beverly 500 581 tl çıktı
Printable View
beverly 500 581 tl çıktı
2009 model 1.8 lancer 557 tl
Sırf bu fiyatlar yüzünden otomobil almıyorum yaa ,
Var mı böyle bir şey abi yaa
Ben yemedım al sen ye.. herşeyde oldugu gibi..
Sıfır araba alınca ben kendıme alamadım al bi üst paket devletime..
Maaşım bana çok geliyo devletime vergi olarak vereyim devletim kalkınsın. ha harcarkende vereyim vergi nede olsa bu ülkede yaşamanın bir bedeli var..
Sigortacınızla alakalı olabilir, ben corvette'i 400 TL ye yaptırmıştım 7 ay önce.
sapitti forum, 20% indirimim varmis 421 tl 2005 beverly
bu iade olayı ne zman başlıcak acaba
Sürekli su araca su sigorta cikti diye yazmayın bence sigortanın araç ile bir bağlantısı yok kendi sigortanızı kendi aracınıza hic bir şekilde kullanamazsınız zaten. Fiyatlar araçlara göre kiyaslarsak komik seyler çıkıyor ortaya 2013 model range 550 liraya yaptirdim babamın aracı mesela
Örneklendireyim;
6. basamak indirimin vardı arabanı 2013 yılında sattın, sonra 2015 Ocak ayında tekrar araba aldın eğer sigorta yaptırdığın acente önceki aracının 6. basamak indirimini uygulamadan 4. basamak poliçe kesti ise poliçeye düzeltme yapılacak ve çıkan prim iade edilecek.
Şuanda indirim ve sürprimleri sistem otomatik yansıtıyor, bahsi geçen dönemde manuel olarak acenteler yansıtıyordu.
Prim artışları ile ilgili bir iade değil.
Kullanılmayan hasarsızlık indirimlerinin yansıtılması ile çıkacak primlerin iadesi olacak.
ilk defa araç üstüme aldım 2013 corsa dizel 1580 tl den yaptırdım doğa sigortadan. 35 plakayken 2187 çıkıyordu
Herkes iadelere gozu dikmiş fakat iade dediginiz sey 100 tl ve herkese yapilmayacak.
O nedenle cok buyuk hayaller kurmayin
DÜN sigortacımız ziyaret etti bizi. İade olayı para iadesi şeklinde yapılmayacakmış.
Bir sonraki yapacağınız sigortada hasarsızlık indiriminiz geçen senelerde yansıtılmadıysa yeni poliçenize o yansıyacak oda bir kerelik. O da taş çatlasın 80-100 tl bir şey oluyor muş heyecanlanmayın yani :)
Doğrudur teknik bir konu olduğu için yanlış yorumlanabilir.
Bildiğim kadarı ile 31 Temmuz'dan itibaren sbm nin internet sitesinden TC numaraları ile sorgu yapılabilecek, eğer sorgulama sonucu iade çıkıyorsa sigorta şirketi ile irtibata geçerek iadenin gerçekleşmesini sağlayabileceksiniz.
2013 Vespa 250GTS
2014 Temmuz 101 Lira
2015 Temmuz 232 Lira ( ALLIANZ )
2016 Temmuz 374 Lira ( ALLIANZ )
Hiç hasar dosyamız olmadı. Bu arada PTT 750 Lira, Ziraat bankası memuru, bizde motosiklet sigortaları 2 bin lira civarında çıkıyor,hiç bakmayalım isterseniz dedi.Bakmadık.
https://www.facebook.com/permalink.p...00009809103492
Ziraat bankası indirime gitmiş devlet müdehale etmiş diyorlar haberi olan varmıdır ?
Öyle bir söylenti var ama her zaman ucuz çıkmıyor bazen ucuz oluyor.
Yeni bir şirket kuruldu onun fiyatları iddaalı genel olarak.
Vallahi bende yarın arabanın devrini alıcam, şu sigorta meretinden o kadar çekinir oldum ki bu yüzden araba almamayı bile düşündüm ama evlilik hazırlıkları olduğu için koşturcağımdan mecbur aldık.
benim umudum yok açıkcası i30un yeni yaptırdım 800tl yazık gunah
Sosyal medyada dolaşan ziraat bankası poliçesi motorsiklete ait :D Ptt zaten aracı olarak yapıyor. Kısacası sevinecek bir durum yok
Sigorta muhabbeti yüzünden kiralık firmalar çoğaldı olanda araç yok ve ya yüksek fiyat çekiyor artık.
bu sigorta işinin hesabı kitabı cok ilginc. üzerime 3 araç var nasıl hesapladıklarının denklemini çözemedim.
Kimisi diyor belirlenen fiyatı şöför belirliyor , kimisi diyor belirlenen fiyatı araç belirliyor, her halukarda günden güne muazzam hızla katlanan bir trafik sigortası durumu var.
örnek olması acısından 2004 citroen c2 1300lira sigorta 1300lira kasko.
2016 sandero stepway 500lira sigorta 1200lira kasko
2000 clio sümbül 700lira sigorta.
Benim üzerime 2 araç varken. 2. araca sigorta yüksek çıkınca sormuştum neden böyle çıktı diye.
Hasarsızlık indirimi ilk araçta geçerliymiş. İlki için 350 Sigorta yaptırırken 2. si için (sonradan üzerime geçen) 850 li bir rakam söylenmişti.
Ama diğer kısımları daha bilgili arkadaşlar yazar.
SBM
sorgulayıpta iadesi çıkan varmı ? :D benim 3 arabada temiz beklemiyordum zaten :D
Banada bişey çıkmadı, babama baktım bir tane çıktı o da 72 lira :D
Şu anki duruma göre Trafik sigortasındaki iadeler geçmişte sattığınız araçlardan gelen hasarsızlık kademesi ile ilgilidir.
iade alabilecek olanlar Sadece 19 Haziran 2014 - 30 Eylül 2015 tarihleri arasında sigorta yaptırmış bireysel yani tc ile alınmış araçları kapsar şirket üzerine alınmış tüzel araçları kapsamaz. Bu tarihler arasında trafik poliçesi yaptırmış olup indirimi yansımayanlara çıkar bunun dışndakilere çıkmaz.
Örnek olarak 19 Haziran 2014 - 30 Eylül 2015 tarihleri arasında son sattığınız araç 5.basamak yani %10 indirimli ve eğer bu %10, yeni aldığınız araca yaptıdığınız trafik poliçesine yansımamışsa iade alırsınız. Ancak sene içinde sizden kaynaklı kusurlu bir kazaya karışmamak şartıyla, eğer kusurlu hasarınız varsa 5. basamaktan 4. basamağa düşer ve herhangi bir indirim almassınız.
1 sene dolmadan aracını satıp yeni araç alan kişilerde yeni aldığı aracına yansıyacak hasarsızlık kademesi 4 tür yani %0 indirim.
sistem sizin tc nizle son sattığınız aracın hasarsızlık kademesini yeni aldığınız araca aktarır. bu tarihler arasında aktarılmayan varsa iade çıkar yoksa çıkmaz.
artırım varsa artırım çıkar indirim varsa indirim yansır.
trafikteki hasarsızlık kademeleri 1-2-3-4-5-6-7. basamaklardır
Basamak No İndirim % Artırım %
7 20
6 15
5 10
4 - -
3 20
2 40
1 60
Eğer sizden kaynaklı kusurlu kazanız yoksa her sene indirim alırsınız.
sorusu olan goksel@alemdarsigorta.com mail atarsa yardımcı olurum.
Baktım,yok.:)
@GKS 1 den 7 ye kadar paylaştığın skala da "1" % 60 diyor ya şunu mu anlıyorum.
Benim geçmişteki hasarsızlık / hasarlılık tan ötürü yaptıracağım sigorta poliçemin normal 500 TL ilen (500x0.60=300) 1. kademede isem 800 TL oluyor doğru mudur ?
Bu durum doğru ise bu skala neye göre değişiyor yıl / kaza sayısı /tutar / vs bilgi verir misin ?
7.basamak %20 indirim
6.basamak %15 indirim
5.basamak %10 indirim
4.basamak %0 indirim
3. basamak %20 arttırım
2.basamak %40 arttırım
1.basamak %60 arttırım
kusurlu hasar yaptıkça kademe düşer ve arttırım yansır.
hasarsız gecen her yıl için basamak yükselir ve yukarıda yazdığım indirimler yansır her sene sonunda.
örnek olarak üzerine ilk kez araç alan birisi 4.basamak yani %0 indirim ile başlar ve sene içerisinde kusurlu hasarı yoksa bir sonraki sene 5.basamağa yükselip %10 indirim alır.
sene içinde kusurlu hasarı varsa 4 ten 3.basamağa düşer ve yenileme poliçesi risk primine %20 arttırım yansır.
Dostlar, facebooktaki paylaşımları göreniniz olmuştur, Ziraat bankası rekabet için trafik sigortası yapmaya başladı filan diyorlar. Paylaştıkları fotolardaki sigorta fiyatları 300 tl filan.
Gerçekliği hakkında bilginiz var mı?
Toplu anlaşma falan yapamıyor muyuz sigorta firması ile acaba 10-15 araç için ayrı ayrı sıkıntı oluyor yahu.