son trafiğimi 1500 liraya bulabildim en ucuz ne hale geldik
Printable View
son trafiğimi 1500 liraya bulabildim en ucuz ne hale geldik
Bu kadar üst düzey yöneticiler ne amaçla 2 yıldır böyle asılsız açıklamalar yapıyor çok ilginç. İşin kötü yanı insanlar da inanıyor :)
Bu döviz kuruyla insanlardaki bu sahtekarlıklarla sigorta fiyatları düşmez, hatta kasko fiyatlarına ciddi zamlar gelecektir.
Kasko fiyatlarının artmasının en büyük nedeni araç distribütörlerinin yaptığı zamlardır.
Kur yükselince kaporta parçalarına çakıyolar zammı,
Amma kur geri gelince indirim yok tabii, ;)
Bi tanesi indirdim dedi bazı parçaların fiyatlarını baktık air bag fiyatını düşürmüş,
Lan zaten air bagin raf ömrü 2 yıl sonra tekrar teste sokman lazım totti :D
Neyse böyle böyle toru tombalaka anlatacak anılr çıkıyo işte :hehe:
Hadin cici geceler :D
40 - 50 liralardan 80 e şimdi de 172 tl oldu. bakınca zam oranı 100% fena zam yapıyorlar. neye göre fiyat çıkıyor anlamış değilim
ben sayıyım;
TR deki kaza durumu veya dolaşımdaki araç adedi ve hasar alan araç adedi
Kayıtlı olduğun il ve ilçenin kaza haritasındaki pozisyonu
aracının marka ve modelinin kaza haritasındaki pozisyonu
Aracın marka ve modelinin parça fiyatları
Aracın marka ve modelinin ne kadar adette satıldığı
Enflasyon
bedeni hasarlara ödenen hasar bedelleri
değer kayıplarına ödenen hasar bedelleri
Kaza başına ödenen hasar bedelleri
Kimlik no ya göre hasar adetleri ve tutarları
Bi kaç hesaplama daha varda onları unuttum,
genel olarak yukardaki şekilde oluyor,
Misak İstanbul'da en çok kaza yapılan ilçe Ümraniye'dir. Kasko veya Trafik fiyatı aldığınızda Ümraniye kayıtlı kişilere fiyat bi tık daha fazla çıkar ;)
şimdi bir avukattan dinledim, henüz sadece taban fiyat belli, o da 480 TL, tavan fiyat belirsiz...
3 senede %530 artış.. vay be!!!
tavan fiyat yapıncada şirketler acentelerin komsiyonunu düşürüyor :D
böylece siz poliçe kestirmek için acenteye gidince abi internet gitti :D sistem çalışmıyor gibi bahanelerle poliçe kesmiyorlar :hehe:
1.000 tl lik poliçe komisyonu %3 olunca bende kesmem walla :D
Normal komsiyon kasko %15 trafik %15 olmalıdır. Ama sektör küllim zarar olduğu için bel altı oynamak şart oluyor. ;)
Sigortayı kaldırıp kaskoyu zorunlu yapmak daha mantıklı bence. Çoğu insan hem sigorta hem kasko yaptırıyor. Sigortanın içerdiği şeyleri şuan ki kaskolara ekleyip sunmak mantıklı olmaz mı? Tabi ücreti mâkul olmak kaydı ile :)
Yeni fiyat sistemi 2017 sonuna kadar geçerli olacakmış. Sonrası eski düzen. E ben ne yapayım. Ocak ayında araç aldım ve sigorta kesitrdim. Bir dahaki yenilemede yine bize girecek. 1 ay öncesinden sigorta kesilebiliyor mu? 30 aralıkta kestireyim bari.
bugün 1500tl ye scooter aldım 3200tl sigorta çıktı :)
Aynen öyle ;)
Adam makas atmış sonra patlamış bi yere ölmüş karara göre kusurlu olsa dahi yakınlarına ödeme yapacaksın :(
İşte bu adama ödenen rakam normal vataşın sigorta primini yükseltiyo
Olay bu kadar net yani
Karşı çıkılması gereken asıl konu bu ama bi şekilde arada hep kaynıyo :(
Trafik sigortası ile ilgili yeni sağda solda biseyler yazılmaya çizilmeye başladı
İlk arabamı aldım yaşım 26 en düşük 2077 tl teklif aldım ve tabi yaptırdım başka care yok diyerekten.
Bu yeni değişiklik vs muhabbetine mevcut sigortayı iptal edebiliyormuyum iptal etsem rakamda bir düşme olurmu nasıl bir yol izleriz.
Satış olmadan iptal edilemez
Sigorta fiyatları düştü diye birşey duydum bugun dogrumudur?
Hayır herhangi düşme mevcut değil.
Düzenleme geldi, ekranlara yansımasını bekliyoruz bugun yarın yansıyacak büyük ihtimalle.. Ne gibi bi yansıma olucak gerçeğe merakla beklemedeyiz :)
Sigorta priminde ortalama yüzde 20 indirim meydana getiren yeni düzenleme ile İstanbul’da iyi sürücülere 470, kötü sürücülere 2 bin 138 lira tavan geldi.
Trafik sigortasında tavan fiyat belli oldu. Buna göre, sigortacılar, trafiğe ilk kez çıkacak otomobiller için (4. basamak) 807 liradan fazla prim alamayacak. Hiç hasarı olmayan sürücüler için (7. basamak) bu fiyat 443 liraya düşerken, az hasarlı sürücülerden (6. ve 5. basamak) 564 lira ile 686 liradan fazla prim alınamayacak.
Hasarlı sürücüler için tavan fiyatlar ise şöyle oldu: Çok hasarlı (1.basamak) 2.017 lira, 2. basamak 1.614 lira, 3. basamak 1.210 lira. Yeni düzenlemede şehirlerarası fiyat farkları da olacak. İstanbul’da 4. basamakta olan bir sürücü 855 lira öderken; Ankara, Kocaeli, Bursa’da 831 lira ödeyecek. Böylece otomobillerde İstanbul için en düşük prim 470 lira, en yüksek prim 2.138 lira; Ankara içinse en düşük prim, 457 lira, en yüksek prim 2.078 lira olacak. Tavan fiyat uygulaması 2017’nin sonuna kadar sürecek ve mayıs ayının başında itibaren fiyatlar her ay yüzde 1 artacak. Hazine’nin yayımladığı genelgeye göre geçmişe yönelik prim iadesi yapılmayacak. Tavan fiyat uygulaması 12 Nisan 2017 itibariyle başlayacak.
bold kısım nedır :)
Yine skcez sıkıntı yok diyolla
Olayın detayı bu linkte
http://www.tsb.org.tr/images/Documen...%20Genrlgr.pdf
Ben kısaca açılayayım, 4. basamaktan fiyatlanan bir poliçenin azami (minimum / en düşük) tutarı mayıs 2017 için 807 TL olacak diyor.
Örn. aralık ayında sen 4. basamaktaki bir poliçeyi en düşük 865.11 TL ye kesebilirsin diyor. (Tebliğin devamındaki indirim oranları dikkate alınmadı)
http://i.hizliresim.com/8MXgQa.jpg
7. Basamak ve 1. basamak için de bir poliçeyi örneklendirelim.
http://i.hizliresim.com/LyGagj.jpg
Umarım faydalı olur. Konuyla ilgili olanlar aşağıdaki linki tıklasın.
http://www.tsb.org.tr/images/Documen...%20Genrlgr.pdf
çok güzel tablo olmuş böylelikle sigorta şirketlerinin dolandırıcılığı ortaya çıkıyor bindirim %150 oluyor indirim %45 :) süper mantık.
Ben dolandırmıyorum ama başkaları dolandırdığı için beni dolandırma hakkına mı sahip. Kanun vs. var gitsin dolandıranı yakalasın.
Bir arkadaşımda leon fr bende leon sw kasko değerleri aynı ve aynı zamanlarda sigorta yaptırmaya kalktık aramızda 2 yaş var. Arkadaşım 2 sene önce 1000TL 1 sene önce 5000TL aldı kaskodan. Sonuç bana çıkan kasko ücreti ondan %30 pahalıydı ki ben hiç hasar almıyorum.
Bence fiyatlar gayet abartılı. sigorta şirketinden kim haksız yere para alıyorsa firmalar onların peşine düşsün bir zahmet. Zararını suçsuz insanlardan çıkarmasın. İyi avukatlar tutsun, iyi eksperler tutsun, kimse haksız yere para alamasın sigortadan. Onlara maaş vermek zor geliyor diye fiyat farkını bize kilitlemek zorunda değil. Önümüzdeki ay sigortam bitiyor, ne kadar çıkacak bakalım. Ruhsat yanımda değil tam rakamı hatırlamıyorum ama geçen sene mayıs ayında bir önceki seneye göre tam iki katı sigorta ödedim. Kazam yok. Kazayı geçtim o sene boyunca trafik cezası bile yok arabanın.
Babamın da 96 model astra gsi aracı var, geçen yıl 1300 küsür sigorta çıktı. Bu sene ne çıkacak bakalım. Sadece bu sene süresince değil, hayatı boyunca tek kazası yok. Yaşı 60 diye yüksek geliyor sanırım, fakat bu da saçma. Yaşı 60 olsa bile 35 yaşından adamdan daha az risk teşkil ediyo, sıfır kaza geçmişi var sonuçta.
yarın sigortam bitiyor son 2-3 haftadır fiyatlara bakıyorum en düşük 666 tl cıkıyor 6. basamak hasarsızlıgım mevcut bakalım yarın ne kadar cıkacak yazarım buraya :)
Tamamen referandum odaklı geçici bir göz boyama.
zaten yıl sonuna kadar geçerli. Ben ocak ayında sigorta yaptırmışım eski fiyatta yenilemem 2018 ocakta. dolayısı ile yararlanamıyorum. zaten aydan aya zam da gelecek hiç bir şey değişmeyecek.
ama devletimiz konuya el attı sigorta fiyatları da düştü diye reklamlerını çok duyarız sokak ağzında.
cevap bu mu yani arkadaşım özel sektörde çalışıyor ben eczacıyım daha ne lazım söyleyeyim adam sürekli hasar alıyor ama gene benden ucuza yaptırabiliyor ... Bu iş dolandırıcılıktan başka bir şey değil.
Bakın ben trafik sigortası pahalı demedim bana çok pahalıya yapılıyor dedim, gitsin çarpışan otolardan para alsın neden 2000TL üst limit var daha fazla olsun kurunun yanında yaş yanmasın sürekli kaza yapan 10.000 ödesin gerekirse 50.000TL ödesin. Milletin canını yakacağına araba kullanmasın.
Geçen hafta arabama arkadan bir firma arabası çarptı çarpan araba daha 500km'deydi (çamurluk far tampon hasarı vardı) adamın umrunda değil bıraktı aracı servise yedek aracını aldı missss benim ise hala tamponumda çizikler duruyor çünkü ben gitsem yedek araç talep etsem önce eksper gelicek tespit yapıcak süre belli olucak sonra yedek araca onay gelicek araba hazırlanıcak bla bla bla Gitsin sigortalar bu arabalara çöksün.
Ezbere konuşmak hata olur, en çok duyulan konular bunlar arkadaşım 300tl ye yaptırdı benım ki niye 500tl. elbette bir sebebi vardır. hasarsızlık oranı, ikametgah, plaka vsvs .
Bu uygulama gelince neler olacak zaman gösterir, bekleyip göreceğiz
640a yaptırmıştım, bu sistemle 460oluyor ilden dolayı, kasıma kadar yaklaşık 500 olur, bunlar azami tutarlar, bakalım rekabet olacak mı
Başka bir cevabı yok malesef, sigorta şirketleri sizin TC yi kaydetmiş onu dolandıralım pahalı çıkaralım mı diyorlar ?
Sigorta şirketine göre değişkenlik göstermek ile beraber sadece araç tipi bile %30 oynatabilir. Kasko fiyatı çalışırken otomatik vites Focus'un manuel olanından 150 TL daha ucuz çıktığına şahit oluyorum. Aynı durum SW leon ile FR leon arasında da olabilir.