Octane Nickli Üyeden Alıntı
Ağalar paşalar kendinize gelin bir :D
VW gibi, zaten sürekli durduk yere sorun çıkaran, sorunlu, sıkıntılı bir firmanın, hiç bir durumda müşterisini sallamayan, her şeye para gözüyle bakan bir firmanın, yaptığı bir dolandırıcılık sonucu, insanları ve ülkeleri kandırarak eski teknolojisini daha çevreci, daha yeniymiş gibi piyasaya sunarak, haksız kazanç elde etmesi ve ayıplı mal satması sorunu bu. Olaylar rockefellerlara geldi israile bilmem nereye geldi. Küresel komplo teorileri sunuluyor. Marka fanatizminin böyle saçma bir noktada olduğunu bilmiyordum hakikaten. Sadece VW mi almanyanın lokomotifi? Sadece otomobil konusunda biraz bilgi sahibisiniz diye böyle düşünüyorsunuz. Her proje bile ya stahlbau profile'e göre ya da rusunkine göre yapılıyor avrupada. Bu ülkenin bosch'u var siemensi var airbus'ı var aegsi var BMWsi var Mercedes'i var otu var boku var. Siz sanıyorsunuz ki vw'a darbe vurmak Almanya'yı bitirme planı. Tabi ki tökezletir fakat uluslararası bir soğuk savaş içine çekiliyorsa o ülke sadece VW ile çekilmez. Güvendiğiniz firma hile yaptı, hepinizle alay etti işte. Bu saatten sonra bir daha sizi kazıklayan kandıran firmanın ürününü almazsınız, başka marka otomobiller alırsınız olur biter.
Bir kere tüm forum kendisiyle çelişiyor. Önceki sayfalarda bu kepazeliği sadece vw değil bütün firmalar yapıyor diye bir iddia attınız ortaya, şimdi vw üzerinden oyunlar dönüyor diyorsunuz, çünkü hemen üstümdeki posta göre rockefeller toyota satıyormuş. Şimdi toyota da önceki mesajlardaki gibi hile yapıyorsa bu adam neyi satacak? Böyle bir savaş başlatırsa kendi ayağına sıkar bu adamlar?
Elin almanının firmasının fanatikliğini bırakın. Ben japon araçlarını seviyorum, ama onlar da böyle saçmalıklara girerse ben onlara da kızar, ve bir daha bir şeylerini almam. Hiç bir firma bizim aile şirketimiz değil beyler. Sadece şirket bunlar. O firmanın araçları çok iyi diye bir algı yaratırsanız toplumda, bunun için uğraşırsanız siz kazanmıyorsunuz. Adamlar kazanıyor.
Yarın bir gün, çok şüphelerim var ama, ülke olarak, Türkiye olarak baştan bir araç tasarlayıp, üretimini montajını testlerini burada yapıp, dünya pazarına çıkarırsak, bütün dünya forumlarında, araç kötü de olsa iyi de olsa mükemmel şekilde propagandasını reklamını yapmak durumundayız. Bizim tek fanatiklik yapmamız gereken yer burası. El alemin toyotasının vw'inin opelinin geleceği değil.