ozgurugr Nickli Üyeden Alıntı
Forumdaki herkese cevaben yazıyorum, dün gece konuyu gördüğümde sinirle azımdan bazı şeyler çıktı ve garip garip cümleler kurdum bunun farkındayım geceden beri düşündüm yazdım çizdim ve kafamı toparlayıp anlaşılır bir şekilde sizleri bilgilendirmek ve yazmak istedim.
Konuyu kısaca özetlicem bu araç bize ilk başta farklı bir proje için getirildi hesap kitap yapıldı 15000-20000 tl arası bir rakama yapılabilir olduğu söylendi kaan abi ile görüşmeler yapıldı. hesaplandı ve bu rakamlar konuşuldu. araç yapılması için söküldü. Yapılırken maddiyat ile ilgili yaşanan bazı sorunlar sonrası aracın projesinde değişiklik oldu bunu zaten arkadaşlar inkar etmiyorlar, egzantriklerin işlenmesi için extra ücretler ödenmek zorunda falan kalındı neyse parasal konularla alakalı çok fazla uzun uzun yazmak istemiyorum zaten hesap listeleri atıldı yazıldı çizildi. maddi olarak arkadaşların bir mağduriyeti olmadığını kendileri de dile getirdi.
Yaşanan ve arkadaşları üzen olaylar zaten beni de fazlasıyla üzmüş durumda bunu defaten de açıkladım. kaza olayından gerçekten haberim yoktu. pazar günü gündüz olan kazayı bende aynı gün öğrenmedim bunu da kendileri biliyorlar. aracı teslim ettiğimizde kendileri de benim gibi fark etmedi. yaklaşık 1 ay sonra dükkanıma geldiler ve araç sizdeyken kaza yapmış dediklerinde benim gerçekten haberim olmadığını söyledim bunu da kendileri dile getiriyorlar.
O dönemde yanımızda mekanik ustası olarak çalışan murat ustaya sorduğumda evet ben araçla test amaçlı çıktığımda böyle bir sorun yaşadım dedi. bunun üzerine mağduriyet olmaması için ustanın benden habersiz taktığı yan sanayi parçaları araçtan söküp orjinal parçalar ile yapılması için kaportacıya gönderdim. Araç orada yapılırken hatta aracın yedek anahtarı ile gidip bizim haberimiz olmadan arabayı almaya çalışmışlar araç bitmediğinden dolayı üzerine tarih atıp gitmişler (söylenen bir cümle yazmak istedim : aracın yedek anahtarı bizde istersek alırız ordan sende hiç birşey diyemezsin ) arkadaşlara bu tavırla yaklaştıkları halde gene kötü bir cümle kullanmadım. dünden bu yana her konuda suçlamaları beni gerçekten çok üzdü evet ortada bir gerçek var benim dükkanımda benim haberim olmadan müşterimin arabası alınıp gidilmiş ve kaza yapılmış olmaması gereken bir durum ama malesef elde olmayan sebeplerden ötürü yaşanmış bu konuyla alakalı gerçekten çok üzgünüm ve aracın kaporta far vs. ile alakalı bir sorunları var ise ( 2 kere aracı boyaya gönderdim ilkinde beğenmediler sonra tekrar boyandı ) gene söylüyorum sonuna kadar arkasındayım buyursunlar araçlarını getirsinler yapılması gereken ney ise yardımcı olayım.
Gelelim şanzıman konusuna bunu daha önceki yazdıklarımda açıkladım. tekrar daha detaylı açıklıyorum. aracın rodajı bitti gelindi yağlar değişti kontroller yapıldı aracı onların isteği doğrultusunda test etmek için yola çıktım fakat çıkarken şanzıman ile ilgili bir problem olduğunu bana söyleyen olmadı test sırasında devir dönüp dönmeme konusunda kararsız kaldım kaan abiyi aradım. Abi araç geldi rodajı bitti gerekli yağ kontrollerini yaptım test edicem sence ne yapmalıyım diye sordum kendisi bana sıkıntı yoksa yola çık çok zorlamadan dene dedi kendimi garantiye almak için özgün abiyi de aradım abi durum bu test edicem ne yapayım diye oda bana sakın devir dönme maksimum 5000 devir dön daha fazlası araca zarar verir çünkü araçta daha beyin takılı değil dikkatli ol diyerek uyardı. böyle bir durumda sizce ne kadar cahilce hareket edip dedikleri gibi dibine kadar basıp test ederim ? neyse devir dönmeden aracı denedim fakat yolda şanzıman arızalandı. dükkana yakın olduğum için aracı dükkana getirdik. ilk önce şanzıman da bir şey yoktu dediler, daha sonra kendi aralarında konuşurken alihan araç sahibi erdinç'e şanzıman da sorun olduğunu özgür biliyor mu şeklinde konuştuklarını duydum. bunun üzerine şanzımanı söktük sökerken usta bu şanzımanı ben daha önce baskı balata koyarken bu şekilde toplamadım. siz bunu kurcaladınız mı dedi. alihan da biz size güvenmedik o yüzden şanzımanı başka yerde söktük kontrol ettik dedi. anlayağınız üzere biz araca baskı koyduktan sonra başka yerde sökülmüş kontrol edilmiş ve araç bize test için getirilmiş bu konuşmalar olduktan sonra zaten kendileri itiraz etmeden şanzıman bulup getirdiler. bunu kendileri söyleyecektir. şimdi size soruyorum bu konuda benim bir suçum varmı ? ben olmadığını düşünerek şanzıman konusunda zaten hiç bir şekilde mesuliyet kabul etmedim.
Söyleyeceklerim bundan ibaret ben yaptığım şeylerin arkasındayım motor konusunda zaten sorun yok, harcanan edilen konusunda problem yok tek sorunumuz aracın ben dışında gelişen olayla kaza yapması, tekrar söylüyorum bu konuyla alakalı bir mağduriyet varsa ben sonuna kadar arkasındayım. buyrun gelin ne yapılması gerekiyorsa yapalım. iyi yada kötü yorum yazan herkese teşekkürler.