http://www.webtekno.com/otomobil/yer...ls-h11435.html
ben şöyle bişey gördum dogrumudur yanlışmıdır bılemıyorum ama
Printable View
http://www.webtekno.com/otomobil/yer...ls-h11435.html
ben şöyle bişey gördum dogrumudur yanlışmıdır bılemıyorum ama
Ben halen anlamadım bu üretimin ülkemizde üretilen ford dan hyundai den ne farkı varki bir tek markayı yaratıp sal pazara tasarım başka parçalar ordan burdan ford hyundai gibi türkiyede birleştirme sonrada ilk yerli otomobil bana saçma geliyo ayrıca sadece benzinli ve eletirikli yapılcağını duydum ilk etapta yapılacak bir araba için çok cesaretli bir karar bari dizel yapsalardı ilerde çok büyük sıkıntı yaşıcaklar eletiriksel :)
belki paylaşan olmuştur göremedim ama
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.n...113feb79473d54
Aracı yapmakta sorun yokta , dünya genelinde 80 yıllık üreticiler batıyor. Rekabet edemiyor rakipleri ile.
Bunu yerel pazara basarız işi bitiririz gibi düşünmeyin. Türkiye nin araç talebi çok komik kalır. Bir üretimin sağlıklı yürüyebilmesi için dünya Pazarına satış yapılabilmesi gerekiyor. Asıl o iş zor bu saatte
Dönor kasa olayını bende bugün yerli otomobil olayı ile öğrendim. Hala da çok bilmeyen var.
Mercedes SLS AMG'nin Dodge Viper dönor kasası üzerinde geliştirildiğini de mesela bugün öğrendim.
Yani Cadillac BLS yerli otomobil için dönor kasa seçilmiş.
Sonuç olarak vatana millete hayırlı uğurlu olsun. Tamamını görmek de nasip olur inşallah.
Burda kimsenin arac uretimine hayir diyecegini zannetmiyorum.Asil dalga gecilen hic bir detay verilmeden cadillac'in logolarini sökûp al biz bunu yaptik demeleri.
Aga nasıl yediririz vol 34322444422
Bu kadar amatör bir beyin takimlari var.
Pc çizimi ver motoru tanit anlarim
Araba ile test sürüşü yapiyor
Donörden neye dönüşecek acaba ladaya mı :)
hayırlısı olsun . bekleyip göreceğiz tam sonucu ( kim bilir kaç sene )
Ulan helali harama çevirmek diye buna deniyo galiba..
Yerli otomobil yapılsın bu hepimizi grurlandırır. Hepimiz kendi vatanımızın otomobiline binelim. Ama şu bir gerçek ki biz Türkler asla bir işi doğru düzgün yapmıyoruz(yapamıyoruz değil yapmıyoruz). Mutlaka biryerlerden kısıyor/çalıyor/eksiltiyoruz. Konuda gördüğüme göre şu an sadece başka bir kasa içerisinde motor testi yapılıyor. Ki haberin tekrar patlama zamanına bakarsak içerisinde bulunan motoru bile bizim yaptığımızdan şüpheliyim. Her seçip öncesi mutlaka böyle haberler çıkıyor piyasaya sonra bir bakıyoruz ortada hiç birşey yok. Bundan 4-5 yıl önce seçim afişlerinde yerli uçağımız göklerde yazılırken 7haziran seçimlerinde yerli uçağımızı yapıyoruz denildi. Ortada ne uçak var ne uçağın yapıldığı fabrikaya vs. ait bir bilgi. Bir devletin en başındaki adam fabrikanın nerede olduğu sorusuna o kadar gizli ki ben bile bilmiyorum diyebiliyor (yersen). Keşke yapılsa keşke dört dörlük bir iş çıkarsak ortaya da memleketimiz kazansa.
Ama şöyle bir durum var ki eğer olurda yerli otomobil yollara çıkarsa ilk yapılacak şey ithal otomobillere ekstra vergiler bindirmek olur. Nasıl ki vestek ve bekonun başvurusu sonrası ithal elektronik eşyalara ek vergiler geldiyse otomobilde de aynısı olacak. Vestel , beko adam gibi ürün çıkardı da biz mi almadık. Ne kadar vestel , beko ürün kullandıysak en sıkıntısız çalışanı 2 sene çalıştı. En sağlamı buydu.
Hem kötü mal üretiyorsun , hem pahalıya satıyorsun sonra oturup ağlıyorsun halkımız ithal ürün kullanıyor diye.
Adam gibi hakkıyla üreteceklerse üretsinler. İnsanları keriz yerini koyacak , dalga dümenle mal satmaya çalışacaklarsa , ithal ürüne sırf alamasınlar diye ek vergiler bindirerek hile yapacaklarsa hiç üretmesinler daha iyi...
Dönor kasa olayı gerçekse eğer olabilir. Ama tasarımının Cadillac Bls olması veya benzemesi çok iyi olur. Bkz.(Şamil-Etox ( bunları kime çizdiriyorlar arkadaş.)
Diyeceğim şu ki biz de daha bu tasarım işini yapacak mühendis yok okullarda verilen eğitim belli. (sırf bu yüzden otomotiv müh. tercih etmedim mezun olan transit- merso tır fabrikasında çalışıyor :) ) Bu yüzden tasarım işi şurda dursun motorunu mekaniğini biz yapalım varsın BLS ye benzesin. Hiç olmasa bundan 20 yıl sonra şahin doğan yerine bls görürüz
Niye BLS asıl soru bu
Dunyada bir suru marka model var
Arkadaş donör kasa kullanmak bişey değil bütün fabrikalar yapıyor bunu motor veya şase geliştirirken ama hiçbir zaman çıkıpta arabayı kamuflaja sokup yapmıyorlar bunu. Pekala diyelim ki bu donör kasa o zaman arabanın neden başı cad. kıçı saab. Adama bunu sormazlar mı?
Lan milli araba mı geliştirmeye çalışıyorsunuz o zaman yerli motor HBO yu destekle ve onu kullan arabanda.
Akılları fikirleri yalan ve dolanla halkı kandırmak ve daha ne kadar iktidar kalarak şimdiye kadar yaptığımız usulsüzlükleri hırsızlıkları kapatırız diye insanları bu şekilde aptal yerine koymak. En komiği de bunları bildikleri halde bu vatan hainlerini savunabilen döl artıklarının olması.
Ne yerli otomobili ya başımızda bunlar bunlar gibi sarıklı cübbeliler örümcek kafalılar olduktan sonra millet marsa gider bizde böyle bakarız işte...
https://cdn.liveleak.com/80281E/ll_a...47&ec_rate=230
Ya Bursa'da bir otobüs fabrikası var biliyor musunuz? Markası Güleryüz cobra :):):)
Güleryüz cobra ne olm lan bu Ne yaman Çelişki
Inşallah arabaya adam gibi isim bulurlar temennim budur.
Fatih Cummins vardı bi de
donörsüz üstelik
1-Şimdi Donör kasa muhabbeti çıktı,donör kasa olduğuna nerden kanaat getiriyorsunuz varmı böyle bir bilgi veya resmi açıklama?Yok tabikide...
2-Diğer nokta ise şu algı çok yanlış aga ben motorla yürüyen aksamı yapıyım arabaya bir gerisi kolay üstüne bir kasa buluruz gibi lafları anlıyorum ben mesajlardan.Halbuki araç üretici yeni platformlara yeni şasilere dünya kadar arge yapıyor.Motor-şanzumanı geçtim aracın şasisi yani platformuda çok önemli ve emek isteyen birşey...
3-Diyelimki öncelik motor ve aksam,aracın şasisi değil Üsteki Alper abinin dediği gibi arabanın önü cadillac arkası saab böyle bir Donör kasa olabilirmi?
4-Hadi bu ön/arka saab-cadillac çakmasınıda geçtik,Elimizdeki test platformumuz bu.O zaman size şunu soruyorum bu yerli otomobilmi oluyor? Siz sormadan ben söyleyeyim bu yerli otomobil olmaz,bu arabanın motoru yerli ama karaseri tamamen farklı birşey oluyor.Sonuç olarak %100 yerli bir otomobil değil
0-Bu kendi yorumum tamamen(o yüzden sıfır numara),ben bu aracın motorunun veya elektrik aksamının artık her neyse yerli olduğunada inanmıyorum.Doner kasa ama diğer aksamları yerli diyen arkadaşlarında zaten resmi yoldan açıklanmış yada söylenmiş bir kanıtları yok.Birisi atmış ortaya kim attıysa umarım doğrudur
5-Hadi herşeyi geçtim,aracımızın şasisi sadece deneme amaçlı(donör birde bu söz çıktı ortaya) O zaman sorarım sen yerli otomobilmi ürettin yoksa yerli motormu ürettin? Madem böyle adam akıllı çık deki yerli motorumuzu ürettik sırada yerli şasimiz var...vs Ama bunlar öyle demiyorki.Mal bu,birkaç sene içinde 30 tane üretmeyi düşünüyoruz(30 tane cadillac alıp,kıçını saab yapıp,logoları söküp,double din teyp takıcaz demek istiyor sanırım).2020'de de seri üretime geçicez ama geçmek içinde babayiğit aranıyor.
0-Buda kendim kişisel yorumum,ben bu aracın ne motorunun nede şasisinin yerli olduğuna inanmıyorum.Umarım öyledir umarım o motoru tamamen kendimiz üretip tasarlamışızdır ama yok işte inanıcak bir yanım yok.İnş yüzüm kızarır inş. o arabanın ciğerini bizim mühendislerimiz tasarlayıp,çizip üretmişlerdir
6-Tamam kolay bir iş değili,hakta veriyorum.Ama bitmemiş bir şeyi yaptık oldu deyip.Seçim propagandası haline çevirirseniz bu iş olmaz.Bunca insan geri zekalımı Araba bildiğimiz cadillac,araksı saab.Yerli otomobil ürettik de...Gerçi akşama doğru Donör kasa olmuş bu...
7-Madem ürettin şuna adam akıllı bir tanıtım yap,güzel bir video çek.Teknik açıklama yap,projenin şurasındayız burasındayız de.Yemin ediyorum forumun Project Cars kısmında bunda daha çok emek harcanmış arabalar varya,en azından şu anli görüntü bunu gösteriyor bana.Şasi Akşam Donör olmuş,yarın bakalım ne olcak hayrola...
Motor ile sase iki konuda başlar araç sonra dallara ayrilir yuruyen elektrik karoser ince detaylar filan.
Sase cadillac mi olucak simdi
Yaa yersen.com işte:)
Zaten bu iş böyle olmaz
racona ters
Erkek arabasında VSA, donör, likör bulunmaz bilader
%100 elektrikli araba üretimlerse gerçek anlamda Aşama sayılır. Al yanına Tesla'yı, adam zaten açık kaynak. Yap adam gibi tasarım, koy elektrik motorunu. Bataryaları da Teala'dan satın al bitir işi geç.
Bugün mercedes bile motor yapmakla uğraşmıyor gidip Renault'tan alıyor. Bmw pug dan alıyor.
Gelecek elektrik beyler.
Yerli araçlar keşke wankel olsa diye kuyuya bi taş atayım mı?
Şahsen ben çok isterdim :)
Motor turbo yerine turbojet olsun
Aynı zamanda ilk uçakta kullanılsın
Kanatlara 2 tane yapıştır bitti gitti
Motor işinin alayı böyle çözülmez mi
Olmaz mı bu şekil?
Yok be olooomm ne Cadillac'ı. Bildiğin türk tasarımı işte..
seçim geliyor diye nasıl prim yapacaklarını şaşırdılar. araba değil rezil bişi çıkmış. iç mekan zaten bildiğin cadillac.
Hocam valla o benden baktı...
donör kasamı?
Çevir kazı yanmasın.
Zaten arabanın üretileceği yok seçim öncesi ortaya attılar birşey.. baktılarki tepki çok neymiş donör kasa...
İnsanın en çok ta böyle Aptal yerine konmak zoruna gidiyor arkadaş..
hakikatten donör kasa kullanıyor olursun araba ürettik demezsin biz bi motor geliştiriyoruz onuda deneme aşamasındayız dersin canıma minnet...
Sen kalk kelime oyunlarıyla 2007 model cadillacı milli otomobil diye lanse et reklam yap seçim yatırımı yap sonra foyan ortaya çıksın vay efendim neden destek olmuyosunuz yeaaa desinler..
Pes arkadaş vallahi pes.
Yanlış bakmadıysam içinde man motoru vardı.
Gönül ister tamamı Türk olsun ama hazır yapılmışı varken dünya para harcayıp yenisini yapmaya gerek yok.
İsim konusunda haklı arkadaş biraz daha tarz bir isim bulunabilirdi.
Ayrıca karsa'ın JEST i mesela piyasayı silip süpürüyor şu ara.
Güzel araç yapmışlar, rakibinden de 30K civarı aşağı satıyorlar pazar lideri oldular neredeyse.
Bu olayın din, sarık, cübbeyle ne alakası var? Laf olsun bir yerden b*klayalımda nereden tutarsa değil mi? Evvelinden beri bu adamlar yok başımızda diğerlerini de biliyor bu ülke ne oldu marsa mı çıktık? Bu arada hükümet yanlısı değilim istediğini söyle ama bu olayların sarıkla cübbeyle alakası yok.
Benim peygamberim "ilim çinde de olsa gidiniz" diye bir hadisi var sende bir ara bunları düşün istersen yada düşünme ama dini de bilmeden karıştırma
deselerdi başka bir aracın kasasını kullanıcaz , motorunu kendimiz yapıcaz ,yüzde50 yerli yapıcaz diye bilgilendirselerdi bu konuşmaları yaparmıydık :)
face de gördüm çok güldüm
https://www.facebook.com/iPhonedo/ph...330684/?type=3
ohahahahahahahah
hahahahahah adam olayı çözmüş :D
Yok haklısın yazdıklarında ancak açıklamaları dinlemeden,(bu konu için konuşmuyorum genel konuşuyorum) derinlemesine araştırmadan sırf "onlar" yaptı diye herşeyi eleştiren büyük bir kitle var, ne zaman bu kadar kutuplaşır hale geldik, 70 lere doğrumu gidiyoruz yavaş yavaş, iyice bölünelim anasını satıyım bu nedir böyle..
Medya tarafından yürütülen büyük bir algı operasyonu var bunuda kimse göremiyor...
bu sence algı operasyonu mu?
Adamların doğru düzgün yapabildiği ne var? Metro sistemi mi? Her sene yeniden yıkılıp yapılan yollar mı? Sürekli arıza yapan sorun çıkaran metrobüs mü? Adamların yaptığı elle tutulur bi halt yok. Herşey derme çatma. Herif köprü yoluna bile kendi karar verio. Arkadaş kimliğin ne vasfın ne. Kaldırım mühendisi bile değilsin neye karar veriosun.
Benim yazımda din kelimesi geçiyor mu? Klasik ortadoğu kafası işte onu eleştiriyorum, millet gider aya biz gideriz yaya...