Kapalı+açık alanda paintball-airsoft pisti kurardım sanırım.
Go-Proların artması- HelmetCam'lerle çatışma videolarının youtubeda bulunabilmesi. İnsanlarda maalesef silah kullanmaya bir teşvik olarak yöneldi.(Maalesef dememin sebebi bireysel silahlanamaya hayır diye ortalıkta dolanan insanlardan olduğum için değil, bilinçsiz her silah kullanıcısı ve/veya sahibi bizim gibi bilinçli silah kullanıcılarının haklarının kısıtlanmasına sebep oluyor.)
Benim hobim sürekli poligona gidiyorum, bazen snapchatte atış videosu koyuyoruz, en az bakın en az bakan 200 kişi içerisinden 10-15 kişi benide götür, beraber gidelim diye geliyor bana.(Tabi dizilerde o silahları sanki birer mandalmış gibi ateşleyen adamları gördükçe insanlar silah kullanmanın,nişan almanın ne kadar kolay olduğunu düşünüyor. tetik yolu-nefes kontrolu- tetiği tutarlı ezme vb. şeyleri bilmedikleri için 2. seferi gelmiyor birde stable bir hobi olduğu için hoşuna gitmiyor insanların 10-15 dkda 20 mermi atıyor 50 lira para veriyor bir daha gitmiyor poligona .
Poligona gidip o barutun tadını alan insanlar daha kolay ateşlenebilen ve insanlara pompalanan "çatışma" similasyonları airsoft veya paintballa yöneliyor.