Çok yorulduk ama değdi. Izdiham oldu resmen. Yağmurun da yağması ile agoradaki herkes koridorlara daldı bir ara.
Birazdan birşeyler içmeye dışarı çıkacağız. Yarın sabah erkenden nürburgring e gideceğiz aksilik olmaz ise. Yine buradan yazarım.
Not:
alfa giulia gerçekten güzel olmuş. Çok beğendim.
Renault talisman düzgün bir fiyatla girerse ortalığı yıkar. Araç çok yakışıklı.
Audi a4 daha dinamik ama sıkıcı tasarım devam.
Concept arabalarda peugeot focal , Citroen m cactus ve mercedes ,,özellikle mercedese Aklım çıktı. Porsche de görülmesi gerekenlerden.
Ayrıca bence fuarın en güzel Standı uzak ara mercedes idi. Stuttgart mercedes Müzesini gezenler bilir, Yukarıdan Aşağıya doğru yürüyerek ilerlenir. Bunu da aynı tasarlamışlar. Bayıldım.
Kayseri'den 3 kişilik bi esnaf grubuyla tesadüf eseri tanışma fırsatım oldu , onun haricinde bizden kimseye denk gelmedim ama gayet keyifliydi .
Bmw'de ilgimi çeken 3.30eDrive modeli oldu artık fuarda da anladım işler iyice elektriksel yöne dönmeye başladı bizde en azından 10 senesi olsa da sunduğu kolaylıklar ve performanslar avrupada kesin başarı sağlar izlenimi veriyor . Mercedes'in G Klasse'de 4x42 modeli de hem kombinasyon hem de reklamsal olarak göze hitap da gayet başarılıydı . Ama benim asıl görmek istediğim araç yeni 7 serisiydi konuda fotoğraflara bakarak yorumlarımın gereksiz olduğunu fark ettim araç cidden başarılı orada da bahsetmişlerdi sürücü odaklı premium makam noktasında son noktaya gelmişler neredeyse ; harici olarak kendi ilgi alanımda ise mansory ve diğer kit standları her zamanki gibi çok başarılıydı S Klasse için olan abartı fiber detaylı kitlere babam bile hayran kaldı( app'den bile nefret eder ) . Fotoğrafları TR'ye döndüğümde aktarabilirim heralde çünkü zaman baya kısıtlı o zaman da 488 ve yeni carrera hakkındaki izlenimlerimi de konu da paylaşırım özellikle murat abinin yeni motorlar konusunda yorumlarını da merak ediyorum .
Konuyu geç gördüm kötü oldu. Onumuzdeki 1-2 hafta içinde plan yapıp gitmeyi planlıyoruz. Pist çevresinde nereye gidilir ne yapılır hazır gitmiş olanlar bilgilendirirse sevinirim. 2 günlük plan yapsak nerelere gidebiliriz o bölgede ?
Ben yarin 12 gibi orada olurum buyuk ihtimal aksam 6 ya kadar kalirim , suan icin babamla anlasmazligimiz var cikmama pek taraftar degil ama durum degisirse ayni turlarda girme imkanimiz varsa bence irtibatta kalalim keyifli olabilir . Bu arada pist icin kamera kiralama tarzi bi hizmet var mi arac icin yoksa kendim bi aparat telefon icin ama kamera kadar kaliteli olmaz sanirim
Fransızların ve uzakdoğuluların konsept otomobilleri müthişti. Citroen ve Peugeot başka diyarlara götürdü resmen. Mercedes herzamanki kalitesini korumuş. Giulia çok ilgi çekiyor. Daha yazıcam ama yemeğim geldi ahah çok açım.
Swift stg2 kiralayın, boyuna göre harika yok tutuşu var, hafiflikten de süper frenajı var. Swiftle 30-40 turdan sonra pisti öğrenince başka araçlara geçersiniz.
Şahsen porsche kiralayıp swiftlere geçileceğime, swift kiralayıp porschedeki rusları geçmek çok daha zevkli, pistte tecrübe arabadan daha önemli.
Aryıca, kalabalık olacağı bariz olan tarihler hariç, internetten angaje olmak yerine, yüz yüze gidip araba almak daha mantıklı, ama tatiller ve org zamanları inetrnetten ayırtmak en güvenlisi...
Pist çevresinde pek te gidecek yer yok, kale falan var, sabine ablanın restoranı var, biraz açılırsanız volkan spa falan var, ama asıl heyecan her daim egzotik dolu olan otoparkta ve pistte...
Pist çevresinde pek bir yer yok açıkçası. Millet birayı kapıp brünnchen virajında takılıyor. Hep kaza oluyor onu seyrediyorlar. Ama ben geçen sene tiergarten hotelin altındaki restaurant pub da sıcak taş üzerinde bir et yemiştim memnun kalmıştım. Direk Spesiyal sorarsan verirler zaten. Değişiklik olarak Aklımda bu var tavsiye ederim.
Ben kamerayı tutacağı tr den getirdim çekim için. Geçen sene sıkıntısını yaşadığımdan bu sene tedbir aldım. Buradan takip edelim birbirimizi. Oraya geçtiğimizde yazarım lokasyon bilgi. Rent race car dan alacağız arabayı oralarda oluruz. Turların tamamını tek seferde yapmayacağım zaten. Dinlenerek kullanacağım bu sefer. Geçen yıl Peş Peşe 3 tur attım yamuldum.
30-40 tur icin en az 4-5 kez gitmek gerek ve kolay birsey degil. Sanirim siz cikmadiniz,yoksa bunu yazmazdiniz.
Cevrede HİCBİR sey yok,Koln'e gidin.
Araci mutlaka ONCEDEN ayirin.
Swift egitici aracdir,hatalari tolere eder. Porsche kovalamakda buyuk tecrube ister.(70-80 tur)
Fuar dunyanin en iyi organize fuaridir,herzaman kalabaliktir. Merc herzaman orada esip gurler. Bircok yenilik orada tanitilir. Mansory yine fecahat yahu,nasil begeniyorsunuz? Lambo-ferrari ve porsche ye davetiyelerle incelecegim,suan icin merak ettigim sadece mk2 991'in detaylari.
Bir cok kucuk marka ve aftermarket marka var,onlarida gezin.
Hocam çıkmadınız derken bana diyorsanız, 1993'ten bu yana biraz gitmişliğim var şükür.
140 beygirlik Swift ile, ilk gelişinde hemen Porsche kiralayan rus turistleri geçmekten bahsediyorum, yoksa ringi bilen GT3 kovalamaktan değil, yanlış anlaşılma olmasın, lokal plakalı GT2ler 3ler, E46 E30 M3ler nerdeyse herkesi madara edebiliyor, aynada aniden büyüyorlar.
Biz de kendi çapımızca ;daha pisti bilmeden swifte roccoya burun kıvırıp, daha kuvvetli araç kiralayan, sonra sağdan sağdan yusuflayan turistleri çok geçtik arkadaşlarla, bence böylesi daha zevkli, bir hevesle arkadaşlar ilk gidişte güçlü araç kiralayıp, sonra sağdan sağdan gidip paralarını çarçur etmesin diye söylüyorum. Pisti öğrenene kadar en ucuz-güvenli opsiyonla gitmek, o aracı limitte kullanmaya başlayınca daha güçlüsüne geçmek daha mantıklı, ve dediğiniz gibi Swiftler hata kaldırıyor, önden çekişli olmasına rağmen limitte burnunu açmak-understeer yapmakyerine tatlı tatlı arkasını bırakıyor, tam piste göre tune edilmiş araçlar.
Bu sebeple diyorum ilk 30-40 turda aynı araçlarla pisti öğrenin, hemen daha kuvvetliye geçmeye çalışmayın diye, zaten biliyorsunuz pisti çözdüm demek birkaç yıl üst üste gitmek demek, sonra da bir yağmur yağıyor, oluyor size başka pist, başka yarış çizgisi, başka tutun(a)mama...
Ayrıca, RSR'ın swiftleri biraz daha ciğerli, ama rent4ring'in araçları stock egsoz-koltuk ve iç trim, öhlinsler, endless fren ve o federalin adını şimdi unuttuğum R compound lastikleri ile daha konforlu. Aynı şey reno ve rocco için de geçerli, içi boş arabada ilk birkaç tur heyecanlı ama sonra sesten yola konsantre olmak zorlaşıyor.
Bir de, Nurburg'da köyde değil de, Adenau civarında elindeki bir iki yarış aracını kiralayan ufak tefek şirketler de var, diğerleri pazarlıkta burnundan kıl aldırmıyor ama küçük şirketlerle hem tur sayısı hem de sigortaydı depozitoydu pazarlık yapabiliyorsunuz.
Son aklıma gelen de, ringden sonra vaktiniz varsa SPA pisti de bayağı yakın, orada da trackday veya halk günü kovalayabilirsiniz, o kadar yolu gitmişken bir iki gün de ona ayırabilenlere öneri...
Ring'de 40 tur atabilicek kimse yok,***** ona vakit ayirmak gerek ki ortalama turun 8:30 dakika oldugunu dusunursek,buna kondisyon yetmez.1 satirima bu kadar aciklama yapmak yerine neden bunu yazdimi cevaplasaniz guzel olurdu,yoksa "sukur" luk birsey demedim.
R4R'in araclari pist icin araclar,digerleri yol versiyon,oyuzden pistte 8-10 tur attikdan sonra yada yaris/pist tecrubeniz varsa 2-3 turdan sonra bu Stage2 araclarla keyif yapin. His ellerindeki arac yelpazesi iyice dustu,sadece 2 model var. RSR'da sadece semi-slick taktirabiliyorsun,oda rica minnet ama bitik yada boktan marka olma sansida var. Yada menulerindeki pist versiyonlara yonelmek gerek.
Track day kovalamak icin,iki pistede onceden cikmis olmanizi tavsiye ederim. Ozaman cokkkk keyif alirsiniz. T.Day'ler 800-2000€ arasi ringde(kimin yaptigi onemli) Spa da ise 300-1000€ arasi.
Birlikte paket de alabilirsiniz RSR'dan. Hatta kiraladiginiz arac ile gidebilirsiniz...
Nurburg cidden koy,bir kac kucuk pub ve restoranlarin haricinde birsey yok. Oyuzden Koln'e gitmeli. Orada 1-2 duzgun klup var. İlerisini isterseniz 4 katli,bol ablali yerlerde var...
Bugün pistte drift var sanırım face de gördüm. Bende gelmek istiyorum yalnız cok kesin degil benim durumum...
Harabat ehlini hor görme zakir, defineye malik viraneler var.
Murat hocam, ufak detaylardan anlaşamıyoruz, ben kimse gitsin bir günde 40 tur atsın demiyorum ki, günde 3-4 turdan farklı farklı gidişlerde 8-10 gün yapıyor dediğim sayı. Bir gidişte 2 gün, birinde günübirlik, birinde uzun tatile denk getirip 5 gün kaldın mı sayı oluyor zaten, ki forumda yapanlar da var bunu. Turları belki birkaç yıla yayarsın, belki bir sezonda yaparsın, belki de günübirlik tek atış yapar dönersin.
Neyse, her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır, bak ne güzel deneyimler paylaşıldı arkadaşlara bir nebze yol gösterse faydadır, ben böyle yaptım diye herkes aynını yapacak diye birşey yok, ben aynı araçla devam edip pisti özümsemeyi tercih ederim, başkası her gidişte farklı araçla girip farklı heyecan arar, başkası kendi kafasına göre başka tercihler yapar. Benim tek yaptığım deneyimimi ve fikrimi paylaşmak, forum da zaten bu yüzden var, isteyen istediğini seçer yapar..
Günübirlik gidecek arkadaşlara, 3 kişiyi denkleştirip ringtaxi yapmalarını da tavsiye ederim, twin turbo M5 ve yeni panamera Turbo ile şimdi Dale Lomas kullanıyor, çok komik ve eğlenceli bir İngiliz, sırf pist için gitmiş oraya yerleşmiş. Ya da RSR da iddialı bir abi var yeşil godzilla çıkartmalı GTR ile (tek yolcu alıyor) TF günlerinde denk gelen herkesi geçeceğini iddia ediyor. Ayrıca tek yolcu parayı bölüşmeden çıkacaksa Dale GT3 ile de çıkıyor, ama parayı bölüp 3 kişi sedanla çıkın daha mantıklı...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)