https://youtu.be/BkHEh2mvkpo aklima hep su sahne geliyor 15. Saniyeden itibaren :D
Printable View
https://youtu.be/BkHEh2mvkpo aklima hep su sahne geliyor 15. Saniyeden itibaren :D
Amcadan teyzeden ilanlara dikkat edin hepsinde bi "orumcek agi vardi"ekleniyo :)
Arabayı alıp şu bize geçti bu bize geçti diyip allayıp pullayanları ben de anlamıyorum. Hele ki tek kalem araba çalışıp hafta bir arabalara konu açmanın mantığı nedir anlamış değilim. Alıp satacaksan da koy sahibindene sat. Burda şakşaklamanın ne anlamı var? Hele bir de olmadığı gibi gösterenler var, Allah yalan söyleyip, haram yiyenlere de fırsat vermesin asla.
Lakin bir de alıp satmak çok ayıp bişeymiş gibi burda böyle ahkam kesen tipler de var. "Ben alıp satmanın her türlü inceliğini biliyorum çok uyanığım" modunda yorumlarıyla dikkat çekip bişeyler bildiğini vurgulamaya çalışan tipler. Kusura bakma da kardeşim, alıp biraz makyaj, bi boya koruma ile arabadan kar edileceğinin/edildiğinin herkes farkında artık. Bi aynştayn sen değilsin.
mal cevizmiş karşim maşallah yok böyle makina
pardon yanlış konuya yazmışım bi arkadaşıma yazıcaktım :D
alim satima bir sekilde vergi konsa, sonucta ortada bir kazanc var...
Sitede araç satış ilanı açmıştım. Ölü sevici bir kardeşimiz aradı sağolsun. istediğim rakamın neredeyse yarısını önerdikten sonra birde teklifim 2 gün geçerli demişti. Sabırla dinledikten sonra kibarca teşekkür ettim o fiyatlara düşünmediğimi belirttim. Iki gün sonra tekrar arayıp utanmadan satamazsın son sahibi olursun dedi, sinirlenip böyle olmaz gel araç başında görüşelim dedim, gelmedi :)
7200km'deki s2000'nin tanıtan bilge vardı ona ne oldu ? Ama satılık değil heee asla satılık değil
Ben al satçılardan mesaj görmedim konuda ben daha çok şundan rahatsızım araca daha fazla emek veriyorsun parça alıyorsun 2 sene 3 sene biniyorsun ama al satçılarla aynı kefeye konuluyorsun yada pazarlamayı beceremeyip satamıyorsun.
Al sat yapan ticaret yapanı kıskanma gibi bir durum yok taktir ediyorum işin hakkını verip yapana helal olsun.
Var zaten :)
Devlet daireleri ile yaptığın her ışte zaten vergi alıyor.: )
Ya adam istediğini yapsın alan razi satan razi olmuyormu sonucda kime ne zarari var
Bende eskiden araba konusu acardim.
Sonra pm gelirdi satmak zorunda kaldırdım: )
Bu yüzden konu acmamaya 2 sene once karar vermiştim.: )
Iyi yapmışım demek ki yoksa benim isimde yazilacakmis tahtaya :)
vergi o degil, kazandigin kadarindan oranli olarak vergi alinmalidir.
1 ay calisip parasinin 35% i kesilen adam ile, araba satan 3-5 lira damga vergisi adamin ne farki var. ayni sekilde ev kiralayan da vermiyor vb. vb.
Turkiye, vergi kacirma ulkesi, sadece bordrolu satanlar enayi o kadar:)
Her satan kar ediyor mu peki.
Takas muhabbeti olsun bunları nasıl ayrılacak.
Para kazannadigini adam arabayi alirken yuksek yazdiriyor satarken düşük yazdiriyor.
Vergi dairesi çağırıyor ben zararina sattim ahanda satis kagitlari diyor.
Sonuç devlet soygunu sıfır araba ve yakittan yapiyor zaten
2 el de ticaret yapan esnaflarda vergi veriyor nasilsa
Vatandas yaptığı satışa da bir sey demiyor.
De se oy kaybedecek çünkü. Adam s.k.lmedik yer birakmamis olacak. :)
Heh dedemin dedesinin bir arkadaşı var ton ton mu ton ton pammıh gibin.
Yakın zamanda satmamak üzere evladiyelik binmek için onun at arabasını (taliga) aldık çok fena antikadır, bilen bilir zaten. Bakımlarını aksatmadık her türlü kağıdı küreği mevcut.
Satmaya kıyamıyorum ama işte nakit sıkışıklığından kıymetini bilecek bir dosta gitmesini isterim. Zorlanmamış bozuk yola girmemiş tarla ev arasında gidip gelmiş emsalsiz bir taligadır.
Düşünen olursa yardımcı olurum hazır konusunu bulmuşken pas geçemedim :D
Not: Öyle taligaya kız falan atılmamıştır. Her gün özel şampuanıyla temizlenmiştir.
------
Herkese iyi akşamlar arkadaşlar :)
http://www.sahibinden.com/ilan/is-ma...89936943/detay
Forumda satıcılar (temsili)
bizde alıp satıyoruz ama hiç öyle dededen bilmem neden mevzusu yapmıyoruz. expertiz garantili satıyorum sattığım her arabayı.
Forumun kaşarları kimin ne mal olduğunu az buçuk biliyor ya da anlıyor..
Biraz heyecanlı bi tayfa var. Onlar da kime saplasak da günü kurtarsak peşinde dolanıp duruyorlar.
Yahu Bununla Övünen, sanki bi halt etmiş gibi ballandıra ballandıra anlatan var.. Yok bilmem kaçıncı aracımı aldım, Temizlensin diyede ancak balkondan dua ederim allahım yağmur yağdır diye gevşek gevşek böbürlenen var :) haya olmayınca tabi herşey serbest ;)
Yazmayacaktim konuya adamin araci tanitim konusu ilani altli ustu karsima cikti :)
Gecen bi konu vardi arabayi jelatinle saranlarla ilgili oyle kekolar ve onlari pofpoflayanlar oldugu surece "arabacilar" aramizdan eksilmez
Otomobil gurmeligi yapanlara lafim yok ancak yaylari isitip egzozlu video cekip kamberle sacma sapan cancincon jant takip uzerine 10 ekleyenler yokmu...
Asil mallik oyle arabalari alip boyle kekolara prim verdirenlerde
Taklalı arabaya çogu arabayı bozar diyolar, gülesi geliyo insanın :D
aynı kişilerde sadece kendi malını övme, başkasının malını kötüleme var bi de . başkasının malıyla mülküyle, aldığıyla, ettiğiyle uğraşan anca olduğu yerde sayar. sen kendi ticaretini yapsana, neden başkasının malını kötüleyip prim yapıyorsun.
E bunun daha kötüsü var!
Biri konu açıp soruyor şu araba nasıldır diye?
Adam destan yazıyor istisnasız her araç ya bir arkadaşında&akrabasında olmuş yada kendisi mutlaka kullanmış bu kardeşimiz.
Ulan bir arabanın senin tanıdığında olması yorum yapabilmen anlamına gelmez ki , arabayı 3 gün kiralamış onu bile yazıyor, lan o süre bi kıstas değil ki
Ulan Cem Yılmazında dediği gibi bilmiyorum deme özürlü bizim millet bi sus amk bi sus
Övme vs kısmını geçtim, özel hayatında al-sat yapanlar ki kendileri de sölüyor, forumu aracı olarak kullanmasın lütfen. Kendi şahsi aracını satsın forumdan, al-sat yapıp para kzandıklarını sahibinden.com'dan satsın.
bide adamı arıyosun daha ilk görüşmen
-kanka mal ceviz, sen yabancı diilsin sana 90a biter o da sana
e diyosun biz ilanda görmüştük geçen hafta 68den,
-karşim orası da bize kalsın asdasdasdas
Bende bir tek benmiyim diyodum konudan rahatsız olan fakat benden başka bir Dünya daha insan varmış :) Bende piyasanın bu hale gelmesinden çok şikayetçiyim ve Devletin bu konunun önünü kapaması gerektiğini düşünüyorum. Kordonu bozuk, elden ele gezmiş, oynanmamış yeri kalmamış arabalar 3 parça boyalı falan filan denerek satılıyor ve insanlarda alıp biniyor. Bende eskiden al sat yaptım ama ben arabamın en küçük kusurunu bile söylerdim, piyasada bu tarz insanlar çoğalınca bıraktım ve maaşlı bir işe girdim çalışıyorum daha mutluyum :) Forumda forum yönetimi olarak bu tarz insanların konu açmasını engelleyelim en azından site temiz kalır.
şöyle de bi model var
-veeeee yıllardır hayalini kurduğum aracıma artık kavuştum(yaş 21 bu arada kimse üstüne alınmasın) kısmetse şunu yapıyoruz vs vs vs inşuallah, maşuallah, pasta cila yapıp project carsa konu
sabah ilanda beni bilen bilir aracı bilen bilir satma gibi bi niyetim yoktu
Bide her aldıkları araba kazasız boyasız yokmu tav oluyorum
forumda marka değeri yüksek kişilerde sadece ismiyle bile bir arabadan 10-15 lira ekmek kazanan var :D
Bu konudan sonra kimse arabası için konu açmaz temiz yuzde 80 azalır konular. :)
Sizin aracınız da çiçek ama bizimkisi ceylan
-Ünal Turan
"Biz doktor olmak için çok araba yaptık.Bugünlere gelmek çok kolay olmadı. "
Ünal TURAN