User Tag List

Sayfa 7/14 İlkİlk ... 56789 ... SonSon
248 sonuçtan 115 ile 133 arası

Konu: Gene alkol, gene ölümlü kaza..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mehmetmert Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arabaya ne olursa olsun bir bira degil,bir yudum alinsa bile binmemek gerekli.Simdi beni yobazsin,soylesin boylesin diye taslamadan ben soyleyeyim sarap uretimi yapiyoruz.

Ne olursa olsun,yasalar belli.O promilin ustunde arac kullanmak yasak.Sizi gectim birsey olursa vicdan azabi cok kotu.Bana kalirsa hic alkollu surmemek lazim.

Ben cocuklen cok hatirlarim cocuklen,yeni rekolte saraplar uretildiginde babam teker teker tadip(yutma yok tadina bakip cikarirdi)birakirdi.Yutmadigi halde araba surmezdi belli bir sure.

Bilmiyorum bir anlik zevk ne hale gelebiliyor hele alkolluyken daha kotu olabiliyor,hersey tadinda guzel.Mesela icilecekse taksi en guzeli,kafaniz o kadar rahat oluyorki mis

Olen sehite Allah rahmet eylesin,vuran arkadasada allah sabir versin zor onun vicdanida birini oldurmusin sonucta.Bu sekilde avukatinin savunma yapmasi falanda normal ama iceride ne yanginlar yaniyordur bilemezsiniz.
    Babanın o şekilde davranması normal çünkü alkolün ilk kana karıştığı nokta dil altındaki tükürük bezleridir. Yani yutmadan da sarhoş olabilirsin. 1 bardak sek rakıyı 1 çay kaşığı ile bitiremezsin mesela. Kafa olur uyuya kalırsın. Abimin arkadaşı dişi yüzünden ehliyeti kaptırdı. Sürekli dişi ağrıo dişçiden de korkuo. Sürekli rakı tampon yapıp tükürüyormuş. Hanımı gece havaalanına bırakırken çevirmede 68 le ehliyeti verdi.
    İtü de zamanında fren reaksiyon testi yapılırken biz deneme yaptık. 1 bardak bira 100 le giden arabada tepkime hızını 3 metre düşürüyor. Kaç kişide denedik hatırlamıorum. Bazıları hızlı içti 7 metreye çıktı tepki süresi. Yani yasal sınırda bile olsanız tepki süreniz gözle görülür şekilde düşer. Kazaya neden olmazsınız belki ama kazadan kurtulabilecekken kazaya karışabilirsiniz. Bu bilimsel olarakta açıklanmış bişey. Ben de bazen alkollü kullanıyorum ama 1. ciddi yavaş kullanıyorum 2. ciddi dikkatli kullanıyorum. Müzik vs kapalı tutuyorum. Haa doğru mu değil ama mecbur kalıyorum bazen şehirdışındaysam. İstanbuldayken zaten içeceksem araba almıyorum.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yarali polis 250 bin karsiligi sikayetten vazgecmis

rebel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    250bin tl mi ? Senin adamligina tukureyim puşt. Ölen adamın ailesini dusundunmu ? Ulan senin mesai arkadasin seninde basina gelebilirdi ve ailen arkada hakkini alamadan gözü yasli bekliyebilirdi. Yazik parali kopekler

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yaralı polis'mi 250bin tl karşılığında vazgeçti.Vefat eden polis ailesi vazgeçmemiştir sanırım vazgeçse bile kamu davası devam eder.
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

onurc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şaşırmadım açıkcası,bekliyodum bu tarz bi sonuç.ilahi adalet işte..yaralı polis vazgeçmiş diye duydum.Yazık gerçekten.

semavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu işin hukuki kısmını bilen arkadaşlar yorum yapabilirler mi? Beyin fırtınası olsun diye yazıyorum, cımbızlayıp laf sokma tarzı bir şeyler yapılmazsa sevinirim...

Yaralı polisin vazgeçmesi, vefat eden polis arkadaşının davasını etkiler mi? Kaza da yaralandığı için yapabileceği tazminat davası vs açabilmekse en çok, 250bin alıp vazgeçmiş olması makul geliyor. Makulden kastım işin etik yönü yada etik bulduğum anlamında değil, ama dava sonucunda zaten mahkeme "al sana bu kadar para" diyor ise, önden bunun anlaşması yapılmış oluyor eğer durum böyle ise... Ha birde alkollü olduğu için sigortadan ödenecek para misli ile sornadan Çetinlerden alınacak, yani işin bu kısmını da es geçmeyin. Yani öyle yada böyle çetinlerden çıkacak o para, sigortadan değil....Benzer bir durumu yaşadık, sonra anlatırım konusu geçerse...

Bu tarz kaza durumlarında ne kadar yasal olduğunu bilmesem de teamülen bir kan parası olayı dönüyor hep. Sigortanın bir ödeme yaptığını biliyorum ama bu tarz bir dava da şahısa dpokunan kısımda var mı? Yoksa yasal olan sadece sigorta payı mı? Yani tüm alacaklar sigortadan mı alınıyor yoksa örneğin maddi tazminat sigortadan manevi tazminat şahıstan gibi bir durum var mı?

Yani alkollü ve alkolsüz olması yukarıda sorduğum soruların cevabını değiştirir elbet. Sigortacı ya da işin hukuki kısmını bilen arkadaşlar yorum yaparsa, ciddi bir bilgi edinilmiş olur forumda.

Not: Polis çocuğuyum, Şehit Polisin eşinin "herşeyleri para olmuş insanların" feryadını okudum sabah... İçin yandı...
    Biraz saygı... Dünya herkesin...
    youtube.com/c/KadirZora
    www.zoramotors.com
    https://www.facebook.com/ZoraMotorHouston

Emre Akçay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı semavi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu işin hukuki kısmını bilen arkadaşlar yorum yapabilirler mi? Beyin fırtınası olsun diye yazıyorum, cımbızlayıp laf sokma tarzı bir şeyler yapılmazsa sevinirim...

Yaralı polisin vazgeçmesi, vefat eden polis arkadaşının davasını etkiler mi? Kaza da yaralandığı için yapabileceği tazminat davası vs açabilmekse en çok, 250bin alıp vazgeçmiş olması makul geliyor. Makulden kastım işin etik yönü yada etik bulduğum anlamında değil, ama dava sonucunda zaten mahkeme "al sana bu kadar para" diyor ise, önden bunun anlaşması yapılmış oluyor eğer durum böyle ise... Ha birde alkollü olduğu için sigortadan ödenecek para misli ile sornadan Çetinlerden alınacak, yani işin bu kısmını da es geçmeyin. Yani öyle yada böyle çetinlerden çıkacak o para, sigortadan değil....Benzer bir durumu yaşadık, sonra anlatırım konusu geçerse...

Bu tarz kaza durumlarında ne kadar yasal olduğunu bilmesem de teamülen bir kan parası olayı dönüyor hep. Sigortanın bir ödeme yaptığını biliyorum ama bu tarz bir dava da şahısa dpokunan kısımda var mı? Yoksa yasal olan sadece sigorta payı mı? Yani tüm alacaklar sigortadan mı alınıyor yoksa örneğin maddi tazminat sigortadan manevi tazminat şahıstan gibi bir durum var mı?

Yani alkollü ve alkolsüz olması yukarıda sorduğum soruların cevabını değiştirir elbet. Sigortacı ya da işin hukuki kısmını bilen arkadaşlar yorum yaparsa, ciddi bir bilgi edinilmiş olur forumda.

Not: Polis çocuğuyum, Şehit Polisin eşinin "herşeyleri para olmuş insanların" feryadını okudum sabah... İçin yandı...
    Şikayetten vazgeçme dediği şey yaralı polisin açmış olduğu tazminat davasında 250 bin TL yi alınca davasından feragat edip geri çekmesidir. Kamu hukuku bakımından ceza davasında BTM (basit tıbbi müdahale ile) giderilemeyecek bir yaralanma var ise zaten şikayete bakılmaz ki yaralı polis kanımca bir iki çizikle yaralanmamıştır. Bu sebeple de ceza davası aynen devam eder. Ceza davasında zaten hakim mağdur kişilere para ödenmesine dair hüküm kurmaz. Sadece sanığın yargılanarak cezalandırılması veyahut beraat edilmesi üzerine yargılama yapılır. Diğer para işlerinin döndüğü tüm davalar mağdur kişilerin Asliye Hukuk Mahkemesi'ne tazminat davası açmasıyla gerçekleşir. İki dava birbiriyle de bağlantılı şekilde devam eder.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ölen polisin eşi komşumuz ve 7/24 ağlıyor çok kötü morelmen malesef. oğlu ile oğlum aynı kreşe gidiyor malesef çocuğunun doğum günü oldu ve anne tek kalınca biz bile ağladık yani o derece kahrolduk. 250 bin tl karşılığı 2 yıldır beraber yiyip içtiği dostunu satmış birisi var karşısında malesef kadın bunun da şokunda çünkü belki tek başına açtığı dava havada kalacak ve paranın gücüyle serbest kalacak çok üzgünüm inşallah adalet yerini bulur özlem ablamızında dileği kabul olur
    YamahA Xmax 250 ABS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    edit : davayıda asla bırakmamaya kararlılar maddi durumları 250 bin TL için vazgeçecek kadar kötü değil en azından kocasının yaşadığı bu zulmü para karşılığında satacak bir hanım hiç değil. asla davasından vazgeçmeyeceğini buraya bildireyim gözünüz arkada kalmasın
    YamahA Xmax 250 ABS

Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı MDeniz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    edit : davayıda asla bırakmamaya kararlılar maddi durumları 250 bin TL için vazgeçecek kadar kötü değil en azından kocasının yaşadığı bu zulmü para karşılığında satacak bir hanım hiç değil. asla davasından vazgeçmeyeceğini buraya bildireyim gözünüz arkada kalmasın
    Allah yardımcıları olsun garibin sahibi yok memlekette
    Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şehit polisin eşi davadan vazgeçse bile dava devam eder arkadaşlar. Yaralı polisin vazgeçtiği dava açtığı tazminat davası. Sinan Çetin uzun sürmesin diye 250 bine bağlamış işi. Normalde yaralı polis 250 bin de alamazdı o davadan. ***** bizde yasalara göre kazandığın tazminat ile zengin olunamaz diye bi kural var. Rüzgar alkollü olmasaydı kolay yırtardı ama şu anda öyle kolay yırtamaz bu davadan eğer başka şeylerde dönmezse. Sinan Çetin ***** uzunla arası gayet iyi.
    IN BOOST WE TRUST

rebel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Adaletin işlediği tek yer garibanlar oluyor. Para herseyin kapısını acarmi bu zalim dünyada ? Olayin hukuki kismini bilemiyorum belki bukadar kan parasi alamayacakti ama o kadinin cok bedduasini yer. Yav senin devriye arkadasin bu adam. Sende ölüyordun az kalsin.bukadar ucuza satiliyormu ya insan hayati ? Ben yakin cevresinden biri olsaydim yüzüne tukürürdum bu hainlik benim mandaliteme gore. Birak para gelmesin ama o insanin ailesinin acisina aci ekleme ahlaki ve insani boyutundan bakıyorum 250k bir insan hayati icin nedir ? Gerci bu assagilik dunyada 250 tl icin adam satacak cok hayvan taniyorum. Yazik. Yukardan baglarlar az bi ceza alir cikar yine pic kurusu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaş okumuyor musunuz ya da okuduğunuzu mu anlamıyorsunuz. Kamu davası ayrı yaralı polisin açtığı tazminat davası ayrı. İki tane dava var. Yaralı polis istediği kadar vazgeçsin ölen poliste şikayetçi olmasın kamu davası devam ettiği sürece hapis yatar. Normal vatandaş olsa ayrı ama polis devletin malı oradan yırtamaz. Yaralı polis açtığı tazminat davasından feragat etmiş. Zaten oradan hapis cezası çıkmayacaktı ki.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Emre Akçay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şikayetten vazgeçme dediği şey yaralı polisin açmış olduğu tazminat davasında 250 bin TL yi alınca davasından feragat edip geri çekmesidir. Kamu hukuku bakımından ceza davasında BTM (basit tıbbi müdahale ile) giderilemeyecek bir yaralanma var ise zaten şikayete bakılmaz ki yaralı polis kanımca bir iki çizikle yaralanmamıştır. Bu sebeple de ceza davası aynen devam eder. Ceza davasında zaten hakim mağdur kişilere para ödenmesine dair hüküm kurmaz. Sadece sanığın yargılanarak cezalandırılması veyahut beraat edilmesi üzerine yargılama yapılır. Diğer para işlerinin döndüğü tüm davalar mağdur kişilerin Asliye Hukuk Mahkemesi'ne tazminat davası açmasıyla gerçekleşir. İki dava birbiriyle de bağlantılı şekilde devam eder.

Yani adamın 250bin TL alıp çekilmesinin Sinan Çetine bir Faydası yok, süreç uzamasın diye yapılmış bir hamle olarak mı kabul edelim? Davadan çekilmese atıyorum 100bin alacaktı, şuan 250 bin mi aldı?
    youtube.com/c/KadirZora
    www.zoramotors.com

Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı semavi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yani adamın 250bin TL alıp çekilmesinin Sinan Çetine bir Faydası yok, süreç uzamasın diye yapılmış bir hamle olarak mı kabul edelim? Davadan çekilmese atıyorum 100bin alacaktı, şuan 250 bin mi aldı?
    Doğrudur aynen öyle ama farklı davalardan alınan cezalar birleştirilip yatılan sürenin uzayıp uzamayacağını bilmiyorum
    Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu

enesy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaş okumuyor musunuz ya da okuduğunuzu mu anlamıyorsunuz. Kamu davası ayrı yaralı polisin açtığı tazminat davası ayrı. İki tane dava var. Yaralı polis istediği kadar vazgeçsin ölen poliste şikayetçi olmasın kamu davası devam ettiği sürece hapis yatar. Normal vatandaş olsa ayrı ama polis devletin malı oradan yırtamaz. Yaralı polis açtığı tazminat davasından feragat etmiş. Zaten oradan hapis cezası çıkmayacaktı ki.
    Bende bunu merak ediyordum . Zaten ölümlü kaza olduğu için kamu davası açılmıştır , ayrıca şehid olan memurun eşi de brakmayacakmış peşini.

Bu sebeple hapis cezasından zaten yırtamaz. Belki bir kaç ay devlet memurunu yaraladığı için yatabilirdi diye tahmin ediyorum. En fazla ondan yırtar.

Amma velakin Diğer memurun ve ailesinin en azından rahmetlinin eşine danışması gerekir di etik olarak.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben ilk duyduğumda üzüldüm davanın geri çekilmesine ama sonrasında sadece tazminat olayının alınmasından dolayı Yaralı polis yanlış yere mi vicdansız ilan ediliyor diye tereddüt ettim. Yaftalamak kolay... Yaftalamadan önce düşünmek, araştırmak gerek diye düşünüyorum...

Tazminattan vazgeçti ise, fazlasıyla aldıysa bence o polisi hain diye damgalamamak lazım... Ama gidip, Çetini koruyucu beyan olursa o ayrı...

Bir çoğumuz alkol kullanıyor... çocuk sahibi olanlarımız var...

Şimdi şu başınıza gelse ne yaparsınız...

Alkollü kaza yaptınız yada oğlunuz ehliyetsiz kaza yaptı...

Sigortanızın karşı tarafı ödeyip, sonra sizden yasal faizi vır zıvıryla tahsil etmesini mi beklersiniz? Yoksa ben halledeyim sigortayı karıştırmayalım mı deriz?

O yüzden soruyorum polisin yaptığı buna benzer bir şey mi yoksa davanın seyrini Çetin lehine etkileyecek bir şey mi diye...
    youtube.com/c/KadirZora
    www.zoramotors.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Emre Akçay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ya ne güzel açıklamışsın ama hala arkadaşını satan polis denebiliyor.
    Hep aynı fikri savunurum geçen gazetede çıktı 2015 yılında 170 ya da 270 alkol yüzünden ölümlü kaza olmuş. Gazete veya tv de haberi yapılmayan onlarca kaza var ve onlardan çoğu çoktan serbest kaldı tanıdıkları sayesine ama kimin haberi çıktı linç etmeye başlanır.
    Sosyal medya da bolca sallıyorlar.... Ne kadar cahil olduğumuzu ve ne kadar dolduruşa gelebildiğimizi sosyal medyada endişe ile izliyorum.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)