User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
28 sonuçtan 20 ile 28 arası

Konu: Araba garaji hakkinda yardim

sinanbaysal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet az cok kafamda canlandırdım butce olarak ma 500 lıra ayırabılecegım umarım bu parayla guzel bısı cıkartırım ortaya. Profıllerın bırcogu evde var, yan komsum da demirci kankım demir işlerini kendısının yapacagını hatta demırlerın bıle bırkısmını halledebılecegını soyledı ana kolon olarak da saglam olması acısından 80 80 alırım artık. Üstünü de kesın olarak sand yapıcam. Sand üzeri artık muhtemelen ınce osm onun uzerıne de yeşil sıngıl yaptırırm. Kenarlarını ne ıle kapatıcagımı hala karar veremedım. Fakat osb ıle kapanmıcanı anladım.. Betopan cok pahalı olmaz ıse kenarlarını bunun ıle kapatırım ıcerıden de ısı ıcın sert kopuklerden kullanırım güzel olur sanırım. Garaj buyuklugunu bıraz daha buyultebılırım 3,5*5,5m gibi.

mertcans - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    40x30 profilden yapılır , çatı için makas yapılması şart . bence birkere yapılacak oyüzden sandvi. panel yapmalısın. heryerini kaplayabilirsin.
    maliyeti düşürmek adına sandviç panelleri 2. kalite tercih edebilirsin . 2.kalite sandviç paneller sadece boyları kısa olan malzemelerdir , örneğin 6 metre değil 3 metre , (kullanımdan kalan parçalar) , bu maliyetini yarı yarıya düşürecektir .

trapez sacın altına koyacağın köpük hiç bir işe yaramayacaktır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mertcans Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    40x30 profilden yapılır , çatı için makas yapılması şart . bence birkere yapılacak oyüzden sandvi. panel yapmalısın. heryerini kaplayabilirsin.
    maliyeti düşürmek adına sandviç panelleri 2. kalite tercih edebilirsin . 2.kalite sandviç paneller sadece boyları kısa olan malzemelerdir , örneğin 6 metre değil 3 metre , (kullanımdan kalan parçalar) , bu maliyetini yarı yarıya düşürecektir .

trapez sacın altına koyacağın köpük hiç bir işe yaramayacaktır
    merhaba kardesım 2. kalıte sand paneller nasıl oluyor bıraz acabılırmısın. ayrıca catısını trapez degıl de dedıgım gıbı osb uzerıne yesıl renk sıngıllerdan dusunuyorum.

huseyinturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sinanbaysal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet az cok kafamda canlandırdım butce olarak ma 500 lıra ayırabılecegım umarım bu parayla guzel bısı cıkartırım ortaya. Profıllerın bırcogu evde var, yan komsum da demirci kankım demir işlerini kendısının yapacagını hatta demırlerın bıle bırkısmını halledebılecegını soyledı ana kolon olarak da saglam olması acısından 80 80 alırım artık. Üstünü de kesın olarak sand yapıcam. Sand üzeri artık muhtemelen ınce osm onun uzerıne de yeşil sıngıl yaptırırm. Kenarlarını ne ıle kapatıcagımı hala karar veremedım. Fakat osb ıle kapanmıcanı anladım.. Betopan cok pahalı olmaz ıse kenarlarını bunun ıle kapatırım ıcerıden de ısı ıcın sert kopuklerden kullanırım güzel olur sanırım. Garaj buyuklugunu bıraz daha buyultebılırım 3,5*5,5m gibi.

Betopan değilde bordeks alabilirsin, daha ucuz betopana göre. Aralarında fark varmı var tabiki, mesela betopanı uyguadıktan sonra sadece boyamak yetiyor dış cephede ama bordeksin üzerine kalekim sıva dekoratif vs çekmek gerekiyor boyadan önce. Sen direk boyasanda işini görür.
    Çatıyı sandeviç panel yapıcaksan üzerine bişey istemez. 1.25*2.5 betopan 10mm betopan 40-50 liraya alınır diye biliyorum, osb 5-10 lira. Çatıyı biraz geniş tut osb kullan gitsin. En olmadı naylon çivilersin duvarlara dışardan hiç bişey olmaz. Osb şişsede bir sıkıntı olmaz, Kapı hariç 10-12 tane plaka lazım olucak sana 400-500 lira farkediyor osb yada betopan kullanırsan

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    237 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Garajin çatısını meyilli yapın. Yani sol iki ayak 3 metreyse sağ iki ayak 2.70 olsun. Osb ile üzerini kapatıp yırtılmayacak şekilde naylon branda(!) ile kapatın görsel olarak belki tatmin etmez ama uyguna gelir. Ben geçen yaz çardak yaptım osb kullandım üzerini naylonla kapatınca ne şişme yaptı ne çürüdü. Ben 5x5 kalaslarla 4 bacak atıp ince kerestelerle destekledim. Sonra osb ole örtüp elektrik çektim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı huseyinturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Betopan değilde bordeks alabilirsin, daha ucuz betopana göre. Aralarında fark varmı var tabiki, mesela betopanı uyguadıktan sonra sadece boyamak yetiyor dış cephede ama bordeksin üzerine kalekim sıva dekoratif vs çekmek gerekiyor boyadan önce. Sen direk boyasanda işini görür.
    Çatıyı sandeviç panel yapıcaksan üzerine bişey istemez. 1.25*2.5 betopan 10mm betopan 40-50 liraya alınır diye biliyorum, osb 5-10 lira. Çatıyı biraz geniş tut osb kullan gitsin. En olmadı naylon çivilersin duvarlara dışardan hiç bişey olmaz. Osb şişsede bir sıkıntı olmaz, Kapı hariç 10-12 tane plaka lazım olucak sana 400-500 lira farkediyor osb yada betopan kullanırsan
    hımm pekı bordeks ın malıyetı ne olur hocam 3 kenar ıcın. yanı 5 metre en 2 metre yukseklıkten 2 kenar yan ve kısa hesap 4 metre ye 2 metre yukskelık ön.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fthdrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Garajin çatısını meyilli yapın. Yani sol iki ayak 3 metreyse sağ iki ayak 2.70 olsun. Osb ile üzerini kapatıp yırtılmayacak şekilde naylon branda(!) ile kapatın görsel olarak belki tatmin etmez ama uyguna gelir. Ben geçen yaz çardak yaptım osb kullandım üzerini naylonla kapatınca ne şişme yaptı ne çürüdü. Ben 5x5 kalaslarla 4 bacak atıp ince kerestelerle destekledim. Sonra osb ole örtüp elektrik çektim.
    hacım sand yapıcam catıyı.. cok tesekkurler fıkrın ıcın

huseyinturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hımm pekı bordeks ın malıyetı ne olur hocam 3 kenar ıcın. yanı 5 metre en 2 metre yukseklıkten 2 kenar yan ve kısa hesap 4 metre ye 2 metre yukskelık ön.
    2 metre yapma yüksekliği 2,5 yap direk dik olarak kulanırsın malzemeyi. Bir tarafıı 2,5 yap bir tarafı 2,4 eğim olsun çatıda. Bordekse felan hiç girme yok yere Osbyi vur geç. Kapılarıda menteşeli yaparsan osb ile 15 tane plaka alman lazım (1,25m*2,5m)'luk. en uygunu Osb olur bunun için. Yağmurda vsde bişey olmaz yağmurda şişse güneşte düzelir. Şantiye etraflarını kapatmada kullanıyoruz biz hiç bir şey olmuyor. Çatıyıda yine osb kapla üzerine ondolin al oda bir para değil. Para tutucak tek şey çelikler ve işçilik onuda arkadaşın ayarlıyomuş. Rahat çıkartırsn o garajı bahsettiğin rakamlara dediğim gibi yaparsan.

mertcans - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    merhaba kardesım 2. kalıte sand paneller nasıl oluyor bıraz acabılırmısın. ayrıca catısını trapez degıl de dedıgım gıbı osb uzerıne yesıl renk sıngıllerdan dusunuyorum.

sinan , sandviç panel satan yerlerde , genelde uygulama yapan yerlerde fazla oluyor ,

normalde diyelim sandviç paneller 8 metre boyunda olur . adam bunun 4 metresini kullanıyor , geri kalan 4 metre fireyi de dükkana istifliyor , o kalan fireyi de misal 120 liraysa , 60 liraya elinden çıkarıyor .

Bu malzemeden yapmassan başın ağrır , ister boardex yap ister betopan yap istersen de trapez yapıp altına köpük koy , sıcaktan altında duramassın .

2.alternatif
    Sadece çatıyı yapsan da bi nebze keser , gerikalan yerleri trapez yaparsın

3.alternatif

şimdi yapacağın bir başka seçecek daha var

en üst katmandan başlayarak sayıyorum

kumlu membran
    osb
    köpük
    profil aksam
    cam yünü
    alçıpan , yada maliyeti düşürmek adına çelik halat gerebilirsin ama sarkma yapabilir. yalıtımı tam sağlayamassın.
    tabiki duvarları da aynı şekilde yalıtım yapmassan tuğla yada trapez sac kullanacaksın

benim tercihim 1. alternatif , biraz fiyatı düşürmek için sandviç panel çatı, yanlar trapez de yapılabilir ama çatı mutlaka sandviç panel olmalı . yada 3. alternatifde söylediğim gibi
    profiller için 40x30 yeterli olacaktır farklı malzemeye gerek yok . hatta çatı makasları için ana makas malzemesi 30x30 , ara malzeler de 30x10 silme kullanılabilir

tüm söylediklerim tecrübeyle sabittir.farklı birşey yaparsan altında duramassın sıcaktan

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)