http://serbestsiyasa.com/?p=1014
ülkede herşey babanın kim olduğuna bağlıdır .
Printable View
http://serbestsiyasa.com/?p=1014
ülkede herşey babanın kim olduğuna bağlıdır .
Allah ölenin alesine sabır versin çok yazık olmuş.Alkollüyken dikkat etmek lazım bir anlık gaza gelme,heycan,adrenalin ve sonu bu durum.Herşey üstüste gelmiş aslında.Arabayı yeni almıştı çok hakim değildi daha, bir de yurt dışındaydı gelir gelmez direksiyona oturmuş hemde alkollü sonuç bu.Yazık olmuş çok üzüldüm Allah yardımcıları olsun
Ehliyetini yuksekova dan almis, ilginc geldi.. Insallah hakettigi cezayi alir
Polis neden kemer takmamış ?
Günümüzdeki terör nedeniyle polisler merminin nereden geleceğini bilemiyor. Olası çatışma anında arabadan inip açık hedef olmamaktır ilk amaç kaçamayacak durumdaysa. O adrenalin ile kemer çözmek... Tanıdığım polisler riskli bölgelerden geçerken değil kemer düşünmek ellleri tetikte atışa hazır şekilde devriye atıyorlar. Allah yardımcıları olsun...
inşallah konuştuğumuz gibi gerçekten hakettiği cezayı alır. yoksa akıllanmaz. hasarda almamış zaten ne sakat kalmış ne bişi unutur gider
http://www.sozcu.com.tr/hayatim/maga...deme-gelmisti/
Kendisini tanirim hatta kaza olmadan yarim saat once ayni mekanda ayakustu iki laflamistik, Biraz itici davranislari vardir, cok yakin tanimam ayni arkadas ortamindan diye, playboy bi yazam tarzi vs, Ne diyim tanidigin birinin basina gelince o zaman anliyosun alkollu direksiyona oturmanin sonuclarini... Iki cocuk babasiz kaldi, genc yasta cocugun hayati karardi...
Bende bir ay once alkolden ehliyetk kaptirdim tovbe ettim cidden bunun ustune, vebali cok agir,cok sukur ben cevirmede kaptirmakla kaldim boyle bisey basima gelmedi.
Bu da Terör.
Sicili bana yakinmis ama islah olmamis hala allah sabir versin memurun ailesine. Bu arada olayla ilgili gazete kupurune ihtiyacim var izmir baski gazetelerde bulamadim istanbulda gazete alan okuyan arkadaslar bana ulastirabilirse memnun olurum.
ulan tamam 2 bira içer sağdan sakin sakin 2.viteste evine siktir olur gidersin onu anlarımda , o kadar viski miskki votka içip üzerine birde hız yapmak ne kadar cahilce bir hareket yahu. zaten alkol alınca bütün reflekslerin yavaşlıyor kafan gidiyor , ne diye hem karşındakinin hemde kendinin hayatını karartıyorsun , bu nasıl bir cehalet. ölen polis memuruna allah rahmet eylesin , hiç uğruna gitti. bu arkadaşıda allah ıslah etsin , o kadar vukuatına rağmen hala direksiyona geçmiş ulan yaramıyorsa içme , içiyorsanda o direksiyona geçme amk bu kadar basit. bizde haftanın 2-3 günü içiyoruz alkollüyken sağdan sağdan 2. 3. vitesi bile geçtğimi hatırlamam , altında spor araba var basıyorsun bide , hep baba parası işte. allah ıslah etsin.
Ben sövdüm . Sövüyorum , alkollü yola çıkanlara da birşey demiyorum ... Babalar baba analar ana olsa bunlar olmaz bence eğitim şart!
Polis aracına vuracağına, ağaca vurup geberse ne güzel olurdu.
Hayatını kaybeden polis memurunun mekanı cennet olsun
2.-3. Viteste sağdan da gitseniz soldan da gitseniz refleksleriniz sonuçta zayıflıyor yavaş gidebilirsiniz ama önünüze yaya da çıkabilir hatta siz başka bir araca değil o size vurabilir suçsuzda olsanız alkollü olduğunuz için yine suç size kalır.Oyüzden size tavsiyem alkollü 1.viteste dahi araç üstüne çıkmayın sonuçları acı olabilir.Kaza yapanın hayatı kaydı ölen polis memuru hiç uğruna canından oldu ailesi perişan olacak.
Polis abime Allahtan rahmet diliyorum Rabbim şehadetini kabul etsin
Polis memurlarının görev esnasında kemer takma zorunluluğu yok arkadaslar bu konu mevzuatta Açıkça belirtilmiştir. Avukatın Şahsı kurtarmak için ortaya attığı şey ilk mahkeme de çürütülür. Kurtarmaz merak etmeyin.
Allah geride kalan ailesine çocuklarına sabır versin gerçekten cok zor şey. 2 çocuk yetim kaldı :(
kesinlikle doğru , aslında alkollü arabaya hiç binmemek lazım ama mecburiyetten dolayı biniliyor işte. benim demek istediğim insan bile bile lades yapmaz , sarhoş olacağın alkol sınırını elbette bilirsin o zaman kesinlikle direksiyona çıkmaman lazım hele ki alkol beynide uyuşturuyor yapmayacağın hareketleri yaparsın gereksiz gazlarsın vs. hepimiz biliyoruz bunları. şahsen ben 5-6 senedir ekseriyetle bira içerim daha başımın döndüğünü bile hatırlamam. çünkü keyif için içerim. tadında ve kararında bırakmak önemli. haa bi mekana gittik eni konu oturduk rakı içtik sonra direksiiyona geçmek eşeklik her türlü kabulüm. aslında bu alkolü hiç içmemek lazımda işte , olmuyor..
ama kesinlikle ve kesinlikle ben 2.viteste sağdan yavaş gidiyorum , bilmem ne yapıyorum kendimi biliyorum gibi bahanesi olmaz alkolün. kendim içinde söylüyorum bunu. alkollü arabaya binmemek lazım.
sövmemek için insan dilini zor tutuyor. adalet bu ülkede işlesede işlemesede o çocukların ahı kalmaz havada rabbimin adaletinden şüphem yok!
Hastalık ya da ölüm kalım meselesi haricinde alkollü kullanmanın mecburiyeti falan olmaz. Farz et aracım bozuldu diyeceksin, binmeyeceksin. Valeye verirsin bir şişe parası, evine kadar bırakır icabında.
Yok yere hayatını kaybeden polise Allah rahmet eylesin.
Avukatın savunmasında şaşılacak bir durum yok. En az cezayı alması için uğraşacaklar elbet. Fakat hem kamera görüntüleri hem de alkolden ötürü üst sınırdan ceza alır diye umuyorum.
Merhum Sevim Tanürek örneğini verenler olmuş. Eskiden bu gibi olayları örtbas etmek kolaydı ne yazık ki. Şimdi neredeyse imkansız. En basitinden o kaza yeri temizlenene dek bir sürü insan gidip çekim yapardı. Olayın nasıl yayılacağını da tahmin edebilirsiniz.
Bu kadar vukuattan sonra müebbet alır herhalde...
Deneceklerin sonu yok,olacaklar gene belli. Bu motorsikletteki gibi cc sinirlamasi getirmek lazim,boyle surucu ahlakindan yoksun,arabayi gaza basip kizlara hava atmaktan ibaret sanan zengin ciplerini piyasadan silmek lazim. Alkol aliyosan arabayi surmezsin. Bu kadar basittir kural ama ne hikmetse kimse anlamiyor bu kurali,biz her sene yuzlerce alkol sebebiyle olan kazalari gormek zorundamiyiz? Alkol varsa araba yoktur,araba varsada alkol yoktur. Sehidimizin ailesine sabir dilerim,umarim adalet durur durur voleyi buna vururda,iyi bi icerde yatirirlar. Eminim icerdekilerlede cok guzel kaynasirlar.
Olen polise allahtan rahmet diliyorum Cok yazik olmus gercekten.
Ulkedeki adalet sistemini test etmeye yarayacak bi dava izleyecegiz. Sinan cetinin bastakilere yakinligini herkez biliyor bakalim adalet olmasi gereken cezayi kesecek mi yoksa bir sekilde ustu mu ortulecek.
Takip edecegim...
Trafik böyle boktan bişey işte. Suçun günahın yok. israfın biri gelip seni öldürüyor.
Unlu bir insanin oglusun, paran var, taniniyorsun, tipin yerinde, altinda porsche, muhtemelen yurt disinda fln okumussundur yada TR de is yapacak bir egitimin vardir. Bir bireyin sahip olmak isteyecegi hemen hemen herseye sahipken alkolden bilmemkac kere ehliyet kaptirmak, kavgalar, trafik kazalari, tehditler vs..... Allah yeterince sans zaten vermis ama bundan sonrasi cok aci olacak muhtemelen.
Sosyla mesaj vermeden gecmeyelim. Arabaya binerken en kotu ihtimalle ailenizi dusunun. Bugun bir video seyrettim 22 yasinda bir genc motorla kamyonami ne carpmis kafasi kopmus vefat etmis. Babasinin o anki halini gosterdiler dayanilir gibi degil.. Siz yaparsiniz ama olan ailenize olur bunu lutfen unutmayin.
Zorunlu alkol ? Bobrek tasi mi dusuruyorsun ibo?
yanlış anlaşıldım biraz herhalde. iş yerimle evimin arası 2-3 km. 2 bira içip eve yürümek zor gelir adama yorgun argın sakin sakin gidiyorum. ama kalkıpta bi büyük içip ilçe değiştirecek şekilde arabaya binmeye kesinlikle karşıyım.
Ya sosyal mesaji birakin burda herkes 2-3 bira yada 2-3 kadeh sarap ustund cakir keyif binmistir, ama boyle amg dagitip jager shotlari gomup direksiona gecmek bile bile lades,
Yazik etti kendine.
mekan çıkışında abi taksi çağıralım istersen bi arkadaş arabayı bırakır demiş. Terslemiş kapıdakileri. Gazlayarakta mekandan ayrılmıiş. Polise ve ailesine acıdım. Porsche nin parasını bile aileden ister bizdeki yargı sistemi.
Sinan çetin de oğlunu sevmiyor demek ki o kadar vukuatı olan adama en fazla i20 alırım ben.
Hangi sosyal mesaj ? Böyle mi algıladın yazılanları ?
Varsayımların tamamen hayal ürünü... Millet olarak bu ihmalkarlık/hafife alma genlerimizde var.
Yasal sınırı da kabul ediyorlar belki ama düşün yasal sınırda alkollüsün ve kaza yaptın, ölü yada yaralı var. Hiç mi sormayacaksın kendine içmeseydim de aynısını yaşar mıydım diye?
KİMSE KUSURA BAKMASIN 2-3 BİRAYA 20-30 LİRA VERİLİYORSA TAKSİYE DE 10-15 AYIRILMALI
Göz göre göre kaza. Artık kemer olsaydı demek çözüm değil. Ama sağ koltuktaki büyük bir ihtimalle yola bile bakmıyordu.. Yoksa tutunur falan kazada can kaybı olmayabilirdi. Direksiyonda olan bir şekilde tutunmuş araçtan fırlamamış ve yaralıda olsa kazadan kurtulmuş.
Gelelim işin ADALET tarafına. Kasıt yok. Belki karşı tarafın kemer takmaması suçluya verilen cezayı azaltacak. Yani tedbirsiz. Yada ben pek ihtimal vermiyorum ama babasından dolayı hayatında bu olay olmamış gibi dolaşacak.
Birde İLAHİ ADALET var. 1994 yılında kırmızı bir tane honda crx (delsol olandan) Akşam vakti Bebek çamlıbahçede yürüyüş yaparken tam gaz yanımdan geçti benzincinin oradaki virajı alamadı kaldırıma çarptı yol kenarında denizin önünde park etmiş Mazda bir aracın üzerine uçtu. Arabanın içerisindekiler vefat etmişti. Honda dan çıkan küçük çocuk tutana kadar kaçtı. Polis falan geldi. tam biri vardı kaçtı diyecekken koskocaman hem yaş hemde cüsse olarak, takım elbiseli biri geldi kazayı ben yaptım dedi. kimseye durumu anlatamadım yada anlamak istemediler. sonra ne mi oldu. Bu meşhur ve zengin arkadaşın annesi ve kız kardeşi avcılar İstanbul istikametinde giderken üzerlerine bir araba uçması sonucu vefat ettiler. Hala aracın plakası ve detaylar hafızamda.......
Allah kimseye vermesin.
2005 yılında bende Ölümlü bir kaza yaptım.. Bütün gün birlikte olduğum arkadaşlarım içki içerken (ki o güne kadar defalarca alkollü araba kullandığım halde ) O gün içmedim.. Kaza raporunda 8/2 oranında suçlu gözüküyordum (Ölümlü kazaya karışıldığında otomatikmen alınan kusur) Hem trafik polisleri alkol muayenesi yaptı hem adliyede yapıldı ikisindede 0 çıktı ceza almadım ama o günden sonra 10 yıldır alkollü olarak o direksiyona geçmemeye dikkat ettim.. Hep ya o gün bende içseydim diye düşündüm.. Bu kadar suçsuzken bile onca yıldır hiç unutamadım o olayı birde alkollü olsaydım kendi hayatımıda bitirmek bir yana o psikoloji ile sanırım yaşanmazdı..
Demem oki ; Bu kazadada arkadaş biraz vicdan sahibi ise ömür boyu alkolsüz olsam o kazayı yaparmıydım diye düşünüp kendini yiyecektir.. Ama yetermi? Asla..
Giden bir can var , Yetim kalan çocuklar var , Hayat arkadaşını kaybetmiş bi Bayan var.. Çok zor.. Allah sabır versin..
Bu arada olacağı söyliyeyim tahminimce max 5 yıl ceza alır indirimler şunlar bunlarla 1-2 sene yatıp çıkar ki zaten bu kazmalıkla bundan 5 sene sonra bir vukuatını daha okuyor ve burda konuşuyor oluruz..