semavi Nickli Üyeden Alıntı
Bu işin hukuki kısmını bilen arkadaşlar yorum yapabilirler mi? Beyin fırtınası olsun diye yazıyorum, cımbızlayıp laf sokma tarzı bir şeyler yapılmazsa sevinirim...
Yaralı polisin vazgeçmesi, vefat eden polis arkadaşının davasını etkiler mi? Kaza da yaralandığı için yapabileceği tazminat davası vs açabilmekse en çok, 250bin alıp vazgeçmiş olması makul geliyor. Makulden kastım işin etik yönü yada etik bulduğum anlamında değil, ama dava sonucunda zaten mahkeme "al sana bu kadar para" diyor ise, önden bunun anlaşması yapılmış oluyor eğer durum böyle ise... Ha birde alkollü olduğu için sigortadan ödenecek para misli ile sornadan Çetinlerden alınacak, yani işin bu kısmını da es geçmeyin. Yani öyle yada böyle çetinlerden çıkacak o para, sigortadan değil....Benzer bir durumu yaşadık, sonra anlatırım konusu geçerse...
Bu tarz kaza durumlarında ne kadar yasal olduğunu bilmesem de teamülen bir kan parası olayı dönüyor hep. Sigortanın bir ödeme yaptığını biliyorum ama bu tarz bir dava da şahısa dpokunan kısımda var mı? Yoksa yasal olan sadece sigorta payı mı? Yani tüm alacaklar sigortadan mı alınıyor yoksa örneğin maddi tazminat sigortadan manevi tazminat şahıstan gibi bir durum var mı?
Yani alkollü ve alkolsüz olması yukarıda sorduğum soruların cevabını değiştirir elbet. Sigortacı ya da işin hukuki kısmını bilen arkadaşlar yorum yaparsa, ciddi bir bilgi edinilmiş olur forumda.
Not: Polis çocuğuyum, Şehit Polisin eşinin "herşeyleri para olmuş insanların" feryadını okudum sabah... İçin yandı...