ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı
beni tanıyanlar ne kadar eski ve fanatik bir BMW ci olduğumu bilir, e30-e36-e36cabrio-e46 M3 derken ben çok güzel bir 3 serisi bekliyordum BMW den, o da ne? çıka çıka bir E90 çıktı, e-noksan diye isim koydum hatta o yıllarda... arabanın dizayn olarak uyumlu hiç bir yeri yoktu, çamurluklara lastik bile oturtamıyorduk istediğimiz gibi, komik komik aksesuarları çıktı, yok M tamponmuş vs... bunu sorumlusu olarak hep Chris Bangle'ı gördüm, ne zaman ki 2009 da nihayet şutlandı, BMW F10-5 serisi ile beraber tekrar adam gibi bir şeyler yapmaya başladı, sorunsuz araba olamaz, artık bütün araçlar bilgisayar kontrollü oldu, kendi kişisel bilgisayarlarınız 1 ayda kaç kere program arızası veriyor? kapa-aç yapıyorsunuz? arkadaşım S350 aldı, 1 hafta sonra motoru durduğu yerde yandı, fotoğrafları mevcuttu bulursam koyarım, ortağımın C180'i program arızası ile 3 ay Mengerler'de yattı, mahkemelik olacaklardı az daha, Audi Q5 i şanzıman arızası ile sattık, 3 yaşındaydı, fiyatından 7-8 bin lira düştük... şimdilerde hiç bir üreticiden kendine ait parçalarla otomobil üretmesini beklemesin, maliyetleri düşürmek için parçalar artık uzak doğuda ya da az gelişmiş Avrupa ülkelerinde yapılıyor...
eskiden keçinin olmadığı yerde koyuna Abdurrahman Çelebi muamelesi yapıldığı doğrudur, BMW ve Mercedes astronomik rakamlara araç sattılar rakipsizken, şimdi ise 120 bin liraya 3 serisi var, bence bu para bile fazla bir F30 için en güzel fiyat 100bin olmalı (ben de bir F30 sahibiyim)...
standart bir BMW motorunun bu şekilde yatak döküp blok kırdığını hiç görmedim, demek ki motorun limitleri kısıtlı bunu bilmek lazım, ben çıktığından beri diyorum bu yeni PSA motorlara güvenip de basınç açmayın diye, 6 silindirli gerçek BMW motorlarında böyle bir şey görmedim ancak yeni serilerde 'zincir' sorunu olduğu söyleniyor, zincir sorunu yok BMW zaten 80 binde zinciri değiştirin diyor, 150 binde zincir kırılıp yolda kalana kadar kullanın demiyor, otomatik şanz. yağlarının değişme periyodları belli, 200binde şanzuman kilitleyene kadar kullanın demiyor, pompanın, bobinlerin hatta enjektörlerin bile ömrü var, eskiden arabasına gözü gibi bakan tüketici kitlesinden, 'bu kadar para verdim araba bana baksın' tipine geçsin, sadece yakıtı koy git modundayız...