büyük ihtimal ib.e reasürans şirketleri benim t.c yi kaydetmiş ne diyim haklısın diyim böyle devam etsinler sürekli hasar alan kişiden daha az prim almaya, çok mantıklı.
Printable View
büyük ihtimal ib.e reasürans şirketleri benim t.c yi kaydetmiş ne diyim haklısın diyim böyle devam etsinler sürekli hasar alan kişiden daha az prim almaya, çok mantıklı.
suç sigorta şirketlerinde olmadığına adım gibi eminim abi. örneğin ben sigorta yıllık vergi muayene + uluslar arası sigorta geçerlilik belgesi dahil 150 euro ödüyorum. yani 600 tl filan. bunun içinde sigorta en fazla 80-100 tl.
neden biliyor musun?
1) Altımdaki araba 8bin tl (türkiyede 30 35bin tl)
2) trafik kazam hiç yok
3) ülke genelinde trafik kazası türkiyeye kıyasla yaklaşık %95 daha az
4) vergiler az
yani anlayacağın türkiyedeki kasko şirketi burada da var. aynı firma burda 80tl ye trafik sigortası yapıyorken sence neden türkiyede 1000 tlye yapmak istesin? herşeyin bir sebebi var. dediğim gibi arabalar pahalı, pert etsen aynı araba için sana vereceği 35 bin tl, burdaki firmanın bana vereceği 2500 euro.
benim kaza yapma ihtimalim %2 oranlarında geziyor, senin kaza yapma ihtimalin kim bilir ne oranlarda (senden dolayı değil yaşadığın ülkenin trafik ahlakından dolayı)
ben bu yüzden hiç sigorta şirketlerinin suçu olduğunu düşünmüyor. axa orda da var burda da var. generale societte burda da var türkiyede de var. türkiyede üst limit var, sırbistanda limit yok yinede 80-150 tl ye trafik sigortası yapılıyor.
Ben bir aksilik olmazsa yarın araba alıcam
Son durum nedir yazarım beyler
807 tl diyorlar en kötü görecez :)
Sanirim kişinin her yeni aldigi veya sahibi olduğu arac icin basamaklar degisken kişi ye değil araca bakiyor degilmi bugüne kadar hic basamak olayina dikkat etmemistim de simdi baktim 2 aracım 4 te digeri 5 te sürücü degil arac bazinda dikkate aliniyor o zaman sanirim.
ilk kez araç alacak olan kişilerde 4. basamaktan mı girecek acaba ?
teşekkür ederim. geçen hafta eşime mk6 fiesta dizel aldım yakın arkadaşımdan. 1500 civarı çıkar dediler sigorta için o yüzden satışı daha almadık. kendi üzerime de araç olduğu için indirimli olmayacak... eğer max 800 gibi çıkacaksa direkt eşimin üzerine alayım aradan çıksın.
Bakalım yarın ne olacak.Trafik teklifleri için pm atmanız yeterlidir.
3 gün önce sigorta yaptırdım bugün fiyatlar düştü diyorlar bizim bundan faydalanma şansımız yok mu ?
1 ay içinde tekrar poliçe kesip tramerden mükkerer diye ilkini iptal edebiliyorsun. Araç satın alındığında böyle ama yenilemede varmı bilmiyorum.
Yeni şekilde fiyat alan var mı ? bana 2k çıkmıştı şimdi ne çıkıcak acaba ?
Fiyatlar düştü ama sistemler tam olarak açılmadı.
Axa,allianz,sompo,ergo ekranları sıkıntılı.Şuan gördüğüm allianz,ergo ve birçok şirket taksit seçeneğini kaldırmış.
kaaaardeşim benim :) bize piyango vurdu mu ?
ben pek inanmıyorum bu indirimee adı indirim icraata geldimi bindirin :)
Trafik fiyatları düşmüş. 10 gün önce 2000 tl rakam aldığım araç bu sabah 1200 tl idi.
geçmişe dönük işlemi kapatmışlar ama :D
Şimdi görüştüm yeni gelen sistemle beraber poliçe iptali sadece devir veya vefat durumunda olacakmış.
Henüz poliçe kesemediklerini sistemlerin sıkıntılı olduğunu söylüyorlar.
araç eşimin adına 120 tl ye kendime satarım o zmn... Keyifleri bilir...
tsb sitesinden online teklif aldım. En düşük 399 çıktı. Teklifler genelde 400-450 bandında. Önümüzdeki ayda yenilerken aynı civarlarda çıkarsa oh ne ala :)
Bana fiyat çalışabilecek varsa mesaj atsın lütfen
tsb yanlış yazmışım. sbm olacaktı.
https://teklif.sbm.org.tr/trm-teklif...leme/sorgu.sbm
Sbm sadece son 30gün teklif veriyor artık
Şansa bak 2 gün sonra kasko sigorta yenilemem var. Sbm'den kontrol ettim geçen seneye oranla fiyatlar 300-400 aşağı inmiş.
baktılar fiyat bizden alınana göre çok düşük cıkarsa al sat yapıp alıcaz farkı ellerinden hemen son 30gün kuralı koymuş çakallar.
bu site çıktığında insanlar burdan kontrol edip istedikleri zaman daha uygun rakamlarla sigortalarını yaptırabilecekler dememişlermiydi?
Dün teklif almıştım bugün yeni çıkanlar ile kontrol ederim diyordum. 4-5 ay sonra ben yaptıracağım da 1 hafta önce fahiş fiyattan yapanların günahı ne. Bunu birde siyaset malzemesi yaparak günlerce sürmanşetten yayın yaptılar müthiş indirim diye !!
800 lira çıktı bana 2000 lira nere 800 lira nere iyi denk geldi
Sigorta yaptıralı 1 ay olmadı. 4 basamak falanım. 1100 liraya yaptırdım. İptal edip tekrar yaptırabiliyor muyuz. ?
tablodan kabaca bakabilirsiniz :)
http://i.hizliresim.com/QaynJG.jpg
iptal edilemiyor. Noter ücretini göze alıp satış yapmanız gerekmekte.