Yahu Amerikalı adam dizeli napsın Allah aşkına :D
Amerikada olsanız 5 litre altı arabaya binmezsiniz :)
Printable View
Yahu Amerikalı adam dizeli napsın Allah aşkına :D
Amerikada olsanız 5 litre altı arabaya binmezsiniz :)
10 sene sonra ortaya çıktığında bu post'u hatırlayın: Bu oyunu başlatan General Motors.
İstediğini de aldı, bu savaşın tek kazananı o.
Doğuş açıklama yapmış araçların hepsi türkiye şartlarına uygundur bir sıkıntı yoktur diye.
Nedir lan bu türkiye şartları hayvan mıyız biz. Elin gevuru temiz hava solurken türkyieki ayıların beynine pek fazla oksijen gitmesine gerek yok mu demişler.
Hükümetinde umrunda falan değil ha. İki üç ateşlesinler bişeyler problem çıkarmayız demişlerdir herhalde.
Neden başlattı? Elektrikli araba teknolojisi mi çok iyi? Benzinli motorlarında mı çok ilerde? Sizin sözlükte paylaştığınız linki okudun ADAC tarafından yapılan testlerde en çok arabası patlayan marka opel. Bunu öngörmeden mi yaptı?
Valla bilmediğimden soruyorum kanka madem biri bir savaş başlattı bundaki amacı ne?
VW yaptığı hatanın hilenin faturasını bide müşterisine eklerse iyice batar.Böyle bir eşşeklik yaparlarsa bırakalım da batsınlar.Kendilerini tek sanıyorlar.
Sürüş ve yol güvenliği için uygundur demiş.
"Tüm dünyada ve Türkiye'de etkilenen araçların detayı, Volkswagen AG'nin yürütmekte olduğu araştırma sonucunda belirlenecektir. Bununla birlikte, VW AG'den yapılan açıklama uyarınca; söz konusu durumdan etkilenen araçlar da dahil olmak üzere tüm araçlarımızın sürüş ve yol güvenliğine uygun olduğunu da belirtiriz."
Opel ve Merso hariç tüm Alamenya grubundan sağlam bi kampanya bekliyorum. Mezar edition :D
bugün hanıma tiguan aldık bakalım ne olacak,beklemedeyiz :)
Bizim bakanlardan birisi cikar bakin bende dizel jetta kullaniyorum hic bi sikinti yok der kapanir mevzu :D
O adamların şirketlerinin yıllık toplam geliri 5 trilyon dolarscıkmış.
O adamlar hükümet kurup ülkeleri savaşa sokuyorlar. Neyse konuya dönersek.
Bence made in german olayına da takmış olabilirler. Yada merkelin dünyanın kasası biziz en çok para bizde hegomanyasına da takılmış olabilirler.
Ama USA bunlara burda dizel satmayın gidin başka yerde satın dedi. Bunlarda hayır bizim malımız iyi satarız dediler.
Sonra olaylar gelişti. Bundan en büyük nema GM değil Toyotanın olacak çünkü adamlar tekrar 1 numara olacaklar. Benzinli ve hybrid araçları zaten çok satıyo şimdi daha da çok satacaklar.
Diğer ülkelerde çevre ve emisyon ile ilgili olarak satışları durdular ama o ülkelerde de distrübütörlükleri kontrol etmekte fayda var.
Bize gelirsek yada gelmeyelim adamın canı sıkılıyor. Ağlanacak halimiz için kahkaha atıyoruz.
500-600 tl taksitle 10 yıl kredi süresi ile araba satıldı bu ülkede her şey beklenir.
RTE demişken,
Bu elemanın VW yorumu farklı,
http://www.seslimakale.com/videodeta...i-erdogan-9557
O değilde bir gün rte ölürse evimdeki matem havası temsili
www.youtube.com/watch?v=_Iq4J1or52I
adamlar milleti kandırmış, yalan söylemiş, dolandırıcılık yapmış kısacası müşterisini enayi yerine koymuş ama yurdum insanı hala bu olay yüzünden satılmayan dizeller bize gelir sıra beklemeyiz mantığında.... Arabalar zehir saçıyor kimin umrunda.
E öyle millete radyasyonlu çayda içirilir her haltta yapılır.
vw'nin başına porsche ceo'sunu getirdiler çünkü en büyük hissedarlardan biri porsche ailesi ardından alman hükümeti sonuçta vw'e hiç bir şey olmayacak. bence bu olaylar gm'nin intikamı.
Amacım kesinlikle VW savunmak değil, öncelikle bunu belirteyim. Ancak araçların çevreye zehir saçması bu kadar önemliyse bilmem kaçıncı yüzyıldan kalma dizel araçlar ve kamyonlar trafikte ne arıyor ? Bu konu bu kadar önemliyse (ki evet önemli) önlem alınması gereken yer VW araçları mıdır, yoksa tüm trafik midir ?
Yaklasim cok dogru , sadece bizim memlekette insaat malzemesi tasiyan 50NC ve Dodge kamyonlarin havaya verdigi zarar ABD'de ki toplam dizellerin verdigi zarardan fazla :D neyse bunu Vw davasinin taraflari bilmesin simdi bizim ulkeye de biz 18 milyar ceza keserler 2 zara seksenlik olmayalim :D
http://m.yeniakit.com.tr/haber/volks...yun-97220.html
Volkswagen dırdırı var ya hani bu aralar. Batı kendi kendini yiyip bitirir mi diye bir soru geldi mi hiç aklınıza? Volkswagen batağı aslında Katar’a atılan bir çelmeydi. Volkswagen’deki en büyük yatırımcılardan biri Katar’dır. Katar Volkswagen üzerinden öyle bir tehdit yedi ki sadece 2 hafta içerisinde Katar’a ait Volkswagen’deki hisseler 5 milyar dolar kaybetti ve kaybetmeye de devam edecek. Peki, birileri 5 milyar dolar kaybederken, birilerinin de kazanması lazım değil mi? Kazananları söylememe gerek var mı?
Çok şeyler dönüyor. Allah rızası için yalvarıyorum size. Volkswagen battı diye sevinenler var, onlara da gülüyorum. Almanya’nın kim olduğunu bilmeyenlerin yaptığı bir yorumdur bu. Almanya dünyada kurulu bu sistemin ana taşıyıcılarından. Bu sistem kendi ayağına sıkar mı sanıyorsunuz? Bu projede yine en büyük kaybı Ortadoğu’da ABD ve İngiltere önderliğindeki Batı hegemonyasına kafa tutan Erdoğan’a destek veren Suudi ve Katar yedi. Olay sadece Volkswagen değil çünkü yine Arapların sermayelerinin olduğu Audi, Porsche, Skoda gibi birçok marka ve model.
Yaklaşımın çok yanlış.
Buradaki mesele "YALANCILIK"
VW açıkça herkese yalan attı. Benim aracım temiz dedi, insanları kandırdı ve bundan ticari bir kazanç elde etti.
Yalan söylemek en utanılacak şeydir ve kabul edilemez. Batı toplumlarında bu böyledir.
Bizde ise insanın gözünün içine baka baka yalan söylenir ve bu kimsenin umurunda değildir maalesef.
http://www.hurriyet.com.tr/bakandan-...amasi-30246976
bizde incelemeye almışız tabii yerse.
Volkswagen group'un hedefi 2018'de en çok araba satan marka olmak istiyor. General Motors'un geçen 6 aylık dönemde de ilk defa geçti.
Hisselere bak bro, kimin daha düşmüş kimin artmış. Kim bu skandaldan önce büyük alım yapmış. Bu benim şahsi fikrim bu arada. Kimseyi bağlamaz. :)
http://www.odd.org.tr/web_2837_1/neu...k.aspx?type=35
Arkadaşlar ODD (otomotiv distribütörleri derneği) burdan istediğiniz verilere ulaşabilirsiniz.
http://www.osd.org.tr/yeni/wp-conten...por2015-08.pdf
bu raporunda son sayfası markaların TR deki satış adetlerini gösteriyor.
Mesajımı bi tekrar okuyun isterseniz, derdim VW savunmak ya da yalan söylemeleri konusu değil. Evet yalan söylenmiş ciddi bir sıkıntı var burada ama adamların bu yalanı ortaya çıktı diye temizliğe VW'den başlamanın yanlış olduğunu söylüyorum. Konu VW'ye gelene kadar trafikte o kadar fazla kötü durumda araç var ki önce onların incelenmesi gerekiyor. En basitinden Ankaradaki özel halk otobüslerinden başlasınlar, küresel ısınma yavaşlar.
Şimdi almanlar kaybedince, biz de kaybetmiş sayılıyor muyuz?
Diyerek konuya bakış açımı sergiliyorum. Boşuna hayallerimizi japon araç süslemiyor.
Çok yanlış düşünüyorsun o araçlar o yıllarda yapıldı ve şu anda da eski araçlar için emisyon koşulları çok gevşek olabilir ama dünyada çoğu yerde bu tarz arabalar trafikten çekiliyor. Ayrıca artık Türkiye'de de sıfır araçlar için emisyon kuralları var ve firmalar uymak zorunda.
İkinci olarak buradaki olay yalancılık yani seni kandırıyorlar ama sen seni dolandıran birine karşı bu ülkede bir sürü dolandırıcılık oluyor diyerek affediceksen gene sana kalmış bir şey.
Son olarak keşke benim ülkemde abd kadar güçlü olsaydı da aynı cezayı kesebilecek iradesi olsaydı.
Turkiyedeki yani 2015-2016 emisyon standartlari neler bilgisi olan varmi?
Yukarda ki seslimakale linkini okudum. O kadar yazı yazmış hiç bir kaynak yok. Şehitler için yazdığı kısım iğrenç.
Ancak şunu taktir ettim:
"Beverly Hills’de Katarlı bir prens aşırı hızdan dolayı polis tarafından tutuklanıyor. Prens Hamid bin Hamad ailesinden. Bu olaylar hep aynı haftada oluyor. Yine aleyhte suçlamalar ve işlemler gerçekleştiriliyor"
Katarlı prensin aşırı hızdan tutuklanmasının altında yatan, katar sermayesine darbe operasyonunu açığa çıkarmış olması kendisinin ne kadar ileri görüşlü bir katarsever olduğunu gösteriyor. Allah yazar kardeşimizin zekasına zeval vermesin.
VW olayının da bir tek katar sermayesine dolaylı yoldan Erdoğan'a bağlanmadığı kalmıştı zaten.
VW'in muhtemelen yiyeceği cezalar:
VW emisyon kurallarını aşan ülkelerden ceza yiyebilecek
VW'e dünyada ki tüm VW satılan ülkeler, emisyon kurallarını aşmasa bile (yakıt tüketiminden vs) yalan beyanla araç sattığı için ceza kesebilecek.
VW'e tüm araç sahipleri yalan beyanla araç sattığı için haklarının tazmini talebinde bulunabilecek.
VW'e diğer markalar yalan ve sahte propaganda yapmaktan haksız rekabetten haklarının tazmini talebinde bulunabilecek.
Sadece Amerika 18 milyar$ kesti. Diğerlerini siz hesap edin.
Sac ayağını kuruyorum iyi okuyun.
1- VW, 600.000 çalışana sahip. Dolaylı olarak 1.800.000 nüfusa geçim kaynağı oluyor(Almanya'da 3 çocuk şart değil 1'den hesap ettim).
2- Çalışanların çoğunluğu alman vatandaşı
3- Almanya devleti VW yönetiminde pay ve söz sahibi.
Gelgelelim asıl zarar katar sermayesine yapılıyor.
Okudum tabi ki.
Derdinin VW'i savunmak olmadığını da anladım fakat yanlışın olan şey senin düşünce sistematiğin.
Senin yaklaşımın şuna çıkıyor maalesef; Ohoo oraya gelene kadar....!
İşte yanlış olan bu.
Evet katılıyorum trafikte pek çok emisyonu uygunsuz araç var ama bu başka bir değerlendirmenin konusu.
Burada olan şey ise YALAN söyleyerek ticari kazanç sağlamak.
Devletlerin verdiği temiz araç kullanana vergi teşviğini YALAN veri beyan ederek hem ülkeyi hem de tüketiciyi kandırmak.
Nüans burada çok önemli. Toplumun sağlıklı bir düşünce yapısına kavuşması için çok önemli.
VW bir hile yapmıştır ve bunun cezasını çekiyor fazlasıyla da çekecek..
Peki bir yanlış tüm doğruları götürür mü? O zaman kapısına kilit vuralım bitsin gitsin.. Mantık bu mudur?
Haber ilginç geldi.
"ABD yönetimi, IŞİD'e çok sayıda Toyota marka 4x4 araca nasıl sahip olduğunun aydınlatılması için firmadan bilgi talep etti. Toyoto’dan Washington’a "Terör örgütlerinin araçlarımıza nasıl sahip oldukları konusunda en ufak bilgiye sahip değiliz" yanıtı geldi.
Sputnik'te yer alan habere göre Toyota Halkla İlişkiler Müdürü Ed Lewis tarafından yapılan açıklamada, araçları askeri amaçlar ya da terörist faaliyetler için kullanabilecek ya da modifiye edebilecek kişilere satış yapılmaması için firmanın katı kurallar izlediğini belirtildi. Lewis ayrıca, araçların üçüncü kişiler tarafından satın alınmasını ya da çalınmasını takip edebilecek imkanlara sahip olmadıklarının da altını çizdi.
Toyota, 2012 yılında Suriye'ye araç sevkiyatını resmen durdurduğunu açıklamıştı."
Kaynak:Odatv
Ortadoğu mezhep/etnik/inanç savaşları gayrıresmi sponsoru hilux 4x4
Beyler mesele sadece Boschluk mesele değilmiş
http://www.volkswagen.co.uk/owners/dieselinfo
Elimde bayağı çeşitli Şasi numaraları var.Eski 1.6 TDI (Bosch ecu değil) sorgulayınca şöyle çıkıyor mesela
Dear Volkswagen customer,
We regret to inform you that the Type EA 189 engine built into your vehicle with the Vehicle Identification Number ******* you submitted, is affected by software that may cause discrepancies in the values for oxides of nitrogen (NOx) during dynometer runs. Your car is safe from a technical standpoint and roadworthy.
We are very sorry to have broken your trust and are working at full speed to find a technical solution. Volkswagen will cover the cost relating directly to this repair.
We will be in touch with you directly to explain what steps are required. We'll do any necessary rectification work at our cost.
Yours faithfully,
Volkswagen.
Benim gözlemlediğim bizim ülkemizde satılan:
-Golf6 1.6 TDI-2.0TDI
-Passat b7 1.6TDI-2.0TDI
-Jetta 1.6 TDI
-Tiguan 2.0 TDI
-Polo 6R 1.6 TDI
-Beetle 1.6 TDI
Kısaca bu işten yırtan Golf7 ve Passat b8.Zaten bunların motorları eskilerden çok farklıydı.Bunlar dışında 1.6-2.0 fark etmeksizin geri çağırma olucak(TR'de olmasa bile)
Golf7 sorgulayınca böyle diyor mesela
Dear Volkswagen customer,
We wish to confirm that your vehicle with the Vehicle Identification Number ******** you submitted, is not affected by software that may cause discrepancies in the values for oxides of nitrogen (NOx) during dynometer runs.
Please note: this information is only valid for Volkswagen Passenger Cars and Volkswagen Commercial Vehicles. Please ensure you use the relevant brand website to check if your vehicle is affected.
Yours faithfully,
Volkswagen.