Gecmis olsun da kendiniz etmis kendiniz bulmussunuz. Parayi elden almak bile sakat, sahte cikabiliyor. En sagliklisi hesaba yatirmak sonra satis vermek. Yapabilecek bisey gozukmuyor. Tekrardan gecmis olsun.
Gecmis olsun da kendiniz etmis kendiniz bulmussunuz. Parayi elden almak bile sakat, sahte cikabiliyor. En sagliklisi hesaba yatirmak sonra satis vermek. Yapabilecek bisey gozukmuyor. Tekrardan gecmis olsun.
Olan olmuş geçmiş olsun.
Yanlış yönlendirmek istemem ama bu işi illegal yoldan komisyon vererek bi şekilde çözmeye çalışın
Çok geçmiş olsun insanın gerçekten bazen basireti bağlanabiliyor hepimizin başına gelebilir.
Noterde imzayı attıktan sonra herşey için çok geç anca illegal yollardan halledebilirsiniz ama bu seferde suçsuzken suçlu duruma düşersiniz.
P.M atıyorum sana bir bakarmısın
Geçmiş olsun
sorması ayıp sattıgınız araç neydi?
Geçmiş olsun. Araç gitti boşuna peşine düşmeyin hiç bir cacık olmaz
bknz sene 2011 aynı durum
http://www.techturkey.com/forum/sohb...ndirildik.html
sen ilk değilsin sonda olmayacaksın. Devletin bu işe el atması gerek artık. Çok geçmiş olsun.
Birde patlamalı çatlamalı taramalı arkadaş benimde bilgisayarımı çalmışlardı bir el atar mı acaba?
forumda bi e46sı olan arkadaş vardı onunda başına gelmişti die hatırlıyorum çok geçmiş olsun ağır bi tecrübe oldu size yapılcak hiçbirşey yok noterde paramı aldım dedinmi bitti , araç almak bir dert satmak bir dert ilk aracımı satarken adamlar babama bizi hırsız yerine koydun resmen demişti nie mi kuyumcuya kadar gidip paralar sahtemi değilmi die baktırdı die :) satışı verdik babama dedim adamlara çok ayıp oldu falan , eee 40 yıllık dostum değil akrabam değil tanımam etmem neden güveneyim kulağına küpe olsun para biyana imza biyana dedi hiç unutmam.
Bombacı arkadaş el yapımı bomba kaça patlar bize sipariş varda
Çok geçmiş olsun. Durum sıkıntılı...
Bizim şirketin imza yetkilisi ben olduğum için alım satım işlerini ben hallediyorum genellikle. Araç alacağım zaman hiç bankaya adam yollamam atarım parayı hesabıma veya şirket hesabına, satış sözleşmesi hazırlanır atarım parayı adamın hesabına iki tarafta imzalar... Satış olacağı zamanda ya hiç notere gitmeden parayı alırım yada aynısını noterde alıcı yapar. Yapamıyormu? Satmam olur biter...
Satışta parayı aldım dediyseniz arabayı geri alma işini geçin, dişli bir avukat bulup elinizdeki senetler üzerinden paranızı almaya çalışın... Bahsettiğinize göre adam ciddi dolandırıcı başka şeylere başvurup da haklı pozisyonunuzu haksızlığa çevirmeyin.
ben her seferinde notere parayla gidip canlıyı orada saydım imzalaştık , satarken de aynı şekilde.Peki bu işin banka üzerinden temiz yolu nedir?Önceden nakit gönderiminde ..... plakalı araç için satış şeklinde not düşüp yolladığımızda , noterden geri dönülürse yaptırımı oluyor mu kesin bi şekilde?
valla hocam benim yıllardır savunduğum bir olay bu ve ne hikmetse bu basit olayı uygulayamıyorlar... her bankada bir 'emanet hesap' bulunsa, bankanın verdiği makbuzu noterde ibra etseniz sonra da satıştan sonra noter evrakı ile gidip bankadan o parayı çekseniz olay bitecek...
Yaızk ya okudum üzüldüm. Yasal olarak takip etsenizde maalesef bir sonuç alma imkanınız yok.
En fazla adamı mahkum ettirirsiniz o da tutuksuz yargılanmaya döner.
O araç şimdiye kadar en azından 2-3 satış yemiştir muhtemelen.
Bu kadar düzenleme yapılıyor şu işe bir çözüm bulunmadı daha.
Elden alsan sahtesi dert - bankadan alsan eft geldi gelmedi dert.
Ne olur parayı elde - hesapta görmeden atmayın şu lanet imzayı.
Başıma gelmez demesin kimse bu işler anlık yaşanıyor 2 dk lığına basiretin bağlanır aynısını yaşarsın.
Haklıyken haksız duruma düşecek bir şey yapmayın adam sayarlar olan size olur.
CS:go oynayan akzihinli arkadaşı ta tebrik ediyorum. Sis atmasa bari.
bu adamların işi 'dolandırıcılık!'... hani nasıl herkes kendi işinin uzmanıysa bunlar da öyle, amatör değiller, her hareketleri bilinçli, sizin her lafınıza her davranışınıza bir cevapları var... yeri gelir gözlerinden yaş akar cidden ağlarlar yeri gelir sert yaparlar yeri gelir suyunuza giderler, sizi kumpasa düşürmek için ne gerekiyorsa yaparlar... o nedenle sakın 'ben oyuna gelmem' demeyin, genelde bu işleri yaparken yanınızda bir kişi daha olsun, sizin düştüğünüz yerde o uyanır merak etmeyin...
Altı ustu 40 bın tl nakıt ısteseydınız parayı
bunlar basınıza gelmezdı
gecmıs olsun
ne yazıkki suç devletin o kadar vergiler masraflar ödeniyor alıcı-satıcı koruyucu hiç bir düzen yok para alışveriş konusunda bankalar bu işe arıcılık etme zorunluluğu getirilmesi lazım noterlerin tapuların yoksa bu gidişle çok inanın canı yanmaya devam edicek insanın basireti bağlanıyor boşluğuna gelebiliyor kimse kimseye laf edip küçümsemedin herkesin başına gelebilir
Geçmiş olsun dilekleri için tesekkur ederim
Bir diğer konudada yazdım buraya yazayım konu mahkemede hapis cezası verildi ama oda paraya çevrildi. Sonuç olarak hiçbir sey elde edemedik tabi. İşin garibi bu kişi bu işe hala devam ediyor. Benim bildiğim en az 10 kişi ama devlet önüne geçmiyor geçemiyor. Konunda bosluk var tamamda benim olay oldugunda polis bana memlekette 2milyonluk vurgun yaptı demişti.Simdi üzerine 1 daha ekleyin az gercekten cok garip. Bize kalan buyuk bir hayat dersi oldu baska birsey değil.
Gelen nakdin sahte olmayacağından nasıl eminsiniz?
Çok geçmiş olsun,buyuk bır tecrube olmuş.
Bu guvenlık acıgını devletın bır an once kapaması gerekıyor. Noterde banka satıs arasında aracı olup satıstan sonra bankadan para alınmalı, online bır sıstemde taşınmalı, bu sistemde oldugu surece bıtmez bu ...
Gecen hafta arac aldım. Arkadas sagolsun guvendı noterde parayı verıyorum almıyor, bankada verırsın dıyor. Zorla vermek ıstedım kabul etmedı.Noterde ne verdıgıme dahı bakmadı, ya benım yerıme kotu nıyetlı bırı olsaydı..
Parayı verecek olan taraf ben oldugum halde iki defa dusundum. Zorla cantasına parayı koydum bankaya beraber gıderız dedım ve kabul etmedım.
Bizim insanımız,hepımız cok cabuk guvenıyoruz,inşallah hıcbırımızın başına gelmez. Allah hıcbırımıze boyle bır tecrube vermesın.
böyle durumlarda parayı nakit isteyip bankadan kontrolu ardından notere gitmekte fayda var. yada internet bankacılığı kullanıyorsanız parayı hesapta gördükten sonra satışı vermek lazım. işi garantiye almak için de parayı hesapta gördükten sonra hemen ikinci başka hesaba almak işi sağlamlaştırıyor. geri çekilme vs gibi durumlar önlemek için.
en güzeli alım satımı iki kişi yapmak. alıcı ve satıcının 1 arkadaşı bankaya gider. para hesaba yatırışır noterdeki alım satımı yapacak olana telefon edilir işlem tamam diye noterde satış yapılır.
çok geçmiş olsun.
Senin adına / hesabına gelen bir para senin bilgin dışında nasıl çekiliyor ?
Bunu birkaç defa daha okudum forumda. Sanıyorum ki bir bilgi eksikliği mevcut bu konuda.
Böyle bir durumda bankanız size bilgi vermeden asla hesabınız üzerinde işlem yapmaz ve ya - pa - maz.
Böyle birşey olsa o zaman o bankada oturan adam istediğine gönderir geri çeker. (zamanında bunlar oldu o yüzden ciddi önlemler alındı)
Geçmiş olsun gerçekten çok üzücü bir durum.Noterde para alışverişi yapılmalı.Yok havala-eft ise önce para sonra satış.Hatta hesabında parayı görsen bile hemen 2.hesabına parayı aktarıp öyle satış verilmeli.Sıkıntılı durumlar.
Ben verdiğim ilanlarda
"elden para alışverişi yapılmayacaktır, sadece şahsıma ait iban numarasına plakayı yazarak ücretin aktarılması" diye not düşüyorum...
Noterde de imza aşamasında "paranı aldın mı? diye sorulacağı zaman izin isteyerek havale işlemini yapacağız" diyorum... Dünyanın bin bir türlü hali var... Nakit alacağım zamanda önce bankaya parayı adama kendi elleriyle plakaya yatırtıyorum, sonra geçiyoruz notere (sahte durumuna karşı)
Mesela geçen hafta letgo ya evimdeki projeksiyon ve ses sistemini satışa koydum ve 600 tlye anlaştık... Alan arkadaş Hakkaride askermiş, abi ben sana para yollayayım kaldır ilandan dedi... Tamam dedim (iyi cesaret)...
Ertesi gün 500 yolladı ve ilandan çektim. 3 gün sonra geleceğim dedi... Sonra uçağı ertelenmiş, bir daha ertelenmiş... Şehir dışına çıkacağımı söylemiştim... Dönünce aradım çocuğu "numara kullanılmamaktadır" diyor...
Facebooktan ekleyemiyorum, twitter kullanmıyor... İsim soyisimden google da şehit araştırmaları bile yaptım! Neyse ki bu gün ulaştı bana.... Zararım yok, bunda bile stres oldum, kaldı ki araba kaptırmak çok çok kötü...
Geçmiş olsun...
büyük meblalı transferlerde eftyi yapıyorsunuz sonra bankadan arıyorlar onay veriyormusunuz diye orada eft yapıldı gösterilip devir yapıldıktan sonra onay verilmeyebilir bu da sıkıntı
Banka Transeferi
Bloke çek Banka sorgulamalı
Bunun dışında nakite el sürmem :)
eft talimatı veriyorsunuz 10-15 dakika sonra arıyorlar o sırada nede olsa talimat verildi diye satışı verirseniz iptal ettirebilir
Kesinlikle havalelerde dikkatli olunmalı hatta havale geldiğinde geri bile çekilebilir.O sebeple siz havalenin geçtiği anda kendi farklı bir hesabınıza havale edin.
Şimdi anlatmak istediğin şu mu tam olarak ?
Ben sana arabamı sattım diyelim. Sen benim x bankadaki y hesama havale yaptın.
Ben de hesabımı kontrol ettim ilgili bedeli orada gördüm ve imzayı attım.
Sonra sen de o tutarı tekrar kendi hesabına mı döndürdün ?
Bu nasıl mümkün oluyor açıklar mısın ?
Açıklamaya plakalı araç bedeli yazıp gönderdiği an olay biter
Para geri çekilirse adam faizle geri verir
Dolandırıcılıklada yargılanır
O popo ister beyler öyle kolay değil
bankaya gelen para geri çekilemez hiçbir şekilde.. anca banka bloke koyabilir.. o da şikayet üzerine olur.. ama hiçbir şekilde gelen para geri alınamaz..
Havale'de de, eft'de de, aman yanlis gondermisiz kem kum diye bankanizi/subenizi ikna ederseniz paranizi geri alabiliyorsunuz, yasal olarak bir terslik sozkonusu degil ama genede türkiyede herşeyin olabileceğini düşünerek yaşamak bilumum zararlardan uzak tutar sizi.
Senin bu dediğin olursa eğer türkiye de ticari hayat sona erer.
Eft / havale tuşuna bastıktan sonra o iş biter.
Teknik olarak da açıklarsak eğer Borçlar kanunu md61 ve md62 de açıklanmış bir durum var.
Senin dediğin olduğunda o parayı ancak (diyelim yanlış kişiye gönderdin parayı) Karşı tarafın izni olmadan o para hesabına geri dönmez.
Sen de "sebepsiz zenginleşme" nedeniyle ancak dava açarsın. Araç satışı durumunda da bunu karşı taraf noter satış vesaiki ile ispat edeceğinden ileri de süremezsin.
Bilgi hatalı. He bunu yapacak bankacı yürek yemiştir. Yapıp işinden olan / zarar sebebiyet verdiği miktarı ödeyen insanlar var.
O kadar kolay değil.