Vay bensiz neler dönmüş burada :D Bende geldim sohbete.
Silecek konusunda ben geçen hafta aldım. Yıllardır muz ile ızdırap çekiyormuşuz arabam ile :)
http://urun.gittigidiyor.com/otomobi...osch-187187020
Printable View
Vay bensiz neler dönmüş burada :D Bende geldim sohbete.
Silecek konusunda ben geçen hafta aldım. Yıllardır muz ile ızdırap çekiyormuşuz arabam ile :)
http://urun.gittigidiyor.com/otomobi...osch-187187020
dostlar; motordaki tuhaf sesler ve silkeleme sorunu ile alakalı olarak sanayiye gittim benden önceki arkadaş trigeri değiştirdim demişti ama değiştiren usta trigerin ayarını yapamamış neredeyse sente atlamak üzereymiş aracım + devirdaimde arızalanmış ve çin malı kullanılmış malesef..
hal böyle olunca (gmb) triger seti+ (gmb) devirdaim+ 10/40 castrol motor yağı + şanzuman yağı + motor ön ve arka kulak..
araç kendine geldi gerçekten ancak
1-) şu silkeleme sorununu çözemedim ayağımı debriyajdan sert çekince lok diye boşluk yapıyor kuş serisi araçların genelinde olan problem gibi ve gaza basarkende ayağımı gazdan çektiğimde de kesintili yığılma sorunu oluyor.gazdan ayagımı cektigimde motor kompresöre biniyor tamam ama yakıt biter gibi tekleyerek yavaşlıyor.hızlanırkende aynı bu durum..motor kulaklarını da değiştik bu sorunu çözemedim. bunun sebebi ne olabilir?
2-) şanzumandan geri geri giderken ki ses gibi bir ses geliyor 1,2,3 ve 4. viteste.sanırsam bu şanzumandaki bilye sesi yine de emin olamadım.şanzıman yağınıda değiştirdik ama yine devam ediyor daha önceki corollam da da böyle bir sıkıntı vardı ama normal dedi kime sorduysam.başka bir efsane corollaya bindim ne geri geri giderkenki ses gibi bir durum ne de debriyajdan ayak çekince lok diye boşluk varmışda birden bire doluyormuş gibi bir ses yoktu.bilgisi olan varmı bu konular hakkında?
Son zamanlarda ae101 alanlar kaça aldınız.pazarlıkla ne kadar düştüler.nasıl yol izlediniz.taktikler lütfen :)
uçmuş suan 101 ler geçen kuzenin galeriye 97 gli geldi 3 parça değişenli komple boyalı 225.000 de klımasız abi acıl satmam gerekli dedi kafamızda 17 e alır 19 a satarız diyorduk adam 21.000 tl istedi :D
sene 2010-12.500 tl alış
sene 2014-17.000 tl satış
ve sene 2015.. şu an 20-22-26 tutturabilene valla.. Her araba arttı ama bu kadar artışı ben canlı canlı yaşadım ya ölsemde gam yemem artık.Eli yüzü düzgün gli alayım + special olsun dedin mi yandın..hele osmaniye felansa oww yani
2009 yilinda abime araba bakiyorduk akrabamizin 98 model 10xxx km yeşil renkli gli corollasini 12 liraya alacaktik kaza boya yoktu abim arabanin rengini begenmedi gitti arkadasindan 12 liraya 2000 model 306 sedan aldi o zamanlar bu corollalarin bu paralari edecegini bilseydim ne yapar eder o arabayi aldirirdim yıllanmış şarap gibi olmuş 101 ler
Hocam aracin kaç model. Sorunun büyük ihtimal sensorlerden kaynaklı . aynı benimki gibi. Bizim araç 98 model ve diğerlerine ek olarak egzoz manifoldunun sonunda oksijen sensoru var. Senin problemlerinin aynısını bende yaşıyorum çözümü anladığım kadarıyla eğer aracında varsa oksijen sensoru nü değiştirmek ve gaz kelebegindeki TPS sensorunden kaynaklaniyor. Ben bir kaç aya kadar değiştirmeyi planliyorum. Sonuçları sana bildiririm.
bugun usa tamponlu bi corolla gordum ne jant var nede baska birsey gce plakaydi kahverengi on arka usa specti boyasi cok iyi durumda degildi ama usa tampon yakisiyo be bu kasaya :D
1.3 boncuk corolla mı yoksa 1.6 yorgun corolla mı efsaneciler.bana bi akıl verin :)
kasa yorgun olmasın ki 4afeyi yormak için baya güç sarfettmek lazım.ben olsa 1.6 alırdım,1.3 istediği kadar boncuk olsun maalesef ülkedeki piyasa geneli her zaman 1.6'ya göre geride kalıyor.Belki ae101 diyince 1.3 sekmesine hiç bakmamış aramamış kitle vardır baya..
beyler babamda da 95 model 1,3 var ama model uzantısını bilmiyorum. ruhsata da bakmadım hiç :) 4 cam ve yan aynalar elektrikli. dışı şampanya rengi içi de kahverengi enteresan bi araç. bunun model uzantısını (gli,glx vs her ne ise) nasıl bulabilirim :)
en iyisi biraz daha biriktrip eli yüzü düzgün 1.6 i serisinden araç almak gibi görünüyor :) teşekkürler
2 ay önce sattım 95 xli 4afe 18500 e 1,5 sene önce 16500e almıştım ae101 deli gibi prim yapıyor.
1.3 kullandım 1.6 sınıda hala kullanmaktayım tavsiyem 1.6 dan yana