Hayır kardeş. Önce ürünü yarı dışarda kalacak şekilde kargolayıp, koli bandıyla sabitlemen gerek. Soğuk pres avukatınla görüşüp gerekli işlemleri başlatmana sebep olabilir.
İlk önce Taner Hayırlı olsun ortak almışsın :D :D :D yada sana rakip kişiler var markayla ilgili
Kardeş okudum okudum yemin ederim , komşunun kızını çağırsam o bile anlar bu intercoolerlar birbirinden farklı olduğunu ve adamın POLO GTİ için intercooler aradığını
Adam sana ilk ne demiş GTİ uyumlu mu sende malı çakmak pardon satmak için uyumlu demişin bütün intercoolerlar birbiriyle uyumludur zaten adam uğraşmak istese gider 400 liraya sıfır kamyon/tır cooleri alıp takar
Sen diyorsun ki fabia cooleri gti a uyar evet kasapsan uyar adam Bolt/on almak istemiş senden Al/Tak , Tak/Çalıştır şeklinde yani türkçede yazıyım her neyse sen adama ilk attığın malın fotosunu yollamak zorundasın yok öyle böyle yanar dönerlik yapma
Sana abi tavsiyesi kimseninde Ahını alma çıkarsa kötü çıkar sonra dersin çakallık yapmasaydım
1000 liralık mevzu var ya ilerde iş hayatında bile karşına çıkar birisi yazar adını google a ana oda ne adamın adı dolandırıcılık filan bişeyler adını lekelettiğine değmez
Abi sen ver bunu mahkemeye 1000 lira buna gelsin bir 5000 lira olarak geri masraf faiz ıvırı zıvırı sonra oda anlar
Bu çocuk dava açarsa birde tazminat kazanırsa o zaman ne olucak bende onu merak ediyorum hahahahah:)
Davayı kazanırsanız tazminatla arabanız için bolt on cooler alın :)
Diğeride arkadaştan hatıra kalsın :D
Bu arada yazdığını satıcının dava açması olarak algılayaak cevapladım, yanlış anlaşılma olmasın sonra :) Yoksa keşke alıcı kardeşimiz açsa da bi dava yapılsa gerekenler bu geniş insana...
Konuyu kabaca okudum çok post olduğu için. umarım çözüme kavuşur. Fakat bu ve benzer konulardaki başlıklarda "dolandırıcı", "hırsız" vb ifadelerin kullanılması, adli bir karar olmadığı sürece, yani ilgili kişi bu hükmü yasal olarak giymediği sürece suç diye biliyorum(!) Yanlış ise, beni de bilgilendirin tabiki. Forum'a sıkıntı olmasın bunlar diye söylüyorum. Çokça yaşanıyor çünkü.
2002 den beri türkiye de ki hukuk sistemi farklı çalışmakta.
Ben iki tarafinda dava açacağı hic zannetmiyorum.
Alan razi veren razi alan bedduasini etmis aldigi mali ilana koymus
Satanda gitmis buralardan.
Bu saatten sonrada buraya 40 sayfa yazi yazsakta bu gercek degismeyecek.
Satıcı dava açıp birde kazanirsa ki ironin krali olur demek istedim
Bütün olay iletişim bilmemekten kaynaklanıyor. Alıcı genç, satıcı daha da genç.
Benim okuduğum kadarı ile gördüğüm şöyle :
Alıcı arkadaşımız "Polo gti için downpipe, filitre kiti ve intercooler arıyorum demiş" demiş. Bu cümle alıcının kesmesiz biçmesiz takılacak bir intercooler aradığını yeterince kesinlikle belirtmiyor. Satıcı da elinde intercooler olduğunu söylemiş, spesifik olarak elindeki cooler'ın tadilatsız uyduğunu belirtmiyor burda.
Sonrasında whatsupp konuşması var.
Satıcı önce elindeki intercooler'ın özelliğini doğru belirtiyor (HF Series 8 litre = 540x230x65 ) sonra gidip ilk başta yanlış ürünün fotosunu yollamış, sonra aracının üstündeki fotolarını yollamış. Belki çok iyimserim ama ben kandırmak amaçlı değil, bilinçsizlikten yaptığını düşünmekteyim. Alıcı niye söktün dediğinde, satıcı hala aracın üstünde diyip yollamış fotoğrafları. Araca uymayıp da alıcı kardeşim bunlar farklı dediğinde satıcı hala ikisinin de aynı ürünün fotosu olduğunu idda etmiş. Bence bu ana kadar hata yaptığının farkında değil.
Sonrasında whatsapp tartışmaları başlıyor. Bir yerde alıcı ilk fotodaki ürün ile aynı olmadığını belirtse de, sonrasında tartışma araca uyar mı uymaz mı konusuna dönmüş. Satıcı, daha evvel uydurulduğunu görmüş, uyabileceğini savunuyor, konuyu onun üstüne kuruyor, alan arkadaşın takmayı beceremeyip geri göndermek istediğini düşünüyor, inat devreye giriyor. Alan arkadaş da stem ediyor, bana poloya uygun diye sattın, uymuyor diye. Tartışma "uyar", "uygun, "takılabilir", takılamaz konusu üstünde kalıyor.
Konu bu değil ama. Üstünde durulması gereken durum bu :
Satıcı arkadaşın hatası var. Ürüne ait olmayan bir fotoğraf yollamış. Bu hatadan dolayı alıcı mağdur olmuş. Biri senin hatandan kaynaklı mağur oluyorsa, onu mağdur etmişsin demektir. Karşındakini mağdur ediyorsan, etik olan davranış karşındakinin mağduriyetini gidermektir.
Geriye kalan bütün muhabetler (takılır, takılmaz, takamadılar, gerçek fotosunu da gönderdim, günler sonra mı farketti, ben de mağdur oldum vs.) satıcının bilerek veya bilmeyerek hata yapıp alıcıyı mağdur ettiği gerçeğini değiştirmiyor.
Satıcı arkadaş belki hala hatasını anlamamıştır, kurnazlıktan değil de kendini hala haklı gördüğünden böyle davranıyordur da, adım adım gördüğümü yazıp, asıl olaya değinirsem hatasını farkedip düzeltebilir diye düşünüp, bunları yazdım.
Hocam çok iyimser bakmışsın olaya ama gerçek maalesef senin gördüğün kadar toz pembe değil.
Konunun ilk mesajında sem2.2 yani alıcı Polo GTİ için yazmış mesajını.
Yani bu şuna benziyor sen subaru için 17' ve 5x114.3 jant arıyorsun adam var diyor sana 18' ve 5x112 jant gönderiyor.
Sonra da sen takamamışsın / uyduramamışsın diyor. Eğer sem2.2 ilanına polo gti için değil de gti'a uyacak bir cooler deseydi durum farklı olurdu.
.... için dediğin zaman o ifade bende kesinlik algısı oluşturur. Yukarıda verdiğim jant örneği gibi.
Satıcı için bu saatten sonra yapacak bişey yok, şu konuyu okuyan 100 kişi varsa 90 tanesi yarın bir gün bir ortamda denk gelse adam yerine koymaz.
İtibar/güven gibi soyut kavramlar zor kazanılır ama örnekte olduğu gibi 1000 TL gibi bir rakama da anında kaybedilir.
Satan kardeşin yaşı daha genç. Bizim yaşlara geldiğinde yaptığı hatayı anlar ama iş işten geçmiş olur.
Konu 20 sayfa olmuş hala satıcı arkadaşa bi nebze de olsa hak verebilen arkadaşlar var, şaşırıyorum.
ibretlik bir hikaye :)
Ondan sonra memleket neden bu halde diyorlar.
1000tl için kişiliğini satanlar olduktan sonra daha bir süre burnumuz pislikten kurtulmaz bizim.
yok arkadaş parasızlık flan da yok ortada herifin s3 ü var. vergisi kadar parayı çıkartıp veremiyor türlü türlü taklalar sağdan soldan kıvırtmalar.
aslında koray karaman yatalak bi hastaydı . holdik ise en yakın arkadaşı ismail abiydi , coler gece evine giren hırsızdı. tam net seçemiyordu o yüzden...
Koray Karaman arkadaşımız Google da ünlü oldu 1000TL için.
bence stratejik yaklaştı olaya.
SEO çalışması yaptırsa 1000TL den fazla verirdi.
:D
her mesajınıza Koray Karaman yazın, Google da birinci sıraya oynar bu konu ;)
Hadi bakalım,
yeni kampanya
KORAY KARAMAN
google çok tehlikeli bir duruma geldi.artık herkez google bakıyor ne arıyorsa.valla geçen aylarda asansör'de bir muhabbete denk geldim.konu tam bu noktaya geldi.asansördeki kızlar konuşuyor arkadaş ortamında bir çocukla tanışmış adını soy adını öğrenmiş sosyal medya hesaplarına ulaşmak için falan google yazmış.devamını bilmiyorum inmem gerekti :D
yani devir internet polis bile hemen google açıyor bakıyor.arkadaş için büyük sıkıntı oldu.sanırım bir inat uğruna arkadaş ortamında bu duruma geldi.gerek yoktu tmm abicim olmuyormuş gönder ürünü yanlız bende şuan o kadar nakit yok 1 hafta sonra yatırsam parayı olurmu derdin karşı tarafda hayır demezdi tabi (bence)
Arkadasin yeni aldigi s3 400+hp imis diye duydum allah daha cok versin gozumuz yok da. Bu muhabbetleri buraya getirmeseydi keske.