öyle bir şey satarken sıkıntılı olur, daha 2 yaşında araç, nasıl izah edecek alıcıya, bence riskli. Orijinali neyse onunla devam en iyisi.
Printable View
öyle bir şey satarken sıkıntılı olur, daha 2 yaşında araç, nasıl izah edecek alıcıya, bence riskli. Orijinali neyse onunla devam en iyisi.
ya arkadaş yazılım yaptırabilirsin.
birisi yazmış silah zoruyla yaptırmadı tabi falan diye ne alaka ya ne alaka.
sen yazılım yaptırıyosun kardeşim aracın avans vuruyo bişeyler ters gidiyo demek bunu diyorum yazılımda hata vardı
arabada bişey yok. yazılımda hata yok. araba patladı yok öyle bişey
çok geçmiş olsun.
en az zararla işin içinden çıkarsın inşallah
Ben yeni motorlardan örnek verdim.
İster 3 silindir olsun ister 4 ister 6 silindir.
Fabrikanın aracın üzerinde verdiği yazılım silinip başka bir yazılım yapılırsa o motor kırılır bozular piston kırar vs vs vs gibi şeyler yaşarsa yazılımdan olsun yada olmasın garanti dışı kalır ve garanti vermez.
Ben örnek yeni motorları yazım.
yazılım riskli iştir
bende f30 3,28 aldım dün 245 hp 2.0 malumunuz yazılımla 300 filan rahat olur ama ne gerek var diyerektek yazılıma soğuk bakıyorum
Servisle sevis çok fark ediyo ben eski aracımda komple motor değiştirdim garantiden. Servise girerken üstünde dp dv filtre vardı adamlar hiç sormadı bile hatta direk geri takmışlar dv dp filtreyi yeni motora
40.000 TL alıcı hazır bilginize.
Geçmiş Olsun
Yazılım yapan firmalar dyno üzerinde güce bakıyor , fabrika gibi 100.000 km testi yapmıyorki. Yazılımlı araç kullanmak ekstra dikkat ister, daha erken yağ değişimi, yakıt kalitesine olan hassasiyet vs.
:) Sakın yanlış anlama aracı ucurumdan aşağı atarım 40.000liraya babamın oğluna vermem.Hem böyle bir ticaret olmaz Şuanda İstanbulotoda sandık motor getiriliyor fiyat bilgiside vereyim tandık vs vasıtasyla anahtar teslim 38.000tl .Yaptırıp 110 108e fln takasa vermek daha mantıklı. Sizden ricam saçma sapan teklifler vermeyin. Aracı satmak istsem satılıklar bölümünde ilan açar fiyat yazardım. Soranlarada fiyat verdim.
Konu açılıp ne kadar eder diye fikir soruluyor e46 320i 200.000de motoru bitmiş arablar fiyatına teklif veriliyor.. Ne kendinizi bana nede beni etrafa gülünç duruma düşürmeyin.
Herkese teşekküür ediyorum. Daha öncedende konusunu açmıştm Hyundai Tucson alınır mı diye allah kısmet ederse yaptırıp hyundai ile takasa gireceğim.
Çok haklısın. Daha önceden 318d aracıma 8.000 tl harcarayarak yeni kosol Cic ekran vs taktırdım. Aracı satmaya çalıştığımda önden kaza mı yaptın airbag mı actın vs ssoruları oldu. Hele böyle bir durumda gerçekten açıklamak çok zor olur. Sonuçta söylemessem bu aracın motorunun değiştiğini sadece borusana gittiklerinde anlarlar. Elbette söylerim ama aracın garantisi ağustosta bitiyor taktırdığım motorun daha 2 yıl garantisi olacak kimisi için iyi kimisi için kötü. Bakalım daha nelerle karşılacağız.
oğlum honda değilki bu bir üst modelin motoru swaplasınlar ben şahsen 2014 model arabada farklı modelin motoru kullanıldığını bilsem almam en niyayetinde teknoloji konusunda gelişmiş araçlar ilerde eletiriksel sorunlar daha sonra şanzıman uyumluluğu falan çok zor işler ki zaten tamamen sorunsuz olarak toplasan astarı yüzünü geçer
Abi sifir sandik yapiliyorsa satma mis gibi bin arabana ya tucson falan hic bulasma bence :(
walla artık okadar yoruldumki kardeşim bende istemem hyundaiye binmek ama artık sorunsuz bir araca binmek istiyorum. Geçen sene 318d de başlayan milyarlık sorunlar bu araçla devam ediyor 1 araba parası çöpe gitti desem yeri. Güzel dersler aldım. Haddime değil ama malınızın kımatini bilin sol şerit 80km hız dostunuz olsun. :)
Yazilimdan,boxdan kisaca modifiyeden carttan curttan soguyorsun biliyorum abi ama o kadar para harcadiktan sonra hersey tertemiz olduktan sonra binsen bile gene blokmu patladi,avansmi vuruyor orami cikcak falan dusunuceksin ama belli bir sure sonra bu gecicektir diye dusunuyorum ben.Ama bir yandanda orjinal arabada bile blok ucuranlari duyuncada yeni yapilanda sorunsuz olcakmi olmayacakmi dusundurucu cidden:( Bilmiyorm ben bile cok kararsiz kaldim mantigim binilmeli,kalbim ise satilmali diyor
tamirat tadilat yok, sıfır kapalı sandıkta motor geliyor.. 2 yıl garantisi olacak en kötü zaten satmasa bile arkadaş.
tekrar geçmiş olsun bu arada, en mantıklı kararı almışsın. böyle çıksın, mal yerine konur takma kafana sağlık olsun diyip geçmek lazım bazen.
fiyat teklif edenlere ben olsam hele ki o rakamlara cevap bile vermeye tenezzül etmem.
Dostum öncelikle çok geçmiş olsun...Arkadaşlar ne derse desin benim fikrim eğer ki üst kapakta bir sıkıntı yoksa dolu blok alıp arabayı en az zararla kapatman yönünde olur...Çünkü bu şekilde satmaya çalısırsan her nevi min 15 bin zarar ediceksin gibi duruyor...Almaya çalışan herkes dibine kadar fiyatı kırıcak blok kırdığın için...Yazılım ilede blok kırılma ihtimali olucağını zannetmiyorum , senin motorun zaten kırılıcaktı yazılım onu belki 20 k erkene almış olabilir bu da en olumsuz ihtimal ... Yaşında bana yakın o yüzden bende bu tip işlere mantıklı bakarım sen o motoru yaptır ve direk sat min. da zarar et , 2.el fiyatıları msport paket mi nedir bilmiyorum ama 50k 2014 model 105 ile 120 arasında değişen fiyat skalası var... Bmw de ciddi anlamda bence fiyasko olmuş burdan o çıkıyor... Ulan 150 bin tl arabaya vericem araba oem yazılımla blok kırıcak sonra ikaz lambası yanmış sizde o şekilde kullanmışsınız deyip işi örtücek parayı vermicek wayyy a.q , arkadaş sıradan birisi 150 bin cart diye cıkartamaz asgari ücret 1000 tl sen sırf bmw konforunu yaşamak için 150bin e araba alıyosun üstüne de 50 bin de motor kırıyorsun birde sen suçlusun hatta yakında bir arkadasım f serisi alıcaktı sunu gördükten sonra senin yaşadıklarını mutlaka okumasını da isticem
Geçen 44bine f30 alıyorum
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...49015767/detay
Şaka bi yana 2014 arabada böyle birşey olması can sıkıcı ve insanı arabadan soğutuyor her marş basarken "acaba" diye yaşanan stres...
Allaha büyük konuşmuyorum ama başıma böyle bir şey gelse sittin sene foruma konu felan açmam, buradaki yazılanlar seni sadece daha fazla sinir sahibi yapar.. Bu klavye denen meret insana kokainden fazla özgüven veriyor çünkü..
Güzel güzel alın bir motor tertemiz toplayıp binin... Şimdiki yaşadığınız hayal kırıklığı daha sonra unutulup gidecek.. Euro kurları atıyor ve artıcak, bir an önce motorunuzu takın ilerde de hakkı neyse o paradan satarsınız
Bu arada ölücülük diye tabir edilen olay insanların işine gelmeyen rakamdır.
Teklif tekliftir mal sahibi verir yada vermez.
Mal sahibi şunu der Bu paraya arabamı veremem der konu kapanır.
Gereksiz uzatılıp işi geyiğe çekmenin bir anlamı yok.
Bu arada sınavdan çıktım az önce bulduğum kartvisiti paylaşıyorum sizlerle.
http://i.hizliresim.com/lr8Xal.jpg
kim koydu bunu :D
75 Liralık F30'un fotosu var mı :D
18 yaşımdan beri araba alıp satıyorum.
Nelere şahit oldum bilemezsin.
Hiç belli olmuyor neyin olup olacağı.
ilk mesajlarda aracın garanti dışı kalacağını yazan ilk kişilerdendim ayrıca
kimse böyle olmasını istemez.
malı öldürmek tabiri yanlış ikincisi arabayı burada afişe etmek yanlış.
forumda o kadar enteresan üye profili varki galericisi polisi savcısı borusandan bile adam olma ihtimali çok yüksek.
dikkatli olmak gerek böyle şeylerde.
fiyatı beğenmemek de bir seçenek saygı duyar alıcı ve yoluna devam eder yani işin kuralı bu...
http://www.maketarabalar.com/images/...4535_buyuk.jpg
75 TL ye bunu veriyoruz :D:D
öncelikle geçmiş olsun. yurtdışından vb uygun fiyata faturalı blok getirme şansı yok mu acaba?
Blok gelirken volant emme headers enjektör buji vs üstünde gelmiyor , servis garantili takmak içinse sensörleri ve headersı değiştirmek isteyebilir. Enjektörlerde elbette. 3500 tl civarı işçilik istiyor .