Deveyi diken, insanı EDS...
Maalesef barzoları hizaya getirmek için ceza şart.
Keşke Ankada'ki davarları gütmek için de Ankara'da uygulansa..
Printable View
Deveyi diken, insanı EDS...
Maalesef barzoları hizaya getirmek için ceza şart.
Keşke Ankada'ki davarları gütmek için de Ankara'da uygulansa..
Sivil radarlar zaten var.. onlar bildiğin binek araçlar bir kaç tanede connect var ben göktürke giderken otoyolda denk geldim.. sağ şeritten gidiyordu ..
bunların tepesinde önünde kameralar falan vardır radar antenleri algılıyıcaları falan vardır yani sivil araç dörünümlü olsalarda vatandaş anlar bir zaman sonra..
makas atan nerden farkına varsın o farkına varana kadar arkadan cezayı yazarlar.. biraz izledim çünkü tepesinde ldws fcws dfa gibi kameralı sistem var galiba yani yüzlerce metre öteten makas atanı rahat izler plakayı çeker..
Çok beğendim uygulamayı, umarım trafik kültürümüzün gelişmesinde, birbirimize karşı olan tahammül sınırımızın, hoşgörümüzün artmasına yardımcı olur.
Dün akşam haberlerde izledim, aracına çakar lamba taktıran, kendini amir memur gibi lanse edip kendisine yol vermeyen adamın arabasına kurşun yağdırıp kayıplara karışan dallamalara çözüm olur inşaallah.
Aklima bu geldi simdi :)
https://38.media.tumblr.com/f8b7db41...lh1io1_400.gif
bugun okmeydanı 2.köprü yolu ayrımında sabit duruyodu içinde uyuyan biri vardı park etmişler..
Bu olay iyice milleti araba sürmekten soğutacak
Hayırlısı olsun.
Kirmizida gecip, makasini atip kafasina gore gazlayanlar sansli degil olsa olsa sanssiz nesil olur. Esas sansli olanlar yeni nesil, insan gibi kurallara uymak zorundalar, gazlamak isteyene pist var, kurallari uygulatmak icin mobil eds gibi uygulamalar, kameralar vs gibi bir suru teknolojik yaptirim var.
Kural ihlali yaparak trafikte arac kullananlar lutfen sogusun zaten, hatta nefret etsinler arac kullanmaktan toplu tasima ile gitsinler gidecekleri yere.
Kisaca diyecegim sudur:
Her kim ki bu haberi okuyup bir rahatsizlik duyar, o ki trafikte hiyarlik ettiginin bilincidedir.
Motorlu bi trafik polisinin arkasından emniyetten gazlayan linea sürücüsü vardı. Pols bi durdu arkasına baktı. Eleman şerite girdi. Polis devam edince o da emniyete tekrar girip sıktı peşinden. Bizim ar damarımız çatlamış. Mobil falan fayda etmez. Emniyete girer ceza yeriz, gidip bu ceza ne diye itiraz bile ederiz hatta.
Gunes G. +99..
Kesinlikle güzel uygulama. Doğru uygulayabilirlerse tabi 3 gün sonra hiç alakanız olmayan yerlerde yapmadığınız bir ihlal yüzünden eve ceza gelirse isyan ederiz o ayrı :)
Yoksa gayet güzel uygulama kimsenin trafikte kendisini geçtim başka insanların canını yakmaya hakkı yok. Zaten hukuk, adalet düzgün ve hızlı işlemiyor en azından bir düzen olur.
Alakası yok. Herkese eşit uygulanmayacağına inandığımız için şüpheyle yaklaşıyoruz.
Taksi minibüs servis emniyetten deli gibi gidiyor devamlı Allah aşkına bu adamlar her gün ceza mı yiyor yani inanalım mı buna?
E-5' te herkes 100+ gidiyor, biraz dikkat çeken araçlara 82-85 vs hızlarla ceza gönderiliyor.
Ben önümdeki gerizekalı 110 ile gidiyorum nasolsa sol benim modunda kapatırken önümü, hızlanıp sağından geçince makas attı yada yüksek hızda kullandı diye ceza gelebilir düşüncesiyle mutlu olamıyoruz bu tarz uygulamalardan.
Elli tane eds var hala emniyet şeridi vızır vızır biz enayı gibi bekliyoruz devamlı, bunu engellemek için böyle yöntemlere gerek mi var? Zaten mevcut teknolojik altyapı ve emniyetin insan gücüyle rahatlıkla engellenebilir trafik ihlalleri.
Şirket araçlarıyla 30 yaşında araba görmüş kekolar trafiğin anasını belliyor, sonra çevirmede efendi modunda geçiyor biz gram gazlamadan her çevirmede 10 araba öteden alınıyoruz.
Ben 5 yıl acıbadem-kurtköy otoban kullandım hergün, bir kere modifiyeli bir araç tarafından rahatsız edilmedim. Hep 40-50 yaşlarında passatlı mercedesli amcalar mal mal sıkıştırıp durdu geçmeye çalıştı ne çekiyorsak kuzu görünümlü kurtlardan çekiyoruz ama emin olun yine stock araç kullanan trafik teröristleri değilde modifiyeli kendi halinde kimseyi rahatsız etmeyen insanlara patlar bu uygulama.
Cezalar istisnasız olarak "caydırıcı" tutarlarda olup da insanları kural çiğnemeye bi tarafı yemeyecek duruma getirmeden bu iş çözülmez.
Burada ne kamera var ne sensör, ama polisin nereden çıkacağı belli olmuyor, sarıda geçtim diye karanlıkta bir yerden adam peşime daldı geldi katil muamelesi yaptı bana. Bir park cezası yiyorsun oturup ağla :D Kırmızı ışıkta geç direk mahkeme, binlerce dolar ceza.. E sonunda kimse ne şerit ihlali yapıyor ne kaynak yapıyor ne makas atıyor.
Bizim sülalemiz rahat TR'de, uzun süre de bir şey değişmez. :D
İşine gelince "biz de taşıtız ağğbi, saygı göstermiyorlar bize" diye ağlayan, işine gelmeyince şerit çizgisinde giden, emniyet şeridine giren, sol şeridin solundaki boşluktan umarsızca gaza basan, arabaların arasında tamponları çizerek aynalara vurarak vızır vır gezen, yedikleri naneyi bildikleri için ceza gelmesin diye plakasının üzerine kilit asan, kaskına taktığı 20liralık kamera ile insanları tehdit eden, sözüm ona "kültürlü" ama tam şehir eşkiyası olan motosikletçileri de tespit edecekse sonuna kadar desteklerim.
İsteyen istediğini yazabilir benim yazdıklarıma ancak önce adam olsunlar, ondan sonra trafikte de hakettikleri saygıyı görürler trafikte. Kimse şikayet etmesin.. Etki tepki herşey..
Modifiyeli kendi halinde kimseyi rahatsiz etmeyen" senin kendi subjektif yorumun, kanunun dedigi modifiye yapmanin yasak oldugu. Sende farkindasin bunun boyle oldugunun, kalkip kendi modlu aracini legalize etmeye calisiyorsun boyle yazilarla ama o oyle olmuyor maalesef. Modluysan bulasabilirler, trafik kurallari sadece seridinde kimseyi rahatsiz etmeden gitmekten ibaret degil, modifiyenin yasak olmasi da trafik kuralidir.
Yine diyorum, bu haberi okuyup bir rahatsizlik duyanin mutlaka bir falsosu vardir, aracinin modlu olmasi da bunlardan biri olabilir. Soylemim aynen gecerli. Kurala uyarsin ya da uymazsin senin keyfin, ama sonuclarina katlanirsin.
Kurallarin bazilarina aykiri davranirken "nerde bu devlet?" demek kadar trajikomik bir yazi daha olamaz, az dusunun yazarken ben ne yaziyorum, acaba gercekten objektifmiyim diye sonra gelin yazin rica ediyorum yahu.
Mobil EDS caydirici bir uygulamadir, onunde o arac giderken 100 tane hiyarin anca 10'unun yer emniyetten gitmeyi ****, onlarda "yuksek yerlerden" hatirlidirlar.
Konunun ozu caydirici olmak, hiyarliklar yapilmadan engellemek. Kameralarla ancak yapilan hiyarliga ceza kesersin cunku icinde yasadigin toplum bilincsiz ve bilinclenmeye karsi tepki gosteren bir toplum. Kamera ile bu aracin arasindaki farki yeterince acik olarak anlattigimi dusunuyorum.
Ayrica motorlarda kurallara uymadiklari surece saygi maygi beklemesin, daha once de yazdim gene yaziyorum, once kurala uyulacak ankara merkez kafasina gore herkes modeli takilinmayacak, sonra gelip konusmaya insanin yuzu olacak.
eds, mobil eds veya her türlü kameralı arkadan gelen cezalar yol kesilip ehliyete yazılan cezalar gibi caydırıcı olamaz.
Çünkü 1000TL maaş alan adama 367TL hız cezası kessen birincide küfür eder ikincide ya arabayı-motoru satar ya da kuralı uygular. Ama 10.000TL geliri olan adama aynı cezayı kesitiğinde ilkinde önemsemez ikincisinde küfreder daha sonrakilerinde biraz daha dikkat eder ama ceza yerse daha ağır küfür eder ne arabayı bırakır ne de artık hız yapmayayım der. 10.000TL üstü geliri olanı konuşmaya gerek yok.
Kısacası gelire göre ceza olmazsa bu iş boş gene garibanı vurur tabi şöyle bi gerçek var geliri düşük olanların oranı yüksek olduğu için bu tür işler ciddi yapılırsa trafiği rahatlatır.
"Salak mısınız siz de araba kullanıyorsunuz" deyip de sözüm ona "medeni" kisvesi altında, trafik kurallarının anasını ağlatarak, milleti de eşşek yerine koyan "pek zeki" motosikletlilere yol vermemeye, beni sıkıştıranların üzerine de sürmeye devam edip, kaskına taktığı kamerayla kendini derebeyi sananların ise kaskındaki kameraları söküp kırmaya devam edeceğim.
Bıdı bıdı yapanlarla motosikletleriyle dışarıda denk gelelim.. Buradan kaile almıyorum kimseyi..
İstediğini yapmak için, gişelerden kaçak geçmek için, daha sonra da bulunmamak için / ceza yememek için plakanın üzerine kilidi asarak okunmamasını sağla, ondan sonra gel burda klavye ile erkeklik yap.. Hadi ordan..
Cezalara kesinlikle caydırıcı değil. Aşağı İngiltere'de uygulanan cezalar listesine bakabilirsiniz. Cezalar aşağıdaki gibi olsa bir Allahın kulu ihlal yapamaz.
https://www.gov.uk/guidance/the-high...s#penaltytable
En basit örnekler olarak.
*Dangerous driving 2 years’ imprisonment - Tehlikeli araç kullanımı 2 yıl hapis cezası
Speeding £1,000 fine (£2,500 for motorway offences) / Discretionary disqualification 3 to 6, or 3 (fixed penalty) - Hız cezası
Traffic light offences £1,000 fine / Discretionary disqualification - Trafik ışık cezası
No MOT certificate £1,000 fine - Muayenesiz araç kullanımı
Seat belt offences £500 fine - Emniyet kemeri cezası
1 Pound = 4,35 Türk lirası
Dangerous cycling £2,500 fine - Tehlikeli bisiklet kullanımı
Cycling on pavement £500 fine - Kaldırımda bisiklet kullanımı
Failing to identify driver of vehicle £1,000 fine - Ehliyeti ibraz etmemek
Failure to have proper control of vehicle or full view of the road and traffic ahead, or using a hand-held mobile phone when driving £1,000 fine - Cep telefonu kullanımı
oh cok iyi olmus Allahim insallah tum kaynak yapanlar (basta taksiciler), yaya yoluna park edenler, engelli insan yoluna park edip gecislerini imkansiz hale getirenler, 2. sira yapanlar hepsi kol boregi gibi ceza yer insallah.