normalde kapora yanar ama adam veririm dediyse vermesi lazım .
Printable View
normalde kapora yanar ama adam veririm dediyse vermesi lazım .
Konuyu birde olayın başkahramanı olarak benden dinleyin
Ben ankaradaki galerinin sahibi Harun Sarıçimen
Merak ettiğiniz bir şey olursa da tel no 0544 5060606
Geçen hafta muhtemelen çarşamba günü benim çok sevdiğim bir yeğen im
Beni aradı captivanın bir arkadaşının arkadaşına yarayıp yaramayacağını sordu
Bende dosta gider expertiz raporu var servis faturaları var ilkel ilk sahibi 52500 e bırakıyorum dedim elimde mevcut olan tüm dökümanları whatsap aracılığı ile yolladım
Akabinde aracı almak istediklerini söylediler benim yeğen e sen getir gibi taleplerde bulunmuşlar ben olmaz bu 1 ton demir otomobil işinin emanetciliği olmaz kendileri gelsin gözleri ile görsünler tekrar yetkili servise götürür beğenirlerse alırlar dedim
Tamam biz karar verelim para işine bakalım demişler ha bu arada yeğenin ısrarları ile aracıda 51 e bıraktım
Aracı arkadaşlara opsiyonladım
Deli gibi arayan soran oldu opsiyonludur dedim perşembe oldu ses yok cuma oldu akşam üzeri aradılar alıyoruz diye 1000 tl kapora yolladilar
dünden için gelip alacaklardı cumartesi günü bi mesaj ile altın bozduracaklarını zararlarının olacağı için aracada çektikleri kredinin yetmediğini beyan ederek aracı almaktan vazgeçtiklerini söylediler
Benim yerimde olsanız siz be yapardınız
Ha bu arada arkadaşın annesi ile kaporayı yollama esnasında görüştüğümde benim aracım dediğim gibi çıkmaz ise öyle bi lüksüde yok aracımın 2009 model 48bin km de ilkel yetkili servis bakımlı kaporayı iade edeceğimi beyan ettim
Şimdi benim yerimde siz olsaydınız ne yapardınız
Bekara karı boşamak kolay şaçma cevap yazan arkadaşlara ithafen
Saygılarımla
bu işler genelde böyle olur zaten anormal bir durum yok
galeriden gereken cevap gelmiş zaten
galerici arkadaşın anlattığı gibiyse afiyet olsun hocam 1000'liranız
captivanın fiyatı iyiymiş ilana baktım da :)
Kapor nın aslı vaz geçilmesi durumunda satıcıda akalan teminattır, yani geri verilmez.
Ama bu galericide biraz g.tlük yapmış. O zaman baştan hiç iade ederiz mevzusuna girmeyecekti. Yok arabayı kimse arayıp sormuyorda büyük ihtimal yalan dolan.
59. Postta galericinin kendi gelip yazmış okudun mu ?
Sen alacağım diyerek bir mala talip oluyorsun ve kapora vererek o malı alım yönlü kendine opsiyonluyorsun.
Öncelikle cebindeki para kadar araba bakacaksın, altınım var gümüşüm var satıcıyı bağlamaz. O seni ilgilendirir.
Vazgeçmek için yeterli bir sebebin varsa ve karşı taraf insiyatif kullanır ise sana paranı iade eder.
Ama sen kalkıp ya ben altından zarar edicem dersen haklı olamazsın. Tam tersi durumda da kusursuz denen arabanın 3 parça değişeni çıksa verdiğini paşa paşa geri alman lazım.
Ki konu 2 taraf arasında anlaşılan çözülmüş, kullandığın ifade çok yanlış. Bi forum ortamında biri senin için g.lük yaptı dese hoşuna gitmez sanırım.
ufak ufak yuvarlaklaştırılmış cümleler kimin haklı olup kimin haklı olmadığını nasılda değiştiriyor. ben alıcı olsam buraya konu açmayı bırak kaporayı verir misin diye aramazdım bile galerici arkadaş sonuna kadar haklı.
Ama adımız galerici olduğu için bizi tanımayan konuşuyo her koyun kendi bacağından
Bir dönem alım sattım yaptım. En yakın arkadaşımda galerici. Konuyu kritik ettik.
Parayı anlaşma olmazsa geri veririmdeki kasıt, örneğin araç boyasız demiştir boyalı çıkmıştır, size bahsedilmeyen bir arızası vardır, km düşürülmüştür vs.... Bu durumda size parayı etik olarak iade etmesi gerekir.
Siz keyfe keder vazgeçmişseniz, üzgünümki bu durumda galerici haklıdır...
kapora ile ön ödemeyi karıştırmamak lazım. cayma durumuna önlem olarak kapora alınır-verilir. daha 2 gün once bana da 500tl kapora verdiler ertesi gün caydılar. insanlık bizde kalsın dedik verdik paralarını geri. insiyatifti bu tamamen.
Kapora'nin donusu olmaz, yanar.
Kaporanin amaci belirlenen ileri bir tarihte alim yapilmak uzere malin satistan cekilmesi icin verilen ucrettir. Belirlenen sureye gore kapora miktari degisir, temel olarak bu surecte urun satilamayacagi ve henuz alici tarafindan alinmadigi icin, alimdan vazgecildigi anda alicinin olusacak teorik kaybini (bu ornekte potansiyel alicilari kacirmasi ana sebeptir) kompanse etmek icin yapilir.
Geri verecekseniz kapora almayin, kapora aliyorsaniz geri vermeyin.
Galerici hakli ama 50 liralik mala 1 lira kapora biraz fazla gibi sanki :)
raconmu etikmi demişsiniz bende dini açıdan söyleyeyim size
Dinen kaparo verdiğin adam seni beklediği süre içerisinde başka bir alıcı gelipte ister oda sattım derse onu mağdur ettiğin için para onda kalır. ama herhangi bir alıcı yoksa bu süre zarfında para geri verilir...
Üniversitedeyken 20 lira kapora verip R12 almıştık arkadaşa.:D
Kapora malda kusur olmadıkça yanar. Galerici gelip gerekli açıklamayıda yapmış zaten sonuna kadar haklı.