sicil dediğin 7 basamaklı indirim sitemi hasarsızlığın varsa 7 basamaktan yaptırıyorsun fiyat çok fazla olmuyor. Hasarlılar 1 basamağa kadar çıkıyor.
1.550.000 TL manevi tazminat veren poliçe bırakında 500 lira olsun.
Printable View
Yıllardır olması gereken primlerde satılmadığı, ve teminatlarla ilgili yasal düzenlemeler yapılmadığı için fiyatlar bu seviyede.
Sebepleri uzun uzun anlatmaya gerek yok.
Devlet, uzunca bir süredir, sigorta şirketlerine, trafik sigorta fiyatlarının düşürülmesi ile ilgili baskı yapıyor. Fakat veriler ortada, sektör; ilgili branş bazında zararda olduğu için, çoğunluğu yabancı sermayeli sigorta şirketleri kuyruğu dik tutarak, devlet baskısına karşı dik durdular.(olması gerekende buydu)
Çünkü bu teminatlar ve mevcut yasalar ile bu branşta kar etmek, poliçe tanzim tarihinden itibaren, bir zar atıp 10 yıl boyunca kar edip etmeyeceğinin belirsiz olduğu bir ortam anlamına geliyor. (hatta kar etmiyorsun). Kim kar etmediği bir işi yapar ? hanginiz 10 yıl boyunca zarar edeceğini bile bile poliçe keser ? kimse ..
İnanın ki poliçeler zorunlu bir ürün olmasa, hiç bir şekilde bu poliçeyi tanzim etmek istemeyen bir çok şirket olur..
(Bu kısımdan sonra aktaracaklarım şahsi görüşlerimdir )
Şirketler fiyat konusunda haklı olarak dik durmaya devam ediyor, ama bunca zamandır , bir yasal düzenlemede hala yapılmış değil !:soru::soru::soru: herhalde vardır bir bildikleri değil mi:) (ne olduğunu birazdan daha net açıklayacağım)
Güvence fonu diye bir şey var, esasında kurulma mantığı harika olan bir fon bu (isteyen araştırabilir). Kesilen her trafik sigortasından, tüm şirketler, küçük oranlarla bu fona para aktarmak zorunda(bu para sigortalıların cebinden yani bizim cebimizden çıkıyor) ve burada ciddi miktarda para birikiyor.. Zorunlu poliçelerde verilen teminatlar, şirket batsa dahi bu fon sayesinde teminat altında.. İşte tam da bu noktada bazı zat'ların kafalarında ampul yanıyor... Şirket batsa da ,poliçe devam ediyor ve teminat altında...
Bizim kafamız her zaman işin .....ne çalıştığı için, son dönemlerde bu fon da biriken paralar kötü şekilde kullanılmak zorunda kalınıyor.
Yani herkesin cebinden çıkan, güvence anlamına gelen paralar, kötü niyetli insanların cebine, dolaylı yoldan giriyor...
Nasıl mı ?
Aslında sigorta şirketi olması için gerekli şartları sağlayamayacak kuruluşlar, bir şekilde ruhsat alarak, trafik sigorta poliçesi kesmeye başlıyor.. Sonra bu şirketler 3 kuruşa satması gereken poliçeyi 1 kuruşa 2 kuruşa satıyor..(zarar edeceğini bile bile) Poliçelerdeki teminatlar için gereken karşılıkları ayırmıyorlar.. Havuzda para birikiyor ve bir şekilde ceplerine indiriyorlar.
Sonra 3-5 sene gibi vadelerde zarar ederek buhar olup uçuyorlar.. EEE poliçelerin vadesi devam ederken, şirket zarar edip batıyor, peki poliçelerin teminatları ne olacak ?? Teminatı sağlayan sigorta şirketi tarafından ödenmesi gerekiyor değil mi ??..Hasarlar nereden ödenecek ??? Tabikiii Güvence fonundan karşılanacak, yani hakkıyla yıllardır trafik sigortasını yaptırarak bu fona katkısı bulunan herkesin cebinden çıkacak.. Batan şirkette toplanan paralar da kılıfına uydurularak şirket sahiplerinin ceplerine gidecek.. Piyasanın da içine etmiş olacaklar..
Özetle ; ucuza poliçe yaptırdığını zannedip sevinirken, aslında kaybeden orta vadede vatandaş oluyor yani..
Neyse konuyu dağıtmayayım.
Geldiğimiz noktada ise ;
Yasal bir düzenleme/güncelleme yapıldı mı ? HAYIR.
Trafik Sigortalarında bir düşüş var mı ? HAYIR.
Halk bu durumdan uzunca bir dönemdir şikayetçi mi ? EVET (neredeyse her gün haberlerde bir şey çıkıyor..)
kayıtsız kalınması imkansız bir durum var ama direkt olarak da bir müdahalede yok.. dolaylı yoldan var ama.. bu işi yapamayacak kuruluşlar çıkması sağlanarak batana kadar ucuza bu poliçeyi kesmesi..
Aslında söylenecek çok şey var ama neyse..
Son olarak , trafik sigorta fiyatlarının, temmuz ayından itibaren hasarsızlık kademesine göre 350 TL ile 900 TL aralığında seyredeceğini düşünüyorum. Yeni kurulan bir veya bir kaç şirket bu fiyatları bu banda çekecek ama zararını da orta vade de vatandaş çekecektir.
İyi forumlar.
Bir seyi zorunlu yapip ozel sektore verirsen , o piyasa tekelci zihniyet olur. Devlet bir kamu iktisadi tesebbusu kurup , maksimum kardan ziyade maksimum fayda anlayisiyla hizmet vermeli. Boyle bisey hem istihdam yaratir hemde kadro karsiligi bulunmayip havuzlara atilan memurlari buralara kaydirarak bos beles maas vermemis olursun.
98 model fiat marea . geçmişinde kaza bela vs hiçbirşey yok.
540 tl ödedik
Arabamı sattım, iademi aldım mutluyum. Yakın zamanda sanmıyorum ki bi aracı üstüme alayım. Hatta yakın tarihte araba almayı dahi düşünmüyorum. Tepki koymadan olmaz bu işler. Sigortanın adı zorunlu arabası olan herkes yaptırmak zorunda. Ve her geçen gün ülkedeki araba sayısı aartıyorsa sigorta firmaları neden fiyat düşsün ki, her gün yeni müşteri geliyor. =)
Eşimin adına kayıtlı 2000 model 406 için 900 tl sigorta çıkmış. Hangi firma daha güvenilirdir. Fikir verirseniz sevinirim.
Genel bir hesaplama yaptım Ankara için şahsi binek araca 864 verdi fiyatı. Istanbul içinde bundan biraz fazla bir fiyat çıktı ama detay kullanmadan baktım tabi bunlara.
Aşağıdaki linkden sen detaylı arama yapabilirsin
Zorunlu Trafik Sigortası Fiyatları Sorgulama ve Hesaplama
98 model 1.4 araca 630TL çıktı.. Çıktı diyoruz da herkese farklı mı çıkıyor bu?
kooperatif şirketler varmış sigorta yapan. Çok daha uygun yapıyorlarmış. Ancak devlet güvencesinde değilmiş. Aslı astarı nedir bilen varmı?
Bende yakın zamanda araç alıcam vallahi tek korktuğum nokta bu. Hatunun üzerine alıcam arabayı, benim üzerime 1 sene süreli araç durmadığı için bana yüksek çıkıyor.
Ocak ayında 2001 dizel 406 aracıma 830 liraya alianz sigortadan yaptırmıştım.
17 mayısta kaza yaptım.. 20 mayısta kalan miktarı geri aldım sigortacımdan 410lira
kaza yaptığım gün aracım sigortalı olduğu için kopardığım bariyerin masrafınıda karşıladı parayı geri almama rağmen
bu hafta araba alma arifesindeyim soygun devam ediyor mu hala bir gelişme yok heralde ?
Benim anlamadığım ve mantığa sığdıramadığım bir nokta var. Benm suan 6.basamak hasarsızlığım var. Aracımı satıp 1 sene araba almayıp 1 sene sonra sigorta yaptırdığımda bu hasarsızlığım neden gidiyor?
paraya ihtiyacım olmuş ki satmışım. Neden götü toparlayınca oo sen araba almıssın şunu bir ıslatalım moduna giriyor sigorta.
bu haksızlık değil mi? 7 senede kazandığım 1 senede gidiyor. Bari verdiğin gibi kademe kademe geri al.
90 Accord geçen sene ilk aldığımda 200 TL yaptırdım. Şimdi 530 TL çıktı.
Ziraat bankasi yapiyormus sanirim piyasadan daha uyguna , var mi bilgisi olan ya da yaptiran
Sistem hasarsızlığını bozmaz 6. kademen durur. eğer çok daha öncesinden başka bir araçtan 3,4,5 vs hangi kademe varsa ve daha önce kullanılmadıysa yüksek ihtimalle ilk önce onu çekiyor. Yani atıyorum 2008de aracın vardı sattın 4. kademe bi araç, bunuda sattın 6. kademen oldu. %90 4. kademe olanı çeker indirim olarak başka bir araç daha alırsan bu sefer 6yı çeker. Sistem şuan böyle işliyor. İstediğini alıp kullanayım diyemiyosun sistem neye izin veriyosa onu kullandırtıyo indirim konusunda
e bu daha da saçma.
Ben kaza yapınca ertesi sene niye sıfırlıyor o zaman? geçmiş senelere baksın birinden 4. 3. basamaktan devam ettirsin.
Onlardan yana birşey olunca herşey anında düzeliyor. Ama kullanıcıdan yana bir durumda sistem kafasına göre hareket ediyor.
Kazanılmış hak geri alınmaz. 2 yıl sonra 3 yıl sonra son kaldığı yerden devam etmeli.
belli bir yaşın üzerinde ve belli bir sene üzerinde sıfırlanabilir. Reflex köreldi trafiği unutmuştur risk fazla diye.
arkadaşlar ptt lerde ve ziraat bankalsında uygun fiyata sigorta yapılıyormuş . 200 ytl fark ediyor dediler tabi kişiden kişiye değişir denenekte fayda var .
Direk olarak sıfırlamaz. 6. kademe içinde kaza yaparsan ve 1 adet hasar kaydın olursa 5e düşer 5 üzerinden indirimini alırsın. Aslında karmaşık değil sistem, ama işin içinde olmayan için öyle görünüyor. Hiçbir hakkını geri almıyor sistem sadece zamanlamasını değiştiriyor hak duruyor orada 10 senede geçse o 6. basamak indirimini alırsın yani.
haberlerde gördüm
Haziran 2014'ten, Eylül 2015'e kadarki 15 aylık sürede, yanlış uygulama nedeniyle sürücülerden fazla alınan primler iade edilecek. İadeler, 31 Temmuz'da başlayacak ve iki yıl sürecek.
1 Milyon S
Bizi inşAllah borçlu çıkarmazlarda para iadesi ederler. Eğer böyle bişey olursa süper olur. Şu an bindiğim aracın devrini daha almadım, önceki sahibi 2500 TL' ye yaptırmış. Araç 1.7 Dizel otomobil ruhsatlı.
ptt ve ziraat la ilgili bir gelişme bilen duyan gören söylemek isteyen ama söyleyemyen ? varmı ? ? ? ?
https://www.pttsigorta.com/
Anasayfa - Ziraat Sigorta A.
PTT sitesinden teklif aldım. Fahiş çıktı.
Şimdi sigortacımdan teklif bekliyorum.
http://i66.tinypic.com/dg70a8.jpg
Bişey değişmedi :D :D
94 model 320i ... 2500 den aşağı bulamadık en son TEB den 1700 çıktı yaptırdım
Sigortacılar, 1 milyon sürücüye, toplam 100 milyon lira iade edecek
Ne yaptıkları belli değil
validenin arabaya ptt ve ziraatten sorguladım 977 tl çıktı , dışarıda sigortacıdan sorguladım 554 lira çıktı yaptırdık hemen.ziraat ve pttnin bir esprisi yokmuş anlaşılan
bugun 2011 model ford focus dizel sedan a yaptırdım 3000 tl çıktı en ucuz, 9 yerden teklif aldım,
ptt ye sorduumda bilmiyoruz dediler
canım ülkem
PTT, Ziraat, sigortam.net ve üç ayrı acenteden fiyat aldım. Hepsinden kuruşuna kadar aynı fiyatlar çıktı.
Sompo Japan 1026TLye yaptırdım.
Geçen yıl 750TL Anadolu'ya yaptırmıştım.
http://uzmanpara.milliyet.com.tr/hab...ShowPageSkin=1
iade alıcakmışız umudum yoktu ama bekleyelim bakalım
2011 bmw 116i 710 tl