User Tag List

Sayfa 2/11 İlkİlk 1234 ... SonSon
197 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: StationWagon Kültürü

kadioglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Olayın sebebi basit aslında. Eski stationwagon araçlar (toros, kartal, vs.) sedan kardeşlerine kıyasla, daha kilolu, daha kısa diferansiyel oranına sahip, daha sert süspansiyonlu, kışın daha zor ısınan ve bagaj kapağı yüzünden trim sesi daha yüksek araçlardı. Bu farklardan ötürü hem daha fazla yakıyorlar, hem daha kötü performanslılar ve hem de daha konforsuzlardı. İşte yukarıda belirttiğim sebeplerden ötürü, gerçekten ihtiyacı olmayan birisi kesinlikle sedan alıyordu. Bu kesinlikle ihtiyacı olanlarda ya ticari işletmeleri olanlar ya da köylü insanlardı. Sonra yeni kamyonetler çıktı. Bunlarla hem ağır yüke gelebiliyor, hem daha az yakıyor, hem de uzun yolda bizim eski stationwagonlardan daha performanslı ve konforlu seyahat edilebiliyor. Bizim memlekette bir şeyin adı 9'a çıktığı vakit, tekrar 8'e inmesi 50-100 yıl sürer. İşte bu yüzden bizim insanımız tüm stationları çok yakan, konforsuz ve kötü yol tutan arabalar olarak görüyorlar. Hepsi bu.
    Nadide şeyler değerlidir.

Sarper55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yıllarca yurtdışında okumuş yaşamış bir insan olarak bence bir çok nedenle açıklanabilir bu durum. Bence en önemli etken otomobil kavramının ülkelere göre aldığı değerler. Örneğin bahsedilen avrupa ülkelerinde otomobil fiyatları gerçekten çok ucuz. Rakamları sadece pound-tl çevirip bakmaktan ziyade o ülke insanlarının gelir durumlarına göre araç fiyatlarına bakıldığı zaman aradaki uçurum gerçekten çok feci. Örneğin burada 100.000 tl ye satılan bir araç İngilterede 19.000-23.000 bandlarında satılıyor. Hele ikinci ele düştüğü zaman korkunç farklar var. Mesela 2008 civarı 5.30d ler İngilterede 6-7 bin poundlara bulunurken Türkiyede 5.20 lere bile 60-70 bin istiyorlar. İngilterede üniversiteden mezun olan bir yeni çalışan ayda 2-3 bin poundlarla işe başladığı zaman 2 aylık maaşı ile bahsettiğim aracı ya da sıfır isterse 2 yıllık maaşı ile 48-50 bin pound civarı satılan a7 türüne kadar her aracı alabiliyor. Ülkemizde a7 nin 450 bin tl civarı olduğu ve standart üniversite mezunlarının en iyimser tahminlerle bile ortalama 3-4 bine iş bulduğu düşünülürse 2008 5.20d için en az 20 ay sıfır a7 için ise 150 aylık maaşını feda etmesi gerekiyor. Bu örneklerden çok net gözüktüğü gibi otomobil almak bizim ülkemizde gerçekten lüks ve zor bir işlem. Bundan dolayı insanlar sw yerine daha çok tutan sedan ve hatchback türü otomobilleri tercih ediyorlar çünkü gerek 2. elde fiyatının düşmemesi hatta enflasyondan dolayı göreceli olarak sürekli artması ve almasının zor olması gibi nedenlerle otomobil çoğu insan için iyice düşünülüp ileride zarar edilmemesi gereken bir yatırım aracı aynı gayrimenkul gibi.

Diğer taraftan bence maliyet ve sosyolojik nedenlerden dolayı otomobillere verilen roller ülkeler arası çok farklı. Örneğin ülkemizde genelde bir miktar para kazanan 30 yaş üstü insanlar ya spor otomobil ya jip ya da siyah sedan otomobillere yöneliyorlar. Diziler, filmler, devlet kurumlarının otomobil tercihleri gibi etmenler bence bu noktada kilit unsurlar. İngilterede örneğin çocukları erken yaşta okula vs sarıp eve uğramayan ve arabayı çok da kullanmayan standart bir ingiliz 40 yaş üstü ortanın üstünde gelire sahip bir insan gidipte iki kapı a5 alıp eşi ile sağa sola gitmekte kullanıyor. Aynı adam Ülkemizde siyah a6 alıyor ki etrafından insanlar garip gözle bakmasın. Bizim gibi doğu toplumlarında kıyafet araba ev hepsi statü göstergesi olduğundan o dönem statülü gözüken şeylerin devamını getirmek bu statüye dahil olmak anlamına geliyor.

Son olarak her ne kadar birlikte yaşamayı seven bir toplum olsak da hem ekonomik nedenlerle hem de insanımızın genel olarak spor, gezi vs kültürünün pek yüksek olmaması nedeni ile Avrupalılar gibi araç doldurup 1-2 günlüğüne sık seyahatler yapmak ülkemizde çok da yaygın değil. İngiltere ve Hollanda da örneğin gözlemlediğim tüm insanların belli hobileri var. Kayak, dağcılık, bisiklet gibi bu hobilerine ayda en az 3-4 gün zaman ayırıyorlar. Kültür olarak da özellikle büyük şehirde yaşayan insanlar cuma günü akşam evlerinden çıkıp pazar gündüz gelecek şekilde ufak kaçamak planları yapıyorlar.Bu gibi durumlarda çok işe yarayan sw arabalar bizim ülkemizde sadece yazın bir de kışın gidilen otel tatilleri ve spor olarak sadece halı saha yapılması gibi nedenlerle çoğu insan için gereksiz yer israfından öteye geçmiyor.
    Alıntı 3rk4n Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ve sonsuzda dek o virajda mutlu olarak yaşadilar.
    Ölüler de zannediyor ki, diriler her gün helva yiyor.

Kekuti* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kültürü benimseyemedim, ama güncel kasa RS6 ya binmeden ölmicem

Offtopic olucak ama, zamanında beyaz enkeili bir gaddar subaru vardı. 1 kere canlı görmüştüm, dibim düşmüştü Dogboxlı falandı
    1) 34 JET 01 - R53 Cooper S GP "0483" - R.I.P
    2) 34 DEV 20 - R56 Cooper S "JCW" PROJECT400 - DONE!
    Instagram: @itkopekas #dev20 #project400

CasabLanca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bugüne kadar birçok aracım oldu, onlarca araç içinde en sevdiklerimden biri de wagon boramdır (http://www.techturkey.com/forum/otom...-hmp-94-a.html) wagon araç normalde bile daha dikkat çekici olurken yerinde dokunuşlarla çok hoş oluyor. tek kapı hot hatch bir arabayla belli bir yaş kitlesinin dikkatini çekiyorsan yapılı bir wagon ile 7den 70e herkesin dikkatini çekiyorsun. wagon konusunda benim için nirvana..

Runo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Adı bile güzel. Wagon...
    .

alihan_27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2006 yılında bayiye passat almaya gittiğimizde variant modeli yanlış hatırlamıyorsam 12bin lira daha ucuzdu. Ne yaptıysam babamı ikna edememiştim. Hep dediği '' çok güzel ama 3-5 yıl sonra satmaya çalışmakla uğraşamam'' olmuştu. Tabi sedanınıda almamıştı bu kadar para vermem diye
    Yani memlekette birşey tutmadımı tutmuyor. Yoksa çoğu D segmentinin sw'si şahane duruyor.

BarKing - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende günlük 2011 A4 2.0TFSI 225 lik var 7 vites DSG Allroad Quattro... Özgün yazılım attı süper gidiyor..
    Eger Nissan Motorsports=NISMO ise Honda Motorsports'un kisaltmasi ne oluyor?

kickbuttowski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Station Wagonun bir diğer tercih sebebi de evcil hayvan sahibi olmak. Burada herkesi bir köpeği olduğu için sw araçlar da popüler. Aynı şekilde 3 kapı araçlar da çok yaygın.

XoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    253 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Kekuti* Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kültürü benimseyemedim, ama güncel kasa RS6 ya binmeden ölmicem

Offtopic olucak ama, zamanında beyaz enkeili bir gaddar subaru vardı. 1 kere canlı görmüştüm, dibim düşmüştü Dogboxlı falandı
    Şumuydu

Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    kickboxer ın da kırmızısı var acayip birşey onun ki öyle hızlı bir gf8 olsun yemişim sw sini
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Diyadin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Koray abi nasıl bi araba yaptıysan hala geçerli kombinasyon enkeili hali

Day Walker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Walla Sw araba aldım harbiden çok mutluyum. Kullanımı çok rahat hatta hanım bile rahat rahat kullanıyo ve park edebiliyor

iç mekan genişliği ve bagaj hacminden bahsetmeme gerek bile yok. Önce millet olarak kafanın değişmesi lazım.

ulasoztas1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    SW'ların boylarından dolayı park sorunu ve ikinci elde zor satılması endişelerim olmasa hatta sırf fantazi olsun diye bile sw alırım :

Kekuti* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XoR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şumuydu

Seninmiydi bu şuan soğudum abi senden, nasıl satarsın yaa
    1) 34 JET 01 - R53 Cooper S GP "0483" - R.I.P
    2) 34 DEV 20 - R56 Cooper S "JCW" PROJECT400 - DONE!
    Instagram: @itkopekas #dev20 #project400

Draniela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sw dediğinde aklıma ilk gelen ve son gelen audi. Nedendir bilmiyorum aşığım sw araçlarına.

Yalnız yatak koyma mantığı çok efsane sw ye benim arabaya geniş minder koyamazsın
    Semih Kurtulmuş
    Adventurer Engineer

HondatugraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sw ler sedanlara gore daha guzel bence.
    DR. OWL

Day Walker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    ilgilenemediği için boşanmak zorunda kaldılar

Diyadin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evcil hayvanlar için ve bebekli aileler için bebek arabası vs ideal araç bence SWler,

Türkiye'de garip bir piyasa var arazi yüzü görmemiş jiplere bir sürü para vergi verilir, SW araçlar satılmaz.

Ben kalabalık ailelere genelde jip yerine SW araç tavsiye ediyorum. Hem piyasası uygun hemde kullanışlı.

Bi abime eşi için qashqai yerine passat wariant aldırdım çok memnunlar

XoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    253 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Benimdi

Bursa'da hayatına gayet güzel devam ediyor

https://www.facebook.com/adem.sahinoglu.589?fref=ts

Ama Onur'un Gf8 yıkım oldu maşallah çok uğraştı. Ben erken pes ettim

Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)