User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
41 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Şunu bi tartışalım. Trafik kazası yaralanma ve tazminat talebi

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsun gerçekten çok talihsiz olmuş da... ya arkadaş otobanda sol şeritte durup kavga etmek nedir insan siluletinde hayvan dolu ortalık resmen. Kavga edeceksen illa çek sağa ne zıkkım yiyorsan ye. Davayı sizin açmanız lazım resmen canınıza kast etmiş şerefsizin çocukları.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    istikrar olunca bir ülkede çok güzel oluyor böyle...

Allah bu tür insanlardan korusun yüzde 50,52 yi...

EEE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu işlerde uzman bir avukatim
    Bu tarz davaları buralardan yada internetten edindiğiniz bilgilerle yurutemezsiniz hak kaybiniz olur sen ara gereken için yardımcı olurum
    Ender 0532 255 64 35
    Boşunamı Şehit Oldu O Kadar Vatan Evladı
    Uyanmak Gerek Uykulardan Artık

POWERED BY EMS GARAGE(GARDIYAN)

ysnaiwa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hepinizden ayrı ayrı Allah razı olsun gerek özelden yazanlar gerek buraya yazanlara çok teşekkür ederim. Az önce arkadaşımla görüştüm avukatı tedbir için tazminattan bahsetmiş. Suçu direk kabullenmişler ama asıl mahkemede nasıl ifade verecekler bekliyecez. Resmi olarak bi dava açılmamış fakat davacı olacaklar gibi duruyor. Tam olarak kolunu kaybeden vatandaş araçtan inip camdan içini yumrukluyormuş kaza esnasında suçu biraz ona yüklediklerinden kendini savunmak icin suçlamada bulunabilirmiş. Kaza raporuna ulaşıp tekrardan haber edecem sizlere. Çin sitelerindeki 20 usd lik bir araç kamerası olmayışı çok büyük eksiklik. Hepimize kazasız belasız günler

evedüşenkaldırm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle geçmiş olsun. Arkadaşınızın büyük ihtimalle ceza alıcağını sanmıyorum. Buna benzer bi kazayı bende yaptım tek fark ben motorlaydım çarptığım kişi ise yasal sınırın 7 katı alkollüydü 1.5 sene süren mahkemeden sonra ailesine sadece defin işlemleri sırasında yaptıkları masrafı verdim ve kapandı konu. Bana da çok diyen oldu tazminat davası aç diye ancak vicdanım el vermediği için şikayetçi değilim dedim uzlaştık gibi oldu yani hiç bi ceza almadım.

kadioglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı jeffy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok geçmiş olsun öncelikle..

Bu ülkede daha neler duyacağız allah bilir. Otobanda sol iki şeritte durup kavga etmek nedir arkadaş? Mahkeme açılır bilirkişi atanır eğer bir mobese yada araç kamerası görüntüsü yoksa bilirkişi kazanın sizin anlattığınız gibi olduğunu raporlarsa aleyhinize hiçbirşey çıkmaz.. İzmirli arkadaşlar bilir Karşıyaka Anadolu Caddesi nde 80 km hız sınırı olan yolda bilirkişi raporuna göre 82 yle bir yayaya çarptım vefat etti fakat yayaların girmesi yasak bölünmüş yol olduğu için ve üstgeçitin 50 metre gerisinde olduğu için ceza almadım..

Bilirkişi nasıl hesapladı 82 yi bilemiyorm ama takriben 75-85 arasıydı hızım..

Tekrar geçmiş olsun..
    Fren izinden hesaplıyorlar. Sabit bir denklemleri var. Ama abs li araçlarda fren izi olmuyor pek fazla. Onu nasıl hesaplıyorlar tam bilmiyorum işte.

Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yukarıda da yazdım, burada arkadan çarpılan aracın hasar durumu belirleyici olur muhtemelen.

Akla en yatkın izah bu şekilde bence. Adamların durduğu ispat edilemiyor ise bunun üstüne gitmek lazım bence.
    Arkadan çarpılan aracın aldığı hasar; tam olarak belirleyici bir faktör olmaz. Araçların boyu posu, kondüsyonu, metal fatikasyon, çarpma açısı falan filan hasarın boyutunu değiştirir. Ben fren izi ya da çarpışmadan oluşan lastik izinden hesaplıyorlar diye biliyorum. Ha sonuç kesin mi? Bence değil. Çünkü benim geçen yıl yaptığım kazada 80-90 gibi hızım vardı. 20 metre fren izi varmış. Hesapladılar 45-50 gibi bir hızda gittiğime kanaat getirmişler. Sanırım ben çarptıktan sonra fren yapmışım diye mantık yürütmeye çalıştım.
    Nadide şeyler değerlidir.

kadioglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HaKo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    geçmiş olsun gerçekten çok talihsiz olmuş da... ya arkadaş otobanda sol şeritte durup kavga etmek nedir insan siluletinde hayvan dolu ortalık resmen. Kavga edeceksen illa çek sağa ne zıkkım yiyorsan ye. Davayı sizin açmanız lazım resmen canınıza kast etmiş şerefsizin çocukları.
    Ben olsam şikayetçi olur ve maddi manevi tazminat davası açardım. Hata yapmak ayrı şey, eşeklik ayrı şey. Bunların yaptığı eşeklik. Ben de tazminat davası açıyorum kaza yaptığım araca. Kırmızı ışıkta geçtiği ve cepte duran otobüsün önünden çıkıp çarptığım için. Çünkü otobüsün yüzünde görüş açısı sıfır bir insanın kırmızı ışıkta, ana yola çıkması bence hata değil eşekliktir.
    Nadide şeyler değerlidir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kaza bu mevkide ve tam virajin içinde olduğundan kimsenin frenleme gibi bi şansı olmadı malesef. Benim frene dokunup sağa kıvrılmam 1 sn kadar anca sürdü arkadan gelen arkadaşımın benden daha geç reaksiyon ettiği kesin ve durdukları yer tam kör nokta. Fren izi dışında aracın hasarına göre bakarlar mı bilmiyorum. Araçların durduğuna itiraz edemeyecekler tutanak ve ifadelerde kendileri belirtmişler. Bakalım şu tutanaklara ulaşayım daha da aydınlanacak herşey. İnşallah durumlar arkadaşımın lehine çözülür. Kendisinin aracı pert bedelini almak dışında tazminatda bulunacağını düşünmüyorum o da karşı sigortadan temin edilecek haliyle. Karşı taraf arayıp sağlını hal hatır soruyormuş ama şimdilik işte ilerleyen dönemde davacı olacak mı bekleyip görecez.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Foto ekleyememişim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ysnaiwa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Foto ekleyememişim

Geçmiş olsun.
    Alıntı Berent.t Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    birileri gerçekten çok farklı birşeylerin kafasını yaşıyor.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kadioglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fren izinden hesaplıyorlar. Sabit bir denklemleri var. Ama abs li araçlarda fren izi olmuyor pek fazla. Onu nasıl hesaplıyorlar tam bilmiyorum işte.

Arkadan çarpılan aracın aldığı hasar; tam olarak belirleyici bir faktör olmaz. Araçların boyu posu, kondüsyonu, metal fatikasyon, çarpma açısı falan filan hasarın boyutunu değiştirir. Ben fren izi ya da çarpışmadan oluşan lastik izinden hesaplıyorlar diye biliyorum. Ha sonuç kesin mi? Bence değil. Çünkü benim geçen yıl yaptığım kazada 80-90 gibi hızım vardı. 20 metre fren izi varmış. Hesapladılar 45-50 gibi bir hızda gittiğime kanaat getirmişler. Sanırım ben çarptıktan sonra fren yapmışım diye mantık yürütmeye çalıştım.
    Katılıyorum ben arkadan çarpan arkadaşın haklılığını ispat edebilmesi için destekleyici bir nitelik taşır diye düşündüm.

Karşı taraf zaten kabul etmiş durduklarını. Ama başıma geldiği için biliyorum tutulan tutanak / alınan ifade mahkeme günü geldi mi çok değişik bir hal alıyor.

Umarım lehinize sonuçlanır. Kavga da etseler karşı tarafa da üzüldüm kolu kesilmiş yazısını okuyunca buz gibi oldum. Trafik hali bizim de başımıza geliyor ama otobanda durmak bile bile lades olmuş biraz da.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Birkaç detay daha öğrendim doğru mu bilinmiyor henüz. Arkadaşın çarptığı aracı kolu kesilen kişi durdurmuş. Önünü kesmiş diyorlar ama nasıl durdurabildi bilinmiyor çünkü dediğim gibi yan yana vaziyettelerdi. O esnada aracın içine yumruk atıyormuş çarpınca kolu cam ile araç arasında kalıp yaralanmış. Çarptığımız araçta aile varmış 2 bayan arkada genç 15-16 yaşlarında çocuk. Bu aracı durduran barzolarda baba oğul magandalık yapmaya kalkışmış ve adam yaralanınca oğlu babasını bırakıp araçla kaçmış. Adam ambulansla hastaneye kaldırılmış ben o detayı kaçırmışım göremedim adamı çünkü. Trafik raporunda arkadaşıma %25 kusur verilmiş. Allah tan korkmaz adam diyecem dilim varmıyor mevzuyu tam bilmiyorum çünkü. Arabada 2 bayan bir çocuk olduğunu biliyo adamı tek bulup saldırıyorlar. Çarptığımız araçtakiler bundan daha kötüsü olmadığına şükrediyorlar soldan pek ağır vasıta gelmez ama iyi ki öyle bişeyle karşılaşmadılar çünkü viraj içi ne olacağı belli olmaz. Trafik raporunda %25 kusur olduğu bizi biraz rahatlattı ilerleyen dönemde ne olacak bekleyip görecez. İnşallah arkadaşın lehine olur gelişmeler. Aksi halde cana kasıt ve taksirden arkadaşım davacı olacak.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuya güncel çekelim. Beklenen oldu arkadaşımdan tazminat talep ediyorlar. Sigortalardan (2 araç) 40 ar bin + kişi başı (arkadaşım ve diğer duraklama yapan araç sürücüsü) 40'ar bin tl tazminat talebi var. Bu durum canını sıktı haliyle mayıs ayındaki mahkemeyi bekliyoruz. Ben şahidim mahkemede. Bide bugun böyle anlamsız bi kağıt gelmiş kapıya bırakıp gitmişler nedir ne değildir sizlere danışayım dedim.

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şahsi kanaatim olay burada tartışılacak kadar basit değil, ciddi şekilde avukat desteği almayı düşünün.

Böyle bir olayda avukat tutmayarak ciddi risk alırsınız ve hak kaybına uğrama ihtimaliniz çok yüksek.

zcy04 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mutlaka avukat tutun, haklıyken haksız duruma düşmeyin.

Ayrıca çek emniyet şeridine ne sikim yiyeceksen ye yol ortasında kavga etmek nedir?
    Yumruklanan adamın ahı tutmuş resmen
    Dağlar "demirdendir" dediler. TÜRK' ün yüreği çeliktendi! Öğrettik.

turkerrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kesinlikle avukat desteği şart bu olayda.

diğer taraftan trafik sigortası teminatları yetecektir bu tazminatlara diye düşünüyorum.
    ORDU SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
    ZEY OTOMOTİV
    https://zeyotomotiv.sahibinden.com/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tazminat talebi arkadaşınızın çarptığı araç sürücüsü içinmi yoksa kolu kesilen şahıs içinmi?

Bu arada bu mevzu uzar bayaa süre Allah sabır versin..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hepinize tek tek teşekkür ederim. Arkadaşım avukat tuttu ama eve gelen her kağıtta stress oluyor üstelik olayın şoku atlatılamamışken. Son gelen kağıt ne iştir bilemedik arkadaşım aramış memuru sigorta şirketi arkadaşımın halen aynı yerde oturup oturmadığını sormuş. Sigorta şirketiyle alakalı bir durum gibi anlaşılıyor. Tazminat talebini kolu kesilen kişi istiyor. Kaza günü yapılan muayenede diğer duran araç sürücüsü 90 promil (arkadaşım %90 alkollü diyor ama kağıdı göremeden avukata vermiş) alkollü olduğunu öğrendik. Kolu kesilen de alkol vs yok diye biliyorum. Yani diğer sürücü ilerleyen günlerde dava açamaz gibime geliyor. Umarım bu iş çok uzamadan adalet yerini bulur ve arkadaşım işin içinden sıyrılır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eklemeyi unuttum arkadaşım hakkında takip mesafesine uymamak diye suçlamada bulunulmuş. Mahkemede benim şahitliğim çok önemli önünde ben seyir halindeydim ben zor sıyrıldım ne takip mesafesinden bahsediliyor anlayabilmiş değilim. Allah hakkımızda hayırlısını versin...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)