:bravo: Aynen abi bak bu aklıma gelmemişti bizde araba olmayınca :D Batum'dan Sochi'ye arabalı vapur olabilir. En mantıklı ve en rahat yöntem bu olur.
Printable View
Ben araba var anladım pardon yae :)
Şimdi biraz yerli ve yabancı forumlarda araştırdım da dediğin gibi. Giden herkes senin çizdiğin rotayı kullanmış sanırım bizde bu rota üzerinden ilerleyeceğiz. Yarın biraz daha detaylandırırım bu rotayı ben teşekkür ederim uyarı için. :D Bu arada zevkli dağ yolu dersen beni benden alırsın. Daha bu yaz tadı damağımda kalan, bana 1 ön takım ve davlumbaz setine mâl olan güzelim dağ yolundan bir kare koyayım. :D Gördümü dayanamam :D
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n...09591199_o.jpg
Buda dağ yolu ve fotoğraf ile ilgili yazım. :)
Britanya'nın Wales'ı varsa, Karadenizin' de Ordu'su var! Bana bir ön takım, balata ve davlumbazlara mâl olan bu güzelim parkuru günde 2-3 defa tırmanmak ve inmek paha biçilmezdi. Ciğer yakan bol oksijenli, yarı stabilize, yüksek rakımdan dolayı ıslıkla çalan parçanın ritmini yakalamaya çalışan turbo sesi, ısınan balatalar yüzünden paspasla sevişen fren pedalı, davlumbazları parçalayan taş taneleri, her virajda ana kucağı gibi sarıp sarmalayan emniyet kemeri, vitesi kıskandıracak şekilde kendisini kullandırtan el freni, walter röhl'ü kıskandıran sol ayak freni, acaba roll cage'siz takla atsak nasıl olur düşüncesi, kız arkadaşından çok emniyet kemerine sarılan teyzeoğlu, 4 günde parkur sonrası 1lt yağ eksilten dci motor ve uzaktan tozu dumanı görüp geliyor bizim deli bakışlarıyla çayı elinde izleyen dayılar, amcalar, çocuklar.. Unutulmaz bir deneyimdi..
Rica ederim abi. Hahaha seninki biraz ralli tadında olmuş benim dediğimin asfalt iyi ama virajı çok :D Manzarası,asfaltı güzel özledim valla.
Eğer arabayla Rusya'ya gidersen tekrar konuya yaz abi ya da pm at sormak istediğim sorular olacak.
Ralli dedinmi akan sular durur. :D İllede viraj olsun ister çamurdan olsun :D
Soçiye gidince yazamayabilirim ***** internet durumu belirsiz hattı yurt dışına açtırıcam ama oradan hat işinede girebilirim o yüzden kesin lazım olacak bir bilgi varsa burada paylaş en azından gitmeden ona göre bizde kendimizi hazırlayalım. İllaki soracak sorularımda olacak oraya gidince artık biyerden wifi buluruz.
Abhazyaya gittim geçen sene ben, vizesinde ıskıntı yok kadıköyde rex sinemasının orda yerleri, 30 dolar mı ne veriosun vizeyi orda alıyosun ama yapıştırmıyorsun pasaportuna, dönmek yerine çevresinden abhazyadan geçebilirsin de, güzel ülke.
Ne heyecanlı bi konu takipteyim:)
valla 2014 eylülde gittik sochiye uçak ordan da vasıtayla sohuma, sochi abhazya arası transfer yapan firma var;https://www.facebook.com/pages/Ar%C4...36819403116252
arista tur
istersen bi sor son durumu ama geçen seneye kadar sıkıntı yok.
abhazyadan gürcistana geçmek istersen sıkıntı var ama. gürcistanın abhazyayı tanımaması sebebiyle.
gürcistandan abhazyaya devam edebiliyordun, ama abhazyadan gürcistana kapalı. abhazyadan rusyaya da devam edebiliyorsun orda da sıkıntı yok. ama bir de bu yolun dönüşü olacak tabi sende:)
valla o diğer uzatmalı yolu yap sen en iyisi:)
Şimdi o verdiğin arista tur ile görüştüm de dediğin gibi gürcistan ile abhazya arasında savaş olduğundan dolayı sivil geçişe kapalı dedi sınır kapısı batum'dan da arabalı vapur yok direk soçi ye dedi mecbur aşağıdaki yolu takip edicez bakalım sonumuz hayrolsun diyorum. :D
http://i.imgur.com/oNnAxZa.jpg
takipteyim konuyu bana da abhazyaya gitmek için lazım::)
Beeline hat var abi ucuz 10lira ile 20lira arasi degisiyor. O bolgede en iyi ceken oydu. Mtc'den iyi interneti de hizli. Benim sorum dondukten sonra zaten. Rusyada ehliyet isi nasil oluyor kesin bilgi lazim diye soracaktim.
Bende Vodafone RED tarifesindeyim. Buradaki aynı tarifemi rusya' da günlük 9tl ye kullanabiliyormuşum. Ya o şekilde yapıcam günlük 9 tl ödeyip kendi internetimi falan kullanıcam rahat rahat yada dediğin hattı alacağım. Duruma göre bakacağız. Zaten yola çıkmaya başlayınca sayfayı da güncel tutacağım. Biraz araştırdımda gideceğimiz yolu. Müthiş dağ yolları var yolculuk eğlenceli geçecek gibi. :D
o bölgelerde yolculuk bilgileri için gezenbilir e de bakmanı tavsiye ederim