bir tek benmi takılıyorum bu konuya diye düşünüyordum :) benim gibi düşünenlerde varmış. Pasta cila yapılmış araç görünce aklıma ilk gelen ilanı hazırlıyor heralde oluyor :)))
Printable View
bir tek benmi takılıyorum bu konuya diye düşünüyordum :) benim gibi düşünenlerde varmış. Pasta cila yapılmış araç görünce aklıma ilk gelen ilanı hazırlıyor heralde oluyor :)))
amcadan teyzeden denmesine sinir oluyorum. birde ilk sahibi xxx ten diye konu açıyor , ulan sen arabayı alınca araba 2. sahibine geçmiş oluyor ana sınıfı terkmisin ?
https://youtu.be/BkHEh2mvkpo aklima hep su sahne geliyor 15. Saniyeden itibaren :D
Amcadan teyzeden ilanlara dikkat edin hepsinde bi "orumcek agi vardi"ekleniyo :)
Arabayı alıp şu bize geçti bu bize geçti diyip allayıp pullayanları ben de anlamıyorum. Hele ki tek kalem araba çalışıp hafta bir arabalara konu açmanın mantığı nedir anlamış değilim. Alıp satacaksan da koy sahibindene sat. Burda şakşaklamanın ne anlamı var? Hele bir de olmadığı gibi gösterenler var, Allah yalan söyleyip, haram yiyenlere de fırsat vermesin asla.
Lakin bir de alıp satmak çok ayıp bişeymiş gibi burda böyle ahkam kesen tipler de var. "Ben alıp satmanın her türlü inceliğini biliyorum çok uyanığım" modunda yorumlarıyla dikkat çekip bişeyler bildiğini vurgulamaya çalışan tipler. Kusura bakma da kardeşim, alıp biraz makyaj, bi boya koruma ile arabadan kar edileceğinin/edildiğinin herkes farkında artık. Bi aynştayn sen değilsin.
mal cevizmiş karşim maşallah yok böyle makina
pardon yanlış konuya yazmışım bi arkadaşıma yazıcaktım :D
alim satima bir sekilde vergi konsa, sonucta ortada bir kazanc var...
Sitede araç satış ilanı açmıştım. Ölü sevici bir kardeşimiz aradı sağolsun. istediğim rakamın neredeyse yarısını önerdikten sonra birde teklifim 2 gün geçerli demişti. Sabırla dinledikten sonra kibarca teşekkür ettim o fiyatlara düşünmediğimi belirttim. Iki gün sonra tekrar arayıp utanmadan satamazsın son sahibi olursun dedi, sinirlenip böyle olmaz gel araç başında görüşelim dedim, gelmedi :)
7200km'deki s2000'nin tanıtan bilge vardı ona ne oldu ? Ama satılık değil heee asla satılık değil
Ben al satçılardan mesaj görmedim konuda ben daha çok şundan rahatsızım araca daha fazla emek veriyorsun parça alıyorsun 2 sene 3 sene biniyorsun ama al satçılarla aynı kefeye konuluyorsun yada pazarlamayı beceremeyip satamıyorsun.
Al sat yapan ticaret yapanı kıskanma gibi bir durum yok taktir ediyorum işin hakkını verip yapana helal olsun.
Var zaten :)
Devlet daireleri ile yaptığın her ışte zaten vergi alıyor.: )
Ya adam istediğini yapsın alan razi satan razi olmuyormu sonucda kime ne zarari var
Bende eskiden araba konusu acardim.
Sonra pm gelirdi satmak zorunda kaldırdım: )
Bu yüzden konu acmamaya 2 sene once karar vermiştim.: )
Iyi yapmışım demek ki yoksa benim isimde yazilacakmis tahtaya :)
vergi o degil, kazandigin kadarindan oranli olarak vergi alinmalidir.
1 ay calisip parasinin 35% i kesilen adam ile, araba satan 3-5 lira damga vergisi adamin ne farki var. ayni sekilde ev kiralayan da vermiyor vb. vb.
Turkiye, vergi kacirma ulkesi, sadece bordrolu satanlar enayi o kadar:)
Her satan kar ediyor mu peki.
Takas muhabbeti olsun bunları nasıl ayrılacak.
Para kazannadigini adam arabayi alirken yuksek yazdiriyor satarken düşük yazdiriyor.
Vergi dairesi çağırıyor ben zararina sattim ahanda satis kagitlari diyor.
Sonuç devlet soygunu sıfır araba ve yakittan yapiyor zaten
2 el de ticaret yapan esnaflarda vergi veriyor nasilsa
Vatandas yaptığı satışa da bir sey demiyor.
De se oy kaybedecek çünkü. Adam s.k.lmedik yer birakmamis olacak. :)