Ufak bir kaç şey daha söyleyeyim birincisi golden sahibi olarak inanın en kaliteli mamaları amerikan ithal mamaları kullansam bile tüyleri dökülüyor hemde sürekli öyle bir ay falan değil sürekli ha belli aylarda daha az döküyor ama döküyor hele ki geçiş mevsimlerinde şimdiki olduğu gibi zamanlarda iki haftada çok rahat bir yorgan iki yastık doldurursunuzBakımı kesinlikle çok zor diş bakımı ıvırı zıvırı neyse gelelim huskyimize
![]()
Aklınızda bulunması için;
1) Kesinlikle tüylerini makine ile kestirmeyin.. Kürkleri onların koruyucusudur. Çok uzadı derseniz makasla kısaltın en fazla.. Kendi köpeğimden örnek vereyim cahillik gittik kestirdik az tüy döker hayvan rahatlar diye mantar oldu, kepeklenme problemi oldu..
2) En fazla 3 ayda bir yıkatın kışın 4 ay olabilir.. Ama bu demek değil ki eve geldiğinde patiler silinmesin
3) Ona havlamayı öğretin.. Yani ne zaman havlayacağını mesela benimki havlamayı bilmiyordu.. Bir gün kedi saldırdı öyle durup baktıSonra sokakta bir yere bağlayıp uzaklaşmaya başladım.. İlk önce hıyk die bir ses çıktı biraz daha uzaklaştım havladı hemen cebimden ince kesilmiş bir dilim sosis çıkarıp verdim aferim dedim.. Sonra tekrar uzaklaştım bu sefer daha kuvvetli bir havlama tekrar sosis.. Sonra tekrar uzaklaştım bu sefer havlamanın keyfiyle uzun uzun havladı.. Sosis verdim yine sonra ertesi gün.. Tekrar bağladım parmağımı şıklatıp uzaklaştım havladı tekrar sosis.. sonra yanında durdum parmağımı şıklattım havlamadı uzaklaştım şıklattım tekrar havladı tekrar sosis.. Sonuç bugün parmak şıklatmasına havlıyor hayır veya şşt işareti (bildiğimiz hastanelerdeki hemşire işareti) yaptığımızda susuyor. Bunu anlatmamda ki sebep hem sokakta istediği gibi havlasın rahatlasın hemde ev için pratik çalışmalarla en geç 3-4 gün içerisinde sorununuz çözülmüş olur.
4) Ev yemekleri vermeyin kesinlikle.. Bu onların bağırsakları için aşırı yorucu olabiliyor ve ilerleyen zamanlarda ciddi mide problemleri ile karşılaşabiliyorsunuz. Çoğu köpeğin tavuğa alerjisi vardır. Fazla tavuk vermeyin. Ben uzun yıllar bir çok mama denedim. Sonunda balıklı ve ya protein değeri yüksek olan mamalarda karar kıldım. Hem tüy parlaklığı hemde sağlığı açısından.. Birde biz yerken oda yesin demişsiniz.. İnanın hızlı hızlı yemektense keyifle yemeğinizi yiyin yoksa o 30 saniyede yemeği yiyip karşınızda dikilebilir ve o küçük emrah bakışı ile sanki aylarca yemek yememiş gibi size bakabilir
Birde yemeğini yavaş yemesini sağlayın buda ileride mide açısından önemli bir nokta.. Mama kabının içine iki tane tenis topu koyup mamasını koyabilirsiniz bu sayede biraz daha yavaş yemesi sağlanabilir..
Dip not: Tenis toplarını çok pahalı almayın pahalı olanlar biraz ağır kokuyor onları pek sevmiyor benimki.. Birde tenis topu onu hipnotize ediyor..Ne derseniz yapıyor
5)Kuvvetli oyuncaklar var.. Kasaptan aldığınız kemik yerine onları verebilirsiniz.. Pitbull sahibinin bana önerdiği bir marka var 3 yıldır onu kullanıyoruz hala ilk günkü formunda ki sakız çiğner gibi çiğniyo onu hala parçalanmadı hemde bütün gün onunla enerjisini atıyor. Evden çıktığınızda öyle bir oyuncak verirseniz bütün gün onunla vakit geçirebilir. Akşamları da yine verirseniz onunla oynar ve havlamanın önüne geçebilirsiniz.
6) Kedi konusuna gelirsek.. Enerjisini attıktan sonra kedilerle çok iyi anlaşabilirler yalnız burada önemli bir konu kedilerinde onun kadar sakin olması lazım.. Kediler köpeklere göre çok daha çevik hayvanlardır amma bir kedinin köpeğe saldırması iki tarafında ağır hasarlar almasına yol açabilir. Kediler direkt patileri ile köpeğin yüzüne atlıyor genelde ki gözler çok ciddi yaralar alabilir ve köpeklerde ısırırsa kedileri omurgasını bile çok rahat kırabilir. Bu yüzden iki tarafda sakin bir biçimde karşılaşırlarsa neden olmasın bir arkadaşımın bir labradoru var 4 yaşında ve evindeki kedisi yavruladı şu an 6 kedisi ile beraber yaşıyor ve köpek kedilere hizmet ediyor resmenödül olarakta kedi masajı
![]()
öğle arasında bunlar aklıma geldi şimdilik aklıma geldikçe yazarım kusura bakmayın baya bir uzun oluyor ama yardımcı olmak için aklıma geleni yazıyorum ***** oldukça teferruatlı bir konu