Bu kadar gömmeyin bence her marka modelin irili ufaklı bu tarz sorunları olabiliyor sonuçta
son durum bu mesajda
http://www.techturkey.com/forum/sohb...ml#post8003240
deu, izmir
Bmw 5 ten başlıyor.
bende 2013 f20 118i kullanıyorum. Sıfır km aldım, garajda genelde yatar filan arada baya titiz kullanırım çukura dahi düşmedim daha, Yaklaşık 30 bin kmde.
Geçtiğimiz yaz bagaj kilidi bozuldu. Bagaj tam kapanmıyordu yarım kapalı kalıyordu, değişim yapıldı. Kul yapısı ,aksiliktir denk gelmiştir olur dedim.
1-2 hafta önce araçtan inmeye kalktım kapısı açılmadı. Kapı kolunu çekince ilkinde çubuk kalkar ikince açılırdı, açılmadı tuştan basınca açabildim sadece. Haftada 1 kere filan başıma gelmeye başladı, böyle çok basit problemler yapınca araçtan bi nebze soğudum yani, serviste kapı kilitleri yağlandı şimdilik yok, belki yine yapar.. Bu kilitleri çin malımı takmışlar ne anlamadım![]()
Kilitler bozulmaya başlayınca kafaya takmadığım trim sesleri de batmaya başladı. Serviste bant çekiyorlarmış heralde 1-2 saate onu yaptıracağım bi arkadaş yaptırdı bütün seslerin kesildiğini söylüyor.
40.yıl 320ied aldı arkadaş, deposu ses yapıyor dalgakıran yokmuş, dur kalk esnasında hafif sert frende lak luk ediyor..
Bmw nin basitlikleri var yani kısacası yok değil ancak sürüş keyfi güzel.
Onun dışında 2010 da sıfır aldığım a3 te böyle trim sesleri yoktu daha tok bi araçtı ancak 120-130 arası çözülemeyen ıslık tarzı rüzgar sesi sorunu vardı, kapı ayarı, ayna izolasyonları bilmem ne çözemediler..
Müzik sistemi gerçekten vasatın altında. Bass namına bişey yok. Idrive ı yeni tip olanların daha iyi.
Diğer yandan yine de aracımı golf r- Audi s3 harici bi vag'a yada cla45-a45 amg harici bişeye değişmem..
müzik sistemi harman olunca güzelleşiyor aksi halde Bmw'de ses kalitesi yok. Kapı olayında en boktan sorun bende oldu işte, yolcu kapısı açıldı kendiliğinden... Direksiyon titremesi ilk gelen modellerde çok fazlaydı şimdi azaldı iyice ama bana yine de denk geldi. serviste yaptık dediler filan ama 70-100 arası yine bir titreme kalmıştı. Bir de yakıtı İstanbul şehir içinde 10.2 idi 6400km boyunca, kimisi 8'ler filan diyordu ama ben hiç sıfırlamadım ve 10.2 idi. Type R'a biniyorum aynı trafikte 10.9 ortalama ile ve şuan 5000km'deyim...
Öncelikle arkadaşa çok üzüldüm ama 3.20i ed 40th y. kullanıcısıyım, bu arabalarda yazılımsız motor kıran varmı? Varsa borusan garantiye sokmadımı? bundan önce jettam vardı doğuştan çıkmıyodu arabam onuda sıfır almıştım.. halihazırda mercedesim ve fordum var, fiat,opel,doğuş bu servislerin hepsine araba götürdüm ve götürüyorum. Borusandan daha kaliteli çalışan bir yer göremedim malesef..
Arkadasımda opel astra var dizel o depo sesini ondan çok iyi biliyorum, benim benzinli aracımda yok.. Arabada sıfır trim sesi var çok tok ve ben kanırtarak kullanırım. Bu arabalardan 3 tip müzik sistemi çıkar bende harman var gerçekten çok iyi. hi fi side gayet yeterli ama giriş seviyesindeki reno gibi cidden..
Arabam 2015 sonu, LCI değil.. belkde benimki düzeltildi. Bundan once sıfır jetta 1.4 tsi highline dsg almıştım her fırsatta giydiriyodum arabaya 2 sene binmedim sattım, bunda problem olsa bunada giydiririm araba konusunda takıntılıyım hiç fanatiklik yapmam yazdıklarımın seffaf olduğuna emin olabilirsiniz aldığım parayı veriyolar zaten mesela trim sesi duysam satar başka araba alırım..Objektif eleştiricek olursak yakıt tüketimi fazla yada ben ekonomik kullanmayı bilmiyorum..
bu arabalardan bu kadar çok şey beklemeyin , bizim ülkemizde eşşek yüküyle para veriyoruz ama adamlar bunları kendi ülkesinde 20-30 bin EUroya satıyor yani onların 20-30 bin TL si gibi düşünün.
Sorunsuz marka mı var , MB'de de Audide de ne sorunlar çıkıyor.
Aynen
Herkes önce bir muhteşem araba gözüyle bakıp alıyor ama sonra görüyorsunki buda kul yapısı
Bu işler böyle
Yolda bırakıp rezil etmedikten sonra ve sıkça ıvır zıvır arızalar çıkarmadıktan sonra bu tarz şeylerin olmadığı bir araba markası yok galiba maalesef
Ha sıfır yada garantisi devam eden araba aldınmı biliyorsunki en azından arabasız kalmayacaksın ikame araç verecekler ve cebinden para çıkmayacak
Kimse kusura bakmasında vw arızalı olunca topluca geçiriyoruz, bmw'de olduğunda olur böyle şeyler normaldir, oluyor. Ben premium markaların bu kadar çok sorun çıkarmasını mantıklı bulmuyorum. Şu yorumların üstüne sanırım f30 almam
25'' Tesla Model Y Juniper Long Range
23" Fiat 500e LaPrima
23'' Tesla Model Y Performance / SOLD
Instagram Paylaşımlarım: edriver_35
bak bu dediğinde son derece haklısın. 2013 senesinde bi genç kardeşim senin yaşlarında evlilik hediyesi olarak kendine yeni çıkan f30 320i ed aldı. 1.5 sene borsuna/Kosiflerde süründü direksiyon titremesi, trim sesi gibi konulardan ve sonunda geçen sene satıp e250 aldı kendine. Ben ağustos ayında araç değiştirmek istedim ve c serisi ile f30 arasında kaldım ki eski aracım da e90 idi. C'nin donanımı vs yeterli gelmediği için çekinerek f30 aldım çünkü kronik sorunları biliyordum. Borusan ve Kosiflerdeki satış personelleri sağolsun hepsi çözüldü abi bir şey kalmadı vs dediler ve kampanya var diye 40th year edition aldım LCI'lı. 6400 km kadar kullandım ve bu süre zarfında trim sesi( ki ben hayatta umursama böyle sesleri, takıntılı biri hiç değilimdir, arabamı bile 2 ayda bir yıkatırım rahatlıktan) ağustos sıcağında deli etti beni. Direksiyon titremesi arabayı teslim aldığım yerden çıkar çıkmaz vardı, umursamadım nasılsa kronik diye ancak gün geçtikçe arttı ve ön cama gelen taştan aracımın ön camı 2sn içinde tuzla buz olduktan sonra servise götürdüğümde bari burasıyla da ilgilenilsin dediğim için servis tarafından birşeyler yapıldı(onlara göre lastik balansı imiş ama tamamen geçmemişti). Aracın düz yolda kendi kendine de kapı kilidini açması ise tam bir fiyasko oldu benim için. Şikayet var gibi sitelere bakarsanız zaten f30/f20 ler ile ilgili çok sorun olduğunu görürsünüz. Bunun yanında 2014 de aldığım f10 520 aracım da halen duruyor ve kullanıyoruz, 20,000 km'yi devirdi daha 1 sorun yaşamadım... Sezarın hakkı Sezar'a..
f30 serisinin yakınından dahi geçmem isterlerse içerisine bi milyon özellik koysunlar... arada eklemem lazım, sürücü koltuğu da elektriklidir 40th year edition da, o koltuk ileri geri mekanizması da bozuldu, ileri geri gitmemeye başladı filan. Bunlar sıfır arabada yaşanılmaması gereken sorunlar bence.
Bu motor ile bmw'nin başı bildiğin belada. Kiminle konuşsam büyük veya küçük illa bir sıkıntı yaşıyor. Şu an iş yerimde karşımda oturan eleman daha yeni sıfırlattı motoru borusan'da. 1.5 litrelik motora da hızlıca geçilmesinin sebeplerinden birinin bu olduğunu düşünüyorum. Ve denildiği gibi ülkemizde altın değerinde görüyor insanlar da aslında ahım şahım bir otomobil değil f30.
Megane 3 RS / 2.17 @İstanbulPark
Golf 8R / 48.40 @Körfez
Fiesta ST MK8 / 2.23 @İstanbulPark
25'' Tesla Model Y Juniper Long Range
23" Fiat 500e LaPrima
23'' Tesla Model Y Performance / SOLD
Instagram Paylaşımlarım: edriver_35
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)