İmzalandı. Böyle saçmalık görülmedi. Saçmalıkların daniskası bir ülke olma yolunda ilerliyoruz
İmzalandı. Böyle saçmalık görülmedi. Saçmalıkların daniskası bir ülke olma yolunda ilerliyoruz
Destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah sesimizi duyanlar olur ne diyelim
Kredi alacaginizi biliyordunuz diyenlere lafim ben kredi alacagimi biliyordum evet zaten burs beklemiyordum da istemiyordum da fakat ben kendi ulkemde ucuncu sinif vatandas oldugumu bilmiyordum. Elin tirsak arabi gelecek ben hayvan gibi zor bolumde 3.40 ortalama tutturucam diye bir tarafimi yirttigim yerde 2.00 gibi aptal bir ortalamayla 1200 lira burs alacak oyle mi ? Hangi ulkede gorulmus boyle birsey ? Bastakilerin arap fetisinden dolayi biz hakediyor muyuz bu haksiz muameleyi ? Kendi ulkesinde kendi irkindan baska bir irk goren baska bir ulke yoneticisi yoktur zaten. Orta direge yaslamislar ulkenin yukunu bindikce biniyor adiler. Fakire suriyeliye zaten tonla destek zengin zaten saymiyorum vergi vermemek icin ellerinden gelen tum yollari kullaniyorlar istisnalar da kaideyi bozmuyor malesef zenginler icin de fakirler icinde... Ne ala memleket ya bu.
imzalandı. şu ülkenin geldiği duruma bak
şuan 8 bin küsür var ve günden güne faiz işliyor. ayrıca diğer yabancı uyruklu öğrencilere de 700-800 lira civarı burs + kyk yurtlarında ücretsiz barınma vb. gibi şeyler var çıldırmamak elde değil
8 bin borcum var kaldı 6 bin hala ödüyorum
imzalandı , madem onlara 1200 veriyolar bizede 1200 versinler kimsenin sesi çıkmaz :D
Önce bu vatanın çocuklarına yardım yapılsın onlarada yapılır.. İmzalandı.
Çıldırmamak elde değil, benimde 5 bindi az önce baktım 5.5 bin olmuş. Bir şekilde 5 bini öderizde 4 yıl boyunca alanlara yazık değilmi. Atama yok, iş yok, borç çok. Benim arkadaşımın babası mütahitti, oğlanın üstüne 3-4 daire, 2 tane araba ve yazlık vardı burs alıyordu. Allahtan karakterli çocuktuda okulda ihtiyacı olana veriyordu.
Ege universitesinde 5-6 tane arkadasim var yabanci uyruklu.Senden benden daha iyi turkce konusuyorlar. 600 kusur lira para + kyk yurtlarinda bedava + yemek yardimi ve daha bir suru sey. Kafayi suriyelilere takmisiz ama bence birazda haksizlik yapiyoruz. Adamlar bir sekilde zulumden , savastan kacmis gelmisler ve gercekten genel
itibari ile cok kotu sartlarda yasiyorlar. Moldovali , belaruslu , azeriye falana filana 700-800 burs verilen yerde , Suriyeliye 1200 verilmesi bana koymaz. Bu yabanci ogrencilerin gerkcekten bu paralara ihtiyaci yok. En azindan suriyeliler kadar yok.
Sinavsiz sualsiz universitelere aliniyorlar deniliyor. Senelerdir yabanci veya cifte vatandaslar dunyanin en dandik , yapmis olmak icin yapilan bir formalite sinavina girip zaten okuyordu . Benim okudugum lisede 1 kere sinif tekrar yapip okul sonuncusu olarak mezun olan adam , istanbul hukuka gitti ( bulgar gocmeni) . Bunlar her zaman vardi. Oturdugum yerde binlerce suriyeli yasiyor. Hatta suriyeliler daha fazla olabilir bornova/ mevlana mah. Bu insanlarin gercekten ihtiyaci var. Bizim insanimizin seyinin ucuyla yaptigi isi , yari fiyatina aslanlar gibide yapiyorlar. On yargilardan dolayi sosyal statusu biraz daha yuksek islere giremiyorlar. Tanidigim tum yabanci ogrenciler guzel guzel islerde guzel guzel paralara calisiyorlar .
Benim sitem ettigim konu : Yabanci ogrencilere ( SURİYE degil yabanci ) boyle fonlar ayirmadan once , kendi ulkendeki ihtiyaci olan insanlara burs verselerdi keske. Ben kredimdem memnunum. Anasi babasi amcasi teyzesi savasta ölmus veya evi barki yok olmus kacmis buraya , bu adamlarin sinavsiz universiteye girmesi koymaz bana. Adam anadolunun herhangi bir ilinde isletme okuyamiyorken parayi basip hukuk okuyor :) Bu durum daha vahim bence.
İmzalandı adaletini yedigimin ulkesi
bilmediğim'den ötürü soruyorum. Bu site resmi bi site mi ? Yani imzalar işe yarıyor mu ?
KYK kredisinden faydalanan bir öğrenci olarak bende imzaladım. Umarım bir şeyler değişir öğrenciler adına.
98 senesinde de yurtdışından saçma ülkelerden saçma öğrenciler yüksek puanlı bölümlere yerleştirildi.hep yapıyorlar bu uygulamayı. Ne embesiller doktor oldu mühendis oldu gitti.
Üniversite world ranking hesaplanırken foreign students/total students oranına bakılıyor, o yüzden bu ortadoğu ülkesinde yabancılar gelsin okusun diye yök-kyk elinde ne var ne yok veriyorlar. Kendi vatandaşını düşünsünler yazmışız ya bazı arkadaşlar, çoğu üniversite senatosu yerli öğrenci ne kadar az olursa o kadar mutlu oluyor.
KYK Kredisi aliyorum. Durumum var o paraya ihtiyacım yok o yüzden BES yaptım her ay düzenli olarak yatırıyorum %100 de devlet destek veriyor 5 yılda devletin verdiği destek benim ödeyeceğim paradan daha fazla çıkıyor. ;)