herhangi bir kişinin parasını gidip de bir kasko şirketine yatırdığı vaki midir? Hiç böyle bir şey olur mu? Ya kumar oynayan bir kişi gidip de kaskoya para yatırır mı belki kazanırım diye? Böyle bir şey mümkün mü?

Bir insan Allah’a güvenmediği için mi kasko yaptırır? Hâşâ hiç kimsenin aklının ucundan bile geçmez böyle bir şey! Bu, bir yardımlaşmadır. Yarın benim başıma bir şey gelirse bana yardım edilecek. Ben almazsam bir başkası alacak. Bunun bir başka kolaylığı daha var: Kaza yapan iki araç sürücüsünün birbirleri ile kavga etmeden sakin sakin oturduklarını görüyoruz. Neden? Çünkü hasarlarını ödeyecek kasko şirketleri var da ondan. Öyle olmasa ne yapar bu iki kişi? Kavga ederler. Bazı kimselerin araçları kaza yapmadığı halde yapmış gibi göstererek haksız yere kaskodan para aldıkları da malumdur. Fakat bu gibi yanlış davranışlara bakılarak da hüküm verilemez. İnsanın olduğu yerde bu gibi yanlışların olmaması mümkün müdür? İnsanlar Allah’ın apaçık ayetlerine karşı ne gibi yanlış tavırlar içindeler?

Sonuç olarak kasko yaptırmakta herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.
    Üstüne alınma fakat boldladığım kısmı düşünebilen bir insanla aynı havayı mı soluyoruz diye düşündüm. Fırça yemek orucu bozarmı ile aynı kafa bu.
    Her neyse konunun aslına dönecek olursak, kaskoda teminatlara iyi bakmak lazım, genelde abidik gubidik firmalar hariç düşük fiyat çıkaranların teminatları budanmış oluyor.
    Ayrıca günümüzde yollarda gezen araçların çoğu 50bin üstü olduğunu düşünürsek biraz karşı tarafın zararını da göz önünde bulundurmak lazım

gespenster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bankalar yıllık hic birsey yokken 120 lıra hesap ucretı alıyor, 300 lırada sigortaya verilmiş cok degil yaptırılabilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    esegini sen once bagla sonra bisey gelirse basina o zaman kader de dememis mi peygamber.

Korollacı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadasım oncelıkle helal haram konusuna degınırsek buyuklerımız ne demıs tedbırını al taktırı ALLAH'a bırak. o yuzden kasko yapma bır tedbırdır bır korumadır. bu sekılde davranıp gercekten aracın zarar gorduyse ve zararını karsılarsan sorun yok. ama sen aracınla 1 lıralık hasar var sen 5 lıra gosterıp yaptırırsan veya aracında olmayan sıslı tampon merceklı far vs takarsan ıs o zaman harama gırer.

sıgorta olayı baya bı ıyıymıs arastırmak lazım 350 tl bı sey degıl en azından kucuk hasarları tramere gırmeden yaptırırsın.
    Gülümsemesini Bilmeyen Tükkan Açmasın
    KARS Atasözü..

AyrtonSenna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    generali'nin kısaca yaptığı bu mini olayı sadece autoking veya rs otomotivlerdeki ufak çağlı hasarları karşılamak için yapılan bir kasko uygulaması yami güçük,çizik gibi olayları karşılıyor zaten ama Allah korusun yok aracın önünğ dağıttığın zaman onu karşılamıyor artık çoğu sigorta şirketi kasko yaptırdığı zaman mini onarım hizmetinide yanına veriyor ve birkaç şirket ise ilk hasarda anlaşmalı servise giderse r.s oto autoking gibi yerlerle anlaşmalı olduğu halde ilk hasarsızlık bozulmuyor şu an aklıma gelen iki firma var hatırlarsam yazarım zaten benim müşterimede geçen hafta kasko yaptım sıfır linea almıştı yaptıktan iki gün sonra kasko haram felan dedi iptal ettirdi.
    Hasarszılık bozmayan iki firma aklıma gelen olursa belirtirim
    1-Groupama
    2-Anadolu
    Audi A4 1.8Tquattro B5-Audi A4 2.0Tquattro Manuel B7-Audi A4 1.8Tquattro B5-Audi A4 1.8Tquattro Manuel B6

OTOKAR&FOTON&İVECO
    Gaziantepli Kardeşler A.Ş

AyrtonSenna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kusura bakmayın mobilden yazdığım için yazım hataları olabilir
    Audi A4 1.8Tquattro B5-Audi A4 2.0Tquattro Manuel B7-Audi A4 1.8Tquattro B5-Audi A4 1.8Tquattro Manuel B6

OTOKAR&FOTON&İVECO
    Gaziantepli Kardeşler A.Ş

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)