galerici arkadaş tamamen haklı bence bi soğuk su için çizgi çekin gitsin..
Printable View
galerici arkadaş tamamen haklı bence bi soğuk su için çizgi çekin gitsin..
Racon, etik bir yere kadar da.. 1.000TL kapora vermek bence çok yanlış.. Yani yanlışı en başta yapmışsınız, artı geri verilmesini de beklemeyin..
Araçta satıcının dediği dışında birşey çıktığı takdirde kapora iade edilir vazgeçme durumunda kişi aracı size opsiyonladığı zaman o kaporaya güvenerek gelen teklifleri geri çevirir dolayısıyla "racon" doğru. Verme zorunluluğu insafiyetine bağlı.
O degil işin komik yani adama biri söylemiş oda geldi açıklama yaptı iş son buldu hatali alıcılar.
Şu şekilde çözüldü: öncelikle vermiş olduğumuz kaporadan geçtik. Geri ödenmesi gibi bir beklentimiz kalmadı.
Bu süreç içerisinde iade edilme konusunda yanlış anlaşılmalar olduğunu gördük. Dediğim gibi biz iptal olursa dahi geri alabileceğimizi düşünerek, aradaki güven bağına istinaden kaporayı yatırmıştık zaten. Lakin mal sahibi de anlattığı gibi, dediğimden başka bir durum oluşursa iade ederim şeklinde yaklaşmış. Bunun üzerine biz maddi durum yetersizliğinden iptal etmek isteyince, olaylar patlak verdi.
Ve bir şekilde çözüme kavuştu. Artık kim haklı kim haksız sorularını da sormuyorum. Biz kendi hatamızı gördük, daha da uzatmak istemiyorum olayı. Acemiydik, güzel bi tecrübeyle öğrendik.
-1000TL kapora olmaz
-Ticarette kimseye güvenme
-İt ite, it kuyruğuna iş yapılmaz
Yok canım benimde başıma gelmez dedik, ama oldu. Bi daha da artık aklımızdan çıkmaz heralde.
Herkese değerli yorumlarından ötürü tekrardan teşekkür ederim.
Bence yanlış anlamışsınız. Adam anlaşma iptal olursa bile kaporanızı veririm diyorsa neden kapora alsın ki :)
50 bin tl lik araba için 200-500 tl kapora alacaksam hiç almam. kapora 1000TL olur evet gayette normal bir rakam aracın satış bedeline göre.
Bence rakam çok yüskek, 60'a bir araç aldık. Hatta araç krediliydi galeriye kredisini kapat alıcam dedim.
Adam da gel kapora bırak adı belli olsun krediyi kapatayım satışı yapalım dedi. 500 TL verdik, kredi kapandı kalanı ödeyip satışı aldık.
1000 TL çok para. Arkadaşların acemiliğine gelmiş.
Az çok piyasanın içinde olan bir kişi alacağı araçta satıcının dediğinden farklı bir şey çıkması durumunda kaporasını geri alabileceğini bilir.
Aksi halde yan yattı çamura battı altın düştü döviz çıktı derse vazgeçersen o paranı üstüne bir güze su içersin.
Bu işin piyasadaki adaleti budur. Hukuki açıdan yazılı olması ve sözleşme kapsamında "cayma bedeli" şudur şeklinde bir ifade olması lazım.
Ayrıca 2010 yılında ev alırken emlakçı ile benzer bir sözleşme yaptım, krediye başvuracağımı ve kredi onayı çıkmaz ise verdiğim kaporayı tamamen iade alacağımı imza altına aldık.
Evet piyasa güvene dayalı ilerliyor ama garantiye almak varken neden riske giresiniz ki.