Petrol tankerlerinin intikamida alinmak istemis olabilir
Printable View
Ayni seyleri dusunmusuz. Putin aciklamasi : * Biz uzun süredir Türkiye toprakları üzerinden IŞİD'e finansman sağlayan petrol sevkiyatı yapıldığını biliyorduk. - See more at: Putin: "Sırtımızdan bıçaklandık"
Şimdi savaş mavaş çıkmaz. Doğalgaz ambargosu falan faso fiso hayatta olmaz.
bence şu olacak. Rusya şuanda tepki çekmemek ve anlaşmaya sadık kalma amacıyla birşey yapmayacak.
Ama türkiyenin işid ile olan bağlantısını ortaya dökmek için elinden geleni yapacak.
Bunu kanıtlar gibime geliyor petrol tankerleri vs ki elindede bir çok bilgi vardır.
Eğerki Türkiye hükümetinin işidi desteklediği bilgileri kanıtlanırsa;
Türkiye hem Natodan hem ABD den güzel bir veto yer. Bunun üstüne Rusya işte ben haklıyım diyip onun üstünde tüm ambargoları koyar.
Piskolojik ve ekonomik savaş bu noktada başlar. Sonra ekonomi bakımından zayıflayan türk insanı birbirine girip iç savaş moduna girer.
İç savaş başlayınca Amerika gelir "Şu kekolar birbirini yiyor bi el atayımda insanlıktan nasibini alsınlar" şeklinde yapıcı bir tavır sergileyerek Irak ve Afganistanda yaptığını Türkiye de de yapar.
Böylelikle 100 yıldır kimsenin yıkamadığı Türkiye Devleti sayın reisimizin önderliğinde yavaş yavaş erir.
Çok mu abartı oldu evet biraz öyle ama 20 yıl önce o muhteşem Saddam için yazsaydım bunu herkes götüyle gülerdi "La saddamı kim devirirmiş ya" şeklinde.
İzleyelim görelim.
caesar, Türkiye isid e verdigini soyledigin destekten ABD nin haberinin olmaması mümkün mu sence?
biz bu seviyede olamadik hicbir zaman
ortada dediğin destek varsa ABD bu isin içindedir mutlaka.
30 lu 40 lı yaşlarda abiler füzeleri,nükleerleri havada uçuşturmuş doğalgazın vanasını filan kapattırmış su vanasımı bu yav :)
Putin Antalyada Türkiyenin,ışidin elindeki petrolü pazarladığını ülke ismi vermeden söylemişti. Hatta uydu ve iha görüntüleri var bunları görmemek için kör olmak gerek dedi. Özellikle Türkiyeye petrol vasıtasıyla giren kayıt dışı paradan çok rahatsızlar bence. Tabi sabaha kadar teori yazarız burda uluslararası arena ile ilgili. Ama bunlar olayın bizim gördüğümüz yüzü. Bence rusyanın yapmak istediği avrupanın elini bizim sırtımızdan çekmek. Bunuda ışidi desteklediğimizi göstererek yapacak ve daha rahat üstümüze gelecek. Avrupanın elinden kasıt mülteci sorunu ve ortadoğuda maşa olmamız. Türkiyede yangın yerine dönerse insanlar tamamen avrupaya göç etmek isteyecek ve bunu hiçbir avrupa ülkesi istemeyecektir. Sonuç ekonomideki dalgalanmalar sebebiyle yine giren bize girecek :)
Ya uyarıldılarsa ses kaydı filan vardır ki zaten sınır ihlalinin haritası da açıklandı.Ne diyecekler bizim uçak sizin sınıra girmiş siz de vurmuşsunuz.Böyle mi diyecekler? Savaş filan çıkmaz Ruslarla ama işte doğalgaz da filan sıkıntı olabilir.Korka korka da bi yere varamazdık.Putin diğer ülkelere nasıl tehit savurmuştu:Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok ama bizim toprağımızda gözü olan ayıyla tanışır.Aynen o hesap
Biraz geniş zamanlı olacakları düşünürseniz olgar abi gibi büyük resmi görebilirsiniz. Uçak düşürmek tanker patlatmak kimsenin umrunda değil. Bunlar birşeylerin öncüsü olmak için tezgahlanan olaylar.
Yabancı kaynakları falan herşeyi detaylı araştırdım. Ben sonuna kadar destkliyorum ya. İyiki vurmuşlar.
Rusya işid'e saldırmak için orada türkmenleri vurmak için değil. Değil doğal gazına sokayım isterse tek bir düğme ile türkiyeyi patlatacak güce sahip olsunlar kimse bizimle bu kadar taşak geçerek sınırlarımızı ihlal edemez.
Bence iyi olmuş tüm fikrim değişti. Hükümetide aldığı bu karardan dolayı gerçekten tebrik ediyorum.
Helal olsun.
A.b.d.'nin haberi olmadan uçak uçar mı? Komik olmayın ya yarın Rusya'dan net bir açıklama gelecektir. Savaşa nereye giriyorsunuz neyle giriyorsunuz? Zor tutulan yüzde 50 mi girecek savaşa :D Davos Fatihi biraz kabuğuna çekilsin baksın bakalım..
Bu arada fikirlerim neden değişti onları söyledim;
1. Eskişehirden yapılan uyarıların ses kayıtlarını ingilizce olarak dinledim. 30 milden itibaren uyarı yapılıyor toplamda 12 kez yapılmış.
Normalde 10 milde yapılması lazım. Ama sonuç böyle olmasın diye 30 milde önceden uyarılmış.
2. Düngüz bir dil kullanılmış kesinlikle kışkırtılmamış.
3. Rusya işidi vurmak için orada var ve bunu bizde destekliyoruz. G20 de tayyip obama ve putin arasında bir toplantı gibi bişey olmuş.
4. Rusya bu toplantıya güvenerek Türkmenleride aradan çıkartayım demiş ve uyarıları dikkate almamış.
Şu dakkadan sonra yapacak birşey yok. Vurmamız gerekiyordu.
Ha şundan şüpheleniyorum. Bu bir oyun olabilir. Nasıl bir oyun o uçağı vurmak zorunda bırakılmış olabiliriz arkadaşlar ve bunun sonucu pis bir oyun içine sürükleniyor olabiliriz.
Vurmasaydık kimin haberi olurdu? Kimsenin. Ama vurduk tüm dünyanın haberi var şuanda. Eğer pis bir oyuna sürükleniyorsakda sonuçlarına kimseyi suçlamadan hep birlikte katlanacağız.
Eğer bağımsız bir devletiz diyebileceksek sonuçlarınada katlanmamız lazım.
Saygılar.
asalım keselim hıaaammına osmanlı torunuyuz hepsini yerle bir ederiz amk gazetesi rusya kim ki tükürsek boğulurlar pompalılarla tüfeklerle tabancalarla girelim uçarak kaçarak girelim vtec açarak girelim.
klavye kahramanlığı mod: off.
Abiler,arkadaşlar. Yıl olmuş 2015,tankı tüfeği kuşanıp savaşa girmeyeceğiz ki velev ki girdik Call of duty son save ettiğimiz yerden devam etme gibi bi seçeneğimiz yok. Bu tarz olaylara boyun eğmemek mantıklı ama bu kadar düşmanımız varken uçağı düşürüp yeni düşman kazanmanın hiç bir anlamı yok. Efendi spec sınırından çıkana kadar refakat eder gönderirsin bu kadar ticari bağlantının olduğu,açık konuşmak gerekirse eline baktığın bir ülkenin uçağını düşürüpte hihih ya bişy olmaz yaa moduna girmek saçmalıktır. bknz; soğuk savaş.
@AJTCanli: ABD Başkanı Obama: [Düşürülen Rus uçağı] Konuyla ilgili Erdoğan ile önümüzdeki günlerde doğrudan iletişime geçmeyi planlıyorum.
@AJTCanli: ABD Başkanı Obama: [Düşürülen Rus uçağı] Rusya, Türk sınırına çok yakın bölgelerde faaliyet gösteriyor ve ılımlı muhalefeti hedef alıyor.
@AJTCanli: ABD Başkanı Obama: [Düşürülen Rus uçağı] Türkiye'nin kendi topraklarını ve hava sahasını savunma ve koruma hakkı vardır.
ABD sessiz kaldı deniyordu ama, notayo vermiş onların istediği olmuş gibi konuşuyorlar.
Ve ilk ses kaydı olayını da Sözcüleri söylemişti:)
Bayırbucak Türkmenleri aslen Suriye Türkleridir, Türkmen diye ayrı bir ırk yoktur... başından beri uygulanan plan artık son halini aldı, Irak ve Suriyenin kuzeyinde, ileride 'sahibine' verilmek kaydıyla bir Kürt bölgesi... limanı da tam uçağın düşürüldüğü yer olacak... başından beri bu planı göremedik, bizi yemlediler, Şama kadar girersiniz diye, Esat (Esed diye biri yok!!!) bizim düşmanımız falan değildi, Suriye bizim olacaktı en azından kuzeyi, zaten Suriyede petrol falan yoktu ( aptallıkta 1 numarayız ), ABD ses etmezdi, Şama girer cuma namazı kılardık! Suriye karıştığında da Libya karıştığında da toprak bütünlüğüne saygı duyacaktık, 3 milyon mülteci de gelmeyecekti, Suriye'de ışid gibi oluşumlar için bahane çıkmayacaktı...
Rus uçağının vurulması doğrudur, dış politikada en ufak bir ağırlığımız olmadığı için Rusya Türkiye'yi Gürcistan konumuna soktu...
Yan apartmandan birisi gelecek, kapımın dibimde komşumu dövecek, döverken ayağı daireme kadar girecek ve ben seyirci kalacağım. Yok öyle birşey
Tır falan göndermediler hepsi ışid içindi. Aylardır orada türkmenlerle birlikte çatışan yakın arkadaşı orada şehit olan insandan öğrendim gerçegi. Ama Olur mu tayyp turkmenlere yardim ediyordu :D
Adamları 10 kere uyarmışız hala ne arıyor bizim hava sahamızda kafalarına göre hala Türkiyeyi küçük görme politikası izliyorlar. Artık gözdağı vermek şart dik durmak en önemlisi haddini bilsinler..
Bakalım haddimizi bildireceklermi
O zaman ne yapacağız bende onu bekliyorum.
Turkiye iyi yaptida su gavurlara ayar oluyorum sanki bizim yanimizdaymislar gibi konusmuyorlarmii
Abd Rusyanın artan imajından rahatsızdı, aynı şekilde bizde.. Putinin karizması sarsıldı.. Şu anda Ukraynalılar facebook profilinde Türk bayrağı paylaşıyormuş onlara moral olmuş. Türkmenler kaybettiği dağı geri almış.. Rusya büyük devlet mutlaka misilleme yapar. S300 monte edilmiş savaş gemisi yollayacağını,Suriye topraklarını tehdit eden hedeflerin ikaz rtmeden vurulacağını bildirmiş.
az önce hava kuvvetlerinden ayrılma bi arkadaşla konuştuk. ki kendisi f4 fantom pilotuydu. Dediklerinden en çok içimi acıtan 'Türkiye Rusyanın Askerini Öldürdü' cümlesiydi. Nedeni; Uçak düşebilir, arızalanabilir, yanlışlık olabilir, her sebebin dışında kasten olan bi sebep. Yanlış anlaşılmasın haklısın haksızsın durumu değil tartıştığım. Bu saatten sonra rusyadaki her vatandaş düne göre daha karamsar bakacak türkiyeye.
Ocakta gelecek bi arkadaşım bugün 'istanbul biletini iptal etmek istiyorum' dedi, sebebini sordum. Bu günkü olayı söyledi. Kaldı ki yanıma gelmek için can atıyordu.
Savaş konusunda, bu sebepten savaş çıkmaz. Haa yarın öbürgün işler daha kızışır, karşılıklı kan davasın döner bilinmez.
Gaz vanasını kapar; Öyle bi seçenek yok, yaparım der, az gönderir, teknik arıza bildirir ama zamanla düzelir
Doğalgaz meselesi; bazı arkadaşlar razıyım falan demişler, belki hakllardır. ama hesap etmedikleri o gaz sadece ısınmadaki gaz meselsi değil ki kaldı ki türkiyenin çoğu yerinde daha doğalgaz yok. Gaz daki sıkıntı elektrik. Aydınlanmayı geçtim. Sanayileşme. O vana kapandımı türkiyedeki fabrikaların yarısı kapanır. işsizliği hayal edebiliyormusunuz? Bunun turizm, yaş sebze, tekstil ini de hesaba katın.
Dostlarımız; en çok burada güldüm!!! Dostumuz kim? Sırayla gidelim mi ? bulgaristan yunaistan ab? suriye iran ? (Rusya müttefiki) Irak ? (zaten vatan toprağına göz dikmiş) ermenistan?(detay yazmama gerek varmı bilemedim) Gürcistan? (kendileri 7 sene önce tokat yediler zaten) Amerika İsrail (bizim arkamızdalar ama rusyanın karşısnda değiller) Araplar ( ihanetin en büyüğünü onlardan yemedik mi ? ) Geriye bi azerbaycan kaldı (2 devlet tek milletiz çok şükür, lakin rusya ya karşı yanımızda yer almaz, belki abd-ab falan olsa bi derece - diğer konuda ilham aliyev'in bizim cb ile arasının olmaması)
Putin'in karizmasını çizdik, oda bizim bi tarafı çizmese bari
Ben istiyor aşk siz vuruyor uçak...
Yeni gelişmeler var, herkes benim beklemediğim şekilde destek veriyor gibi. Tabi bunlar lafta. Öbür taraftan rusyanın ışidi bombalıyorum diye ta hatayın orda türkmendağında ne işi var. Işidle başlanan akdeniz koridorunu oradan bağlamak istiyorlar gibi geliyor bana.
Her an her şey olabilir. İnşallah daha kötü olaylar olmaz...
Pyd sağ mi hala sesi solugu cikmiyor
Yaw o değilde bugünümü bu boku araştırarak geçirdim. Türkmen türkmen dediklerinizin İŞİD sempatizanı işidden gram farkı olmayan adamlar olduğunu hepimiz gördük dimi?
En azından havadaki paraşütlü adamları tararlarken yada http://www.videoseyredin.com/haber/d...sansursuz.html şu bağlantıda gördüklerimiz.
Böyle türkmenin afedersiniz ama ********
Türkler olarak biz ne zaman bu kadar araplaştık ya.
Benim bildiğim Rusya şimdi inadına Türkmenleri sıkıştıracak, bombalayacak.
Direk olarak Türkiye ile sıcak temasa girmesini beklemiyorum ama o da kendine göre katı angajman kuralları koyup tansiyonu yükseltecek.
Artık savaşlar öyle karşılıklı füzelerden ziyade terör üzerinden kalleşçe ve siber saldırı olarak yürütülüyor. Sahada ise tansiyon yükseltilip üst perdeden diplomasi yürütülüyor. Restleşme şeklinde...
Tabii onlar da bizim imajı yere sermek için belli kozları oynayacaklar. Bunu zaman gösterecek. Açık kollayacaklar.
Ses kaydı nete düşmüş
http://www.vatanseverturk.tv/turk-pi...n=Postcron.com
bu kadar yüzeysel düşünmeyin , zaten türkmenler üzerinde çok ağır provakasyon / bilgi kirliliği / karalama yapan bir kürt hareketi var. bari siz yapmayın. ışıd le savaşan ama dışarıdan bakıldığında ışıd den ayıramayacağınız birden fazla grup var suriyede. 'her sakallıyı ' muhabbeti gibi.
Abi o topraklarda yaşayanlar insanlığını kaybetmişler artık... Çocukları ordan çıkarıp , bütün o bölgeyi atom bombası ile vurmak lazım.İşidin den esadından arabanına kadar... Radyasyonda 1000 yıl orda canlı yetiştirmesin... o topraklarda bi gariplik var.Ne din kalmış orda ne başka birşey... Esir alacağın pilotu taramak ne demek ya ? Hz Ali bile ölürken onu zehirleyen kişi yani katili için "onu esir edin ama işkence etmeyin ona iyi davranın yemeğini verin karnını doyurun" demiştir. Kuranda esirlere iyi davranın allahın bağışlayıcı oldugunu söyleyin der.Ben ki inançlı biri değilim bunları bilirim bu adamlar inançlı bunları bilmiyor yada neye inançlılar ben bilmiyorum...
Kimse Rusya'nın kankası çin'den bahsetmemiş. Devir Çanakkale devri değil. Yapılan hareket doğru fakat bize tehlike olarak geri dönecek gibi.
Pilotlar olaydan dakikalar önce türkmenlerin olduğu o bölgeye hava saldırısı yapıyor ışidin olmadığı türkmen bölgesine, uçak düşüyor ve türkmenler havada pilotları öldürüyor bunda garip olan şey nedir???
En doğal hakları kardeşim o pilot rusyanın emriyle oradaki Türkmenleri yok etmek için gönderildi.
O beğenmediğin ............. dediğin türkmenler niye orayı bırakıp kaçıp gitmediler??? Gelemezlermiydi suriyeden milyonlarca insan göç etti.
Adamlar topraklarını canını malını namusunu koruyor diyemi kötü oluyorlar.Türkmenlerin suriye kimlikleri bile yok esad hep onlara köpek muamelesi yaptı,esada karşı olunca ışidcimi olmuş oluyorlar.
Öldürülmesi yerine, Türkiye'ye getirilip, sorgulanıp, tarifeli uçakla Moskova'ya göndermek gerekirdi.
Aynı onların yaptığı gibi.
yazık valla yazık su yorumları okuyorumda mıllet ıyıce kafayı yenmıs. savas cıkması ne demektır bılırmısınız? sız acıyı sadece yemeklerdekı sos sanıyorsunuz galıba. neymıs efendım guclu ordu guclu turkıye trasss hemde sınek kaydı. adamlar kıtalar arası fuze atıyor hemde nukleer bızde 40 km menzıllı obus yaptık dıye sevınıyoruz.
yaw hadı hepsını gectım kımısı yazmıs yok ataturk yok canakkale ruhu yaw onlar eskıde kaldı. kımın tıpası yıyıpte kalkıp savasacak. zaten mıllket olarak bolunmusuz yok turk yok kurt yok alevı yok bılmem ne. once sen memleketını bı duzelt guney dogu kan aglıyor. barıs surecı dıye anasını aglattınız her yere mayın dosedıler askerımızı polısımızı uzaktan kumandalı bombalarla kus gıbı avlıyorlar. tvler gostermıyor guneydogu cok karısık ustune bırde bu rusya ısı cıktı.
rte mılletın anasını belleyecek kendı hırsı ıstıkrarı ıcın. g20 zırvesınde bıle davutoglunu konusturmadı sozde baskan oldum dıye.
rabbım boyle seytanlara fırsat vermesın muslumanı muslumana kırdırmaya calısıyorlar.
Ya başkan türkmenleri işid teröristleriyle aynı kefeye koyman doğru mu ? Orada olan biteni bilmeden yaşananları canlı gözle görmeden nasıl bu kadar katı oluyorsunuz ? O pilot ortada bir savaş yokken gelip sırf işidle çatışıyorlar diye (ya da Türkiyeyi kışkırtmak için) Türkmenlerin olduğu bölgelere bombalar yağdırıyorlardı. O zaman da böyle konuşuyormuydunuz ? Yüzbinlerce türkmen adam eşlerini çocuklarını geride bırakıp toprağını savunmak için oralarda direniyorlar. Suriyeliler gibi sınırdan geçip istanbulda dilenebilirlerdi ama onların karakterine ters. Türkün dilenmek yerine canı pahasına doğup büyüdüğü yurdunu savunması kadar doğal bir durum yok. Pilotu havada vurmuşlar o pilotun üzerinde patlayıcı bomba olsa ve yere indiği zaman kendini patlatsa yanında kaç kişiyi götürür ?
Eğer istersen sana orada aylarca kalan o hayatı yaşayan abilerimle sohbet etmeni sağlayabilirim. Daha sonra İşidle aynı kefeye koyup koymamak sana kalır.
Şunu ayıralım. Suriye de rejime karşı olan tüm silahlı gruplar terörist. Yani Esat Karşıtı tüm gruplar. Rusya da esat rejimini desteklediğine göre Esat karşıtı olan her gruba bomba yağdırıyor.
Bizim ülkemizde PKK nasıl terör örgütü ise ve buna yardım edenler teröre yardım yataklık eder diyorsak Suriye'deki durum da aynı. Hiç farkı yok. Bizim Hükümet'in Özgürlükçü muhalif demesinin hiç bir anlamı yok yani. Türkmen de olsa elinde silahla Dağda duran ve mevcut rejime karşı duran adamlardan bahsediyoruz. Türkiye nin şu aşamada kime ne destek verdiğine de dikkat etmesi Lazım.
Bir anda teröre destek veren ülke konumuna düşürülebilir. Bu durum NATO Üyeliğine ve dünya üzerinde korkunç bir imaja sebep olabilir.
Türkiye'nin destek verdiği grup, aynı şekilde Amerika ve Avrupa birliği ülkeleri tarafından da destekleniyor.
Bu grubu terörist olarak gören sadece İran, Rusya ve Suriye.
Kendi ülkemizde PKK örneğini vermişsin, sanki Suriye geçmişte hiç PKK ya destek vermemiş gibi. Suriye'nin teröre verdiği destek sabıkası saymakla bitmez. Apo'yu aylarca saklayan ülkeden bahsediyoruz. Herkes ektiğini biçer.
haber siyaset paylasmayi yasaklamistik, neden paylasiyorsunuz
Olga Allah aşkına Türkmenler'le IŞID i aynı kefeye koyacak bilgilere nereden ulaştın? Suriye'de topraklarını terketmeyen tek onlar var, Kürd'ü Arap'ı alayı Türkiye'ye kaçtı, yerleştiği topraklar da belli, etki alanları da... internette bir sürü yalan yanlış bilgi var, Türkmenlerin içinde de IŞID e katılan illa ki vardır, sonuçta bütün dünyadan insan var orada...
Edit: Olgar yerine Olga yazmışım şimdi geyik konusu olmasın düzelteyim hemen...