2014 te sattığım 2013 ibiza cupraya en son 280 tl ödemiştim. Geçen hafta gene 2013 cupra aldım, 1260 TL girdi sigortadan.
Printable View
2014 te sattığım 2013 ibiza cupraya en son 280 tl ödemiştim. Geçen hafta gene 2013 cupra aldım, 1260 TL girdi sigortadan.
şimdi yaptırdık sonra fiyat geri gelirse ücret iadesi oluyormu
Benim anladığım bir çok insan da yaptırmıyor. Araba dediğin lüks değil ihtiyaç. Tabii ki sigortasız gezip suçsuz günahsız insanları mağdur etmenin de anlamı yok fakat rakamların insan işi olması şart. 15 bin liralık arabaya 1500 lira sigorta çıkarsa kimse ödemez tabi.
Ben 2012 320d Aracıma 440 tl ödedim bu arada. Geçen yıl da 440 ödemiştim. Kasko da 1100 tl idi.
Ben sansliyim sanirim, 3.senem bu aracta, hasarsizligim gume gidiyor buna sukur, 1.sene 390, 2.sene 250, bu sene yine 390
Xmax motosiklete 1000lira sigorta 1000lira kasko çikti efsaneler yaşanıyor :)
Yaklaşık 2 ay sonra gibi fiyatlar yüksek ihtimal normal seviyelere inicek mecliste falan görüşülecek çünkü, ama tabi ki bu süre içerisinde sigortasız gezmemek gerekir, ucuzlasın bekliyim öyle yaptırıyım demek büyük yanlış olur.
Böyle şey olur mu ? fiyatın yükselmesinde etkili olan şey hasarsızlık ceza yeme vs bir sürü etken olabilir risk i artmıştır kullanıcınn vs vs .. kira mı bu her sene %10 artsın şaka gibi ,.
ticaride adamlar tavan fiyat dediler sevindik ama bu sefer de hususiden girdi , en güzeli eski sistem yoksa böyle olmaz bu iş adam belki yılda 52 gün araba kullanıyor dünyanın parasını ediyor
sigortasız gezen biri inş. gelipde benim aracıma dokunmaz anahtarını alırım direk arabasından , aracımı yaptırana kadar yada mağduriyetimi giderene kadar daha o arabaya binemez , bu işin riski olmaz Allah korusun bir insana çarpsanız bişey olsa kimse altından kalkamaz
Bugün açıklama yapılmış Bakanlar kurulundan.. 2 ay içerisinde düzenleme getirilecekmiş.. Özellikle yaralanmalı ve ölümlü kazalardaki tutarların sabit tutulup mahkeme yoluyla daha fazla tazminat ödenmemesi üzerine bir madde getireceklermiş.. Buna benzer bir madde daha ekleyeceklermiş..
Ancak bu maddeler çıkana kadar fahiş ve orantısız zam uygulanan biz tüketicilerin mağduriyeti giderilir mi.. Hiç zanetmiyorum..
İbo Golfe ne ödedin?
adamlar 90 model tofaşa 800 tl diyo,,,,paraya bak
Hayırlısı be gülüm :D
Ölümlü ve yaralanmalı kazalar yüzünden açılan davalar,ödenen tazminatlar mı fahiş artışların sebebi? 20 yıldır aktif şekilde trafikteyim.Onlarca araç değiştirdim.Trafik sigortalarında hep '' Yaralanma ve Ölüm primleri '' yazardı,yanlış mı hatırlıyorum? Her poliçeden bu primleri alırken iyi,tazminatları öderken mi kötü? Mesajların hepsini okudum.Araban varsa ne çıkarsa ödeyeceksin,ödeyemiyorsan binme diyenleri de gördüm,sigorta ucuz bile diyeni de. Okurken sigorta şirketlerine acıdım.Bilmem nerde 500 euroymuş,bilmem nerde 400 euroymuş!! Yıllar içinde millet olarak her şeyin en pahalıya alınmasına ne güzel de alıştırılmışız.Helal olsun bizlere valla..
2012 polo geçen sene axa 330 bu sene yine axa en uygun 681 kaza falan yok.Cem Bozbey saolsun yine onunla çalıştım.4,500 tl verdi doğa sigorta neyin kafasındalar anlamadım.
2012 elantra : 900 TL trafik sigortasi, 635TL kasko :)
peki şu anda yüksek fiyatlı yaptıranlar düzenlemeden sonra ne olacak
100 bin liralık araç alırken yeri geliyo 130bin lira vergi ödüyoruz, oluyo 230 bin lira. Bu da koymaz bize bence, geçer gider unutulur.
25 yaşındayım 2011 1.5DCI 68 HP Clio 3 1300 tl sigorta ve 1300 tl kasko ödemek koydu
92 model Doğan L aldım 19 yaşındayım ilk arabam 1750 lira sigorta ödemek zorunda kaldım arabanın değeri belli. Gerçekten çok yazık kaşıkla veriliyor kepçeyle alınıyor geri.
herkes rahat böyle olunca çok mikiliriz
elektrik faturası geldi her ay gelene ek 20 tl fazla sebep? elektrik dağıtım bedeli %250 artmış geçen ay 5 tl gelen bedel olmuş 21,5 yazıklar olsun.
yeni konu açmaya gerek varmı bilmiyorup kampanya başlatmışlar
https://www.change.org/p/zorunlu-tra...fb_ref=Default
Geçmişe dönük değer kaybı talepleri ve avukatların ceplerine giren fahiş değer kaybı tazminatları bu artışın gerçek sebebi oldu
ölümlü kazalarla ilgili şunu paylaşayım eskiden kazdan ölenin arkasından tazminat için uğraşan olmazdı. Şimdi ise ölenin arkasından tazminat almayan kalmadı gibi ayrıca bu işlerle uğraşmak için şirketler kuruldu. Komisyon karşılığı senin adına işlemleri takip edip tazminatını alıyorlar.
Birkaç sene oluyor, eski evimde karşı komşu sigortacı/exper idi. Birgün otoparka bir taksi geldi, sol önden hafif hasar almış. Far kırık, kaput ucu kıvrılmış, tampon çatlamış falan.
Ben de balkonda bakıyorum. Konuşma şu şekilde:
Taksici: Abi araba bu
Sigortacı: Tamam. Sol far yazıyorum. Kaput değişmesi gerekmez ama yazıyorum. Hatta sana kıyak olarak sağ farda yazıyorum. Korsan gibi gezme.
Eeeee o gün yenilen hurmalar (haksız, gereksiz değişimleri yalan beyanlar vs) bu gün kaba etini tırmalar.
Sigorta şirketleri experlerine güvenmeli önce. Experde iş bitiyor. Yoksa zarar edersin ve primleri arttırısın. Kurunun yanında yaşta yanar..... Sorsan hepsi müslüman/dürüst adamlar.......
2010 model fiesta 1,25 benzinli aldık arkadaşıma 399 TL ye sigorta yaptılar, acaba rakamlar düşüşe mi geçti yoksa arkadaşım mı şanslı?
eskiden bundan kimsenin haberi yoktu talep edilmiyordu. Talep etmeden de sigorta para ödemiyordu. Hatta trafik kazasında yaralıların tedavisi kendi sosyal güvenlik kurumu tarafından ödeniyordu artık trafik sigortası ödüyor.
soygunun yasal hali trafik sigortası olmuş. 2011 model peugeot partnere 264.00 TL'den 620.00 TL'ye fırladı. araç 47 yaşındaki babamın adına kayıtlı. kaza sicili yok adamın 29 yıllık ehliyetinde 9 trafik cezası bile yoktur. şeytan kulağına kurşun sicilin temizliginden ötürü 700 liraya kasko yaptırıyoruz ama sigortaya bak.
tanıdığım bi çiçekçi arkadas 80 model reno 12 aldı 3600 TL'ye ve 1350 lira trafik sigortası çıktı. e haliyle sigorta yaptırmadan biniyor zaten o fiyata sigorta yaptırabilecek adam niye o arabaya binsinki(ironik). bu durumda milyonlarca insan var ve araçlarıyla trafiğe çıkıyorlar. Allah kimsenin başına vermesin bi kazada kim suçlu yüzlerce lirasinı verip sigorta yaptıran mi, yaptırmaya gücü yetmeyen ama mecburi ya da keyfi trafiğe çıkan mı yoksa bu işi bu hale getirenlermi? başa gelmeden düşünülüp bi çözüm bulunmalı ACILEN!!
ülkede kimi yerlerde harbiden iyiye giden noktalar var ama zorunlu ödemeler iyiye gideceğine dahada kazıklaşıyor ham petrol varili ucuzlarken bizde hala zamlı haline parmak hesabıyla 5-6 kuruş gibi insanla alay eden indirimler yapılıyor. hepsi bi yana vergi öderken verginin vergisini ödüyoruz. (bkz. vergi dairesinde yıllık vergi ödemesinde alınan damga pulu vergisi.) doğru noktalarda tavrımızı koymalıyız millet olarak her hıyarım var diyene tuz alıp koşmadan iyice düsünüp hareket etmeliyiz.
hala bir düzenleme yok mu
geçen harizan kasgo + sigortaya 3200 lira ödedim. bu sene 2500 e düşer diye bekliyodum. ama görünen o ki 5000 e dayanacak
Trafik sigortasının genel şartlarında değişik yapıldı
Düzenleme diyemeyiz ama hala düzmeye devam edecek şeyler çıkarıyorlar..
Geçen sene Anadolu'dan 750TL'ye yaptığım sigorta, bu sene 1700TL olmuş.. Kaza, sigortadan ödeme felan yok..
En uygun verilebilen 1000TL ile Sompo deniyor..
annemin adına kayıtlı 98 model lagunaya hiç kazası olmadan geçen sene 300 Tl iken bugün min. 750 Tl çıktı. Mecbur yaptıracağız ama inşallah dava kazanılır emsal kararla farkını geri alırız