User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
32 sonuçtan 20 ile 32 arası

Konu: Epoxy Ve Fayans Arasinda Karar Verememe

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı RafetAraç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet abi iscilik onemli dedigin gibi. Ayrica diagonal doseme dedigin ne oluyor ? Ben tabanda ve duvarlarda tek renk kullanicam.
    muhtemelen fayansı düzüne değilde caprazlamasına koydur demek istedi Alper abi
    1881 - 193

RafetAraç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı individual Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim bildiğim kadarıyla özel fayanslar var.Üzerinde yürüyenler ıslak'sa kayıp düşmemek için.

Ama bana sorarsanız güzel bir yağlı beton atıp üstüne epoxy yapabilirsiniz.Fayansların aralarında belli zamanlar sonra derjzlerde çatlama oluyor.
    Ama epoxyde yipranicak hocam zamanla sudan ilactan ve arac lastiginden

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim ana işim doğal taşlar, o nedenle fikirlerimi beyan etme ihtiyacı hissettim...

epoxy için sorun su değil araçların ilk kalkışta hafif patinajla kaplamayı kaldırması, bunu engellemek zor sadece çok kat atılarak süreç uzatılabilir, çok kat = çok para...

fayans diye tabir edilen malzemenin bir çok çeşidi mevcut... kalınlıkları 1,2 cm olduğu için aracın çıkacağı bir yüzeyde uzun süre kalması mümkün değil, yıkamacı elinden tabancayı bile kaçırsa zemini çatlatabilir, tavsiye etmem, kısa ömürlü olur...

mermer 3cm kalınlığında kullanabilir, yüzey işlemi olarak honlu (yarı cila-mat cila) kullanırsan çok az bir kayma yaşarsın o da normaldir...

granit 2cm kalınlığında yüzey işlemi olarak kumlanmış ya da yakılmış kullanabilirsin, pahalı olur ama ömürlük olur...

son tercihim şu olurdu, çok düzgün yağlı bir beton üzerine boyama, bu ürünler bozulsa da üzerinden geçerek düzeltirsiniz ya da sıkılınca tekrar boyarsınız, fosforlusu bile var, örnek: http://www.renkgrup.com.tr/fosforlu-boya.html

karo mozaik ise çok basit kaçar...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hocam cok tesekkur ederim bilgilerniz icin peki siz olsaniz hem gorsellik hemde saglamlik acisindan hangisini tercih ederdiniz ? Aşırı bi fiyat farkida yok gibi aralarinda.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hocam cok tesekkur ederim bilgilerniz icin peki siz olsaniz hem gorsellik hemde saglamlik acisindan hangisini tercih ederdiniz ? Aşırı bi fiyat farkida yok gibi aralarinda.
    ben çok sevdiğim bir abimin servisinin önünü yakılmış granitle kapladım, ilk başlarda 'bu ne böyle?' dedi, pek hoşuna gitmedi ama 10 senedir kullanıyor, kamyon- tır bile çıkıyor tık yok... sana tavsiyem yakılmış granit olur, ama malzemeyi sen al, İstanbul'da bir sürü granit deposu var, illa ki sona kalmış mallar çıkacaktır, granit derzli döşenmediği için illa hepsini ebatlı almak zorunda değilsin, bitmiş hali yekpare çıkar çünkü...

1.8 turbo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben garajımı beyaz fayans yaptırdım pısmanım. keske sarı tonunda yaptırsaydım beyaz kırı tozu cok gosterıyor. evın terasınıda koyu grı yapmıstım suyla yıkayınca su lekesını bıle gosterıyor. en guzel hardal tarzı renk yapmak
    E30 M50 TURBO & F30 320i ED

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben çok sevdiğim bir abimin servisinin önünü yakılmış granitle kapladım, ilk başlarda 'bu ne böyle?' dedi, pek hoşuna gitmedi ama 10 senedir kullanıyor, kamyon- tır bile çıkıyor tık yok... sana tavsiyem yakılmış granit olur, ama malzemeyi sen al, İstanbul'da bir sürü granit deposu var, illa ki sona kalmış mallar çıkacaktır, granit derzli döşenmediği için illa hepsini ebatlı almak zorunda değilsin, bitmiş hali yekpare çıkar çünkü...
    Anladm simdi biraz arastirdim yakilmis graniti fakat sadece tek gri rengi var sanirim abi. Oto yikamanin tabaninda kullansak gorsel olarak nasl durur acaba. Tas saglam tamam fakat gorsellik acisindan biraz supheye dusurdu beni. Daha cok evlern onunde giris kisminda yada bahce yollarnda kullanilir gibi duruyor. Yani parlak beyaz mermer yada fayansn verdigi ambiansi yakalayamayz gibi geliyor bu taş. Siz ne dusunuyosunuz bu konuda ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anladm simdi biraz arastirdim yakilmis graniti fakat sadece tek gri rengi var sanirim abi. Oto yikamanin tabaninda kullansak gorsel olarak nasl durur acaba. Tas saglam tamam fakat gorsellik acisindan biraz supheye dusurdu beni. Daha cok evlern onunde giris kisminda yada bahce yollarnda kullanilir gibi duruyor. Yani parlak beyaz mermer yada fayansn verdigi ambiansi yakalayamayz gibi geliyor bu taş. Siz ne dusunuyosunuz bu konuda ?
    doğal granitin 1001 çeşidi ve rengi var, griden siyaha maviden kırmızıya yeşilden mora...
    https://www.google.com.tr/search?q=f...IV4_1yCh0thwRD

bu ürünlerin hepsini TR de temin edebilirsin...

Erdem K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sizin konspetiniz için epoksinin fayans kadar dayanıklı olacağını düşünmüyorum. üzerine sert cisimler düştüğünde de iz yapma olasılığı daha fazla, fayans çatlar/kırılır ve değiştirilik, epokside iz yaparsa tamiratı daha meşakkatli, üstüne epoksi attırsan o bölge daha kalın olur, aşınan yeri söktürüp tekrar epoksi döktürmen vs. gerekebilir ...
    Subaru
    Technica
    InternationaL

PSN: ekduncan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    doğal granitin 1001 çeşidi ve rengi var, griden siyaha maviden kırmızıya yeşilden mora...
    https://www.google.com.tr/search?q=f...IV4_1yCh0thwRD

bu ürünlerin hepsini TR de temin edebilirsin...
    Evet haklisiniz bayaa rengi varmis ve saglamda. Beyaz rengini dusunebilirim. Mermere gore daha dusuk maliyetle yaptirabiliriz sanirim graniti dimi ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet haklisiniz bayaa rengi varmis ve saglamda. Beyaz rengini dusunebilirim. Mermere gore daha dusuk maliyetle yaptirabiliriz sanirim graniti dimi ?
    hayır mermer daha ucuzdur ama depolarda düşük metrajda mal kalınca uygun verirler, kendin gez 4-5 depo, Samandıra ve de Alibeyköy civarlarında var (Ankaralıyım sadece iş için geziyorum bazen oraları) depolar, işçilik her türlü yaptırırsın...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Erdem K. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sizin konspetiniz için epoksinin fayans kadar dayanıklı olacağını düşünmüyorum. üzerine sert cisimler düştüğünde de iz yapma olasılığı daha fazla, fayans çatlar/kırılır ve değiştirilik, epokside iz yaparsa tamiratı daha meşakkatli, üstüne epoksi attırsan o bölge daha kalın olur, aşınan yeri söktürüp tekrar epoksi döktürmen vs. gerekebilir ...
    Dogru soyluyosunuz fayans epoxye gore avantajli ama diger alternatifleride dusunuyorm cunku fayansinda dezavantajlari var. Sonucta yapmisken bi kere yapicaz. Ikide birde kirildi yiprandi diyerek onunla ugrasmak istemiyorum. Bi kere yapaym hem guzel dursun hemde kirilmasn catlamasn yipranmasn bi daha dönüp arkama bakmayayim diyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hayır mermer daha ucuzdur ama depolarda düşük metrajda mal kalınca uygun verirler, kendin gez 4-5 depo, Samandıra ve de Alibeyköy civarlarında var (Ankaralıyım sadece iş için geziyorum bazen oraları) depolar, işçilik her türlü yaptırırsın...
    Peki bu urunun iscili yapilirken dikkat ettirmemiz gereken yerler varmi. Sanirim fayans gibi bunlarnda altina yapistirici beton atiliyor ama aralarina dolgu yada yapistirici kullanilmiyor. Ve su gideri icin yapilan cesitleride varmis internetten gordugum kadariyla.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)