bmw ozel sahibi bi abimiz yazilim yaptirdiktan sonra motor kiran cok 316 geldi demisti...
hatta sakin yazilimla falan ugrasma diye uyarmisti beni.
yaptirip satmak daha mantikli gibi...
bmw ozel sahibi bi abimiz yazilim yaptirdiktan sonra motor kiran cok 316 geldi demisti...
hatta sakin yazilimla falan ugrasma diye uyarmisti beni.
yaptirip satmak daha mantikli gibi...
öncelikle çok geçmiş olsun. bakımlar borusan da yapılmış olsaydı belki bir umut derdim ama dışarıda yaptırmışssınız. hele bir de adı sanı bilinmeyen bir yağ konulmuş diyorsunuz. yazılım konusunda borusan'ın hiç insiyatifi yok yaşayarak tecrübe ettiğim için söylebilirim.size tavsiyem sandık motor aldıktan sonra satmanız. şu şekilde satarsanız çok zarar edersiniz.
Cok gecmis olsun arkadasim garanti boyunca yazilim isine girmemek lazim demekki boyle satarsan zararin cok olur bi sekilde sandik motoru alip takman lazim gerekirse kredi cek bence daha az zarar edersin
Örnek vermek gerekirse
BMW 318i için
1.499CC
136BG
220NM tork
Demiş.
Bu güç yetmezse 320i var demiş 170BG
BMW bilmiyormuydu o motorda 318i motoruna yazılım yapıp 170BG çıkarmayı.
Demekki motor'un bir limiti var sınırı var.Bunun üstünü yetkili servis dışında yaparsanız aracın üretici garanti vermez tabikide.
Yazılım yapılırken'de aracın kırılmıyacağı gibi garanti yok.Riski göze alıp yola çıkılıyor.
Seat IBIZA FR
C U P R A L E O N
Birşey olmaz attır yazılımı diyenlere gelsin bu sıkıntı. büyük geçmiş olsun. iyikide hep ikilemde kaldım attırmıyorum attırmayıda hiç düşünmeyeceğim bu dakikadan sonra
Bu konuda olani makyajsız 3.16 ile güncel 3.18i'nin 136 hp lik motorları farklı. hem 1499cc değil hemde 3 silindir değil.
haliyle makajsız 136 ve 170'lığın aynı olduğuydu tıpkı 1.6 tdi'ın yada 1.2 / 1.4 tsi'ın bir ton versiyonu olması gibi
1881 - 193∞
Bence konu çok saçma bir yere gelmiş.Arkadaşın aracı arızalanmış işin dolandırıcılığına kaçmamış ( bire yere alttan çarpıp kaskoya yaptırmamış)satsam sizce kaça vereyim diye soruyor.işi bilen arkadaşlardan fiyat araştırması yapıyor.
Hasar oluşmasının bana göre arkadaşında suçu var (bakımlarını dışarıda yaptırması) gibi ve ilk alındığı günde o ses varsa problem çözülene dek servisin başının etini yemeliydi.Tabi bu dışarıdan bir düşünce.Yazılım konusunda da yapan yer çok önemli.Yazılım yapıp on binlerce km yapanda var yazılım sonrası 1 haftada kıranda var,yani yazılı bir sözleşme olmadığı için (yazılım sonrası belirli bir zamana yada km ye kadar,bizden kaynaklı olabilecek tüm masraflar tarafımızdan karşılanacak gibi bir anlaşma olmadığından) şans deyip geçmekten başka çare yok diye düşünüyorum.
Aracı almayı düşünen kişi yetkili servis masrafının bir miktar fazlasını düşerek almak isteyeceğinden sizin zararınız fazla olur.Dışardan veya çıma bir motor bulup ruhsata işletip satmanız zararınızı en aza indirebilir.Geçmiş olsun
bana şase numarasını gönderir misin aracın PM den... motor kaç para tutacak araç ne kadar eder bir değerlendirmeye çalışayım..
Ben hayatımda daha saçma bir şey duymadım. O motorlardan biri 1.5 3 silindir biri 1.6 4 silindir. O eski 1.6 4 silindir olan motor thp motor, minide peugeotta bmwde kullanıldı. O motorun 136 hpliği ile (makyajsız kasa 116i) 170hpliği(makyajsız kasa 118i, 320i) birbiri ile cıvatasına kadar aynı. Parça alırken borusandan paketin üstünde 116i/118i/316i/320i/mini yazıyor(dumpvalve patlatmıştı bizimki)
Biz yazılımlı bmw 118imizi (2013te m paket 116i kalmadı, biz de o yüzden 118 almıştık, aynı paraya gelmişti) yazdırdık. 30bin kmden fazla oldu. Her şey harika şu an.
Ya bakım yapılan yerde sıkıntı var, yağı eksik koydular filtreyi yanlış takıp tıkadılar bir şey, ya da parça hatası. Standart araca uygulaman yazılımla kim blok kırmış?
Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var)
Yahu bir karar verelim ben bu motoru bilmiyorum ama;
-Orjinal yazilimsizda blok patlatan var deniliyor
-Yazilimla blok patlatmak imkansizda
Simdi bu bloklar niye patliyor o zaman![]()
BMW G20 320i
https://www.youtube.com/c/smokemotion
Yazılımla blok patlatmak imkansız diye bir şey yok. Sadece yazılım yapıldığı için blok patlamaz.
Sıfır km bmw 316i aldık 2014te diyelim. Bunun motoru cıvatasına kadar 320i ile aynı, keza şanzımanı da. Eğer ki benim standart 316imin bloğu patlayacaksa, malzeme hatası ya da üretim hatası varsa, bu yazılım yapmadanda patlar, yazılım yapılınca da patlar. Sadece yazılımın blok patlatması görülmüş şey değil onu diyorum. En fazla kol kırılır. En fazla piston eritir. En fazla enjektör kırar.
Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var)
Çok geçmiş olsun.
Blokla ilgili ortaya çıkan sorunun yağ basıncı-sıcaklık-yağ viskozitesi üçgeninden kaynaklandığını düşünüyorum.Yazılımdan kaynaklı değil de bu olayın olacağı varmış yazılım sadece süreci hızlandırmış.Çünkü blok çatlatan tek siz değilsiniz,genel olarak bir sıkıntı olduğu açık.
Belki söyleyeceklerim etik değil ama 60 lira şu zamanda iyi para.F30 un 1/2 parası neredeyse.Alttan hasar cart curt bir oyun yapar kaskoya yıkardım galiba ben olsam.3 bin değil 5 bin değil abi bu yeni araba parası resmen,adamın baya baya canını sıkar.En azından benim için öyle.
Tekrardan geçmiş olsun umarım en az zararla atlatırsınız bu olayı.
arkadaşlar abiler iyi dilekler yardım etmeye çalışanlar için herkese çok teşekkürler. Kısaca Olay yazılım olayı değil özel mesaj atanlar olmuş nerde yaptırdınız diye bugüne kadar 10 aracımada aynı yerde yazılım yaptırdım skıntı olmamıştı zaten bu olayın yazılımla gerçekten alakası yok sadece garanti için tuzu biberi oldu. Aracı en yakın arkdaşımdan aldım sürekli birlikteydik bakımlarını bile birlikte yaptırdık yabancı araba değil aldıktan sonra avans sesini duydum hatta burdada konusu vardı nedir ne değildir diye. Hep yakıt aldığım istasyonu değiştirdim yakıt katkısı koydum en son bujileri değiştirdim fakat sesi duyuyordum. Borusana zaten aracı götürdüm servis randevusu istedim fakat o taih gelene kadar olan oldu. Aracı istanbulotoya çektim dün büyük ihtimal sandık motor gelecek ondan sonrada satarım zaten. Bu olay baya canımı sıktı ama birdaha yazılım yaptırır mısın deseler kesinlikle yaptırmam sadece borusanın arayıp dme hatası var aracınıza yazılım atılmış sözünde bile salak rolüne bürünüp kızarıp bozulmam yeterliydi. Kasko olayına gelince gercekten düşünmedim böyle birşey olay borusanın önünde oldu zaten yağ hortumu fln patladı sandımGidip yazlım yaptığım yere konusunu bile açmam. Bi şekilde atlatılacak karlı veya zararlı. Aravayı yaptırdıktan sonra satacağım almak isteyn olursa tekrardan konuşuruz.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)