User Tag List

Sayfa 2/6 İlkİlk 1234 ... SonSon
97 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: 2010 honda elegans seçim hakkinda yardim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sigara yanigi olan hondayi eledim 1 parca boya yazmis 3 parca ve 2600 tl hasar kaydi cikti ilginc nasil saticilar anlamiyorum. Halrn 2 honda var otomatik ve manuel kararimi suanda otomatikten yana kullaniyorum hayirlisiyla arac giderse otomatik dusunuyorum 66 binde

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    5 yıl 2009 otomatik fd6 premium kullandım.
    75binde de sattım.
    Yağını yakıtını koy devam et şeklinde bir şehir efsanesi vardır, bu araç için doğru bir şey bu. Bana hiç sorun çıkarmadı 5 yıl boyunca. 10binde bir yağını değiştir gerisini ona bırak.

Yakıt uzun yolda gerçekten 4.5 lt leri görüyor. Bir depo ile 90km sabit hızla 700km gitmişliğim var. Şanzımanı çok iyidir ancak şehir içinde birden gazı verdiğinizde yarım saniye kadar bir düşünme süresi var. Ancak arabanın dilinden anlamak gerek burada da.. Aniden hız arttırmak istiyorsanız direksion arkasındaki vites kulakçıklarından hızlı bir şekilde 2 vites düşürüp gaza bastığınızda araba cidden çok iyi gidiyor.
    Yoğun trafikte yokuşta kalmışsanız benzini içiyor. LPG li versiyonunu hiç kullanmadım performans ne derecede bilemiyorum.
    Şanzıman oranları uzun olduğu için araba ivmelenerek hızlanıyor. Bolu otobanında sabaha karşı istanbul yönüne doğru olan yolda tünele girmeden hemen önce ve tünel sonrasında 230-240 lı rakamları çok rahat görebilirsin. Hafif yokuşu da kullanıyorsun burada tabiiki.. (Benim araçta 3.5 H&R yay vardı rahat alıyordum virajları)
    Aracın stock yüksekliği diğer araçlara nazaran daha yere yakındır. İlk kez kullanacaksanız alışana kadar altını sürteceksiniz bir süre..
    Aracı aldıktan sonra size önerim fren disklerini ve fren balatalarını değiştirin. Orjinal diskler orjinal balatalar ile uyumsuz bana göre. Diskler çabuk ısınıyor. 170-180 km hızlarda frene asıldığınızda disklerinizden ses gelmeye başlar. Disk değişmeyecekseniz TRW gibi yumuşak bir balata takın. Tozlu bir balatadır ama iyidir.
    Ben 5 yıl boyunca arabanın içinde hiç trim sesi duymadım ki çok titiz birisiyimdir. Üstelik yay ve 45 yanak lastik vardı arabada..
    Direksiyon kutusundan ses gelen kişiler oldu, direksiyon kutusundan gelen bir ses var mı onu dinleyin.
    100km civarlarından sonra rüzgar sesi geliyor evet. Ya teybin sesini açacaksınız ya da fitilleri değişirsiniz. Orjinal fitillerden daha kalın muadilleri çıktı mı piyasaya bilmiyorum.
    Kliması ve ısıtması çok iyidir. Özellikle kaloriferden memnun kalacaksınız.
    Arabanın dönme açısı biraz fazla. (az mı denir yoksa?) Kendini tır sanıyor arkadaş. Dönmek bilmiyor manevra yapmak zorunda kalıyorsunuz.
    Cruise Controlde 100-105 km hızda 1900-2000 devir bandında olduğunu görürsünüz.
    120km hızda 2200devir bandı civarlarında olur.
    CC ile 120km/h sabit hızda 6-6.5 lt civarında ortalamanız olur.
    90 km lere düşerseniz 4.5-5 lt lere düşersiniz yakıtta.
    Benim aracımda sunroof yoktu, o yüzden o konuda bir yorum yapamayacağım. Ancak başka arkadaşlardan sunroof ile ilgili bir şikayet duyduğumu hatırlamıyorum.

İki seçenekten hangisi derseniz tabiiki otomatik tercih edin derim ve arabayı tavsiye ederim.

Başka sorunuz varsa cevaplayayım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konu benim için bitmistir abi eline saglik diline saglik bambaska aciklama olmuş. Otomatigine baktiracagim satar satmaz. Eger sorunsuz ise sanzumani felan oto atik alacagim insallah

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MDeniz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konu benim için bitmistir abi eline saglik diline saglik bambaska aciklama olmuş. Otomatigine baktiracagim satar satmaz. Eger sorunsuz ise sanzumani felan oto atik alacagim insallah

Şanzıman yağı değişmiş mi onu kontrol ettir. Şanzıman yağını servis değiştirmişse, sığırın en önde gideni de olsa, arabayı hunharca da kullansa o şanzımana kolay kolay bişey yapamazlar. Cidden çok sağlam. Motora ellenmemişse, turbo takılmamışsa, katalizör iptali vs yapılmamışsa kafan rahat olsun al keyfine bak.. Memnun kalacaksın arabadan.
    Benim sevmediğim bir özelliği vardı onu da söyleyeyim bilgin olsun.
    Farları bir sebepten dolayı çıkarman gerekiyorsa tamponu indirmen gerekiyor. Bana çok anlamsız gelen bir özellik olmuştu hep.
    Tamponu indirirken sis lambası bağlantılarına dikkat et. kablo biraz kısa.. tamponu indirir indirmez sis farı fişlerini çıkarman gerek.

Bir de sana sağlam bir tiyo..
    Araba önden tıklamış mı diye kontrol etmek için far ve tampon arasındaki boşlukları kontrol et. biraz fazla boşluk varsa satıcının onayı ile tamponu indirin. Tamponun altındaki koruma demiri biraz yumuşak bir malzeme (Altında hava yastıklarının sensörleri var)
    Koruma demiri yamulmuştur kesin tıklama olduysa ve o koruma demiri yamulduğu için de tamponu aşağı çekiyordur. Demirde birşey varsa ki umarım yoktur (ufak tefek ezikler olabilir, olsa da farketmez gerçi) senin için pazarlık sebebidir bu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    otomatik hondadanda elimizi yıkadık 1 parça boya var diyor 8bin tl hasar kaydı var diyor bu boyadan kaynaklı ne alaka ise artık otomatik arayışıma devam edeceğim çok teşekkür ederim. manuelide sorgulayacamo temizse onada yönelebilirim kısmet artıkın ama istediğim otomatik cevabımı aldım otomatik öncelikli arıyacağım

Ers - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    trim sesler , sunroof açık iken bozuk yolda sunroof cvamın arka kısmı ses yapar. bi yerlere değiyo tıkırdıyor.
    arka kapı kolları bozuk yolda gıcırdar.
    ön göğüslük yolcu tarafından tıkırdama lar kışın bitmez.
    zaman zaman şoför tarafından yapar tıkırdamayı.

yakıta gelirsek lpg takmadım hiç aracıma ortamala 8,3 lt 60.000 km de.

agresif kullanıma gelince, basınca gidioyor manueli. ışıklarda 1,4 tsi yeni leon denk gelmişti. diğer ışıklara kadar 3 bitmişti. 1 boy arkadan geldi.
    tabi bu leon kullanıcısından da kaynaklana bilir.

Ers - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bide sun roof fitilleri basınçlı yıkamadan dolayı delinebiliyor. fitilde sunroof camı ile komple değişiyor. iyice bakın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ers Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bide sun roof fitilleri basınçlı yıkamadan dolayı delinebiliyor. fitilde sunroof camı ile komple değişiyor. iyice bakın.
    anladım bilgi için çok teşekkürler dikkat edeceğim çok sağlam bir exper yeri buldum oraya götüreceğim aracın dyno testine kadar sokuyorlar 2 ciddi alıcı var aracıma inşallah 2 sinden biri alırsa işlem tamamdır 1 saate geliyoruz dediler kısmet bakalım

chaylak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2010 elegance f1 oto. kullanıyorum alırken sadece otomatik araçlara baktım hiç manuel aracı gidip incelemedim bile.
    00' Civic 1.6IES

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı chaylak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2010 elegance f1 oto. kullanıyorum alırken sadece otomatik araçlara baktım hiç manuel aracı gidip incelemedim bile.
    valla 2 tane manuel buldum 28 bin km de 2 side çiziksiz yazmış 53 bin fiyat çekmiş otomatik olsa yapışacam yakasına 1 tanesi lpgsiz hangisi denk gelirse alacam vallahi vaziyet onu gösteriyor çünkü gerçekten otomatik isteyince kısmetımiz olmuyor istemeden önümüze düşsün inşallah

onn_dear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MDeniz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla 2 tane manuel buldum 28 bin km de 2 side çiziksiz yazmış 53 bin fiyat çekmiş otomatik olsa yapışacam yakasına 1 tanesi lpgsiz hangisi denk gelirse alacam vallahi vaziyet onu gösteriyor çünkü gerçekten otomatik isteyince kısmetımiz olmuyor istemeden önümüze düşsün inşallah
    bence lpg li civic almayın, lpg takacaksanız da siz takın, ne zaman takıldığını ne taktıgınızı bilin.
    History;
    1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onn_dear Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence lpg li civic almayın, lpg takacaksanız da siz takın, ne zaman takıldığını ne taktıgınızı bilin.
    Oncelikle golfu simdi sattim. Lpgsiz 27 bin km bronz renk var 53 750 fiyat cok geliyor deseki 51 anlarimda 54 cok lpgsize arac ciziksiz

AliGizda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Connecting site...

İlandaki araçla yakından uzaktan alakam yok ama bakılabilir gibi duruyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AliGizda Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Connecting site...

İlandaki araçla yakından uzaktan alakam yok ama bakılabilir gibi duruyor.
    araç çok güzel fakat koltuktan kaybediyor adana sıcağında totomuz yapışır o deri koltuklara sıcağımız meşhurdur bilirseniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şurada da kararsızım onada açıklık getireyim yeni kasa 2012 ler 56,000TLye 30 35 bin km olanlar var eski kasalar 50 den aşağı yok gözümde ederide zaten 50-51 bin max. o yüzden acaba yeni kasamı eski kasamı kararsız kalıyorum bazen

Emrecan-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2006 dan beri biniyoruz hala guncel kasa tavsiye ederim

murat-m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2010 Ağustos trafiğe çıkışlı 2011 model manuel premium aracım var. 30.000km'ye geldi nihayet. siz otomatik bakıyorsunuz ama inşallah gönlünüze göre bulursunuz. audi'mi satarım hiç acımam ama honda'mı kolay kolay satmam o derece memnunum. şimdiden hayırlı olsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla ciddi anlamda düşünüyorum Allah kısmet ederse kaşınmazsam uzun süre binmek istiyorum ve gerçekten lpg li araç kullandım memnundum dizelden daha çok seviyorum lpgyi. temizini bulduğum dakika yapışacam yakasına elegans sanruuf şartı ve siyah olmama şartıyla siyah arabaya bakamayız adanada felç eder yıkaması onun.

Bu arada otomatikte olsa manuelde olsa bir tane alacam artık hangisi kısmet olur ise çünkü 2 side sorunsuz anladığım kadarıyla sürat yapmadan lpg ile uzun süre binebileceğim bir araç olarak görüyorum 30 40 bine pejo citröen alacağıma 10 daha kıyarım honda alırım diye düşündüm pejo aşığı bir insan olaraktan

önceki araçlarım
    doğan s
    ford c max 2014
    golf 7
    golf 4
    bora 2005
    pejo 106 quic
    4 adet 1i cabrio pejo 206
    vw polo 2012
    ford fiesta 2015

aklıma bunlar geldi hiç hondaya binmedim şu hondanında artık tadına bakalım bizde

fore - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bana koltukları küçük gelmişti. Gerçi ben biraz fazla büyüğüm de, sırtım koltuk kafalığına geliyordu nerdeyse. Onun harici memnundum, 6 ay filan kullandım herhalde..2011 elegance Lpg'li beyaz. Tek aklımda kalan lpg'li kullanımda supap ayarlarının bozulması. İstanbul içinde de 11lt civarı tüketimi vardı. Gidişi yeterli denebilir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)