User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
38 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Viteste Araba Çekilirse Ne Olur?

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    valla 4 tekerlekten kaldırıp koyanlar ahtapotmu deniyor neyse arkadasın arabasını cekerken kolu fazla indirdi tavanda 4 tane göcük var onun sayesinde.ben e5 te kaza yaptıgınmda araba sol onden oturdu komple yere gerizekalı bir cekici (buarada e5 te gelen cekiciye cektirmem kasko cekicim gelcek diye söyleyince yolu kapatamam senin keyfin icin bu cekicek lafını isitince polisten hoş olmadı) sürttüre sürrüte asfaltı kazıya kazıya öne ceki demirini takıp kaktıra kaktıra cıkardılar gözümün önünde. var yani her türlüsü
    1881 - 193

CNR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah çekicilerin gazabından korusun.Geçen gün evimin yakınında büyük sayılabilecek bi kazada şu 4 tekerden kaldırmalı vinçli sistem çekici, önden kaza yapan arabayı kaldırırken nasıl becerdiyse ters çevirdi, üstüne düzeltirken birde sol arkadan çok güzel ağaca geçirdi, pert olmayacak arabayı pert etti, araç sahibi kontrole diye hastaneye gittiği için hiçbirşeyden haberi olmadı tabi, ulaşmaya çalıştık, ulaşamadıkda çekicininse umrunda değildi.

Bu tarz durumlarda emniyetin çekicisi zararı karşılıyor mu acaba?

makif84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çekicilerin sigortalarından hasarlar karşılşanıyor

SULTANOGLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi cekicinin sigortasindan hasar karsilaniyorda baslarlar olayin maddi bolumune kim ugrasacak zaman harcayacak. Bizim sirketten birinin arbasini cektiler butun camurluklarda ezik ahtapotla cekmis. Ee buralar ezik diyince de zabit tutulacak mahkemeye cikicak falan asil obla kim ugrasacak ? Dusen clioyu gordum sinirim tepeme cikti.
    74 model sehpa...

Vuh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vay arkadaş neler neler varmış.. Fazlasıyla aldım cevabımı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AliGizda Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sonra millet polislere çekicilere niye sövüyor onlarda insan bla bla bla.

TechTurkey cem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AliGizda Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şok oldum izlerken..
    " If everything seems under control, you're just not going fast enough. "

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Videolardan sonra kusmaya gittim

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende bugün vatanda ilk posta ki şekilde çekilen bir fd6 gördüm acaba viteste mi otomatik mi diye düşündüm.
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

CNR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    https://youtube.com/watch?v=5MAkVz-w1ww

https://youtube.com/watch?v=ROCvRk5PtQg

https://youtube.com/watch?v=Mb4VTfzt1Vw

Aha 520 videosundaki gibi adamların arabayı ters çevirmesini izledim böyle.Bu 4 tekerden kaldırma sisteminin allah belasını versin, neden hala kullanıyorlar acaba.İnsanın sabrını sınayan bi olay katil eder.

Remon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Perşembe günüde bu forklift gibi olan çekicilerle benm aracı çekmişler. vites 1deydi otoparkta ruhsatı almaya gittiğimde boşta olduğunu gördüm. arkadaki kancayla mı çekmişler şimdi ? Arabanın kapılarıda kapalıydı başka türlü boşa atabiliyolarmı yoksa gidince vites kendi kendine atıyor mu ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya bunların tam bir katıksız huur çocugu gel çek hemen b*k var milletin arabasına zarar veriyor.
    Benim başıma gelse o çekicinin akılına hayaline gelmiyecek fanteziler denerim üstünde

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @CNR paylaşmış 520 videosunu.
    Eğer benim aracıma böyle birşey yapılacak olsun yakarım o çekiciyi. Mecaz anlamda söylemiyorum. Arar bulur benzini döker yakarım.

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şu durumu atlıyorsunuz, sayın otomobil forumu üyeleri.

Yağ pompası ve devirdaim pompası, krank döndükçe çalışır. Yani otomobil çalışmadığı zaman da yağ ve su sirkülasyonu oluyor motorun içinde. Tekerlekler yerde ve araç viteste, teker döndükçe motor çalışır aslında. Ateşleme yapmayacağı, yakıt göndermeyeceği ve patlama olmayacağı için ısınmaz hatta, çünkü devirdaim çalışıyor.

Bazı araçların devirdaim pompalarının çarkları yönlüdür. O zaman, örneğin araç 1. vitesteyse ve geri geri sürükleniyorsa pompa başarılı şekilde su göndermeyebilir. Geri geri çekilirken radyatör de verimli şekilde soğumayacağı için sıkıntılı tabi.

Burada şu durum var, araç diyelim ki geri viteste, ve ilk fotodaki gibi geri geri çekiliyor. Burada aracın yağ ve devirdaim pompası verimli çalışıyor olsa bile, sürat yükselince, normalde devir kesicisi olan devri aşacaktır. İşte sorunların kalını da burada başlayacaktır. Aktarma güçlüyse, balatadan kaydırmaz ise subab piston birbirine tabi ki geçecektir. Hele ki vites terste kalmışsa büyük rezalet.

Sadece şunu söylüyorum, diyelim ki dik bir yokuştan aşağı iniyorsunuz, 5. viteste 80le giderken kontağı kapattınız. Yağlama ve soğutma yönünden problem olmayacaktır, pompalar çalışacaktır fakat yanma odasında patlama olmadığı için oluşan direnç(vakum, sürtünme vs.) nedeniyle yavaşlayıp duracaksınızdır. Ama yine 80le 1. viteste giderseniz, ister çalışsın ister çalışmasın, araç corvette değilse 1. viteste 105 yapmıyorsa sıkıntı çok büyük.

Her halükarda, vitesteki bir aracı böyle çekmek şerefsizliktir.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Octane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şu durumu atlıyorsunuz, sayın otomobil forumu üyeleri.

Yağ pompası ve devirdaim pompası, krank döndükçe çalışır. Yani otomobil çalışmadığı zaman da yağ ve su sirkülasyonu oluyor motorun içinde. Tekerlekler yerde ve araç viteste, teker döndükçe motor çalışır aslında. Ateşleme yapmayacağı, yakıt göndermeyeceği ve patlama olmayacağı için ısınmaz hatta, çünkü devirdaim çalışıyor.

Bazı araçların devirdaim pompalarının çarkları yönlüdür. O zaman, örneğin araç 1. vitesteyse ve geri geri sürükleniyorsa pompa başarılı şekilde su göndermeyebilir. Geri geri çekilirken radyatör de verimli şekilde soğumayacağı için sıkıntılı tabi.

Burada şu durum var, araç diyelim ki geri viteste, ve ilk fotodaki gibi geri geri çekiliyor. Burada aracın yağ ve devirdaim pompası verimli çalışıyor olsa bile, sürat yükselince, normalde devir kesicisi olan devri aşacaktır. İşte sorunların kalını da burada başlayacaktır. Aktarma güçlüyse, balatadan kaydırmaz ise subab piston birbirine tabi ki geçecektir. Hele ki vites terste kalmışsa büyük rezalet.

Sadece şunu söylüyorum, diyelim ki dik bir yokuştan aşağı iniyorsunuz, 5. viteste 80le giderken kontağı kapattınız. Yağlama ve soğutma yönünden problem olmayacaktır, pompalar çalışacaktır fakat yanma odasında patlama olmadığı için oluşan direnç(vakum, sürtünme vs.) nedeniyle yavaşlayıp duracaksınızdır. Ama yine 80le 1. viteste giderseniz, ister çalışsın ister çalışmasın, araç corvette değilse 1. viteste 105 yapmıyorsa sıkıntı çok büyük.

Her halükarda, vitesteki bir aracı böyle çekmek şerefsizliktir.
    Peki bilgiler için sağolun şahsi olarak soracağım. Benim aracım fiorino ve 1nci vitesteydi fakat otoparka gidip baktığımda boşta olduğunu gördüm. arka tekerlerden mi çekmişler ki vitesten çıkmış.. eğer öyleyse bana bunun sorunu olur mu ? otoparktan çıkartmadan neleri denemeliyim bir sorun olup olmadığını anlamak için. şimdiden teşekkürler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yere oturup on lastiginden cekiyorlar bu cekiciler, vitesten cikarmak icin mi acaba

aramulusoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hani şahsi fikrim, bizde vinç kiralayıp çekicinin birini çektirsek ormana bıraksak

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Remon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki bilgiler için sağolun şahsi olarak soracağım. Benim aracım fiorino ve 1nci vitesteydi fakat otoparka gidip baktığımda boşta olduğunu gördüm. arka tekerlerden mi çekmişler ki vitesten çıkmış.. eğer öyleyse bana bunun sorunu olur mu ? otoparktan çıkartmadan neleri denemeliyim bir sorun olup olmadığını anlamak için. şimdiden teşekkürler
    Zorlandığı zaman vitesten çıkabiliyor araçlar, bir sorun olup olmadığını anlamanın tek yolu besmele çekip marşa basmak zaten kötü bir şey olduysa belli olur. Her şey düzgün marş basarsa da bir şey olmamış demektir. Geçmiş olsun.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Octane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zorlandığı zaman vitesten çıkabiliyor araçlar, bir sorun olup olmadığını anlamanın tek yolu besmele çekip marşa basmak zaten kötü bir şey olduysa belli olur. Her şey düzgün marş basarsa da bir şey olmamış demektir. Geçmiş olsun.
    İnşallah öyle bir şey olmaz peki çok teşekkür ederim bilgi için.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)