Abi estafurullah otomobil tecrube konusunda senin yanina yaklasamayiz :)
Z ile ask evliligi yapilabilir 335 ile mantik.
Ici kucuktur, cok yakar, ic aksam normal Japondan bir tik ustte ama yine klasik japon iste. Benim gibi ic aksam takintisi olan zaten Japon almasin. 335 ici oldukca tok, mumkunse idrive li, ( ekranli ) recarolu olsun.
Z cok yakiyor, ikinci arabam olmasina, benzin sudan ucuz olmasina ragmen rahatsiz ediyordu. 335 oldukca makul. Hem gunluk, hem hobby aracim yakitindan asiri memnunum, 10-11 ortalamam var ki 300bg bir arac icin oldukca kabul edilebilir.
Z evet dikkat cekiyor ama yapili bir 335 cok daha dikkat cekiyor. Ikisininde mod parcasi zibille. Dikkat cekme konusu tamamen goreceli.
Biri atmosferk biri turbo. Atmo bir araca yapilabilecekler belli, alinabilecek guclerde. 335 de yazili, ve egzost ile ciddi gucler aliniyor.
Takip ettigim kadari ile 350z ye cesitli sebeplerle oldukca geri cagirim yapildi. Bmw e9x larda da yapildi ama sadece birkac tane. Turbo garantisi 82k mil, benzin ponpasi ( 10 yil yada 120k mil ). Tr yi bilmiyorum, USA icin bu geri cagirimlar.
Eger 350z cabrio olacaksa iceri su alacak, ruzgar sesisini zaten soylemeye gerek yok. 335 hard top .
Motordan pek fazla anlamiyorum. Z soyledir boyledir demem dogru olmaz. 335 icin e90postu mumkun oldugunca takip ediyorum . Benim ve cogu kisinin yasadigi sorunlar var geri cagirim yapilmayan.
Devir daim ponpasi 50k - 80k mil arasinda %99 ihtimal ile gidecek, thermostat ile birlikte degistirin.
Arac eger steptronic ve surekli manuelde kullaniliyorsa ( manuele cekmek icin bir tik sola cekiliyor ) zamanla sanzuman icinde bulunan kablolar asiniyor ve sonrasinda kopuyor. Sonuc bir daha manuel yok. Kablolari lehimlemek cok kolay herhangibir elektrikci bile yapabilir.
Arac zamanla su eksiltmeye baslayacak. Ciddi bir sorun gibi gorunsede cozum yine cok kolay. Radyatorden su haznesinin oldugu yere suyu tasiyan borular asiniyor ve oradan eksiltme yapiyor.
Ben bugune kadar motor ile devir daim ponpasi haric hic sikinti yasamadim ( 101k mil ~ 162k km ) ve aracimdan herseyi ile cok memnunum.