User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
62 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Tehdit ve küfür cezası hakkında.

By CrAzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Le10ur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardesım gecmıs olsun oncelıkle bı avukat tut durumu ızah et bu bahceye yapılan cardak normalde bına sakınlerınden ımza toplanarak mı yapıldı veya tapu da o alan yesıl alan mı otopark mı gecıyor onu bılmen lazım daha sonra kufurle felan para cezası almazsın merak etme
    Binayı babam yaptı abi cardak koyulan yer projede ''otopark'' diye geçiyor.Projede elimizde mevcut

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı By CrAzY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Binayı babam yaptı abi cardak koyulan yer projede ''otopark'' diye geçiyor.Projede elimizde mevcut
    binayı boşaltırsın ciddiyim.çürük raporu alırım filan diye tehtit et
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi zaten araştırdım davacılar icap etmez ise dava düşermiş aradan 4 ay geçmiş kimsede ses yok .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1) Eğer bir hukuk davası söz konusu ise;

A) Davacı iseniz; Mahkemeye gitmemeniz halinde davayı takip eden bir vekiliniz de yok ise dava düşecektir yani davanız müracaata bırakılacaktır. Bunun anlamı davanızı harç yatırmaksızın 1 ay içinde veyahut yeniden harç yatırmak kaydı ile 3 ay içerisinde yenileyebileceğiniz, aksi halde bu süreler geçtikten sonra davanızın hiç açılmamış sayılacağıdır. Davanız açılmamış sayılır ise süreye bağlı taleplerde hak düşürücü süreyi geçirebilirsiniz; yani bir daha açacağınız dava süresi geçtiğinden reddedilir veyahut dava açma hakkınız zamanaşımına uğrar ise karşı yanın bu yönde savunmada bulunmasına imkan tanımış olursunuz.

B) Davalı iseniz; duruşmaya gitmemeniz halinde vekiliniz de bulunmuyorsa, yokluğunuzda gerçekleşen işlemlere safhalara itiraz etme olanağı kaybedebilirsiniz.

2- Eğer bir ceza davası/ soruşturması söz konusu ise;

Mutlaka duruşmaya katılmak/savcılığa gitmek zorundasınız. Eğer bir mazeretiniz var ise bunu duruşma gününden önce belgesi ile birlikte mahkemeye ulaştırmanız gerekmekle birlikte, duruşmaya vekiliniz katılırsa bir sonraki celse sizi hazır etmek üzere mahkemeden süre de isteyebilir.

Eğer mazeretiniz ve davayı takip eden bir vekiliniz yok ise davaya bizzat da katılmaz iseniz; öncelikle mahkemece / savcılıkça ihzaren celbinize (polis vasıtası ile zorla getirilmenize) ve bundan da sonuç alınamaz ise hakkınızda yakalama kararı çıkarılmasına sebebiyet verirsiniz. Yakalandığınızda kendiliğinizden gitmediğiniz makam önüne ifadeniz alınmak üzere çıkarılır ve dosya kapsamına ve delil durumuna göre tutuklanmanızı gerektirir bir sebep yoksa ifadeniz alındıktan sonra serbest bırakılırsınız. Eğer yakalanmanız işgününe, mesai saatine değil de, haftasonuna denk gelir ise ilgili makam önüne çıkarılana dek bir-iki gün nezarethanede tutulabilirsiniz.

İhzaren celp; çağrıya icabet etmeyip mahkemeye / savcılığa kendiliğinden gelmeyen kişinin çağrıda bulunan resmi makam önünde bir sonraki celse polis tarafından hazır bulundurulmasıdır. Uygulamada hakkınızda ihzar çıkar ise polis memurları adresinize gelerek veyahut sizi karakola çağırarak bir sonraki mahkeme gün ve saatini bilidirip burada hazır bulunmanızı ve size verdikleri küçük bir kağıda mahkeme kalemince katıldığınıza dair kaşe ve imza vurularak kendilerine teslim etmenizi isterler.

Tanık sıfatını taşıyor iseniz bu da sorumluluk gerektirir. Eğer tanıklıktan çekinebilecek kişilerden değilseniz, doğru şekilde resmi makam önünde belirtilen günde hazır bulunmalı ve tanıklık yapmalısınız. Aksi halde yukarıdaki prosedür sizin için de geçerlidir. Diğer yandan tanık sıfatı ile katılır ve fakat yalan beyanda bulunursanız, yalan yere yemin etme ve tanıklık etmenizden dolayı hakkınızda cezai işlem uygulanabilir ve bir anda sanık durumuna düşebilirsiniz.

clioGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsun

ama sanki

http://www.hukuki.net/forum.php

bu tarz forumlar daha yardımcı olur sana.
    seni unutmayacağız...

www.hilmisenlen.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı clioGT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    geçmiş olsun

ama sanki

Hukuki.NET Forumlar

bu tarz forumlar daha yardımcı olur sana.
    Üyelikle uğraşmak istemedim abi

yearone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun öncelikle... Eğer komşuların senin aleyinde bişey söylerlerse ceza alabilirsin.Çünkü şahitliğe çok önem veriyorlar. Sen de yanında şahit götürmen lazım. Bunlar yalancı şahit olmamalı çünkü yemin ettiriyorlar.
    セルカン+レーラ=愛

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yearone Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun öncelikle... Eğer komşuların senin aleyinde bişey söylerlerse ceza alabilirsin.Çünkü şahitliğe çok önem veriyorlar. Sen de yanında şahit götürmen lazım. Bunlar yalancı şahit olmamalı çünkü yemin ettiriyorlar.
    Babam da vardı baba sahit olabiliyormu

yearone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Olur herkes olabilir. Yalancı olmayacak sadece
    セルカン+レーラ=愛

SULTANOGLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı By CrAzY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şaka maka Komşulardan biri demedimi babanın binasımı diye
    74 model sehpa...

ouzs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ES353 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Iyi guzel diyosunuzda bu arkadasinda sahidi varsa ne olacak ? Ben o saatte orda degildim dese bi kac sahit tutsa x yerdeydik diye o zaman ne olacak ? Ben olsam orda olmadigimi kanitlayamacaklarsa (evin onunu goren kamera, ses kaydi gibi) bende sahit tutar orda degildim kardesim derim.
    Annenin babanın çocuklarının üzerine ve ya kuran üzerine yemin etmeyi yalan yere şahit bulmayı kendine yedirebilecek karakterdeysen yapabilirsin tabiki bunu.

Otopark olarak geçiyorsa apartman sakinleri ile toplantı düzenlenip orasının otopark olduğunu ispatlayın. Davayı onların değil sizin açmanız isabet olurmuş bu durumda. Huzur bozmak ta suçtur. Otopark yerine park etme deyip oraya çardak yapmak istemekte nedir.. Tavsiye mahkemeye bulaşmadan kendi aranızda çözüme ulaştırmaya çalışmanız. Toplantı talep edin yöneticiden.
    *On3r*

ES353 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ouzs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Annenin babanın çocuklarının üzerine ve ya kuran üzerine yemin etmeyi yalan yere şahit bulmayı kendine yedirebilecek karakterdeysen yapabilirsin tabiki bunu.

Otopark olarak geçiyorsa apartman sakinleri ile toplantı düzenlenip orasının otopark olduğunu ispatlayın. Davayı onların değil sizin açmanız isabet olurmuş bu durumda. Huzur bozmak ta suçtur. Otopark yerine park etme deyip oraya çardak yapmak istemekte nedir.. Tavsiye mahkemeye bulaşmadan kendi aranızda çözüme ulaştırmaya çalışmanız. Toplantı talep edin yöneticiden.
    Haklisin is yemine geldimi olmaz.

kesici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Müslüman olmayan arkadaşın yokmu kardeşim O'na yemin ettir o zaman.

Draniela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben olsam karşı taraf birleşmiş bana böyle bir oyun oynuyor derim madem ki kanıt yok ortada.

Hakkımda konuşulan konu üzerine herhangi bir delilleri bulunmamaktadır. Hayatım boyunca bir defa bile suçum olmadı. İlk defa böyle bir suçlamayla karşı karşıya kaldım. Böyle bir durumu şahsıma hakaret olarak görüyorum ve bu benim psikolojimi bozdu.

Akabinde alırım psikolojimin bozulduğuna dair rapor, yapıştırırım maddi manevi tazminat davasını.
    Semih Kurtulmuş
    Adventurer Engineer

Eray35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kesici Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ahahahhaah harbiden tam imzalık...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SULTANOGLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şaka maka Komşulardan biri demedimi babanın binasımı diye
    Haha yok hepsi zaten bizim peder beyden aldı daireleri bende madem öyle yaptılar devamını getircem

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Draniela Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben olsam karşı taraf birleşmiş bana böyle bir oyun oynuyor derim madem ki kanıt yok ortada.

Hakkımda konuşulan konu üzerine herhangi bir delilleri bulunmamaktadır. Hayatım boyunca bir defa bile suçum olmadı. İlk defa böyle bir suçlamayla karşı karşıya kaldım. Böyle bir durumu şahsıma hakaret olarak görüyorum ve bu benim psikolojimi bozdu.

Akabinde alırım psikolojimin bozulduğuna dair rapor, yapıştırırım maddi manevi tazminat davasını.
    Mantıklı bir yorum ben de tam bu şekilde dusunuyorum ciddi sekilde canımı sıktı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ouzs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Projeyi gösterdim önce iyimser davrandım olmadı eşşek gibi biliyorlar ama hala uğraşıyorlar.

utkunoa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kesici Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)