40. taksidimi ödedim bu ay
40. taksidimi ödedim bu ay
suriye vatandaşlığımı alsak ne etsek
Türk misafir perverliği dünya nezdinde kabul görmüştür.
Onlar bizim misafirimiz aynı durumda bizde olabilirdik
Onlar bize bu kadar yardımsever olur muydu bilmem ama
Empati kurmak gerekirse yapilan yardimları doğru buluyorum
Fakat suriyeli vatandaşlara yardım edilirken Türk vatandaşı
Madur edilmemeli diye düşünüyorum bunu
Sanırım en iyi maddi durumu kötü olan kimsesiz
Türk vatandaşımız çok net bir dille ifade etmiş ;https://youtu.be/V_je336pehk
İmzaladım.. Bu sene burs çıkmayacağını bildiğim için, başvurmadım bile, geçen senede kredi çıkmıştı almadım.
Güncel olarak bende devlete 22.000tl borçlanmış durumdayım,imzalandı.
Bir umudum yok ama imzalıyorum yine de bende.Gerçekten bu suriyelilerden daha yardıma muhtaç eğitim gören insanlar tanıdım.Adamlar okurken bir dönercide çiğköftecide çalışmak,istiyor mesela iş için gidiyosun adam diyoki 20 liraya 10-12 saat okeysen gel çalış yok abi az diyosun adamın verdiği cevap 20 liraya ben burda tüm gün suriyeli çalıştırırım.Suriyelilerin yüzünden artık okurken çalışma işimizde tamamen eşşeklik,hani sadece bu burs/kredi olayında mağdur oldugumuzu düşünmeyin .İnanın o paraya insanların ağız kokusu bile çekilmez.Aç gezerim yine de o paraya çalışmam dersiniz durum ne olursa olsun. Ne bileyim empati kuralım ama bir yerden sonra da biz eziliyoruz. Mesela ben Karabükte okuyorum burada yaşayanlar bilir esnafların meşhur lafı vardır "beğenmiyosan git abisinin" diye,suriyelilerde yakında bize " beğenmiyosan git mübarek" derse eğer sakın ola ki şaşırmayın (!)
Ya ben geri odemesinde falan degilim. Bi usul adabi vardir odenir. Belki acitasyon olucak ama staj yaparken Sivasli cok iyi bi ustayla tanismistim git gel samimi olduk. Bana bizim oglan 2 senelik makina kazandi nasil basvurulur falan diye sordu ben ev araba falan var mi bilmemne ne diye sordum. Yok yigenim 1200 lira para aliyoruz zaten bi borca girdik kredi cektik fln dedi. Ve o adamin ogluna kredi cikti geri ödemeli yani. Burda devletin guzel mevkilerinde tanidigi olan arkadasim var kolundaki saati satsa bi araba alir. O adam burs aliyor ben suriyelisinde falan degilim suan ihtiyaci olup alamayan o kadar insan varken ihtiyaci olmayan bi o kadar insan var. Sunu da not duseyim suriyeli olayinin gram tutulcak yani yok. Allah sonumuzu hayretsin 400 lira oldu aylik nasil odiycegimi kara kara dusunuyorum.
Bu olay vatandasi acikca galyana getirmekten oteye gitmez. Bende hakli bulmuyorum suriyelilere yapilan bu yardim adi altindaki olayi illaki bir bit yemigi cikacaktir altindan. Eyvallah din kardesimdir, ayni lokmayi paylasalim yardim edelim lakin, senin vatandasin bu durumdayken sanki herkes cok refahtada birde bu sekilde acik gonullulukle yardim yapabiliyoruz. Abi ne demek 1200 tl ya, hemen hemen 1 askeri ucret. Belki o paranin biraz fazlasiyla aziyla nice aileler gecinmeye calisiyor bu ulkede onlara neden yardim yapilmiyorda her suriyeliye gel gel yapiliyor ben buna anlam veremiyorum. Ve acik net soyliyim bu durumda biz olsaydik ortada kalirdik. Nitekim bu olaylar tarihte gorulmustur, tarihte yanilgi olmaz ama umarim tekerur etmez.
Bende imzaladım ama bi işe yarıcağını pek düşünmüyorum
Bende imzaladım. Umarım bir işe yarar.
Yanlis anlamis olabilirim ama verilecek bin 200 TL burs suriyeli ögrencilere avrupa birligi - Türkiye isbiriligi ile yabancilara ayrilan fondan ödenmeyecek mi? Ab-ilan.com sayfasina bir bakin derim.
şaka gibi, hiç derdimiz yoktu birde suriyeliler çıktı başımıza
Kendi vatandaşımız iş bulamıyor, üniversite mezunları dışarıda boş geziyor, çalışıyorum diyenler asgari ücretle çalışıyor yetmez gibi birde Suriyeliler
İmza atıldı çok yazık çok
Borcumu 2 ay ödemedim diye vergi dairesine intikal ettirip faiz işletip taksit yapmayıp üstüne birde bankadan para çekmek zorunda kalıp, kredi faizi ödeyip borcu kapamıştım.
Ne desem az. Ağız dolusu küfür var ağzımda.
İmzalandı.