User Tag List

19 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Kombi ve oda termostatı hakkında bilgi sahibi olanlar bi bakıverin

fore - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kombi ve oda termostatı hakkında bilgi sahibi olanlar bi bakıverin

Merhaba herkese,

Doğalgaz faturasının uçup gitmesini takiben oda termostatı denemekten başka pek çarem kalmadı.

Kullandığım kombi Eca confeo premix s sanırım. Bu termostatlar gerçekten işe yarıyor mu? Yarıyorsa ne kadar tasarruf sağlar?

Deneyen tecrübesi olan aydınlatsın lütfen. Herhalde doğalgaz faturasından tek şikayetçi olan ben değilimdir..

johnie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    takipteyim, aynı sıkıntıyı birazcık bende çekiyorum..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Oda termostatı sadece 1 odanın sıcaklığına göre kombiyi çalıştırıp durdurur. Örneğin salona koydun diyelim. Salon istenilen sıcaklığa gelince kombiyi kapatır. Fakat bu esnada arka oda ısınmamış olabilir. Isınsın diye oda termostatı sıcaklığını arttırırsın bu durumda salon fazla ısınır.
    Bence her radyatöre termostatik radyatör vanası takarsan daha iyi olur. Bu sayede bir odayı 16 C yaparken ötekini 22 C falan yapabilirsin.
    Eğer gündüz evde kalan yoksa bir timer da takabilrsin bu sayede kombi istediğin saatte çalışır istediğin saatte durur.
    Oda termostatı + timer olan ürünlerde var piyasada.
    Oda termostatı alacaksan mekanik alma dijital göstergeli al mutlaka.
    Okumadan imzalamam.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Odaları ölçtüm sırayla max 1,5 derece filan fark oluyor bide 9 aylık bebek var yani devamlı yanar vaziyette.

Ortalama olarak 45-48 derecede ayarlıydı kombi sadece 3 günlük karda 55 derecede yaktım 580tl fatura geldi.
    Bina yeni izolasyonlu vs radyatör temizliğini geçen ay yaptırdım. Son çare termostatı deniyim dedim..

Eca'nın sitesinde kablosuz dijitaller 600tl filan. Eca marka olmayanlardan uyumlu bulup taksak verim alır mıyız acaba?

Ya da kombi devamlı yanık olacaksa kombili sistemde payölçer vanası takılır mı acaba? Böylece hepsi termostatlı olmuş olur?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Edit: Termostatik vana demişsin zaten atlamışım. Peki bu vana su akışını tamemen kesmiyomu? Diyelim bütün vanalar istenen sıcaklığa ulaştı ve hepsi kapattı. Devirdaim durunca kombi ne yapacak? Çatlayıp patlamasın?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Confeo premix modellere on/off (Kuru kontak) türünden her marka oda termostatı takabilirsin. Modülasyonlu olarak sadece ECA marka ürün ile çalışır malesef.
    Her raadyatöre TRV takılabilir evde. Ama genelde banyoya takılmaz. Bu sayede diğer vanalar kendini kapatsa bile mutlaka sirkülasyon olur sistemde.
    Hepsine taksanda fark etmez zaten. ÖRneğin sen kombiyi 55 C'ye ayarladın diyelim. Vanalar kapanınca kombi içindeki su 55 C olunca kombi kendini kapatır zaten.
    Okumadan imzalamam.....

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bir şeyde ben atayım ortaya. petekleriniz alt üst tamamen ısınıyormu? bizdeki ısınmıyorda ondan söylemek istedim siz kontrol edersiniz. alt üst ısınmadığında her usta bir şey söylüyor yok tesisat ters yok bilmem ne çözümünü biz bulamadık. bu sıradada ev satıldı yeni eve geçince bakıcaz artık duruma.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O zaman şöyle yapsak,

Banyolardaki havlupanları oöduğu gibi bıraksam, birde holdekini ellemesem 3 tane normal vanalı petek çalışıp devirdaim yapacak devamlı.
    Benim için yeterli ve zaten normal olan oda sıcaklığı 22 derece yaklaşık.

Geri kalan peteklere vana taksam, bunun üzerine de sıcaklığı ortalama olan odaya modüler termostat koysam. Çok mu karıştırmış olurum))

Çünkü termostatın ölçümü vanadan daha sağlıklı olacaktır tahminim. Tabi bu duru da kombiyi 45-50 derce arasında mı çalışır bırakmak lazım?

Birde şu var, uğraşıp uğraşıp 30-40 tl farkettirecekse değmez yapmaya. Yaklaşık tasarrufları nedir bu sistemlerin?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    TRV + oda termostatı anlamsız çünkü her TRV bir oda termostatı zaten. TRV'lerde gayet doğru ölçerler, merak etme sen.
    TRV'ler sana ortalama %25-30 kazanç sağlarlar. Çünkü odaların gereksiz/aşırı ısınmasını önlerler. Bence Hole de TRV koy, sadece havlupanlar normal vana kalsın.
    TRV'ler örneğin gündüz camdan giren ve evi ısıtan güneş ışığını da değerledirir, odada ütü yapılırsa bunu da değerlendirir. Çünkü her biri birer ısı kaynağı.
    Okumadan imzalamam.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kadyr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bir şeyde ben atayım ortaya. petekleriniz alt üst tamamen ısınıyormu? bizdeki ısınmıyorda ondan söylemek istedim siz kontrol edersiniz. alt üst ısınmadığında her usta bir şey söylüyor yok tesisat ters yok bilmem ne çözümünü biz bulamadık. bu sıradada ev satıldı yeni eve geçince bakıcaz artık duruma.
    Normalde sıcak su üstten radyatöre şelale gibi dökülür. Yani üst kısmın biraz daha sıcak, alt kısmın biraz daha az sıcak olması normaldir.
    Tesisat ters ise en kolay tesisat borularını takip ederek öğrenebilirsiniz.
    Veya radyatör vanalarını kapatırsın, radyatör soğur, vanaları açarsın. Alttaki borunun bölgesi üstteki boru giriş bölgesinden hızlı ısınıyorsa tesisatta terstir.
    Okumadan imzalamam.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    güya düzeltti adam ama değişen olmadı baya soğuk oluyor 40 la falan açınca.he 50 falan açınca bu seferde çok sıcak oluyor ozaman altıda ısnıyor doğal olarak. birde bizde termostat vs yok. peteğe yaslanmış oturuyorum. petek bi soğuyor bi ısınıyor ama ısı farkı çok oluyor. atıyorum kombi 50 ye ayarlı ise 45 e sıcaklık düşünce ısıtması gerekmezm? 30 a düşmeyimi bekliyor?
    bu arada konu sahibi abimizden özür diliyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    güya düzeltti adam ama değişen olmadı baya soğuk oluyor 40 la falan açınca.he 50 falan açınca bu seferde çok sıcak oluyor ozaman altıda ısnıyor doğal olarak. birde bizde termostat vs yok. peteğe yaslanmış oturuyorum. petek bi soğuyor bi ısınıyor ama ısı farkı çok oluyor. atıyorum kombi 50 ye ayarlı ise 45 e sıcaklık düşünce ısıtması gerekmezm? 30 a düşmeyimi bekliyor?
    bu arada konu sahibi abimizden özür diliyorum.
    Sende olay kombide bitiyor gibi ama senin veya (muhtemelen) servisinde yapamayacağı birşey.
    Her kombide histerisis değeri vardır artı ve eksi olarak.
    Örneğin +5 C ve - 3 C dersek: Sen kombiyi 50 C'ye ayarlarsın kombi 55 C olunca durur, su 47 C olunca tekrar çalışır. Bu esnada ev-radyatör soğuyabilir.
    Veya kombi durduktan sonra pompada duruyorsa, kombi içindeki su radyatöre göre daha geç soğuyacağı için kombinin çalışması gecikebilir.
    Dediğim gibi seni durum biraz daha çetrefilli. Servis ile konuşmanda fayda var......
    Okumadan imzalamam.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dediğim gibi ev satıldı kombide eca confeo idi sanırsam. yeni eve taşınmadan açıcam kombiyi denicem her şeyini ona göre tam taşınmadan ustayı çağırıcam.saol bilgiler için

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dediğim gibi ev satıldı kombide eca confeo idi sanırsam. yeni eve taşınmadan açıcam kombiyi denicem her şeyini ona göre tam taşınmadan ustayı çağırıcam.saol bilgiler için
    Eca confeolarda yanlış hatırlamıyorum +-9 derece farkla çalışıyor. Bizim evdeki kombide eca bir sıkıntıdan servisi cagirdigimda eleman söylemişti. Bizim kombi 45 derecede ayarli ekranda genelde 35 45 arası değerler var.

coolvtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    wireless termostadlar var. nereye gidersen oraya göre. artı haftalık ve hafta sonu saat saat programlama yapabiliyorsun. yok akşam 11 den sonra sabah 6 ya kadar 21 olsun. gunduz 20 olsun ama 17 den 20 ye kadar 23 olsun gibi. ikinci el de alabilirsin doğalgazcıda varsa mesela ben satmıştım benimkini ısıpompası taktıracağım zaman.
    Full-Time TeacheR
    Part-Time TradeR
    Part-Time DJ

AdemAr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    En temizi termostatik vana bence.. Hem vana değişimi yaptırırken peteklerin içlerini de temizletirsiniz ısınma probleminizi bi nebze çözebilirsiniz hemde tesisat ters mi yapılmış onu kontrol ettirirsiniz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Termostatik vana hemdr hepsine.

Kombi çalışırken peteklere sıcak su gönderen vanayi kapatın.

Kombi çalışmaya devam ediyorsa dahili bypass valfi var demektir.

Bu durumda bütün peteklere termostatik vana takin.

Termostatik vanayi da 3-4 arasında yanı 22-24 derece arası tutun.

Böylece evin fazla ısınmasını önleyip ekonomi yapabilirsiniz.

Mekanik oda termostatik bu sisteme dahil edilebilir ama evin içinde değil evin dışında bulunmalı.

Burada amaç dış hava sıcaklığı 15-20 derece olduğunda kombiyi otomatik kapatır.

Ben bu setupla 4 senedir kullanıyorum.

Ama ekonomideki en önemli şey izolasyon.

Evin kendi izolasyonu tamamsa

Pencereler
    Evin diskapisi
    Mutfak ve tuvaletlerde ki havalandırmayla

Kontrol edilip yapı marketlerdeki izolasyon bantları ile elden geçmeli.

Bu detay vanadan termostat dan daha önemli benim deneyimlerine gore.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bi gazla gidip ECA'nın termostatik vanasını aldım.

2 konumundan başlıyo 5 konumuna kadar.
    2'nin gerisinde 1-2 çizgi daha var, bu vana ile acaba tam kapatılamıyo mu onu düşünmeye başladım şimdi.
    Ofiste de var başka marka, o 0-5 arasında. Eca 2 ayarı için 15 derece veriyor. Umuyorumli 2'nin gerisindeki 2 iki çizgide tamamen kapanıyodur.

Dış termostatlar kombiyi otomatik kapatınca sıcak suyuda kesmiş olmuyor mu? Neticede On/off çalışyorlar?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sıcaklığa gore açılıp kapanıyor otomatik.

5- 28 derece
    4- 24 derece
    3- 20 derece
    2- 16 derece
    ...

Bende tüm vanalar 3-4 arasındadır.

Odalarda 23-24 derecede olur.

İhtiyaca gore petek tamamen açık olsun diye 5 alırız (havlupanda bisey kurutmak için)

Veya 1 e alırım tamamen kapatmak için.

Termostat dan daha iyidir vana.

Her odanın ihtiyacı farklı.

Bizim salon hep sıcaktır. O yüzden petek hiç sıcak olmaz.

Ama bizim yatak odası yön olarak kuzeye bakar gece soğuyunca otomatik vana açılır petek sıcak olur ve odayı ısıtır dengeler.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)