Yanlamak varsa 4 çeker niye?
Subaru Legacy?
al bi a6 2.7t quattro yanlar mı yanlar. 4 çeker de eşşek gibi de büyük.
IN BOOST WE TRUST
Kışın yanlar ya Golf TDI'lar yanlıyorsa Zevkli olur.
Ama normala asfaltta çok zor
https://www.youtube.com/watch?v=HZGIVi2pq1M
Benim xdrive da dtc ye basili tutarsam rwd den pek farkli tepki vermiyor cok ciddi yanlayabiliyor zaten normaldede arkadan itis odakli
Bu bahsi gecen aracta onden odakli olmasi lazim bide agirlik ve guc azligi dezavantajiyla yanlamaya musait olsa bile ne kadar olabilir zor gibi
Patinaj ? Awd de cok sacma gucler lazim o is icin imkansiz ask gibi..
Merakı gidereyim![]()
Kuruda hiç bir şekilde yanlamıyor.Hatta araba kıçını bile kaldıramıyor bırakın yanlamayı.1.6 tdı da stock halde pek bir olayı yok.Haldex zaten bana göre saçma bir sistem.Keyif vermiyor.
Zamanında bizde golf 4motion 1.9tdi pd150 varken yazılımla izmirin mükemmel kaymak asfaltında e30 gibiydikŞu an x3 xdrive 2.0d var oda keyif veriyo ama asfaltı yakalarsa sıkıntı büyük...
Vallah ince adı bilinmeyen bir lastiğe bakar zaten nedemişler yanlamayan araba yoktur iyi lastik vardır![]()
bende 1.4 otomatik civic vardı 50 ile giderken bile hafif virajda bırakıyodu kendini hatta bir kere karşı kaldırımdan alkış bile tutmuşlardı artık nasıl kopup yola oturttuysam
![]()
Grand Vitara 2 litre 140 HP, sürekli 4 çeker var. Emsal alınabilir bence.
Şanzımana low'a alıp (1de 20 km/h falan yapıyor low'da), orta diferansiyeli kilitleyip, virajda asılıyorum. İçerde sağa sola arabayı salladığımda, ağırlık değişimi frekansını tutarsa, asfalt kaygan kaymak ve benim lastikler son 2 yıldır değişmediyse; iç lastik patinaja düşüyor; 2-3 metre yanlıyorum.
Söylemeyi unuttum günlerden de Cuma olması lazım.
Yanlamak manlamak. İlginç jargonlar.
Bazen diyorum ki şu tokyo drift keşke çıkmasaydı gül gibi DIRAK'ımız vardı.
"Laf ağızdan çıkana kadar sizin esirinizdir. Çıktıktan sonra siz onun esiri olursunuz."
Selamlar,
aynı aracı kullanıyorum, octavia 1.6 tdi 4motion (4x4), araçta haldex 5 var ve yol tutuşu artırmak ve yağmur ve karda gitmek için optimize edilmiş.
yanlamak kısmına gelince hep aracın arkadan koparmak geliyor ya aklıma pek güvenli değil sanki hele memleketim yollarında sıkıntı.
kendi adıma arda ağırlık transferi denememe rağmen aracın arkasını koparamadım tabi bunun içinde uğraştım diyemem :-)
[/QUOTE]
Kesinlikle bazı şeyler için zorlamamak lazım, en azından pistte değilse.
Bildiğim kadarıyla esp kapanmıyor bu araçta. İstersen ön tekerden bağlantıyı kopar rwd yap esp kapanmadıktan sonra yine yanlamaz
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)