Peki otomotiv sektörüne ne diyorsunuz? Fıat üzerine sanayide dükkan açılsa Ducato'lara bakılsa? Çünkü büyük araç iyi para bırakıyor. Merakımı maruz görün.
Yazdıklarınızdan amacınızın bilgi paylaşımı değil, nabız yoklamak olduğu belli. Keza burda sermaye 200 bin denmiş sınır gibi, yani tek atımlık kurşun, ama desenizki 200 bin yatırırım 6 ayda dayanacak geride maddiyat var örnekler daha prof olurdu.
Birde milyonluk adamım sadece ne yapacağımı bilmiyorum demek. 9-10 yılda o milyonu şans ile kazandım fakat şimdi 200 bini ne yapacağımı bilmiyorum demek, ticarette iyi olduğunuz değil o 10 yılda hiç birşey öğrenmediğiniz anlamına gelir.
Şans işte inşaatcıda holding sahibi olanilir 10 yılda bu normal. Ama 10 yıldır iş hayatında milyon kazanmış adamın 200 bin tl ile ne yapılır demesi çok garip.
Açıkcası yazılanların boşa gitmesine üzüldüm. Birde yazılan yazılara üstten" aslında ben çok şey yaptım şukadar zamanda bukadar kazandım siz neden bahsediyorsuna getirmenizde ilginç.
İşte bizler gibi iş dünyasını bilenlerde çıkar ne olduğunuzu size hatırlatır. Üzgünüm durum böyle.
iletişim: aramulusoy@gmail.com
7 yıl önce 120ye satılıp şimdi 120 etmeyen yatırımlarda var istanbulda. Her yerin prim değeri eşit değil, 7 yıl önce ederinden fazla vermiş olma ihtimalinizde var. 158. postta 3 tane örnek verdim mesela üçüde avrupa yakasında alakasız semptlerden, üçündede daire fiyatları neymiş ne olmuş.
Istanbulda evi ne kadar erken alirsan avantajlisin diye bir soylemde varki bence dogru..
Oturdugum semtte en kotu ev 200binden basliyor, istedigim sekilde olanlar 300bin, ve bence 210 220 binden fazla vermek haram, oturdugum daire satilsa 250 260isterler 750 tl kira ile oturuyorum, parayi eve beglamaktansa ticaretle ivir zivirla degerlendirip kirada oturmak mantikli geliyor
Abi tasınmazın anlatımı konut olarak/ şirket olarak değil. Sözleşme süresi akabinde şirket üzerine yapılan sözleşmede diğer ortaklara bırakılabilir. Evet senin yazdığında sözleşme süresince doğru.
Abi başka işletmeciye devrini konu almış.
Şöyleki sözleşme şirket üzerineyse , iş yeri şirket ile devredilirse taşınmazda yeni devralan devam edebilir.
Azerbaycan örneği üzerinden gideyim; elinizdeki herhangi para birimini Türkiye'de dolara çevirmek isterseniz X miktar olarak çeviriyorsunuz , Azerbaycan'da ise misal 1000 dolarda Tr'de ki X miktarının üzerine 4 dolar kar etmiş oluyorsunuz . 1000'de 4 kazancı katlı miktarla da yaparsak örneğin 10.000'de 40 ya da 100.000'de 400 dersek pek bişey ifade etmeyebilir en başta ama belirttiğim az da olsa yüklü miktar 1 milyon ve katlarına geçersek 4000 dolar ediyor . Bu işi de 15 günde 1 kere yaptığını düşünürsek 30 günde 8000 dolar eder . Aylığa vurunca türk lirasıyla kaba hesap 20-24 milyar arası bir rakam geçiyor elimize . Bu yöntemde olası bankanın batma durumu , ana paranın faiz döneminde de kullanılamaması gibi durumlardan bi nevi kurtarmış oluyoruz kendimizi aylık faiz olarak düşünürsek de aynı miktarı bankaya 2 yıl faizli yatırmayla bile gelebilecek rakamdan daha da güzel bir rakama denk geliyor . Ha 1 milyon dolarım var bu işi niye yapayım diyebilirsiniz zaten bu elde 1 milyon varken yapılacak bir iş değildir kenarda değerlendirmeyi düşündüğünüz 1 milyonunuz varsa sürekli olarak döngüsü olabilir , bu sürede ana para ne artar ne azalır sadece sabit olarak çalışır . Bu arada bu yöntem tecrübe ettiğim bir yöntem olmayıp tamamıyla duyumlara bağlı bir yöntemdir uygulamasında ise paranın yurtdışına girişi-çıkışı turistin yanında taşıyabileceği nakit kanunu vs işleyişle alakalı düşünenlerin çalışmak istediği yeri araştırması bence ana etken olmalı başlamadan önce![]()
Yukarıda belirtilen yöntem ile alakalı olarak şunu da dipnot geçeyim ; Normalde problem olmasa bile örneğin 3 veya 5. seferde takibe takılırsanız ve ifadenizde seyahatlerinizin nedenini beyan edemeyip taşıdığınız parayı kullandığınız yeri faturalandıramazsanız vergi kaçırma davası haricinde uluslararası para aklama suçuna tabii tutuluyorsunuz .
Linkte yöntemlerle alakalı bilgi ve yaptırımlar hakkında bilgi alabilirsiniz ( MASAK - Mali Suçlar Araştıma Kurumu ) : http://www.masak.gov.tr/tr/content/aklama-yontemleri/59
gayrimankulun gerıye gıtme ıhtımalı sıfır . zarar yada gerıye donus olmaz sadece kardan zarar olur . 100k ya aldığınız ev arsa tasınmaz mülk zaman gectıkce, kimi yerde 200 k olur kimi yerde 400 k olur . buda arz talep gelişmişlik ve konumla alakalı. daha geriye giden taşınmaz mülk görmedım varsa örnek görmek isterım
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)