User Tag List

Sayfa 10/12 İlkİlk ... 89101112 SonSon
218 sonuçtan 172 ile 190 arası

Konu: 200.000 Tl sermaye ile ne iş yapılır?

johnie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Boyle giderse zaten faizlerde uçacak

Suriyelilere istihdam mi saglayacaksin devletin vergi soygunu ile mi ugrasacaksin

Alir stopaji baskada birsey alamaz

Not. Dinsel anlamda sosyal mesajı kendine sakla düşünen üyelere denildi
    Mecidiyeköy de oturuyorum, vallahi Türk den fazla arap - suriyeli var - Hele ki cevahir abooo ..
    Adamlar artık yatırımlarını burada yaptıklarından dolayı , dediğin gibi sağlama almak gerek

alperaslann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki otomotiv sektörüne ne diyorsunuz? Fıat üzerine sanayide dükkan açılsa Ducato'lara bakılsa? Çünkü büyük araç iyi para bırakıyor. Merakımı maruz görün.

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı pashaboy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abilerim,Kardeşlerim yorumlarınızı teker teker itinayla okudum 9-10 yıldır ticaret yapıyorum,güzel paralar kazandım Çok Şükür,hep sıcak para,diğer değimle günlük akarı olan işlerle uğraştım.Şuan evliyim ellerinizden öper 2.5 yaşında bir oğlum var.işin açığı hayatımı idame ettirecek kira gelirim var,kendime hem uğraş hemde zarar etmiyeceğim en azından akşam evimde olabileceğim bir iş bakıyorum.

Yanlış anlaşılmasın çalışmayı çok severim ama yıllardır gecem gündüzüm iş,aile yaşantımız kalmadı doğru düzgün.Sermaye konusunda da 200.000TL dememin sebebi riske atabileceğim miktar,çok mantıklı bir ticaret olursa 500.000TL sınırım var.Ankara piyasasında para kazanan işletmelerden birisini işletiyorum şuan ama eleman+zaman sıkıntısından dolayı yoruldum artık,Cafe&Bistro işi Tamamen Ekip işi,yanlız olacak iş değil,yanlız olacaksa da kurumsal bir firmanın franchasing olması lazım.

Uzun lafın kısası devir işlemini yaptıktan sonra sakin kafayla 2-3 ay gezip sizin önerilerinizide göz önünde bulundurup bir yol izlemeyi düşünüyorum.
    Anladığım kadarıyla işinizden yorgunsunuz. Kişisel görüşüm işletmenizi daha iyi noktalara taşıyabilecek bir müdür işe almalısınız. Her gün hafta ay. Düzenli rapor ve para almalısınız. İşletmecilikten çok yatırımcılığına geçmelisiniz

aramulusoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı pashaboy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abilerim,Kardeşlerim yorumlarınızı teker teker itinayla okudum 9-10 yıldır ticaret yapıyorum,güzel paralar kazandım Çok Şükür,hep sıcak para,diğer değimle günlük akarı olan işlerle uğraştım.Şuan evliyim ellerinizden öper 2.5 yaşında bir oğlum var.işin açığı hayatımı idame ettirecek kira gelirim var,kendime hem uğraş hemde zarar etmiyeceğim en azından akşam evimde olabileceğim bir iş bakıyorum.

Yanlış anlaşılmasın çalışmayı çok severim ama yıllardır gecem gündüzüm iş,aile yaşantımız kalmadı doğru düzgün.Sermaye konusunda da 200.000TL dememin sebebi riske atabileceğim miktar,çok mantıklı bir ticaret olursa 500.000TL sınırım var.Ankara piyasasında para kazanan işletmelerden birisini işletiyorum şuan ama eleman+zaman sıkıntısından dolayı yoruldum artık,Cafe&Bistro işi Tamamen Ekip işi,yanlız olacak iş değil,yanlız olacaksa da kurumsal bir firmanın franchasing olması lazım.

Uzun lafın kısası devir işlemini yaptıktan sonra sakin kafayla 2-3 ay gezip sizin önerilerinizide göz önünde bulundurup bir yol izlemeyi düşünüyorum.
    Yazdıklarınızdan amacınızın bilgi paylaşımı değil, nabız yoklamak olduğu belli. Keza burda sermaye 200 bin denmiş sınır gibi, yani tek atımlık kurşun, ama desenizki 200 bin yatırırım 6 ayda dayanacak geride maddiyat var örnekler daha prof olurdu.

Birde milyonluk adamım sadece ne yapacağımı bilmiyorum demek. 9-10 yılda o milyonu şans ile kazandım fakat şimdi 200 bini ne yapacağımı bilmiyorum demek, ticarette iyi olduğunuz değil o 10 yılda hiç birşey öğrenmediğiniz anlamına gelir.

Şans işte inşaatcıda holding sahibi olanilir 10 yılda bu normal. Ama 10 yıldır iş hayatında milyon kazanmış adamın 200 bin tl ile ne yapılır demesi çok garip.

Açıkcası yazılanların boşa gitmesine üzüldüm. Birde yazılan yazılara üstten" aslında ben çok şey yaptım şukadar zamanda bukadar kazandım siz neden bahsediyorsuna getirmenizde ilginç.

İşte bizler gibi iş dünyasını bilenlerde çıkar ne olduğunuzu size hatırlatır. Üzgünüm durum böyle.

huseyinturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Thracian Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    7 yıl önce 120.000 e alınan daire 160.000 bizim burada

Yani 200.000 tl ye clio olmuoyor 10 yılda
    7 yıl önce 120ye satılıp şimdi 120 etmeyen yatırımlarda var istanbulda. Her yerin prim değeri eşit değil, 7 yıl önce ederinden fazla vermiş olma ihtimalinizde var. 158. postta 3 tane örnek verdim mesela üçüde avrupa yakasında alakasız semptlerden, üçündede daire fiyatları neymiş ne olmuş.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı huseyinturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    7 yıl önce 120ye satılıp şimdi 120 etmeyen yatırımlarda var istanbulda. Her yerin prim değeri eşit değil, 7 yıl önce ederinden fazla vermiş olma ihtimalinizde var. 158. postta 3 tane örnek verdim mesela üçüde avrupa yakasında alakasız semptlerden, üçündede daire fiyatları neymiş ne olmuş.
    170 Bin'e aldigim daire 2 senede 370-380 bin tl bandina cikti.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2010 yılıda 160 bine aldığım evim 2015 haziranda 350 bine 1 haftada sattım mavişehirde forumdan bilenler var.

Met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    31 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2004 te 75 bin e aldığımız daireye şuan 320 bin civarı veriyorlar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Istanbulda evi ne kadar erken alirsan avantajlisin diye bir soylemde var ki bence dogru..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Oturdugum semtte en kotu ev 200binden basliyor, istedigim sekilde olanlar 300bin, ve bence 210 220 binden fazla vermek haram, oturdugum daire satilsa 250 260isterler 750 tl kira ile oturuyorum, parayi eve beglamaktansa ticaretle ivir zivirla degerlendirip kirada oturmak mantikli geliyor

cheers - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dükkan al kiraya ver kira sözleşmesine öyle maddeler koy ki adam senden izinsiz devredemesin. Bi de 3 senelik kira bedeli olarak teminat senet yap. Her devretmeye çalıştığında zorluk çıkar sonra da iyi hadi öyle olsun devir parasının yarısını alırım diyerek bi miktar paraya çök.
    Kiracı vurursa karışmam. (Ben yakında vuracam da mal sahibini o yüzden yazıorum)
    Kira sözleşmesinde ne gibi maddeler var?
    Kira sözleşmeniz şahıs adına mı yoksa şirket adına mı?
    Eğer şirket adına ise,siz şirketinize ortak alarak devir yapabilirsiniz diye biliyorum.
    ---BTU cupra---

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cheers Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kira sözleşmesinde ne gibi maddeler var?
    Kira sözleşmeniz şahıs adına mı yoksa şirket adına mı?
    Eğer şirket adına ise,siz şirketinize ortak alarak devir yapabilirsiniz diye biliyorum.
    is yerinin tasinmaz olarak devri sozlesmede ek maddeye baglidir. Ek madde konilmadan mulk sahibib izni olmadan tasinmazin kiracisi baska kiraciya isletmek icin tasinmazi devredemez.

cheers - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aramulusoy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    is yerinin tasinmaz olarak devri sozlesmede ek maddeye baglidir. Ek madde konilmadan mulk sahibib izni olmadan tasinmazin kiracisi baska kiraciya isletmek icin tasinmazi devredemez.
    Ben kendi şirketime ortak almak için ev sahibine mi danışmam gerekiyor?
    ---BTU cupra---

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cheers Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben kendi şirketime ortak almak için ev sahibine mi danışmam gerekiyor?
    Abi tasınmazın anlatımı konut olarak/ şirket olarak değil. Sözleşme süresi akabinde şirket üzerine yapılan sözleşmede diğer ortaklara bırakılabilir. Evet senin yazdığında sözleşme süresince doğru.

Abi başka işletmeciye devrini konu almış.

Şöyleki sözleşme şirket üzerineyse , iş yeri şirket ile devredilirse taşınmazda yeni devralan devam edebilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi tasınmazın anlatımı konut olarak/ şirket olarak değil. Sözleşme süresi akabinde şirket üzerine yapılan sözleşmede diğer ortaklara bırakılabilir. Evet senin yazdığında sözleşme süresince doğru.

Abi başka işletmeciye devrini konu almış.

Şöyleki sözleşme şirket üzerineyse , iş yeri şirket ile devredilirse taşınmazda yeni devralan devam edebilir.
    Edit: işyerini şirketi ile devir alan, ilk sözleşme tarihinden itibaren bitimine kadar devam edebilir sadece.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sende konuyu açarmısın arkadaşım merak ettim.
    Azerbaycan örneği üzerinden gideyim; elinizdeki herhangi para birimini Türkiye'de dolara çevirmek isterseniz X miktar olarak çeviriyorsunuz , Azerbaycan'da ise misal 1000 dolarda Tr'de ki X miktarının üzerine 4 dolar kar etmiş oluyorsunuz . 1000'de 4 kazancı katlı miktarla da yaparsak örneğin 10.000'de 40 ya da 100.000'de 400 dersek pek bişey ifade etmeyebilir en başta ama belirttiğim az da olsa yüklü miktar 1 milyon ve katlarına geçersek 4000 dolar ediyor . Bu işi de 15 günde 1 kere yaptığını düşünürsek 30 günde 8000 dolar eder . Aylığa vurunca türk lirasıyla kaba hesap 20-24 milyar arası bir rakam geçiyor elimize . Bu yöntemde olası bankanın batma durumu , ana paranın faiz döneminde de kullanılamaması gibi durumlardan bi nevi kurtarmış oluyoruz kendimizi aylık faiz olarak düşünürsek de aynı miktarı bankaya 2 yıl faizli yatırmayla bile gelebilecek rakamdan daha da güzel bir rakama denk geliyor . Ha 1 milyon dolarım var bu işi niye yapayım diyebilirsiniz zaten bu elde 1 milyon varken yapılacak bir iş değildir kenarda değerlendirmeyi düşündüğünüz 1 milyonunuz varsa sürekli olarak döngüsü olabilir , bu sürede ana para ne artar ne azalır sadece sabit olarak çalışır . Bu arada bu yöntem tecrübe ettiğim bir yöntem olmayıp tamamıyla duyumlara bağlı bir yöntemdir uygulamasında ise paranın yurtdışına girişi-çıkışı turistin yanında taşıyabileceği nakit kanunu vs işleyişle alakalı düşünenlerin çalışmak istediği yeri araştırması bence ana etken olmalı başlamadan önce

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MK8800 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Azerbaycan örneği üzerinden gideyim; elinizdeki herhangi para birimini Türkiye'de dolara çevirmek isterseniz X miktar olarak çeviriyorsunuz , Azerbaycan'da ise misal 1000 dolarda Tr'de ki X miktarının üzerine 4 dolar kar etmiş oluyorsunuz . 1000'de 4 kazancı katlı miktarla da yaparsak örneğin 10.000'de 40 ya da 100.000'de 400 dersek pek bişey ifade etmeyebilir en başta ama belirttiğim az da olsa yüklü miktar 1 milyon ve katlarına geçersek 4000 dolar ediyor . Bu işi de 15 günde 1 kere yaptığını düşünürsek 30 günde 8000 dolar eder . Aylığa vurunca türk lirasıyla kaba hesap 20-24 milyar arası bir rakam geçiyor elimize . Bu yöntemde olası bankanın batma durumu , ana paranın faiz döneminde de kullanılamaması gibi durumlardan bi nevi kurtarmış oluyoruz kendimizi aylık faiz olarak düşünürsek de aynı miktarı bankaya 2 yıl faizli yatırmayla bile gelebilecek rakamdan daha da güzel bir rakama denk geliyor . Ha 1 milyon dolarım var bu işi niye yapayım diyebilirsiniz zaten bu elde 1 milyon varken yapılacak bir iş değildir kenarda değerlendirmeyi düşündüğünüz 1 milyonunuz varsa sürekli olarak döngüsü olabilir , bu sürede ana para ne artar ne azalır sadece sabit olarak çalışır . Bu arada bu yöntem tecrübe ettiğim bir yöntem olmayıp tamamıyla duyumlara bağlı bir yöntemdir uygulamasında ise paranın yurtdışına girişi-çıkışı turistin yanında taşıyabileceği nakit kanunu vs işleyişle alakalı düşünenlerin çalışmak istediği yeri araştırması bence ana etken olmalı başlamadan önce
    1 milyon $ iki ulke arasinda 15 gunde bir giris cikisi hakkindada bilgi verirmisin. Misal turkiye-azerbaycan diyelim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yukarıda belirtilen yöntem ile alakalı olarak şunu da dipnot geçeyim ; Normalde problem olmasa bile örneğin 3 veya 5. seferde takibe takılırsanız ve ifadenizde seyahatlerinizin nedenini beyan edemeyip taşıdığınız parayı kullandığınız yeri faturalandıramazsanız vergi kaçırma davası haricinde uluslararası para aklama suçuna tabii tutuluyorsunuz .

Linkte yöntemlerle alakalı bilgi ve yaptırımlar hakkında bilgi alabilirsiniz ( MASAK - Mali Suçlar Araştıma Kurumu ) : http://www.masak.gov.tr/tr/content/aklama-yontemleri/59

rebel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gayrimankulun gerıye gıtme ıhtımalı sıfır . zarar yada gerıye donus olmaz sadece kardan zarar olur . 100k ya aldığınız ev arsa tasınmaz mülk zaman gectıkce, kimi yerde 200 k olur kimi yerde 400 k olur . buda arz talep gelişmişlik ve konumla alakalı. daha geriye giden taşınmaz mülk görmedım varsa örnek görmek isterım

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)