Twin scroll olduğu söylenmiş onu geçtim.
Twin Turbo olunca araç daha fazla neden güç alınıyor single turboya göre onu anlamadım ? Çok merak ettim nasıl oluyor diye.
Printable View
Birden fazla turbo olup olmadigini sondaki 5 ekinden anlayabilirsiniz (135,335)
Ama bilinenin aksine sonunda 5 eki olmayanlarda da birden fazla turbo olabilir
Bkz: x550 [IMG]http://a64.tinypic.com/303lisl.jpg[/IMG]
Görüldügü gibi uc turboludur , yani bmw nin model adlandirmasindan kac turbolu oldugunu her model icin ayni kabul edemeyiz
2 yıl Borusan da görev yaptım. Evet parça fiyatları çok yuksek. Çünkü araçların fiyatları da yüksek. Servis stogunda sadece son kasalarin parçaları tutuluyor. Garantisi biten arac kolay kolay servise gelmiyor. Servislerde karlılığı kaporta boya sağlamakta. Kaporta boyayada sigorta şirketleri tarafından karsilanmakta. Garanti dışında ya da sorunlu işler dışında kendi adıma Konuşayım ben servise araç goturmem
Satış temsilcilerinin bu forumu takip etmesi şart. Peki o zaman bu %60 artışı nasıl başarıyorlar
Girmiyor, senin arac zincirden 80 binde motor kirsin en iyi ihtimalle yuzde 30 odetirler o da en kotu cebinden 10-20 arasina cikar, cunku borusana gore zincir degismiyor ve omurluk parca. Aracin garantidemi degilmi ona bakiyorlar. Bmwnin garanti olayi da farkli, aracin kendinden kaynakli problem olsun hemen garantiden degisiyor dogusun gozunu seveyim bmw zengin arabasi :D
BMW AG kendi gelmek istedi TR ye ama noldu ne değişti bi türlü gelemediler.
Daha sonra Borusan bayilikler vermeye başladı ama çoğunda yine satış yok. Sadece satış sonrası veriyorlar.